Přejít na obsah


Fotka

Vlastní statbar v češtině


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
182 odpovědí na toto téma

#181 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2020 - 20:41

Vzhledem k aktuální "proxy" na serveru Geocaching.com se tam statbary nezobrazují. Řešení existuje, ale nemám v plánu jej implementovat přímo do služby. Pokud se to někoho týká, pošlete mi soukromou zprávou adresu vašeho statbaru a obratem vám zašlu jeho novou adresu, která se zobrazovat bude.


  • 0

#182 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2020 - 22:41

Při dnešních úpravách došlo ke dvěma změnám:

Kromě "klasického" odkazu je generován také odkaz záložní, pro použití například na Geocaching.com.

Pro vygenerování statbaru již lze zadat pouze Member ID, které stačí překopírovat  z odkazu vedle políčka ve formuláři.


  • 0

#183 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2021 - 14:04

Služba zvaná Vlastní statbar v češtině byla dnes ukončena. Důvodem je, že není odkud brát ta hlavní data - tedy nick, počet nálezů a počet ukrytých. Což se ovšem dalo, jako u jiných služeb (např. Generátor Lab statistik) spoléhajících se na data odjinud, čekat. U někoho navíc stále mám pověst jakou mám, takže ani nezkouším celou věc řešit oficiální cestou. Právě poslední níže jmenovaný (reviewer) totiž v únoru 2019 (to není zase tak dlouho) na můj dotaz ohledně zakládání fyzických lab keší reagoval odebráním z přátel. To je pro mě znamení, že bych se asi raději neměl angažovat už v ničem. Namísto statbarů je tedy nyní pouze prázdný bílý obdelníček.

Mám-li to vzít postupně, vrátím se do března 2012, kdy tato služba vznikla. Ono naprogramovat nějaký obrázek není problém, ale musí být odkud brát data do něj. Tehdy jsem takové místo našel a dnes už asi mohu prozradit, kde se nacházelo. Jednalo se o tzv. "rychlý profil", ke kterému se dalo proklikat z reviewerského rozhraní na Geocaching.com. Narozdíl od jiných stránek Geocaching.com se tato stránka zobrazovala stále stejně, bez ohledu na to zda byl uživatel (nebo skript beroucí si data) na Geocaching.com přihlášen či nikoliv.
Zezačátku to byl tedy "pouze" osobní statbar v češtině, s předem schváleným motivem a v případě zájmu keškoměrkou namísto vlastního textu. V dalších týdnech zmizela nutnost schvalování motivů, díky kiReGPS proběhla optimalizace služby (předtím služba padala při neustálem generování statbarů), přibyla možnost vkládání dat z Waymarkingu (ač prostým výřezem oficiálního statbaru s Waymarky na bílém pozadí), přibyla možnost zobrazení počtu odlovených Challenge, a díky Niximorovi i možnost zobrazit počet CWG ve sbírce.
V červenci 2012 pak vznikla i možnost tvorby statbaru pro putovní předměty, a to přejímáním dat z wapové verze webu Geocaching.com. Ten ukazoval název předmětu, nacestovanou vzdálenost (v kilometrech, nikoliv v mílích jak je u oficiálních statbarů zvykem), na posledním řádku pak dle výběru aktuální pozici, datum aktivace, či nick ownera a ikonku s aktivitou (je v keši/držení hráče méně/více než týden).
V listopadu téhož roku ještě přibyla k osobnímu statbaru možnost zobrazení aktuálního pořadí z webu cacherstats.com, o měsíc později bylo znemožněno vkládat data z Challenges kvůli jejich ukončení. V březnu 2013 ještě přibyla možnost zobrazení nálezů a ukrytých z Opencaching.cz, a taktéž nově bylo možné při generování statbaru získat tzv. short-url.
V listopadu 2013 byl ukončen provoz wapové verze Geocaching.com, čímž skončily statbary pro putovní předměty. V únoru 2015 pak vznikla nová keškoměrka, naštěstí mi Sopdet Reviewer poskytl pro tuto službu přístup k datům a keškoměrka mohla být ve statbarech zobrazována i nadále. Od září 2015 pak nebylo nutné ani pro tvorbu nových statbarů zadávat GUID a Member ID, neboť vše šlo vytáhnout pro aktuálně přihlášeného uživatele z Geocaching.com na jedno kliknutí.
Ovšem pak už to jelo. Nejprve zmizela možnost vytáhnout data na jedno kliknutí, následně i namísto toho implementovaná možnost automatického zjištění GUID z Member ID, pak i možnost brát data o aktuálním pořadí a nesmím zapomenout ani za to, že statbary zobrazované plnou adresou (nikoliv short-url) se přestaly na Geocaching.com zobrazovat. No a dnes koukám, že ve statbaru nic není, neboť onen "rychlý profil" hlásí error 404 a obnova se dá očekávat jen stěží. Nepřichází v úvahu ani ponechat v provozu statbar pouze například pro zobrazení CWG ve sbírce či nálezů v Opencachingu, neboť k tomu je zapotřebí nejprve Member ID či GUID v parametrech převést na nick. A to teď není kde provést. Navíc službu stejně poslední dobou využívalo jen něco přes sto hráčů.

Ale bez dvou měsíců 9 let provozu, to jde, ne?


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama