Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#21 ARKTici

ARKTici

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 11:53

Vypada to dobre. Vyvoj je zda se rychly, cili nezbyva nez doufat, ze to tak i vydrzi. :)
  • -1

#22 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 744 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 11:55

Do teď jsem používal kombinaci Locusu + GeoQuacku, ovšem vypadá to, že tento program má nakročeno opravdu velice dobře :-) Moc se mi líbí... Jen menší připomínka k hledání kešky - trochu mi nevyhovuje hledání přes filtr. Spíš by mi vyhovovalo, kdyby se po zadání názvu do vyhledávání vyjely kešky, které by odpovídaly hledanému řetězci v nějakém seznamu. Předpokládám, že teď se musí zadat do filtru a až ten pak na mapě se zobrazí kešky odpovídající filtru... Potom ještě k filtru u zobrazovaných waypointů a zobrazovaných kešek - hodilo by se nějaké zaškrtávátko, které by skrylo výchozí souřadnice u kešek, které mají zadané souřadnice finálek, aby tam nestrašily otazníky, když už finálky jsou někde jinde... :-) Jinak Mám mobil HTC Desire HD a program mi občas při zobrazení mapy spadl (zkoušel jsem zhruba půl hodinky a za tu dobu asi 3x) Ale Geoquack mi padal taky zhruba stejně často...
  • 0

#23 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 12:00

Už je v mobilu. Pocket Drake jsem používal v PDA, zvykl jsem si na něj a tak jsem zvědavý na tento počin. Zatím to vypadá dobře.
  • 0

#24 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 12:06

Byl tu dotaz na databázi GSAKu, já vím, nepatří to sem, ale když už se někdo zeptal, tak odpovím. Na GSAK databázi je program pro Android : GDAK - zdarma na android marketu. a prosím, už dále nerozvádět, tahle diskuse je o a:drake a geogetu.
  • 0

#25 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 12:16

Ahoj Romane (i ostatní), požadavky prosím vkládej přímo na http://code.google.c...ake/issues/list, ušetříš Luďkovi hodně práce evidencí požadavků a přemýšlením nad detaily těchto požadavků, protože pokud vložíš každý požadavek samostatně, pak k němu lze vést konstruktivní diskuzi a navíc vidíš stav Tvého požadavku.
  • 0

#26 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 018 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 13:37

Nalito do mobilu vyzkouším jak se s tím maká v terénu ;-) a dík předem za kopec práce...
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#27 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 221 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 14:03

XiXi_team napsal/a:
A mít v Praze několik stovek keší v DB taky není žádná utopie. Nebo cestujete do práce do jiného města. Pak chcete bydliště + cestu + místo práce vždy aktuální. Pokud aplikace podporuje import gpx, tak by i ten měl být optimalizován. Jinak ho tam nedávám. Toť můj názor.


V databázi mám asi 70000 keší. I když vím, že PocketDrake (PDA verze a:drake) by s tím bez problémů pracoval, tak si většinou pro úsporu bajtů do PDA exportuju databázi jen krajů které zrovna potřebuju. Import GPX chápu jako nouzovku, když se na cestě dostanu k nějakému GPX a chci ho jednoduše načíst - právě jako ten příklad z Rumunska. Pak jde o jednotky keší a rychlost je irelevantní.
  • 0

#28 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 14:08

MedoMys napsal/a:

Arne1 napsal/a:
K čemu by to bylo dobré importovat 3000 keší ?

3000 keší je 50 km okolí Brna. Naprosto běžný případ využití, já si takto pravidelně toto okolí aktualizuji.
K aplikaci, myšleno jako zefektivnění sil - nezamýšlel se autor místo vyvíjení aplikace, která umí stejné věci jako Locus (BTW Locus toho umí mnohem víc a podstatně rychleji), raději navázat spolupráci s Menionem a podílet se na vývoji doplňků pro geocaching, které by se použily v Locusu ? Tak jako to učinili už mnozí jiní, např. adon pro GeoGet, addon pro online keše, ... Je mi do toho houby, ale přišlo by mi to jako elegantnější a využití času a energie ;)


Nemyslím si, že by to bylo jakékoliv plýtvání energií, protože oba programy mají zcela odlišný cíl...

Locus je vynikající program určený primárně k práci s mapou a práce s kešemi je jakýsi doplněk, který až požadavky kačerů posouvaly stále dále. Ale je několik věcí, které budou Locusu stále chybět. Menion se snaží udělat aplikaci co nejvíce univerzální, což je v tomto případě jen a jen dobře.

a:Drake je primárně určen na kešování. Pokročilé stahování map či další vychytávky jako kalibrace vyfocené mapky v něm nejspíš nikdy nebudou, ale na oplátku disponuje (nebo zanedlouho bude) velkou spoustou vychytávek a specialit přímo pro kešování. Zanedlouho bude i řešič vzorců na multiny. Nesporná výhoda je jednoduchá a rychlá oboustranná synchronizace s Geogetem.
  • 0

#29 fotrik

fotrik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 14:31

Arne1 napsal/a:

XiXi_team napsal/a:
Neumím si představit importovat 3000 keší ... to je nějakých 10 minut ...
Aplikace u mě vydržela 5 minut. Makro pro GSAK ode mne bohužel nečekejte :(

K čemu by to bylo dobré importovat 3000 keší ?

Protoze muzu? :) Dost casto jezdim na nekolik mist pres pul Moravy a taky do Prahy, takze diky 4 PQ temer denne vytvarenym a diky pristupu pres geocaching live je mam stale dostupne. Takze kdyz jsem treba v nedeli jel na Kromeriz a Prerov, behem asi 20 sekund jsem mel pred odjezdem primo v mobilu aktualni databazi kesi po ceste - stazeni i import. Zatim a:drake zkouset nebudu, protoze bez moznosti naimportovat z GPX 2000 kesi do minuty to pro me neni zajimava aplikace. Ale budu to obcas sledovat a doufat, ze se to zlepsi.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#30 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 15:26

Zkouším, zkouším. Zatím jen v teple. Naimportoval jsem databázi z GeoGetu, vše funguje jak má. I FieldNotes dojde na místo. Zatím mi to jednou spadlo, nevím proč. Jen mi není jasné tlačítko u již nalezených keší - Nenalezeno
  • 0

#31 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 15:31

Petman02 napsal/a:
Jen mi není jasné tlačítko u již nalezených keší - Nenalezeno


To pro případ, že si to rozmyslíš a chceš nález odvolat. Třeba proto, že jsi FI zalogoval omylem k jiné keši nebo se špatným datumem nebo co já vím...
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#32 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 15:42

LudekV napsal/a:

Petman02 napsal/a:
Jen mi není jasné tlačítko u již nalezených keší - Nenalezeno


To pro případ, že si to rozmyslíš a chceš nález odvolat. Třeba proto, že jsi FI zalogoval omylem k jiné keši nebo se špatným datumem nebo co já vím...


Aha, takže je to jen záležitost programu. Než se třeba odešle FN s nálezy?
  • 0

#33 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 744 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 16:41

lentom napsal/a:
Ahoj Romane (i ostatní), požadavky prosím vkládej přímo na http://code.google.c...ake/issues/list, ušetříš Luďkovi hodně práce evidencí požadavků a přemýšlením nad detaily těchto požadavků, protože pokud vložíš každý požadavek samostatně, pak k němu lze vést konstruktivní diskuzi a navíc vidíš stav Tvého požadavku.


Díky, i když jsem se díval na stránky projektu, této stránky s případnými nápady jsem si nevšiml.
A je mi skoro trochu blbé obtěžovat autora takovými drobnostmi... I když nápady se mohou hodit vždy. Škoda, že neumím programovat, abych mohl nějak Luďkovi pomoct s jeho bohulibou prací na takovémto projektu...
  • 0

#34 profa1

profa1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 22:59

Jedním slovem "boží":D:D
  • 0

#35 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 881 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2012 - 9:50

LudekV napsal/a:

Pokud máš na mysli pole POZNÁMKA u wpt v GeoGetu, tak aDrake to umí (PocketDrake taky). Stejně tak oba programy pracují s poznámkou u keše.


JUUU fakt to tam je, priznam se, ze takhle do hloubky sem to prvotne nesledoval a myslel sem, ze to bude jen na drobnou korekci souradnic -- takhle je to suprovy..... 2a pul roku loveny multinky treste se :-)


BTW. neplanuje se podpora vektorovejch map ?? uz jen kvuli jejich velikosti
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#36 Qnik

Qnik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2012 - 12:00

Musím říct, že luxusní věc. Ikona nahradila nepoužívaný GeoQuack. A věřím tomu, že nahradí oblíbené C:GEO. I ja se prikladam k podpore vektorovych map. Muzu se zeptat jak funguji FN? Nejak se mi zatim neprirazuje predepsana sablona. FN jsou pro me na tech applikacich asi nejdulezitejsi:-) Jak je to s aktualizaci fotek v listingu? Ty pouzitim GG databaze nedostanu. edit: dostal jsem se k ADS a uz to vidim, nicmene, co kdyz chci stahnout nejakou cast kesi a jsem zrovna mimo PC s geogetem? To se mi sem tam stane.
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#37 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2012 - 12:22

Qnik napsal/a:
Muzu se zeptat jak funguji FN? Nejak se mi zatim neprirazuje predepsana sablona.

Šablona se aplikuje až v okamžiku odeslání na web nebo exportu, do té doby vidíš jen přidanou poznámku. Když tak nad tím uvažuju, je to možná zbytečné a bylo by lepší dělat to obráceně, tj vzít šablonu a nechat uživatele dopsat, co chce. Uvidíme...

Jak je to s aktualizaci fotek v listingu? Ty pouzitim GG databaze nedostanu.

Vložené fotky se zatím tahají online, připojené fotky (seznam na konci) zatím nijak, ale je to plánu.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#38 Qnik

Qnik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2012 - 12:30

Co se týče těch logů, myslel jsem si to tak..testnu a uvidím. Nicméně za více definovaných šablon bych byl rád. Je tam trošku problém s číslováním. To bych bral logický až při logování - zbytečný sahat na web při dělání FN, zdržovačka řekl bych. Druhá věc je, když se někdo sekne atd. Je to o zamyšlení. Ohledně fotek, to jsem pobral, že se to stáhne online při otevření listingu. Ale když bych chtěl větší seznam keší?
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#39 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2012 - 15:03

Nějak se nemůžu přihlásit k API :( Na konci chybová hláška "Either your session has expired.... " Z jiných aplikací je to OK.
  • 0

#40 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2012 - 10:40

sobikovi napsal/a:
Nějak se nemůžu přihlásit k API :( Na konci chybová hláška "Either your session has expired.... " Z jiných aplikací je to OK.

Tak dneska to naskočilo aniž bych se přihlašoval :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama