Přejít na obsah


Fotka

Import finálních souřadnic do GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
57 odpovědí na toto téma

#1 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 10:06

Můj dotaz je, zda se dá nějakým elegantním způsobem dostat do GG soubor s finálními souřadnicemi. Situace je následující finální souřadnice (u nás vznikla série 25 kousků) jsem si vyluštil do excelu a rád bych je hromadně přidal (přidat waypoint viz obrázek). Tedy vyplnil nejen souřadnice, ale i popisek jak jsem je luštil. Tedy jak upravit excel do takové podoby, abych jej mohl naimporotvat do GG. Mám tady takových vyluštěných souborů více a teď jsem zjistil, že mi tyto údaje chybí dřívejších dob kdy jsem ještě nepoužíval GG. Díky
  • 0

#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 10:23

Bojím se, že to z excelu či jiného souboru nepůjde, takové importní makro asi neexistuje, muselo by se vyrobit... Já to dělám případně tak, že si přímo na gc.com vložím updated coordinates a pak naimportuji listing a je to tam... Nebo to jde dělat ručo fučo v GG..
  • 0

#3 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 10:41

no delal jsem csvimport. z excelu to ulozis jako csv a z nej to udela GPX kde jsou jen FI waypointy, ktery importujes do gg. dystak posta
  • 0

#4 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 297 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 10:45

mikrome, hod to prosim na ararat. myslim, ze se to bude hodit spouste lidi (dost casto mi chodej plany lovu v csv a kopcim to ruco do GG), diky :)
  • 0

#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 474 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 11:46

Ja mam uy delsi dobu roypracvanz "univeryalni import" z CSV, ktery se pokousi podle prvniho radku rozeznat sloupce a pripadne necha uzivatele urcit, ktere sloupce v souboru sou a ktere pouzit. Ale zatim to neni hotove. Tak bych to mohl treba zase oprasit. ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 12:13

no to moje reseni rozhodne univerzalni neni, spis je dost jednoucelovy a tudiz neni uplne araratu hodny :))
  • 0

#7 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 12:25

no..

1. https://www.dropbox....vimport.ggp.pas

2. CSV soubor MUSI mit tyto sloupce v tomto poradi
PRVNI - nic, nebo libovolna hodnota, treba poradi
DRUHY - souradnice. ve skoro libovol. formatu ale obe v jednom sloupci cili N50° 12.345 E15° 45.678 treba
TRETI - nazev waypointu
CTVRTY - GCkod kese
PATY - poznamka

napr.:
;50.1234 15.1234;;GC10FE6;Alternativni mereni ulozeni kese - diky thvt.

nebo
;N49°58.123 E014°20.123;Bulvar cache;GC1C0C5;Doporucuji si ji projit super




3. jako oddelovac se bere strednik, lze dystak nastavit na zacatku souboru csvimport.ggp.pas.

4. na zacatku souboru se da nastavit prefix waypointu, je prednastaven na FW, aby dystak nekolidoval s FI, ale muzes si klidne nastavit FI (prip to jde zpetne hromadne prejmenovat SQL prikazem)

5. spustis csvimport
zepta se na CSV soubor
ten CSV projede, tam kde jsi ho mel udela dva GGT seznamy geogetu v jednom jsou kese ktery uspesne prosly a v druhym ty co neprosly
a GPX s finalkama. exporujou se jen ty, ke kterym je v databazi kes!
na konci Ti nabidne zalohu databaze a import toho GPX
  • 0

#8 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 297 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 12:43

diky mikrome:) i kdyz neni univerzalni, tak se hodi :)
  • 0

#9 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 14:21

Super, funguje jen se mi poznámka nevložila do "Poznámka:" ale do "Cmt.:". Kde co mám změmit ? Nejspíš <cmt> na něco jiného. Mohu se zeptat co znamená před FI symbol + a symbol = ?
  • 0

#10 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 297 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 15:54

+ znamena importovanej WP = rucne zadanej
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 019 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 16:06

+ importovany * rucne zadavany = rucne zadana finalka
  • 0

#12 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 16:33

1. <cmt> zmen na <desc>
2. zmena * na = --> treba v Combine
UPDATE waypoint SET flag=0 WHERE prefixid = 'FW' AND flag = 1

  • 0

#13 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 151 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 16:54

co to udělá s importem když už v databázi jeden final waypoint je ?
  • 0

#14 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 297 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2012 - 17:00

proto to ma predponu FW (normalne se final WP dava predpona FI), takze budes mit ty FWP dva
  • 0

#15 krtci_hledaci

krtci_hledaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 12:40

zkousel jsem tento script a jede pekne. Nicmene mi vytvori finalni waipointy s prefixem +FI (importovany bod). Ja bych tam ale potreboval dostat =FI, jako ze rucne zadany, protoze jinak mi nefunguje filtr na cache ktere maji final waipoint. Nevite jak tento filtr nastavit a nebo jak tam dostat to =FI ?
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 019 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 12:52

Dostanes to tam rucni editaci toho waypointu, nebo prepisem v databazi. (psal to tu Mikrom 18.04.2012 17:33) Aby se to tam dostalo uz importem, tak by v tom importovanem GPX muselo byt i Geogeti rozsireni, ve kterem se ten priznak da take nastavit.
  • 0

#17 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 13:30

HaLuMa napsal/a:
Aby se to tam dostalo uz importem, tak by v tom importovanem GPX muselo byt i Geogeti rozsireni, ve kterem se ten priznak da take nastavit.

no vidis, to vedet, tak jsem to tam tenkrat treba pridal.. :)
<gpxg:Flag></gpxg:Flag>
  • 0

#18 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 474 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 13:35

A neni nahodou potreba plne:

<extensions>
   <gpxg:GeogetExtension xmlns:gpxg="http://geoget.ararat.cz/GpxExtensions/v2">
     <gpxg:Flag>0</gpxg:Flag>
   </gpxg:GeogetExtension>
  </extensions>

Alespon takto to delam u sebe.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#19 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 16:06

gord: jisteze, ja jen ze jsem geogetgpx nikdy nestudoval, a tak jsem to pak (jednou) menil primo pres SQL
  • 0

#20 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 297 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 17:18

tak to je ale uplne uzasny! tohle vedet, tak jsem se s tim nemorila pres SQL a upravila si rovnou ten skriptik :D dikes! hodi se to :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama