Přejít na obsah


Fotka

Neongeo


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
122 odpovědí na toto téma

#1 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:16

Z důvodu rozjíždějící se diskuse na téma software NEONGEO zakládám tento toppic pro diskusi k tématu :-)

stránky programu: www.neongeo.com
návod k programu (wiki) - anglicky http://www.neongeo.com/wiki/doku.php
Diskusní fórum k programu (anglicky) http://www.neongeo.com/forum/

Rychlá rekapitulace příspěvků minulých - kopie z tématu "c:geo"

Neongeo bezproblémově funguje pouze s premium účtem!

Jedná se o omezení API na straně groundspeaku, protože s basic membership je sice možno zobrazovat všechny keše,atd... ale detailní informace je možno načíst jen o 3 keších denně. Dále je pro basic member omezení zobrazení pouze klasických keší, nezobrazují se multinky, mysterky, apod...

Aplikace obsahuje obdobu mapy v c:geo s tím rozdílem, že kešky se při pohybu nenatahují automaticky, ale kliknutím na malou ikonu kostky v pravém horním rohu. V tu chvíli se načte nejbližších 50 keší okolo středu mapy. Načtení je velice rychlé! Tj. pokud někde cestuji, zjištění stavu v mém okolí je otázka jednoho kliku na ikonu - není to sice plně automatické, ale je to lepší než jiná řešení. Problém live-mapy je plně vyřešen, pokud nejedete v autě, ale pohybujete se pěšky - v takovém případě se dá zapnout funkce "Auto Cache Download", která každých 5 minut automaticky načte keše okolo Vaší aktuální polohy za předpokladu, že jste se posunuli alespoň o 500metrů. Neříkám, že je to naprosto dokonalé, ale mě si po jednodenním zkoušení aplikace natolik získala, že jsem si koupil plnou verzi (za cca 79 Kč). Po prostudování musím ríct, že v sobě kombinuje to nejlepší z oficiální aplikace od Groundspeaku a z aplikace c:geo. Lze ji využít i pro offline hledání, v nastavení settings je volba, kterou se dají dávkově stáhnout mapové podklady okolo keší načtených v telefonu, takže není třeba "dotahovat" například fotomapy v terénu. Aplikace umí samozřejmě logovat trasovatelné předměty, pracovat s pocket querry nebo například přidávat do logů fotografii. A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku. :-)

... pokračování ...

1) offline mapa - je možno použít buď mapu staženou - např MOBACem (nezkoušel jsem...) nebo si nechat stáhnout mapu okolo natažených keší - to děláš volbou Info z hlavní obrazovky - pak záložka Data a pak klávesou pro menu na telefonu vyvolej menu a zvol volbu Offline Map Wizzard, vybereš typ mapy, maximální detail pro stažení a zda chceš před stažením vymazat všechny uložené dlaždice této mapy (nedoporučuji)... o ostatní se postará ten wizzard :-)

2) Co se týká vyhledávání, tak je možné použít dvě metody:
QUICK SEARCH - lze najít keš podle názvu nebo GC kódu - na uvodní obrazovce (kde jsou volby Map, Geocaches, Settings a Info) stiskni na svém mobilu klávesu pro vyvolání menu a dole se zobrazí volby Quick search, Message History a Cache database ... tak je to ta první :-)
nebo
SEARCH - to je vyhledávánípodle paramETRŮ - můžeš ho vyvolat opět pomocí kontextové nabídky, a to buď v "Map" nebo "Geocaches" a použít volbu Search - pak zadáš počet keší, referenční bod (aktuální poloha, střed mapy), filtr na obtížnost a terén a typ keše, případně ještě v Advanced doladíš zda zahrnout nalezené/vlastní/zrušené. Po stisku Search se Ti keše dle výběru naimportují.

3) překlady - Neongeo je v tuto chvíli pouze anglicky, do češtiny překlad není.

4) mapové podklady - do neongeo je možné přidávat vlastní mapové servery - definice jsou popsány na těchto stránkách http://www.neongeo.c...?id=map_servers. Výhodou je možnost kombinace dvou mapových serverů v jedněch podkladech - tak je možné sestrojit zdroj map, který se chová tak, že například do detailu 16 zobrazuje silniční mapu (např google street map) a od přiblížení 17 a dál zobrazuje satelitní snímky (google satelite map)
  • 0

#2 zemekoulani

zemekoulani

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:42

Dneska jsem neogeo zkoušel (koupil jsem ho) a: 1) nepodařilo se mi zobrazit offline mapy, ač se jeví, že tam ta funkce je 2) nesrovnatelně rychleji při spuštěném neogeu telefon žral baterku (po 2 hodinách s vypnutým displayem! ze 100% na 30%) 3) mám pocit, že daleko hůř naviguje - zastavil jsem 84m od keše, intuitivně ji nalezl, celou dobu jsem byl na cca 80m vzdálenosti podle neogea. Než jsem zalogoval, dostala se navigace až na 12m. Nevím, kde byla/je chyba, ale jeví se mi podstatně horší než jakákoli jiná navigace. Dokonce při jízdě po městě ukazovala aktuální pozici cca 50-100m mimo! 4) načítat keše online zvládá automaticky, ale ne dokonale. Občas nějaké chyběly, ale po kliknutí na příslušnou ikonu se načetly. 5) dá se z něj krásně logovat online v terénu 6) listingy parádní, včetně TB, atributů, hodnocení,... (nedají se zoomovat) 7) u logů se dá nastavit kolik se jich má načítat (max 40) 8) funguje tu aleternativa Garminovského dashbordu - super!! 9) akustické upozornění na přiblížení ke keši na přednastavenou vzádlenost - úžasný! Tolik tedy rychlé postřehy z jednodenního užívání. Mimochodem, nějak jsem nepochopil, jak by měl fungovat paprsek uprostřed kolečka zobrazujícího aktuální pozici. Předpokládal jsem, že by měl ukazovat směr pohybu, ale to se mu tedy moc nedařilo.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#3 KAMPJ

KAMPJ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 22:13

rumcajs_tr napsal/a:
Z důvodu rozjíždějící se diskuse na téma software NEONGEO zakládám tento toppic pro diskusi k tématu :-)


Na co Neongeo, když máme skvělý a:drake?
  • 0

#4 zemekoulani

zemekoulani

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 22:17

KAMPJ napsal/a:
Na co Neongeo, když máme skvělý a:drake?


Protože jen Neongeo (zřejmě) umí automaticky načítat a zobrazovat keše v aktivní mapě.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#5 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 22:22

Ahoj, ad mapy - jestli myslíš ty offline mapy z jiného programu, tak to jsem zatím nezkoušel. Vzhledem k tomu, že keš téměř vždy dohledávám na fotomapách, tak pro mě plošné stažení offline map stejně nepříchází v úvahu :-) Jestli myslíš offline mapy jakože předkešované přímo programem neongeo (automatické stažení mapových podkladů okolo naimporotvaných keší) tak to mi funguje bezproblémově. Akorát mě mrzí, že autor umožňuje předkešovat mapy jen do detailu 17, když google foto mapy jsou do detailu 20 - už je ale podnět, aby to autor dodělal v příštích verzích. ad baterka - nedokážu říct - lovil jsem s tím tři keše (asi 1hodinu) a baterka se ani nehnula... neměl jsi ještě spuštěné něco jiného? mě to přijde "v normě" ad navigace - mě to dovedlo na metr přesně ke keším - ale zkloušel jsem jen 3 kousky s tímhle programem - ale je fakt, že některé keše nejsou dobře zaměřené - chtělo by to zkontrolovat ve stejném místě za stejných podmínek jiným programem - z principu si myslím, že na mobilu nemůžou být lepší nebo horší navigace, protože všechny přistupují ke stejným datům interního GPS příjmače :-) Na druhou stranu je pravda, že v diskusích kolem programu si někteří uživatelé na špatné zaměření map taky stěžovali. ad načítání keší - souhlas, někdy něco chybí - ta automatika načítání se spustí po spuštění dvou podmínek - musí uplynout 5 minut od poslednícho stažení a současně se GPS poloha musí změnit o minimálně 500m - je tedy možné, že to něco vynechalo. Co jsem čet, tak uživatelé už autorovi vytýkali příliš konzervativní nastavení těch časů pro auto-update ... zase je otázka, že by to asi zvýšilo zátěž na API geocqaching live, zda by program neodstřihli ad logy - tohle mě osobně docela vadí - že se dá načíst jen 40 logů max - na oficiální aplikaci jsem byl zvyklý, že jsem si klikutím na tlačítko pod logy mohl natáhnout další a další (... dokud jsem nenašel něco užitečného ;-) mě osobně ještě hodně vadí, že když si vyberu keš a nastavím ji jako cíl, tak že mi z mapy nezmizí ostatní keše - takhle je na mapě změť keší, waypointů, stagí mutlinky (pokud ji mám aktivní...) originál aplikace od groundspeaku uměla "uklidit" všechny ne-relevantní body, když jsem lovil keš... ale zase jsou uživatelé, kterým to vyhovuje - protože cestou od stage ke stage si kouknou, jestli po cestě není nějaká jiná keška ... asi věc vkusu :-) budu dál testovat, zdá se že počasí kačerům už zase začíná přát
  • 0

#6 zemekoulani

zemekoulani

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 22:35

rumcajs_tr napsal/a:
Ahoj,
ad mapy - jestli myslíš ty offline mapy z jiného programu, tak to jsem zatím nezkoušel.

šlo mi hlavně o offline vektory z Locusu, které c:geo umí používat (bod pro c:geo)

rumcajs_tr napsal/a:
ad baterka - nedokážu říct - lovil jsem s tím tři keše (asi 1hodinu) a baterka se ani nehnula... neměl jsi ještě spuštěné něco jiného? mě to přijde "v normě"


Jasně, běželo x dalších věcí, ale to mi běží vždy, čili jsem srovnával srovnatelné.

rumcajs_tr napsal/a:
ad navigace - mě to dovedlo na metr přesně ke keším - ale zkloušel jsem jen 3 kousky s tímhle programem - ale je fakt, že některé keše nejsou dobře zaměřené - chtělo by to zkontrolovat ve stejném místě za stejných podmínek jiným programem - z principu si myslím, že na mobilu nemůžou být lepší nebo horší navigace, protože všechny přistupují ke stejným datům interního GPS příjmače

To je celkem logické, ale spíš si špatně umisťuje polohu do mapy, než že by získával jiná data z GPS. Když jsem jel ráno po městě, tak jsem se v mapě pohyboval cca 80m východněji proti skutečnosti.

rumcajs_tr napsal/a:
ad logy - tohle mě osobně docela vadí - že se dá načíst jen 40 logů max - na oficiální aplikaci jsem byl zvyklý, že jsem si klikutím na tlačítko pod logy mohl natáhnout další a další (... dokud jsem nenašel něco užitečného ;-)

Ano, taky bych to občas uvítal, ale což, to je drobnost... (ale další kladný bod pro c:geo)
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#7 Stepanci

Stepanci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 22:46

Po včerejším upozornění jsem to dneska taky testnul - ale jen demo Byl jsem v Ďáblickém lese - hledání se mi zdálo extrémně přesné (jako rumcajs_tr) - ale na dobrém signálu - proč ne co se týče baterie - začal jsem lovit s 25% a po cca hodině a půl jsem skončil na 12% - což se mi zdá taky normální (mám puštěné kde co) ostatní budu ještě testovat - jen přispívám svými dojmy :)
  • 0
S4 active / Locus pro / WhereYouGo

#8 B3CrAZy

B3CrAZy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 13:53

takze vcera jsem si zakoupil premium ucet (castecne kvuli tomuto programu) a full verzi programu. dnes se chystam nejakou kesku prave pomoci Neongea odlovit. ale prvni postrehy - libi se mi to nacitani kesi na mape (rychle a prehledne), nelibi se mi ale nemoznost vypnout zobrazeni ostatnich kesi kdyz kliknu na nejakou konkretni..mam stahle kesky z celeho brna a dnes jsem si pridaval 4 waypointy k mysterkam a opravdu aby se v tom prase vyznalo kde se pak objevil (jasne ze muzu vycentrovat mapu primo na poi, ale predstavoval jsem si spis, ze po rozkliknuti kesky se mi zobrazi vsechny waypointy k ni vazane a nic jineho). trochu mi chybi vyhledavani kesi pomoci mista (treba ze si chci stahnout vsechny kesky kolem uherskeho brodu). myslel jsem si, ze nemuzu pouzit zadne externi navigovani, ale staci kdyz v rozkliknute kesce date "link" " external radar" - pouzivam ten z gps status. chtelo by to trochu prijemnejsi pridavani waypointu, ale to asi nikd resit nebude. dalsi poznatky pridam casem ;) jo a jeste otazecku mimo misu - co pouzivate na "vypocet finalek"? mam namysli kdyz je nekde E = A+B*C-D... tak abych si napsal ten "vzorec" a postupne za promene dosazuju v nejake tabulce a samo mi to vypocita souradnice - existuje neco takoveho? diky
  • 0

#9 zemekoulani

zemekoulani

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 14:21

B3CrAZy napsal/a:
... a jeste otazecku mimo misu - co pouzivate na "vypocet finalek"? mam namysli kdyz je nekde E = A+B*C-D... tak abych si napsal ten "vzorec" a postupne za promene dosazuju v nejake tabulce a samo mi to vypocita souradnice - existuje neco takoveho? diky


Normálně používám chytrou kalkulačku (RealCalc se to jmenuje), která umí závorky. To většinou stačí.
Ještě mě napadlo office pro android. Ten umí tabulky...

Nebo holt papír a tužku :D
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#10 B3CrAZy

B3CrAZy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 14:32

:D nene tak jsem to nemyslel :D pocitat se zavorkama umim taky :D jenom mam dojem, ze jsem nejaky takovy program videl...vylozene ze bych do nej postupne psal ty indicie, telefon dal do kapsy, sel dal, spocital dalsi, napsal do programu atd...ze clovek u sebe nemusi nosit tuzku ani nic jineho :)
  • 0

#11 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 14:38

kdysi jsem takovou app testoval, ale teď už nevím název... možná to byl GCC - Geocaching Calculator (je na marketu)
  • 0

#12 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 450 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 15:12

http://wiki.geocachi...iki/MultiSolver
  • 0

#13 zemekoulani

zemekoulani

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 15:16

GCC to možná skutečně je. Ten má tolik různých funkcí, že takhle by klidně mezi ně mohla patřit. Ale která to je, netuším.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#14 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 15:30

Pokud si vzpomínám, tak multisolver měl HandyGeocaching a také podporoval vložení vzorců přímo do listingu (automaticky si je načetl). Bylo to fajné.
  • 0

#15 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 15:40

pro GCC je to volba formula solver a pak taky není špatná aplikace geocaching tools.
  • 0

#16 rakato

rakato

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 15:48

zemekoulani napsal/a:
GCC to možná skutečně je...

Tohle tam není (což je škoda) protože je to zaměřený na různé kódy a šifry a tohle autorům připadalo asi jako moc primitviní funkce.
Tak EDIT - ta formula solver to je ono (já přehlíd tu možnost na vložení vzorce a to mě zmátlo).

A můj dotaz - používám Locus a zatím jsem nenarazil na něco co by mi vyloženě vadilo a tak se ptám - mám důvod tohle vůbec zkoušet?
  • 0

#17 zemekoulani

zemekoulani

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 18:34

rakato napsal/a:
A můj dotaz - používám Locus a zatím jsem nenarazil na něco co by mi vyloženě vadilo a tak se ptám - mám důvod tohle vůbec zkoušet?

Pokud nepotřebuješ (nebo nechceš) automatické načítání keší do mapy, ale stačí Ti stáhnout si určitý počet keší v určité oblasti, tak se tímhle programem vůbec nezabývej.
Jediné 2 výhody proti Locusu:
1) automatické načítání keší do aktivní mapy (za určitých, výše zmiňovaných podmínek)
2) možnost online logování v terénu (což ale umí např c:geo, které je zdarma)
Žádnou jinou výhodu jsem po, pravda pouze jednodenním sledování, nenašel.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#18 B3CrAZy

B3CrAZy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 18:45

myslim ze to bylo toto: "https://market.andro...djdG9vbHMiXQ.." ale bohuzel to neni pro wildfire takze si to nenainstaluju. jinak jeste k tomu automatickemu nacitani - musi se to nekde nastavit nebo to se zmenou polohy nacita samo? zatim jsem vzdycky mackal tu krychlicku...
  • 0

#19 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 19:21

zemekoulani napsal/a:
Pokud nepotřebuješ (nebo nechceš) automatické načítání keší do mapy, ale stačí Ti stáhnout si určitý počet keší v určité oblasti, tak se tímhle programem vůbec nezabývej.
Jediné 2 výhody proti Locusu:
1) automatické načítání keší do aktivní mapy (za určitých, výše zmiňovaných podmínek)
2) možnost online logování v terénu (což ale umí např c:geo, které je zdarma)
Žádnou jinou výhodu jsem po, pravda pouze jednodenním sledování, nenašel.


Sleduju diskuze o kazdem softu co se muze hodit a porad ty dve vyhody oproti Locusu nevidim.
1) To sice muze byt vyhoda, ale snad jen v pripade ze mas sponzora na datove pripojeni - spuste lidem staci na kesovani zakladni nabidka operatora a pokud bude tento soft stejny datovy nenazera jako bylo c:geo, tak jim ta vyhod dlouho nevydrzi. A to nemluvim o mistech kde data tecou jen pres GPRS -- kdo v takove lokalite pouzil c:geo vi o cem mluvim (a to uz vubec nemluvim o situaci, kdy se kacer priblizi k hranici a telefon si nedej boze skoci do zahranicni site). No a co takhle kombinace PQ creatoru a Locusu - myslim ze so ce tyce datove spotreby to bude uplne jinde a svou funkci to splni taky. Tomu kdo se nehoni za FTF a nepotrebuje uplne aktualni situaci to bohate staci.

2) Logovani v terenu - no pokud si pritel Logu DIKY ZA KES tak to zvladne i Locus. Pokud chces napsat nejaky log, ktery ownerovi prozradi neco o aktualni situaci kese tak nevim kolik lidi to v terenu nebo na nejakym PT bude tukat. Takze mozan poslu prave ten log DIKY ZA KES ..ten prijde ownerovi .. no a pak ho mozan doma nejak doedituji. Ale to uz owner, ktery neprocita logy na webu nezjisti..editace a opravy uz GC.com nezasila. To radsi dam prednost Field notes - z Locusu rovnou odeslu na web a pak uz jen snadno tvorim plnohodnotne logy.

Ale tisic lidi tisic chuti. Osobne se mi Locus libi z toho duvodu ze je to program, ktery mimo jine umi taky dobre fungovat pro potreby geocachera.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#20 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 771 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 19:43

moje první pokusy s programem končí hláškou "Aplikace Neoneo bohužel přestala pracovat". Vypadá to, že není kompatibilní s androidem ICS. Wipe nepomohlo.
http://www.neongeo.c...php?topic=562.0
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama