Přejít na obsah


Fotka

Vlastní statbar v češtině


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
181 odpovědí na toto téma

#1 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:04

Když mělo před pár měsíci Devfolio výpadek, při kterém se neaktualizovala data, začal jsem přemýšlet o vytvoření vlastního statbaru. Časem mi ještě začala chybět podpora diakritiky a nemožnost překladu statbaru. Dnes jsem tedy začal pracovat na nějakém skriptu, který by mi zajistil statbar v češtině s aktuálními daty. Přitom mě napadlo, že pokud se mi podaří vytvořit nějaké jednoduché nastavení, mohl bych z toho udělat takovou webovou službu a zpřístupnit ji všem. Po pár hodinách práce můžu říct, že se mi to povedlo.

http://vypatlator.cz/statbar/



Pochybuju, že bude tuhle službu využívat nějak hodně lidí, přeci jen DevFolio tady bylo už před pár lety. Ale třeba ji někdo využije. Pro začátek je tam pár víceméně standartních vzhledů, pokud někdo bude chtít vlastní, stačí jej poslat mně na maila (ale to tam píšu). Jinak jsem si vzpomněl, jak tu někdo předloni říkal, že by měl rád ve svém statbaru keškoměrku - tak i to je možné.
Po "upgradech" gc.com by nemělo docházet k výpadkům.
Pokud budete mít nějaké nápady, co by to ještě mělo umět, či připomínky, co tam nefunguje jak má (ale doufám že všechno funguje), tak taky napište, třeba sem do diskuse.

A závěrem pár ukázek:
- první
- druhá
- třetí
- čtvrtá
  • 2

#2 bob..bob

bob..bob

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:28

Ahoj. Tak jsem to zkusil a v profilu se mi ukazuje akorát odkaz. Dělám něco blbě? Díky Jirka
  • 0

#3 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 31 březen 2012 - 18:37

Mě to valí... Dobrej nápad, moc díky! P.S.: Ještě se ozvu a budu chtít granát B)
  • 0

#4 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:44

bob..bob: Kde v profilu? Tady na gc.cz?
Pokud jsi správně vyplnil GUID a Member ID při vytváření statbaru a máš na něj teď odkaz, postupuj (tady na gc.cz) následovně:
Vpravo nahoře dej "Upravit profil"
Pokud máš předvyplněné políčko "Nové heslo", vymaž jej
Do políčka "Status bar" zkopíruj adresu statbaru
Ověř si, že je zaškrtlé "Zobrazovat statusbary"
Klikni na "Uložit"
A teď by se ti měl zobrazovat statbar pod každým tvým příspěvkem tady na fóru.

Pokud myslíš profil na gc.com, tam musíš použít HTML, takže tam musíš dát
<img src="adresastatbaru">
  • 0

#5 juramara

juramara

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:46

Ahoj,líbí se mi to moc,ale otazníčky mi nefungují a já lama nevím kde mám to moje member ID. Prosím o radu. Děkuji
  • 0

#6 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:48

juramara napsal/a:
Ahoj,líbí se mi to moc,ale otazníčky mi nefungují a já lama nevím kde
mám to moje member ID. Prosím o radu. Děkuji


Nejsi první, komu nefungují, večer mrknu co s tím.
GUID zjistíš tak, že najedeš na http://geocaching.com/profile/ a klikneš na Send Message. V adresním bude mít ?guid= a ten kód za tím je tvoje GUID.
Member ID zjistíš na http://geocaching.com/account/, je psané vlevo hned pod tvým uživatelským jménem.
  • 0

#7 bob..bob

bob..bob

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:49

Jsem tupej, samozřejmě jsem tam HTML kód nedal. Teď už to fachá. Díky - vypadá to líp.
  • 0

#8 juramara

juramara

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 18:49

Moc děkuji.
  • 0

#9 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 20:43

Tak nápovědy přidány ještě pomocí atributu title. Pokud někomu nepojede ani to, tak udělám zvlášť stránku s nápovědou a otazníčky zruším.
  • 0

#10 poohDA

poohDA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 20:50

a koho zajímá kdo kolik našel? to je jako vytahovat se s tím kolik, kdo snědl hrušek a jablek (+holek a vdolků) dohromady . (sorry za flame, přihřívám si vlastní polívčičku) :)
  • 0

#11 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 224 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 20:55

Škoda, že si tam nemůžu vložit vlastní obrázek... Ale funguje to jednoduše, díky.
  • 0

#12 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 20:58

Smrk napsal/a:
Škoda, že si tam nemůžu vložit vlastní obrázek... Ale funguje to jednoduše, díky.

Proč bys nemohl?

Vlastní pozadí pro statbar musí být nejprve schváleno a přidáno provozovatelem služby. Pozadí musí být o rozměrech 200×50px formátu PNG. Nové návrhy ke schválení zasílejte na e-mailovou adresu drvaca@volny.cz.

Tak kresli a posílej :)
  • 0

#13 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 224 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 20:59

aha, díky :-)
  • 0

#14 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 22:04

Při schvalování prvního uživatelského návrhu jsem si uvědomil jednu věc, která by se mohla hodit, takže teď jsem ještě přidal možnost volby barvy písma. V nabídce je zatím jenom 5 barev, ale když budete chtít nějakou barvu textu přidat, napiště, a není problém ji tam dát.
  • 0

#15 jostix

jostix

    jostix

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2012 - 23:51

je to dobrá práce. mám jen malou, nesmělostí třesoucí se výhradu: podle mě se v rámečku "píše" o dvou osobách. nebo aspoň tedy ve dvou osobach (gramatických). - Tiskar94 Našel 1234 (ano, keší, rozumím...a pak náhle, po lomítku:) Moje:22. neví se jaké "moje", že by IQ ? ;-) anebo našel jich 1234 a z toho moje keše 22 ? atd. tak nevím... já bych zachoval 3. osobu jednotného čísla + minulý čas a vyměnil zájmeno za sloveso : takhle nějak - Tiskař94 Našel:1234 / Ukryl:22 - je to jen podotknutí mé úvaze vaší předhozeno.
  • 0

#16 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2012 - 4:34

jostix: Díky za námět!
Nad popisky jsme přemýšleli delší dobu. Slovo "ukryl" se nám nechtělo použít ze dvou důvodů:
- ne každou keš ukryl hráč, který se momentálně stará o listing
- slovo "ukryl" je delší než "moje" => menší šance, že se PaBa na statbar vejde.
Pravda ale je, že gramaticky správně to asi nebude. Tak jsem tam dal to slovo "ukryl".
  • 0

#17 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 379 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2012 - 7:11

Tiskar94 pěkná práce. Díky. ;)
  • 0

#18 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2012 - 7:53

Pekne, ale mam dotaz ke konkretnimu zjistovani cisel nalezu. Pokud je mi znamo, Devfolio to prohani pres OCR, coz neni spolehlive. Muzes se podelit, jak si to technicky vyresil ty? Me osobne prijde nejlepsi to vyparsovavat, ale druhou veci je, jestli je odkud :-)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#19 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2012 - 8:51

S474N: Jojo, je odkud :)
  • 0

#20 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2012 - 9:05

Tiskar94 napsal/a:
Pravda ale je, že gramaticky správně to asi nebude. Tak jsem tam dal to slovo "ukryl".

No jo, ale co kdyz se tu objevi feministka a bude zadat zensky ekvivalenty tech popisku? To uz gramaticky spravne nebude :D
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama