Přejít na obsah


Fotka

MOBAC - výroba mapy pre LOCUS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
127 odpovědí na toto téma

#121 Jindrar1

Jindrar1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 11:40

Ahoj,

dá se ještě nějak vyrobit Topo mapa v Mobacu pro Locus nebo Orux? Mám Topo mapy někdy z roku 2012 a turistické značky už začínají být neaktuální.

Jsou to nejlepší mapy jak do vzhledu, tak i co do podrobností lesních cest. Na mapách od seznamu spoustu lesních cest chybí (a raději používám Locus) a stejné ba i horší je to s vektorovými mapami. Mám mapové zdroje od yody, ale už jsou neaktuální.

Díky za radu 


  • 0

#122 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 770 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 12:01

Zkus vektorové mapy od Speirse, nedám na ně dopustit. Vrstevnice po 10m, častá aktualizace. Jejich použití s turistickým tématem přímo z Locusu plus výškově data nemá chybu. Plus si občas zapnu přidané online turistické mapy od Seznamu. Ale tam je těch cest méně.
https://osm.paws.cz/
  • 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#123 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 15:09

K původnímu dotazu - ano, stále to jde. Jak z ČUZK, tak z CENIA. Běžně používám mapy z Locus obchodu nebo ty od Speirse, ale některé cesty tam prostě nejsou, natož v mapy.cz.

Osobně si stahuju zoom 16, teď jsem nedávno takhle generoval Jihočeský kraj, velikost 830MB.


  • 0

#124 Jindrar1

Jindrar1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 16:13

Díky moc za rady. Mapu z CZUK jsem si teď vytvořil, jen mě mrzí, že tam nejde dát turistické značky a POI z mapy.cz.  Vektorové mapy osm.paws mám v záloze, ale tolik mi nevyhovují a nepřijdou mi tak podrobné jako Topo. Nejde vytvořit turistické trasy a POI jako 2.vrstva do Locusu?


  • 0

#125 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 17:49

Udělal jsem experiment a kupodivu to funguje, MOBAC umí namixovat WMS vrstvu s rastrovou poloprůhlednou. Snad nebudou vadit dvojité popisky, ty jedny jsou od ČUZK, ty druhé z vrstvy tur.tras od mapy.cz

 

Výsledek vypadá takto:

 

225c2364-dd94-44bc-b4ee-dc364db18078_l.j

 

Nastavení je takto:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<customMultiLayerMapSource>
   <name>CUZK ZM10 + Turisticke trasy (mapy.cz)</name>
   <tileType>png</tileType>
   <backgroundColor>#000000</backgroundColor>
   <layersAlpha>1.0 1.0</layersAlpha>
   <layers>
      <customWmsMapSource>
         <name>CUZK ZM10</name>
         <minZoom>8</minZoom>
         <maxZoom>18</maxZoom>
         <tileType>PNG</tileType>
         <version>1.1.1</version>
         <layers>GR_ZM10</layers>
         <url>http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ZM10_PUB/WMService.aspx?CRS=EPSG:4326&amp;styles=&amp;</url>
         <coordinatesystem>EPSG:4326</coordinatesystem>
         <aditionalparameters></aditionalparameters>
         <backgroundColor>#000000</backgroundColor>
      </customWmsMapSource>
      <customMapSource>
         <name>mapy.cz - Turisticke trasy</name>
         <minZoom>0</minZoom>
         <maxZoom>20</maxZoom>
         <tileType>png</tileType>
         <tileUpdate>None</tileUpdate>
         <url>http://mapserver.mapy.cz/hybrid-turist-m/{$z}-{$x}-{$y}</url>
       </customMapSource>
   </layers>
</customMultiLayerMapSource>
<!-- http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ZM10_PUB/WMService.aspx?service=WMS&request=GetCapabilities&version=1.3.0 -->

  • 2

#126 Jindrar1

Jindrar1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 18:52

Vypadá to moc dobře. Vytvořil jsem xml, ale nefunguje mi to. Nevíš v čem bude chyba?

 

Failed to load a custom map
unexpected element (uri:", local:"layersAlpha"). Expected elements are{}tileType>,{}backgroundColor>l{}layers>l{}name>
 
file ".CUZK ZM10 Turisticketrasy.xml"
line/column: 6/17

  • 0

#127 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 19:03

Jakou máš verzi MOBACu? Ja používám poslední 2.1.2

https://sourceforge....projects/mobac/

 

Pokud by si nechtěl stahovat novou-  vypadá to, že si ta tvoje verze neporadí s tagem LayersAlpha, tak ho zkus odstranit.


  • 0

#128 Jindrar1

Jindrar1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2019 - 19:37

Díky moc, tak je to verzí Mobacu už to funguje po stažení nové verze. Budu teď experimentovat  :)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama