PRAKUL - Peklo na talíři
#21
Publikováno 19 duben 2012 - 15:36
#22
Publikováno 19 duben 2012 - 18:29
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
#23
Publikováno 19 duben 2012 - 19:19
#24
Publikováno 19 duben 2012 - 19:22
kulhal napsal/a:
Kdysi dávno jsem se touhle problematikou zabýval. Jestli se nepletu, tak rizika vyplývající z potravy se dají klasifikovat takto:
63% rizik: Dieta, tedy to, jestli jíme stravu pestrou a vyváženou nebo jen buřty a slané brambůrky. Je úplně jedno, jestli se jedná o biopotraviny nebo ne – i když jsou takoví co si myslí, že biobůček je zdravější než normální bůček.
32% rizik: Mikrobiální kontaminace. Sem patří všechny průjmové aféry z prošlých bramborových salátů a svíčkových, ale i méně nápadné otravy plísňovými kontaminacemi – např. v celozrnném pečivu. Bio potraviny paradoxně znamenají v téhle oblasti větší riziko protože postrádají Éčkovou ochranu - viz loňská aféra v Německu z bioklíčků (snad).
4% rizik: Kontaminace ze zemědělství, tedy různé zbytky pesticidů (když zemědělec nedodrží správné postupy) a další cizorodé látky, které se do potravy můžou dostat během zpracování.
1% rizik: Potravinářská aditiva – tedy právě diskutovaná Éčka.
Konzumenti biopotravin se soustředí na eliminaci 5% rizik. Zbylých 95% zůstává společných pro konzumenty bio i nebio potravin.
Závěr: Člověk má jíst všechno v rozumné míře, nepřežírat se, snažit se o stravu vyváženou, tedy na jednoho utopence jeden salát . Dávat přednost stravě čerstvé a lokální před průmyslovou a z daleka dováženou – protože dlouhé skladování a doprava jídlu nic dobrého nepřinese. To mimochodem znamená i méně Éček, protože jídlo z čerstvých a místních surovin nepotřebuje prodlužovat trvanlivost ani vylepšovat chuť či vzhled.
Malá perlička na závěr: Moje žena všechno to, co jsem tady napsal, dobře ví. Je velkým fanouškem PraKulu, potrpí si na kvalitní, dobré a zdravé jídlo. Přesto jednou za čas neodolá, a nějaký humus ála grónská pomazánka si koupí – myslím, že nejraději má aljašskou pomazánku . Prostě jí to chutná. A je to vlastně úplně jedno. Těch pár soust vylepšených různými aditivy jí nic neudělá – protože to jí jednou za čtvrt roku. Kdyby to bylo třikrát do týdne tak by to samozřejmě bylo horší – ale i tak by se na ní projevila spíš ta spousta majonézy než ta Éčka.
Nemyslím si že máš ve všem pravdu. Například co se týká kuřecího masa je bio jednoznačně lepší v tom, že není dopované steroidy a růstovým hormonem. Totéž se dá říct i hovězím. Nedávno jsme v laboratoři(studuji medicínu a měli jsme zrovna klinickou biochemii) stanovovali množství hormonů v různých druzích masa. A bio potraviny neobsahovali hormony téměř žádně zato 100g kuřecího masa obsahovalo anabolik že by ti to stačilo asi na čtyři dny.
Pro zajímavost můžu pak poslat výsledky v protokolu.:-D:)
#26
Publikováno 19 duben 2012 - 19:30
#27
Publikováno 19 duben 2012 - 19:32
#28
Publikováno 19 duben 2012 - 19:37
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
#29
Publikováno 19 duben 2012 - 19:40
#30
Publikováno 19 duben 2012 - 19:58
#32
Publikováno 19 duben 2012 - 21:41
#33
Publikováno 19 duben 2012 - 22:26
#34
Publikováno 19 duben 2012 - 22:37
Chryseis napsal/a:
Takže jste to okamžitě nahlásili na SVS, aby si došlápli na producenta, že ano? Protože používání zakázaných látek u potravinových zvířat je docela závažný prohřešek. Jen je zvláštní, že při všech běžných kontrolách masa se najde občas leccos, ale anabolika v kuřecím furt nějak ne a ne.
Ano nahlásili... Ono anabolikum jako takové je velká skupina látek. Konkrétně jsme testovali zmražené kuřecí z tesca nevím přesně jméno dovozce ale maso pocházelo z čínských chovů
4dny normálního lidského života.:-D
#35
Publikováno 20 duben 2012 - 10:43
#36
Publikováno 20 duben 2012 - 12:10
Můžete se zde dovědět hodně zajímavého o "Éčkách", a např. i v kterých výrobcích se s nimi můžete potkat. A pokud vám třeba někdo řekne, že by nežral "brouky", můžete ho snadno přesvědčit o opaku, viz. E120, které je skoro ve všem. Dobrou chuť!
Zajímavé je třeba se podívat, kolik těch nebezpečných je v těch nejbežnějších potravinách takže třeba ta pěkně žlutá hořčice je díky uhelnému dehtu.
#37
Publikováno 20 duben 2012 - 12:20
Yettinka napsal/a:
K tomu E330 - tedy, jestli to tady ještě nezaznělo. Ten hoax vznikl z německého překladu, kde nějaký chytrák viděl napsáno "krebsův cyklus" - a četl "krebs = rakovina".
Krebsuv cyklus je uplne bozi vec
Tchyne vzdycky prskala cim se to cpu tesne po obede, zda sem se nemohl poradne najist. A tak sem ji vysvetlil, ze aplikuji "Krebsuv cyklus", cimz urychluji spalovani snedeneho a tim padem, kdyz po obede jeste zeru (nakopnu telo necim sladkym), vlastne hubnu. Omlouvam se vsem co tomu rozumi a vidi do toho, za takoveto zjednoduseni. Vzdycky to brala jako takovou maximalne dementni vymluvu. Pak to jednou konzultovala s nejakym lekarem (profesor, prednosta kliniky v IKEM) a ten konstatoval, ze je to sice hodne zjednoduseny vyklad a velice sverazna aplikace, ale ve sve podstate, mam vlastne pravdu. A tak ted po obede "hubneme" spolu.
#39
Publikováno 25 duben 2012 - 11:06
Ano, taky mi to vysvětloval kamarád, sice geolog, ale po každém jiídle se musel sladce uzavřít, aby nastartoval Krebsův cyklus. (Prý lze použít i panáka rumu…) Moje děcka se toho velmi chytla a pojem sladké uzavření se stal nezbytnou součástí našich obědů.Dobesch napsal/a:
Krebsuv cyklus je uplne bozi vec
Tchyne vzdycky prskala cim se to cpu tesne po obede, zda sem se nemohl poradne najist. A tak sem ji vysvetlil, ze aplikuji "Krebsuv cyklus", cimz urychluji spalovani snedeneho a tim padem, kdyz po obede jeste zeru (nakopnu telo necim sladkym), vlastne hubnu.
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů