Přejít na obsah


Fotka

Různé jednoúčelové skripty (nehodící se na ararat)

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
163 odpovědí na toto téma

#141 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2018 - 17:32

Zobrazení vzdálenosti waypointu od mateřské keše přímo v seznamu GeoGetu. (Standardně se totiž ukazuje pouze vzdálenost od referenčního bodu).

 

rozbalit do složky script\vis a nastavit si vlastní sloupec s tímto vizualizačním skriptem. Lze (zap|vyp)nout zobrazení azimutu.

 

WPfromGC.png

 

původní vlákno: http://www.geocachin...-2915/?p=560860

Přiložený soubor (y)


  • 4

#142 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2018 - 22:54

To vypadá pěkně a užitečně. Dobrý nápad!
  • 0

#143 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 091 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 8:38

Pěkné to je, ale co když mysterka má ikonku tam, kde se to hodilo a začátek je jinde? Třeba ikonka uprostřed rybníka.

Hodilo by se mi to určitě někdy, ale 22palců široký monitor už začíná být úzký na všechno, co by se hodilo. Ale jako alternativní sestava sloupců by to šlo. Třeba na plánování rozcouraných multin, to ale stejně budu asi řešit radši na mapě. Vzdálenost často neříká nic, důležitější je terén, což jsem si uvědomil při pokusu s první půjčenou nemapovou navigací.


  • 0

#144 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 13:11

Zdravím, existuje něco, aby se mi v db GG u všech keší hromadně překopírovaly poznámky z ofic. webu do poznámek v GG?
Kdyby se mi náhodou podařily poznámky na webu smazat, tak abych měl zálohu.
  • 0

#145 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 911 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 13:56

Zdravím, existuje něco, aby se mi v db GG u všech keší hromadně překopírovaly poznámky z ofic. webu do poznámek v GG?
Kdyby se mi náhodou podařily poznámky na webu smazat, tak abych měl zálohu.

Tohle ale GG dela automaticky pokud vim
  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#146 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 14:26

No nemyslel jsem v GG slovníku "cachenote" podtrženo červeně, ale "note" podržený modře. Ten "cachenote" se upravuje podle toho, jaká je poznámka na webu, ale ta "note" je stabilní čistě v geogetu a nic se nepřepisuje. A já bych potřeboval, jestli by šlo (nikde jsem nenašel), položku "cachenote" nakopírovat do "note" nějak hromadně. 

Přiložené miniatury

  • 2018-09-19_LI.jpg

  • 0

#147 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 19:35

půjde to přes SQL, ale jelikož jsem poznámky na webu nikdy nepoužil (jako drtivá většina uživatelů GG), tak nemám žádné na kterých bych si to vyzkoušel :)


  • 0

#148 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 219 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 19:54

Není problém to zkopírovat, ale rozhodnout, co dělat v případě, že v "note" už něco je.


  • 2

#149 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2019 - 14:34

Little Debug Helper

http://ggplg.valicek...gin/DebugHelper

 

užitečná pomůcka pro psavce skriptů - taková lepší náhrada ShowMessage


  • 0

#150 Marty 1905

Marty 1905

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2020 - 13:31

Ahoj všem 

mám takový malí problém který potřebuji vyřešít třeba mi někdo poradíte. 

 

Jde o to, že když chci z geogetu exportovat eventy používám gpx pro nové garminy. 

 

S eventem se mi pak v navigaci stane to, že event v seznamu pokladů je. Když otevřu kalendář v navigaci tak tam v den co se má konat není, ale má tam ostatní wp pokud u sebe event nějaké má doplněné. 

 

Já bych ale potřeboval, aby tam byl jen a pouze bod dne konání eventu tedy bod přímo toho eventu a né jeho wp. 

 

Nemáte nějaký doplněk co by mi to dokázalo zařídit? 

 

Nebo z jakého důvodu se event jako typ keše do kalendáře nezařadí ale jeho wp jo? Nikdy jsem nepřišel na to jak to v navigaci funguje, že wp tam navigace zařadí ale event jako typ keše ne.

 

Proč to potřebuji: Když cestuji v kalendáři to krásně najdu pod určitým dnem a soupis všech co ten den jsou.

 

Moc díky za radu a pomoc.


  • 0

#151 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 091 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 6:06

To nezobrazování WP jde udělat jednoduše. Jejich odfiltrováním v GG před exportem. Waypointy - neukazovat waypointy. Dělám si tak všechny keše, protože Oregon s WP neumí pracovat, dávám si je tam jen jako POI.

Proč se event neukazuje, nevím. Mě se ukazují, ale většinou si je neexportuju, mají dočasnou platnost a těch pár, co chci navštívit, si pamatuju.

O jakou navigaci jde?


  • 0

#152 Marty 1905

Marty 1905

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 6:19

Jako takto: Oni se mi eventy v navigaci zobrazují pod truhlou (pokladem tam jsou) ale v kalendáři nejsou pokud nemají WP přidělen pod tím hlavním eventem. 

 

Jinak jde o Oregon 600.

 

Jinak jsem to asi špatně specifikoval co bych potřeboval: Stačilo by mi, aby event jako takový měl WP před exportem vymazané a přidán WP stejného data co se koná a byl vytvořen pod tím eventem.


  • 0

#153 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 214 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 8:52

To je nejake zmatene - pred exportem vymazane  wp a zaroven wp vytvorene? Co je WP vytvoreny pod eventem? To je wp, ktery je soucasti eventu, tedy ten, ktery chces vymazat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#154 Marty 1905

Marty 1905

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 9:27

Jde o to, že v kalendáři na GPS se mi event v kalendáři zobrazí jen a pouze v případě, že event obsahuje nějaký WP. 

 

Příklad: Cominity celebration - Nymburk co teď bude. V kalendáři budu mít 9x poznámku na tuto sobotu, protože event obsahuje 9x WP.

 

Zde je odkaz na původní listing s 9x WP: https://www.geocachi...eocache/GC8HJVN

 

Pokud je ale všechny smažu a ponechám pouze samotný event v GPS. Pak otevřu kalendář tak na sobotu nebude v kalendáři prostě nic.

 

Pokud bych si pak ručně vytvořil WP u této keše už v GPS tak ho v kalendáři najdu. Má to ale háček. Bude tam ke dni a hodině co byl vytvořen. Tedy né ke dni konání eventu. 

 

Zajímavé je, že když jsem tenkrát GPS koupil od původního majitele tak mi to eventy v kalendáři ukazovalo normálně bez těch jeho WP do doby než jsem jednou omylem vymazal veškerá nastavení do továru. O té doby mi to dělá takhle divně. 

 

Tenkrát to fungovalo po kliknutí na název v kalendáři mě to rovnou hodilo do toho eventu.

 

Tak jsem to zkoušel různě zkoušet, abych věděl jak to funguje. 


  • 0

#155 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 214 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 10:10

Nemam O600 takze ja muzu prichazet jen s namety.

 

Jak byly do GPS nahravany ty eventy driv, kdyz se kalendar choval podle ocekavani?

 

Chova se to takto "nelogicky" i ostatnim majitelum O600? Pokud ne, je to zrejme v nastaveni GPS (a k tomu vede i to, ze driv se ti tak kalendar nechoval). Pak by mohlo pomoct porovnani s predchozim stavem, pokud ho mas zalohovany, nebo s nekym, komu se kalendar chova "spravne".


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#156 Marty 1905

Marty 1905

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 10:35

Goard: Aha, takze problem je v nastaveni GPS, ne v datech.

 

Exportovat eventy bez WP muzes i bez jejich vymazani v GG, jak ti psal mpik, staci je nemit v seznamu, ktery exportujes. Ale urcite je rozumnejsi najit spravne nastaveni GPS tak, aby se to chovalo jako driv. Muzes zkusit najit nekoho se stejnou GPS, komu to funguje spravne a zkopirovat si od nej profil, v kterem mu to funguje. (Nemam tuseni, zda nanstaveni profilu ovlivnuje i chovani kalendare, ale napada me, chova se ti to tak ve vsech profilech?)

 

Kdyz se podivas do GPX souboru eventu (tedy jen s tim jedinym eventem), ktery se ti zobrazuje spravne a ktery se zobrazuje spatne, cim se lisi? Vsechny wp eventu po importu do databaze maji datum a cas vytvoreni shodny s datem a casem konani eventu? To se mi nezda, podle me tam bude datum a cas importu do databaze. Jak zjistujes to datum a cas wp (tak tomu rikas ty, ale podle me je to datum a cas vytvoreni wp v databazi, nebo se pletu?)?

 

 

No jestli je problém v GPS nebo v Geogetu nevím. 

Každopádně to řeším protože mi to fungovalo a pak už ne. 

Problém při smazání GPS byl v tom, že jsem jí ještě neměl dlouho a tak jsem hlupoň neměl udělanou zálohu GPS :/

Stejnou GPS nikdo se známých nemá bohužel. Známej má jen 450 ta je jiná :( Já mám ale Oregon 600.

Jinak přetahování dat bylo v obou případech před smazáním i po stejné. Přes Geoget a exportem pro nové Garminy.

 

Jestli se to chová stejně ve všech profilech zjistím. Každopádně jsem prolezl x krát celé nastavení navigace a nikde jsem tam nic co by toto mohlo vyřešit nenašel. Čekal bych možnost nastavení co se má do kalendáře dávat a nemá ???? Nic takového jsem ale nikde neobjevil. Proto jsem předpokládal jestli se nezměnilo něco v exportu z Geogetu nebo jestli tam v GPS nemohl být dohraný nějaký doplněk ručně nebo cokoliv o někoho co se definitivně vymazalo při tom smazání. nevím.....


  • 0

#157 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 219 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 11:11

Nebude mít spíš oregon problém s tím typem CC-event? Stejně jako s LAB, které neumí a neukazuje?

Teď to sám nemůžu ověřit, nemám s sebou.


  • 1

#158 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 219 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 11:35

Zkus v GPX nahradit

<type>Geocache|Community Celebration Event</type>
 ...
   <groundspeak:type>Community Celebration Event</groundspeak:type>

tímhle:

<type>Geocache|Event Cache</type>
 ...
   <groundspeak:type>Event Cache</groundspeak:type>

co to udělá


  • 0

#159 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 091 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 11:44

To bude ono. Ukazuje se jako ikona TRUHLY? Alespoň na mé O450 se tak ukazují keše typu, který Oregon nezná, třeba tzv. Final waypoint, tj. posunutá finálka. Vyhovuje mi to. Pokud to co hledáš je něco jiného než typ Event cache, zobrazí se ti to asi jako truhlička a jak se to bude chovat v kalendáři, netuším. Nikdy jsem ho nepoužil, ani nevím jestli ho O450 má.

Lze upravit exportní skript, já si třeba waymarky exportuju jako mega eventy. Asi by šlo ho upravit, aby CC eventy exportoval jako normální. Triviální to ale nebude.

A vysvětlovalo by to, proč se to neukazuje teď. CC eventy jsou novinka.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 29 květen 2020 - 11:48

  • 1

#160 Marty 1905

Marty 1905

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2020 - 12:40

Zkus v GPX nahradit

<type>Geocache|Community Celebration Event</type>
 ...
   <groundspeak:type>Community Celebration Event</groundspeak:type>

tímhle:

<type>Geocache|Event Cache</type>
 ...
   <groundspeak:type>Event Cache</groundspeak:type>

co to udělá

Ne ne tím to není. Mě se normálně zobrazuje jako event. Ale to co popisuju je stav všech i normálních eventů.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama