Přejít na obsah


Fotka

Export waymarků z GeoGetu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 L.a.u

L.a.u

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 15 červenec 2012 - 22:05

Na základě návodu zde ve foru se mi povedlo nahrát do GeoGetu všechny waymarky v ČR. A protože obvykle nevím, kde se náhle vyskytnu, ráda bych si je vyexportovala jako POI pro Garmin Legend HCx. S exportem keší nemám problém, ale waymarky mi nejdou - vždycky to skončí na chybě. Tuším, že problém je v množství kategorií waymarků. Má s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď.
  • 0

#2 L@Troj

L@Troj

    L@Troj

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 5:13

WM jako POI do Oregona nahrávám běžně. Většinou ale jen nějakou oblast nebo okres. Celou ČR ani nemám. Kolik jich dohromady je? Jakou konkrétní chybu ti to hlásí?
  • 0

#3 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 881 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 6:44

Osobne Oregona nemam, ale vim ze kdo ho ma, ten rika, ze rozumny a mozna i maximalni pocet bodu je cca 2000-3000. Kdyz sem si stahoval Waymarky, tak jen Praha, Stredni cechy, Liberecko a Hradecko bylo cca 6000 bodu. Cela CR odhaduji tak 10000-15000 waymarku. Mam dojem ze problem je proste ten, ze to Oregon nepobere. Jedine reseni tveho problemu vidim nejaky chytry telefon - na Androidu bud rozsekat po Krajich a natahat si to do Locusu (ale pozor i tam radsi po krajich) a nebo celou databazi pouzivat v Geoquacku, ten s waymarkama pracovat umi.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#4 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 7:00

Používal jsem vždy exportní makro pro POI tuším že od Gorda a vždy bez problémů. Dneska jsem to jen tak pro srandu vyzkoušel a vše proběhlo OK. Je pravda, že WM mám jako jednu kategorii a podkategorie neřeším (je jich tolik a ikony šílený, že to nemá smysl)
  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 7:00

Stahoval jsem si do POI bunkry a bylo to snad 10000 bodů. Mám tam keše i s waymarky, cca 6000 bodů. Spíš by mohl být problém s tím, že včetně listingů to nepobere do paměti. Ale listingy u waymarků nebývají dlouhé. Spíš to vidím na jiný problém. Občas i u keší se stává, že je někde chyba a makro potichu, nebo i s protestem, skončí. Typickou chybou je keš bez souřadnic. Ale jsou i jiné příčiny. Vyexportuje se GPX? Všechny kategorie? Spadne to až na POI loadru? Pokud to spadn už při generování GPX, které kategorie to neudělá? (je jich moc, vím). U té poslední, je GPX celé? Atd.
  • 0

#6 L.a.u

L.a.u

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 16 červenec 2012 - 7:36

Mám Garmin Legend HCX, nikoli Oregona. Navigace mi tudíž nepobere celý listing, ale jen nejdůležitější informace - název keše, autora, velikost, hint. Aktuálně mám v GeoGetu staženo 13.022 waymarků. Keší mám staženo cca 30.000 (+ waypointy k nim). Když exportuju POI keší celé republiky (celkem tedy přes 60.000 bodů), je to v pohodě. Takže množstvím bodů to nebude. Ještě se tedy podívám, kde přesně při převodu do Legendu dojde k chybě. Jestli se dobře pamatuju, tak export proběhl v pohodě. Ale při nahrávání do navigace se to zasekne. Chybová hláška tuším žádná.
  • 0

#7 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 8:03

L.a.u napsal/a:
Mám Garmin Legend HCX, nikoli Oregona.


A jaké používáš exportní makro ??
Já GPSmap 60CSx krmím POIeTrex, http://geoget.ararat...skript:poietrex

L.a.u napsal/a:
Ještě se tedy podívám, kde přesně při převodu do Legendu dojde k chybě. Jestli se dobře pamatuju, tak export proběhl v pohodě. Ale při nahrávání do navigace se to zasekne. Chybová hláška tuším žádná.


Zkus ještě zkontrolovat místo na datové kartě. A aktualizuj POI loader.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:38

Pokud se sekne až POIloader, zkus zkontrolovat ty jednotlivé GPX, vygenerované tím makrem. Nejjednodušší je otevřít je ve webovém prohlížeči, je to jen XML. Stačí přetáhnout do okna prohlížeče, já používám chrome. Buď to zobrazí strom dokumentu, nebo to napíše, že je někde chyba XML. A pak nastává ta detektivka, najít která keš to je. ono to napíše na které pozici je první chyba, hledat se to dá třeba PSPadem, který umí počítat znaky. A oprava je lehká, příslušnou keš (waymark) zcela smazat z databáze a stáhnout znovu.
  • 0

#9 L.a.u

L.a.u

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:35

Tak nejnovější poznatky: - Export exportním makrem POI pro eTrex je v pořádku. Ten proběhne OK. Problém nastane u POI loaderu - při načítání datových souborů zjistí, že ve složce GC Not Found je víc než 32 souborů, vypíše chybovou hlášku a skončí. Ještě mi chytře poradí, abych soubory uživatelských bodů zájmu znovu uspořádala a zkusila to znovu. A já se tedy ptám - jak jednoduše 77 souborů GPX sjednotit do jednoho s názvem waymarks.gpx? Ale to bych musela sjednocovat po každém exportu a to se mi moc dělat nechce, i když by to bylo jednou za týden nebo měsíc. Ještě lépe tedy - jak zakázat waymarkům v GeoGetu třídit se do kategorií? Nebo jim všem přenastavit kategorii na jednu jedinou, i když třeba nesmyslnou - jako že by všechny byly castles nebo třeba bells? Nebo mne nepadlo ještě jedno řešení: aby exportní makro všechny waymarky hodilo do "jednoho pytle", tj. do jednoho GPX souboru.
  • 0

#10 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 11:33

L.a.u napsal/a:
Tak nejnovější poznatky:

- Export exportním makrem POI pro eTrex je v pořádku. Ten proběhne OK. Problém nastane u POI loaderu - při načítání datových souborů zjistí, že ve složce GC Not Found je víc než 32 souborů, vypíše chybovou hlášku a skončí. Ještě mi chytře poradí, abych soubory uživatelských bodů zájmu znovu uspořádala a zkusila to znovu.

A já se tedy ptám - jak jednoduše 77 souborů GPX sjednotit do jednoho s názvem waymarks.gpx? Ale to bych musela sjednocovat po každém exportu a to se mi moc dělat nechce, i když by to bylo jednou za týden nebo měsíc.

Ještě lépe tedy - jak zakázat waymarkům v GeoGetu třídit se do kategorií? Nebo jim všem přenastavit kategorii na jednu jedinou, i když třeba nesmyslnou - jako že by všechny byly castles nebo třeba bells?

Nebo mne nepadlo ještě jedno řešení: aby exportní makro všechny waymarky hodilo do "jednoho pytle", tj. do jednoho GPX souboru.

Exportní makro pro POI o kterém jsem psal níže exportuje WM do jednoho velkého gpx souboru s jednou ikonou.
http://geoget.ararat...kript:poigarmin
  • 0

#11 L.a.u

L.a.u

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 16 červenec 2012 - 12:41

sobikovi napsal/a:
do jednoho velkého gpx souboru s jednou ikonou.
http://geoget.ararat...kript:poigarmin


to jsem z toho tedy daněk... já myslela, že právě tohle mám nainstalováno. Jdu tedy zkusit nainstalovat ten z odkazu.

EDIT: Nainstalováno, ale stále mi waymarky děli do kategorií. Zkusila jsem Simple POI. To mi nahází úplně všechno do jednoho pytle - parkingy, reference pointy,... To taky nechci :(
Kde by se POI pro eTrex dalo přenastavit?
  • 0

#12 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 14:45

L.a.u napsal/a:

sobikovi napsal/a:
do jednoho velkého gpx souboru s jednou ikonou.
http://geoget.ararat...kript:poigarmin


to jsem z toho tedy daněk... já myslela, že právě tohle mám nainstalováno. Jdu tedy zkusit nainstalovat ten z odkazu.

EDIT: Nainstalováno, ale stále mi waymarky děli do kategorií. Zkusila jsem Simple POI. To mi nahází úplně všechno do jednoho pytle - parkingy, reference pointy,... To taky nechci :(
Kde by se POI pro eTrex dalo přenastavit?

Určitě tam je nějaké nastavení, můžu se na to ale podívat doma až večer nebo zítra ráno... Já mám waymarky v samotný databázi.
  • 0

#13 L.a.u

L.a.u

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 16 červenec 2012 - 17:01

Tak jsem si problém vyřešila: budu exportovat nadvakrát - jednou vše kromě waymarků (makrem POI pro eTrex), pak jen waymarky (makrem POI simple). A POI loader mi je nahraje hezky dohromady. Díky všem za ochotu pomoci. Dál už se mi v tom nechce hrabat a tohle mi připadá jako schůdné řešení. Teď ještě někde splašit ikonku pro waymarky.
  • 0

#14 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 17:05

L.a.u napsal/a:
Tak jsem si problém vyřešila: budu exportovat nadvakrát - jednou vše kromě waymarků (makrem POI pro eTrex), pak jen waymarky (makrem POI simple). A POI loader mi je nahraje hezky dohromady.

Díky všem za ochotu pomoci. Dál už se mi v tom nechce hrabat a tohle mi připadá jako schůdné řešení. Teď ještě někde splašit ikonku pro waymarky.

Tahle by nestačila?
https://dl.dropbox.c...704/waymark.bmp
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama