Přejít na obsah


Fotka

POI TomTom - export z GeoGetu do navigací TomTom

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 10:31

Je to možný, že jsem tomuhle exportu ještě neudělal vlákno? :) http://geoget.ararat...r:skript:tomtom Pod čarou: TomToma už několik let nemám, ale pár lidí mě dokopalo k opravě pár chybek, a dodělal jsem dvě myslím hodně milé featury - Finálky nalezených keší jsou odlišeny jinou barvou praporku - Podpora VarSubst v názvu keší a waypointů Doufám, že nebude moc co opravovat, a že to v týhle podobě bude zase nějakou dobu fungovat aniž bych na to musel šáhnout ;) enjoy!

Přiložené miniatury

  • tomtomstart_map.png

Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 10 listopad 2013 - 10:00
pridan stitek

  • 0

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 315 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 14:09

Jak je to s finalkama nenalezenjch kesi? presouva se ikona kese na final, nebo je to porad pri starym a zustava na vychozich souradnicich?
  • 0

#3 Fousek.cz

Fousek.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 14:35

V sobotu jsem to skoušel a házelo nás to na původní souřadnice :-( Edit: Jej ted koukám že v sobotu je nová verze.Takže netuším jak to maká..
  • 0
HTC Wildifire LOCUS Oregon 450

#4 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 15:17

petulinka1: kese zustavaji, tam kde maji byt. na miste finalky se zobrazi ikona finalky (cerveny praporek). to bych rek, ze zustava pristaru. jen pokud je ta kes nalezena, tak aby se predeslo staveni na smajlikovi, ma finalka praporek zeleny.

presouvani kesi na souradnice finalky jsem nejak neprisel na chut, ale kdyby byl velkej, tlak, tak to tam muzu zkusit dodat, no.

EDIT: pro vylustene mysterky atd. pouzivam toto
%IF("%HAVEFINAL%"="true";"*";"")%
, takze podle hvezdicky v nazvu vim, ze MA finalku. (pouzivam v POI a GPX Garmin)
  • 0

#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 315 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 15:21

neslo by to dat treba jenom volitelne? precijenom, kdyz jedu s tatou (kterej neni kacer) a ridi on, tak proste jenom kouka po ikonach kesi a jede na ne... takle jsme dojeli asi na tri otaznicky, nez mi doslo, ze to jsou vychozi soouradnice.. ja bych si na to zvykla, ale tata to nejak nechce brat a akorat nadava ze tam jsou zbytecny ikonky :D
  • 0

#6 p.pirko

p.pirko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2012 - 19:26

Zkusil jsem novou verzi a dobrý. Nejvíc se mi líbí možnost nastavit si názvy. Tak jsem hned za název doplnil ID keše a je to prima. Díky za tohle verzi - vyhovuje mi. Možná bych se přimlouval za přesun souřadnic vyluštěné finálky.
  • 0
P.Pírko

#7 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2012 - 14:48

Hoj. Po prechodu na novy notebook s W764bit se mi nedari vytvorit export pro tomika. V adresari "last" se sice objevi nove vytvotrene .asc,ale .ov2 mi to do nastaveneho adresare nezkonvertuje. Uz jsem zkusil nainstalovat novy GPSBabel primo do Program Files misto do PF(x86),kam by ho wokna normalne nacpaly a nic. Cestu k nemu jsem mel samozrejme nastavenou spravne. Typnul bych ze by to mozna mohlo byt Geogetem,ktery je v PF(x86),ale dukaz pro to nemam a Geoget beha jinak uplne v pohode. Lehce jsem zkousel prohledavat scripty,astli nenajdu nekde nejaky natvrdo napsany adresar,ale neobjevil jsem. Diky za radu.
  • 0
Medvidek

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2012 - 17:00

Z uvedeneho predpokladam, ze mas v ceste mezery. Mas cesty se jmeny souboru v uvozovkach? Pokud prislusny prikaz na zkonvertovani spustis v CMD, uvidis chybove hlaseni. Jak zni?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 8:47

Spousta prace a malo casu na kesky,tak se ozyvam az ted. V uvozovkach jsem cesty mel,nicmene gpsbabel byl postupne v Program Files(x86) a pak i v Program Files. Sedmicky si do techto adresaru nerady nechavaji sahat. V soucasne chvili to beha v pohode. cesta k gpsbabel je pouzita defaultni to jest gpsbabel\gpsbabel.exe a kupodivu bez uvozovek. Diky za nasmerovani.
  • 0
Medvidek

#10 Hojší

Hojší

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 1:13

... ale kdyby byl velkej, tlak, tak to tam muzu zkusit dodat, no. ... 


...takže na podporu zatím mírného tlaku, pro přesun ikonky keše na finální souřadnice, se také přidávám ;) 
 

... tak proste jenom kouka po ikonach kesi a jede na ne... ... a akorat nadava ze tam jsou zbytecny ikonky :D

... bych se přimlouval za přesun souřadnic vyluštěné finálky.


...nejlepší by byla volba zda přesunout na finál či nikoliv a každý si pak zvolí na co je zvyklý a co mu vyhovuje a pokud by byla ikona přesunutých mírně odlišená (nevím zda lze), tak by to byl luxus ...  :P
 
 
Toto téma ale oživuji z poněkud jiného důvodu.
Nikde nemohu najít kolik se do navigace vejde vlastních POI.
...samozřejmě musí být dostatek volného místa, to je nasnadě ... a dál? Liší se to typ od typu?
vlastním XXL IQ Routes a při menším množství vlastních POI funguje vše v pohodě, když jich ale přidám stejným způsobem větší počet, tak nejsou prostě nikde vidět :(
...žil jsem nejspíš v mylné představě, že nahraji široké (hodně široké) okolí a nebudu pak muset před každým výjezdem řešit zda jedu na sever či jih... atd. Zřejmě od určité míry budu muset, ale kolik POI je ta míra? Kolik se jich celkem (uživatelských) vejde a kolik již nikoliv... nebo je chyba jinde? Díky za případné info a rady.

 

...

Nikdo neví?

Nikdo nepoužívá TOM TOM a netuší kolik tam běžně nahrává POI bodů...?


Tento příspěvek byl upraven od Hojší: 15 listopad 2013 - 8:50

  • 0

#11 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2013 - 13:29

Nikdo neví?

Nikdo nepoužívá TOM TOM a netuší kolik tam běžně nahrává POI bodů...?

TomToma jsem používal na win mobile, bez problémů jsem tam nahrával keše a waipointy celé republiky, tj nějakých 80000 bodů


  • 0

#12 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 902 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2013 - 21:03

taky jsem nahraval celou CR bez potizi, ale od WinMobile je to uz par let a od te doby si zije export vlastnim zivotem :)


  • 0

#13 Pnov

Pnov

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2013 - 21:42

Nikdo neví?

Nikdo nepoužívá TOM TOM a netuší kolik tam běžně nahrává POI bodů...?

Používám Tomtom Go 930 a TT pro android, obojí zvládá moji databázi s více než 90000 keší plus příslušné waypointy.


Tento příspěvek byl upraven od Pnov: 11 listopad 2013 - 21:44

  • 0

P%C5%88ov.png


#14 Hojší

Hojší

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 8:09

taky jsem nahraval celou CR bez potizi, ale od WinMobile je to uz par let a od te doby si zije export vlastnim zivotem :)

...tak to já ani celou neexportoval, pouze tradičky a mysterky s finálem :(

Dobrá zpráva alespoň je, že to ostatním funguje ;) zkusím odmazat ostatní POIky (je jich tam celkem dost) a uvidím ;)

 

Mimochodem, neřešil teď po aktualizaci geogetu někdo "nefunkčnost" tohoto scriptu? Teda vlastně nevím jestli to má spojitost. Vím akorát, že mi to fungovalo a nyní ne.. :(


Tento příspěvek byl upraven od Hojší: 15 listopad 2013 - 18:50

  • 0

#15 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 902 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 22:22

1, zase ta diakritika v názvu složky, zkus to bez ni.

2, může byt problém v tom, že když vyexportuješ hodně keší, tak se tam připlete nějaká vadná na které pak TomTom havaruje.


  • 0

#16 Hojší

Hojší

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2013 - 15:27

1) Na diakritiku bych si to také myslel, jenže ... bohužel je tam od samého počátku a před tím (před aktualizací GG na novou verzi :( ) to fungovalo korektně a bez problémů.

Jinak složku si vytvořil systém sám dle mé přzdívky a do ní také nainstaloval dropbox (a já pak do něj GG :( ) - netuším zda lze bezproblémů "přejmenovat" ...

 

2) Zkusil jsem export jediné keše (několikrát a pokaždé jiné), ale vždy se stejným vysledkem :(

...tudíž hodně keší to nebude a že by byla "vadná" ta jediná (všechny 4 které jsem postupně zkoušel) by musela být neuvěřitelná náhoda...

 

 

EDIT: Po včerejší večerní aktualizaci GG je již export zase v pohodě - Děkuji


Tento příspěvek byl upraven od Hojší: 14 listopad 2013 - 14:25

  • 0

#17 Hojší

Hojší

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2013 - 9:09

... Po včerejší večerní aktualizaci GG je již export zase v pohodě - Děkuji

 
- Export v pořádku je nicméně přetrvává touha po exportu ikonky keší s finálními souřadnicemi na těchto souřadnicích (nebo lépe volba zda ano či ne) - jak to řešíte u sebe? Pokud si to tedy někdo nějak upravuje...
 
- to však také není hlavní důvod příspěvku. Stále u mě přetrvává nějaká interní chyba díky které nevidím keše v navigaci :(
Když dám vyhledat POI je jich v jednotlivých kategoriích max 48, ale to chápu tak že to jsou ty nejbližší a pokud se přesunu jinám, je to jiných 48 ... tomu bych rozuměl, ale v některých kategoriích nevidím ani jediný bod - nikdy :(
Na mapě pak vidím pár bodu (opravdu jen zlomeček těch co by tam měli být) které jsem při vyhledávání v kategoriích neuzřel žádné :( ... take je na mapě jen část těch které jsem tam (v jiné kategorii) měl...
Mohl by prosím někdo otestovat přiložený soubor, abych věděl zdali je chyba v něm, nebo v navigaci (případně mi zkusil poskytnout nějaký vlastní soubor na otestování - díky). V přiloženém souboru je 716tradiček + 370wp z Prahy a 1+3 mysterek z tamtéž...
Všem předem díky za jakoukoliv snahu pomoci.

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  POI.rar   56,54K   120 Počet stažení

Tento příspěvek byl upraven od Hojší: 16 únor 2014 - 9:29

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama