Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
300 odpovědí na toto téma

#261 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2015 - 21:53

Jo, firefox, to je můj prohlížeč. Doma mi Chome zablokuje PC, že jde jak šnek, IEXP jsem už nějak přestal používat, nevím ani proč. Ale i ve FF mi to šlo, jen se šipka neotáčela a neposouvala. Po nastavení výjimky do flashe se šipka hejbá, ale obrázek se neobjeví. Ale někdy jo, nevím ale kdy a proč, ještě jsem to nezjistil.

V.3 je jak rybí oko, embed jde dobře, ale neovládá šipku. V.2 by byla nejlepší.


  • 0

#262 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2015 - 3:23

Tak to je zajímavý. Já včera zkoušel StreetView v2 ve FF a zaseklo mi to prohlížeč. Ale ještě se na to zkusím pak podívat!

 

Jinak solidně to běhá v Opeře 12, která je dobrá pro pomalejší počítače (žere málo paměti). Nefunguje v ní ale Panorama.


  • 0

#263 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2015 - 7:52

Tak nakonec ještě jedna verze. Těch vylepšení zas tolik není, hlavně byla opravena spousta bugů.

Děkuji všem, kteří mi nahlásili bugy!

 

http://ulozto.cz/xp9...mapycz-3-60-zip

 

 

+ Standalone verze mapy: v podadresáři Standalone máte html soubor, který vám dovolí mapu používat bez nutnosti cokoli kdekoli exportovat nebo používat nějaký další program, prostě stačí daný html soubor otevřít v prohlížeči (v mapě samozřejmě ale nebudou žádné kešky apod.); mapa si mezi spuštěními pamatuje polohu i zoom!
+ přibyla možnost resetovat nastavení mapy, stačí zmačknout SHIFT+Q, mapa se pak restartuje s defaultním nastavením (zkratka je uvedena v Nápovědě, kdybyste ji zapomněli)

GeoSetter:
+ doděláno téměř vše, co oproti té původní mapě chybělo, tj. konkrétně:
- bubliny, které se zobrazí po kliknutí na body
- zobrazení a editace "úhlu pohledu"
- oblíbené (žlutá hvězdička v menu nahoře)
- historie (zelené šipky v menu nahoře)
- kříž ve středu mapy
- zbývá dodělat pouze "Additional Layers", tedy vlastní vrstvy KML, vše ostatní by mělo fungovat (pokud narazíte ještě na něco dalšího, co nefunguje, dejte vědět)
! dále byly opraveny následující chyby vzniklé tím, že se v průběhu času změnila verze Google Maps:
- červený marker nešlo po vypnutí znovu zapnout
- tažení modrého markeru nefungovalo korektně
% pro kreslení tracku bylo třeba držet CTRL, to nyní odpadá (čímž se odstranily i různé chyby); nyní ale není možno v módu Track klikem nastavit červenou značku (která slouží k přiřazování fotek), je třeba opustit tento mód
% soubor HTML_Custom_MapyCZ_GeoSetter.html je možno spouštět v prohlížeči, aniž by docházelo k zásadním chybám (ale není to potřeba, od toho je tu nově Standalone verze)

track:
! vážný bug, pokud jste si otevřeli track s více jak 300 body, tak to vyhazovalo chybu (bug přítomný od verze 3.30)
+ Pomocná čára, která se zobrazuje od posledního bodu na místo, kde máte myš, byla podstatně vylepšena. Původní verze byla dělána narychlo a nerespektovala všelijaké varianty kreslení. Nyní je plně respektováno, že chcete třeba kreslit ne na konec, ale před začátek či před/za vybraný bod. Stejně tak respektuje, že u polygonu se má ukazovat ještě navíc čára k začátku polygonu nebo že se nemá kreslit z konce segmentu na začátek dalšího atd. atd.. Také byla změněna barva z červené na oranžovou.
+ pokud táhnete (přemisťujete) bod, tak se objeví nově dvě pomocné čáry ke dvěma sousedním bodům

mapové vrstvy:
+ vrstva katastrální mapy byla rozdělena do 3 vrstev:
- katastrální mapa (bílá analogová bez čehokoli dalšího)
- definiční body budov (čísla popisná budov, bez ničeho dalšího)
- definiční body parcel (čísla parcel + digitální katastrální mapa)
+ u ortofotomap je nově použita odlišná verze vrstvy "reliéf", která dodá kopečkům lepší plasticitu (ta původní verze byla na ortofotu téměř neznatelná)
% updatován engine Seznamu:
- mapy Seznamu byly převedeny na Mercator, což mi přidělalo spoustu různých problémů a nekompatibilit, snažil jsem se to vyřešit jak nejlépe to jde
- použití některých vrstev by se mělo zrychlit (a nově fungovat i v IE8), protože už není třeba dílky reprojektovat (podkladová mapa a vrstva mají stejnou projekci) - např. turistické trasy na Google Maps
- u pár vrstev je zcela opačná situace, nově je reprojekce nutná - např. vrstevnice nad mapami Seznamu
- vrstvu "reliéf" zapomněli převést, takže je použita stará verze (kterou je třeba reprojektovat), časem snad nutnost reprojekce zmizí
- katastrální mapy jsou (všechny 3 vrstvy) nyní také téměř všude reprojektovány - důvodem je, že jejich Mercatorová verze vypadá hrozně
- těch změn různých vrstev bylo tolik, že nevím, jestli je všechno všude jak má, jakékoli chyby hlašte :)
- do půl roku přestanou mapy Seznamu ve všech předchozích verzích Keškomapy fungovat :(

Street View:
! Seznam Panorama: nefungoval "kroužek", který se zobrazuje pod myší v místech, kde je dostupnost kliku, opraveno
! ve Firefoxu Street View v3 vypadalo jako "rybí oko" (vina Googlu, který v moderním Firefoxu spouští starou verzi StreetView, která toto dělá), opraveno (efekt je stále přítomen v IE8 a některých dalších hodně starých prohlížečích)
! v prohlížečích, které nepodporují přepnutí elementu do fullscreenu se nově nezobrazuje tlačítko pro přepnutí, které nemělo žádný efekt
! ve Firefoxu někdy nefungoval Sépia mód, opraveno
! šipka na mapě neměla správnou orientaci, pokud byla mapa otočená
! při použití fullscreenu u GSAK verze, kde byl zobrazen i listing, nezabírala výška okna celou obrazovku (v IE a Chromu)
! Flashové StreetView v2 se někdy (hlavně ve městech) při spuštění nebo přesunutí nastartovalo na nesprávné pozici nebo byla obrazovka černá i když na místě bylo SV dostupné, z 95% opraveno, z 5% neopravitelné (pokud by nastal problém, stačí odtáhnout šipku o kus dál)

různé opravy a změny:
! posun po mapě pomocí klávesnice (šipek) vás posouval o příliš velkou vzdálenost (kromě Opery 12, kde to bylo testováno kdysi při implementaci), opraveno
! někdy mapa zoomovala o 3 stupně místo jednoho a posouvala se pomocí myši také o trojnásobek, opraveno
! nenačítaly se fonty, takže u přepínače vrstev nebyla ikonka, ale jen písmeno "m"
! pokud jste si zapli okénko se souřadnicemi (přes W nebo menu) a zároveň z menu "Náhledovou mapu ČR", tak se vám obojí překrývalo, opraveno
! na konci nápovědy se v GeoGetu a GeoSetteru dlouhodobě ukazovala stará verze a staré datum, vyřešeno (a to i do budoucna)
% v GSAKu se nezobrazovalo pozadí bodu, pokud byl disablovaný, archivovaný atd. + nefungovaly animace při najetí na bod (obojí úmyslně, odstraněno)
% zkratka pro vypnutí/zapnutí animací bodů rodiny po najetí na jeden z bodů se změnila z A na SHIFT+A
% v kontextovém menu byla odstraněna položka "Střed mapy", podle mě k ničemu, bylo to tam jen proto, že to má i ta mapa co je uvnitř GSAKu
% v GSAKu byly v kontextovém menu položky "Projekce bodu..." a "Nakresli kruh..." z důvodu místa na jednom řádku, nyní jsou na dvou, jako všude jinde
% při startu mapy v prohlížeči (tj. mimo GSAK a GeoSetter) se defaultně místo fotomapy zobrazí letní turistická mapa
! kombinace ptačího pohledu a zobrazení sítě zeměpisných souřadnic vyhazovala na okraji dostupné oblasti chyby, opraveno
! při zoomování do ptačího pohledu na okraji dostupné oblasti docházelo někdy k chybě, opraveno (chyba Seznamu)


Tento příspěvek byl upraven od Norbert_G: 03 duben 2015 - 8:01

  • 0

#264 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2015 - 8:54

Díky za novou verzi. Zdá se že tam funguje to co nefungovalo nebo bylo nespolehlivé. StreetView v3 už není jako rybí oko, V2 mi zatím funguje. Zdá se mi subjektivně hezčí, asi proto že díky flashi se načítá a zoomuje plynuleji - jinak v nich asi rozdíl není. Rozdělení katastrálek na holou a definiční body také dost pomohlo. MOŽNÁ by stálo za úvahu zobrazovat čáry pro místa se SreetView a Panoramu až od určitého zoomu, protože po oddálení na úroveň Měst už je mapa celá modrá. Ale nevím, možná je to správně, že si někdo chce kontrolovat jestli v dané oblasti (zemi) je nějaké území pokryto.

Track mód mi také funguje, popravdě ale zatím netuším, k čemu mi bude, mimo jednoduchého odměřování, to je ale asi tím, že na podobné věci používám (a musím používat) ArcGIS.

A že ve Standalone verzi nejsou keše? Jsou. Jen ne rozkliknutelné.

 

A opraveno zobrazení zeměpisné sítě v ptačím pohledu? Já netušil, že tam něco takového vůbec je! Ono stejně, ptačí pohled je na koukání, ale naklikávat body podle něj dost dobře nejde, není přesný a ani být nemůže. Jen kdyby byl na více místech v republice, někde mi docela chybí.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 03 duben 2015 - 9:06

  • 0

#265 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2015 - 7:10

Ještě zareaguju tady.  :)

 

Co se toho zoomu dostupnosti StreetView týče, tak nevidím žádnou rozmnou možnost to tam nějak rozumně napasovat. Nicméně můžeš si např. do other_maps.js zkopírovat na konec tyto dva řádky:

SMap.CONFIG[SMap.DEF_PANO].zoom = [15, 20];      /* rozsah zoomu, uprav dle libosti */
SMap.CONFIG["GStreetView_ID"].zoom = [15, 20];

Pro příští verzi jsem tam udělal úpravu, že to budeš moci dát do custom.js (a stejně tak libovolný další kód). Ten soubor už tam je teď a slouží pro případný uživatelský kód (nicméně přepisování mapových vrstev z něho aktuálně nefunguje, až v další verzi).

 

Zeměpisná síť v ptačím pohledu není nic nového, je to to co už tam bylo v minulé verzi. Ta síť jde zobrazit ve všech mapách, jen v tom ptačím pohledu tam byl problém. Ono ten ptačí pohled je trošku problematický, čím víc v tom člověk tráví času, tím víc najde chyb. Ale je hezký si tu síť v tom ptačím pohledu zapnout, je z toho dobře vidět, jak je ta mapa deformovaná (přičemž ty deformace se poměrně divoce liší místo do místa). Ale je pravda, že naklikávat podle toho moc teda nejde, jen tak nějak hodně přibližně.

 

A ten Track neslouží jen k odměřování. Kromě toho, že tam jdou nakreslit různé "čáry" a polygony je tam široká řada možností, jak ty vytvořené tracky různě editovat. Ale tahle část je skrytá a není na první pohled vidět, je to celé přes klávesové zkratky :(, ale je tam k tomu obsáhlá nápověda. :)  Já si v tom naklikávám trasu pro případné výlety a taky si v tom edituju záznam z GPSky, abych opravil místa, kde ta zaznamenaná trasa nesedí.


  • 0

#266 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 3:51

:ph34r:  Tak nakonec ještě jeden update. Vydána verze 3.70.  :ph34r:

 

Link ke stažení:

http://ulozto.cz/xZx...mapycz-3-70-zip

 

Changelog:

 

+ přidány body zájmu
     - jsou dvě verze, ta první je zaměřená obecně, ta druhá na turistiku (dost typů bodů ale mají společných)
     - body nejsou bohužel klikatelné, je třeba na ně najet myší a zobrazí se nápis
     - vrstvy se zapínají přes menu a zůstávají zaplé, resp. vyplé i když změníte mapu
     - nefunguje v IE9 a starších

mapové vrstvy:
% provedena inventura vrstev, využita a vylepšena podpora WMS/WMTS a provedeno výrazné zjednodušení jejich přidávání, což má za následek to níže :-)
+ nová mapa: ZABAGED (u menších měřítek se zobrazuje ZM50)
+ nová mapa: DMÚ25 (Digitální Model Území 1:25 000)
+ nová mapa: Geomorfologické celky ČR (a to navíc i jako průhledná překryvná vrstva)
+ nová mapa: topomapa Slovensko
+ nová mapa: ZM10 Slovensko
+ nová mapa: ortofotomapa Slovensko
+ nová mapa: topomapa Polsko
+ nová mapa: ortofotomapa Polsko
+ nová mapa: historické ortofotomapy od ČÚZK (2000 nejstarší), a to hned v 5 verzích jak šel čas (první verze 2000-2002 nepokrývá celu ČR, verze 2012-2013 pokrývá zatím jen východní půlku ČR, časem ale určitě celou)
% ortofotomapy Seznamu 2003 a 2006 přesunuty téměř na konec, aby všechny historické fotomapy hezky byly po sobě :)
+ nová mapová vrstva: bodová pole, konkrétně se pak jedná o následující:
     - Základní polohové bodové pole (modré body s celým číslem <= 199)
     - Zhušťovací body (modré body s celým číslem >= 200)
     - Přidružené body (modré body s desetinným číslem, např. 18.2)
     - body podrobného polohového bodové pole (hnědé body s celým číslem >= 500)
     - tíhové body (body se žlutým čtverečkem)
     - stanice sítě CZEPOS (jako jediné jsou vidět, když si mapu hodně odzoomujete)
     - body určené v ETRS mají kolem sebe červený trojúhelníček (ty z nich určené metodou RTK mají trojúhelníček převrácený)
     - chybí výškové body (je jich ve městech příliš moc a byl by tam už moc velký zmatek, možná někdy v budoucnosti tu kategorii rozdělím a objeví se)
     - v IE8 ta vrstva nevypadá úplně dobře (z technických důvodů)
+ mapa II. vojenského mapování podporuje nyní větší zoom, stejně jako dvě verze dozadu a dřív
+ mapy od Seznamu nyní zobrazují celý svět, i když ne ve kdovíjakém rozlišení (to by se mělo projevit i ve starších verzích Keškomapy)
! u ZM10 nefungovaly některé zoomy menšího měřítka (konkrétně ZM50), opraveno
! IE8: ortofoto nešlo nastavit jako průhledná vrstva, opraveno
! v Opeře se někdy nepovedla reprojekce dílku (Opera zjevně nemá příliš ráda čísla s hodně desetinnými místy)

ptačí pohled:
+ v ptačím pohledu se nyní zobrazují všechny vrstvy (turistické trasy, street view atd.), mapa ale není moc přesná a dílky na sebe v závislosti na místě často úplně nepasují
! v ptačím při přechodu z místa na místo přes vyhledávač docházelo k chybám (opraveno)
! při vstupu do nebo opuštění ptačího pohledu, nebo často při změně polohy tamtéž byla historie ukládána dvakrát, takže bylo třeba zmačknout dvakrát CTRL+Z pro návrat zpět, opraveno

orientace mapy (šipky vpravo nahoře):
+ mapa i historie si nyní pamatují orientaci mapy, pokud jste si mapu otočili
+ pokud máte mapu otočenou, tak ji můžete navrátit do výchozího stavu pomocí Escape
+ dole v titulku, kde je zobrazen zoom a další věci, se nově zobrazí i orientace mapy (pokud není na sever, pak se nezobrazí nic)
+ když je změněna orientace mapy a změnili jste zoom, tak se resetovala orientace na sever, odstraněno (krom situace, kdy opouštítě ptačí pohled), pro reset orientace je možno použít escape
! IE8: šipky vpravo nahoře pro rotaci mapy odstraněny, protože rotace mapy nefungovala v tomto prohlížeči
! minimapa je nyní také otočená, pokud je otočená hlavní mapa

různé:
% v GSAKu odstraněno tlačítko v menu pro refresh, nadále je dostupná klávesová zkratka 'A', která dělá to samé
% odstraněno tlačítko pro vypnutí/zapnutí animací kešek, nadále je dostupné přes SHIFT+A
+ přepínač vrstev na poslední stránce (pokud jich je víc, což už v této verzi určitě je) už neukazuje bílé místo, vrstvy jsou posunuty doprava
! ve Firefoxu verze 7 a starších nefungovalo ukládání nastavení, opraveno
! v Chromu nefungovaly v kontextovém menu odkazy, pro které se muselo podržet ALT, takže byly klávesové zkratky změněny (ALT -> CTRL, CTRL -> SHIFT), ALT ale stále zatím funguje jako dřív
! IE8: nešlo zavřít okno se spuštěným Flashovým StreetView
! IE8: výsledky ve vyhledávacím okně měly nevýrazné pozadí (alespoň teda v IETesteru), opraveno
! tlačítko Track někdy nereagovalo na první klik (stejný problém jako byl opraven minule u tlačítek Menu a Filter)
! přepínač vrstev, pokud se nevešel na celou obrazovku, se při startu mapy nepřepnul automaticky na správnou stránku, opraveno
! minimapa v Opeře při tažení (změně velikosti) přehnaně blikala, tento dlouhodobý problém byl opraven
! reset cookie přes SHIFT+Q nefungoval ve Firefoxu
! pokud jste táhlu mapu myší a v tu chvíli se změnila velikost okna, tak došlo k chybě, opraveno (bug Seznamu)
! pokud jste chtěli nastavit souřadnice bodu nebo kešky přes kontextové menu, tak v javascriptu docházelo k chybě

  • 0

#267 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 8:33

Pěkné, už tam jsou asi všechny dostupné WMS i jiné mapové podklady.

Jen jedna chybička - když jsem načetl jako GPX záznam trasy, bylo to v pořádku. Když jsem ale načetl jako GPX zaměřené trasové body, měl jsem z toho čáry z daného bodu až někam do Afriky na rovník.

http://ctrlv.cz/6CVn


  • 0

#268 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 8:49

Díky.

Nemohl bys poslat nějaké to vzorové GPX, co blbne? Čím menší, tím lepší. Podle obrázku to vypadá, jako by byla severní souřadnice nulová.

 

Popravdě tuhle funkci už jsem nekontroloval hoodně dlouho.  :)  GPX můžeš ještě otevírat přes Track -> Soubor (případně ze schránky přes Track -> Import). Přes Menu se to otevírá přes seznamácký kód a já do toho nijak nezasahuju. Přes track se to otevírá přes můj kód a je navíc možno ty body nebo čáry editovat (posouvat, mazat, ...).


  • 0

#269 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 9:27

Já jsem ještě nezjistil, jak jdou přes toto fórum posílat přílohy.

Takže posílám takto:

http://www.uschovna....IR3N588KRD-CZ5/

Je to první soubor z Oregona, tehdy jsem tam měl i Legenda, porovnával jsem je, a z něj je to v pořádku. Ale z Oregona v jiných případech taky. A i tento soubor se v Seznamu ukáže správně.

No, já to konvertoval přes DXF do ArcGISu, snad jsem ten soubor gpx nějak nezměnil.


  • 0

#270 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 9:38

Tak nevím, mně se to ukáže správně jako 8 bodů okolo Lišova. Žádné čáry do Afriky nebo tak.  :(  Pak kdyžtak zkusím ještě jiné prohlížeče.


  • 0

#271 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 10:51

Fakt ti ten soubor, cos mi posílal, nefachčí? Já že mně to funguje - v Opeře, IE, Firefoxu, Chromu. Nebo jsem tě pochopil špatně?


  • 0

#272 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 11:19

Asi je to v pořádku, další v SZ.


  • 0

#273 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2015 - 22:04

Tak další verze :ph34r: , na pár měsíců poslední  :mellow:  (vyjma možných kritických oprav <_< ). Opravuje některé docela vážné chyby, ale leccos bylo překopáno, tak mohly vzniknout chyby nové. :wacko:

 

Pozor, pozor, adresy a názvy souborů pro GSAK, GeoSetter i uživatelské CSS byly v této verzi změněny (delší dobu tak snad ale zas zůstanou). Viz níže.

Edit: ještě také nefunguje v GSAKu pokud máte nastavený jazyk na angličtinu (tento bug byl odstraněn, je třeba počkat na novou verzi nebo zatím změnit jazyk GSAKu na češtinu).

 

Link:

http://ulozto.cz/xUL...komapa-3-80-zip









filtr:
+ možnost filtrování kešek dle obtížnosti a terénu
% odebrána položka "Skrýt ostatní", která skryla vše, co nebylo disablované, archivované, nalezené, vlastněné
+ místo toho tam přibyly dvě nové položky: "skrýt aktivní" (skryje vše co není disablované a archivované) a "skrýt nenalezené"
+ při najetí na obrázek kešky se zobrazí počet kešek daného typu (to samé funguje i pro filtr obtížnosti/terénu)
+ pokud nějaké kešky smažete, tak se ikonky automaticky aktualizují (tj. deaktivují se, pokud se už daný typ nevyskytuje a změni se počet, který se zobrazuje po najetí myši)

výběr kešek pomocí myši:
+ klávesová zkratka CTRL+A nově označí všechny kešky
+ při mazání většího počtu kešek to bylo často extrémně pomalé, nyní jsou všechny operace relativně rychlé

kruhý kolem kešek:
+ kruhy kolem kešek (161 m) se nyní aktualizují když něco skryjete, smažete, odtáhnete kešku apod. (dříve se to jednou vygenerovalo a dost); pouze se neaktualizují *během* tažení kešky (možná někdy dořeším)
+ navíc je jejich poloměr nově přesně 1/10 míle (tedy 160.9344 m) - ne že by těch 6,56 cm bylo někde poznat :-)

+ možnost otevřít KMZ soubory (tyto soubory jsou vlastně jen zazipované KML)
+ pokud máte nějaký GPX nebo jiný podporovaný formát zabalený v zipu, tak stačí otevřít v mapě ten zip, ono si to samo extrahuje (jen ten soubor musí být v kořenovém adresáři toho zipu)
+ kříž ve středu mapy (možno zapnout v Menu)
+ přidány poslední 2 ovládací prvky z Mapy.cz API, které tam dosud nebyly:
- kruhový volič (ten tam byl ze začátku, pak jsem ho odstranil, nyní je tam opět, ale defaultně vyplý)
- směrová růžice (ukazuje sever, dobré pokud mapu otáčíte, defaultně je prozatím vyplý, možná se to ale změní; dokonce bere v úvahu meridiánovou konvergenci, takže směřuje opravdu na sever a ne třeba jen "nahoru" nebo "doleva"; je vypnuta v IE8, kde nefunguje rotace mapy)

vytváření bodů, projekcí, atd.:
+ souřadnice je možno zadávat nově i nějak takto: N{49+1}.1{12*17} E15.1340. Cokoli mezi závorkami {} se parser pokusí převést na kód a tento spustit, výsledkem bude v tomto případě N50.1204 E15.1340. Toto je možno používat takřka všude, kde se zadávají nějaké souřadnice. Mezi závorkami {} se nikde znaky { a } nesmí vyskytovat, jinak to fungovat nebude. Je možno zadávat i javascriptové funkce, třeba {Math.sqrt(7)} nebo {7+Math.PI*(1/6)}.
+ na pravém tlačítku vytvořených bodů přibyla nová možnost - vytvořit bod na opačném pólu Země (kam vás to i rovnou přenese)
! odstraněn problém, kdy se za jistých okolností nedetekovalo korektně keyup u shiftu (což mělo za následek, že se některé operace chovaly jako by byl shift stisknutý)
! parsování souřadnic v S-JTSK nefungovalo od jedné z minulých verzí

různé:
+ zrychlení startu mapy o asi 20-35% (~ 200-300 ms na mém počítači), ocení hlavně uživatelé GSAKu při procházení mezi keškami kolečkem myši
+ provedeny jisté optimalizace, jejichž důsledkem je, že je mapa rychlejší při větším počtu keší na mapě
% Menu bylo rozděleno na dvě tlačítka - pod tím původním je nastavení, pod to nové se přesunuly mapové vrstvy
+ vrátila se tlačítka pro vypnutí animací kešek a v GSAKu pro refresh, co byla vypnuta minule kvůli nedostatku místa (teďka tam je zas dostatek místa)
! také tam byl problém, že když jste klikli na něco 2x dostatečně rychle, tak se text položky označil (a IE 8 navíc vůbec na druhý klik nereagoval), opraveno
+ animace kešek v IE8-9 změněny: předtím se kešky o kousek posunuly, nyní se kolem nich vykreslí modrý tečkovaný obdélník (vím, že ani jedno z toho není nic moc, ale lepší se mi nepovedlo)
% v kontextovém menu pro kešky byly přejmenovány různé položky typu "Označ rodič" apod., aby bylo jasné, že se jedna o označení v GSAKu
! volba v kontextovém menu "Zobrazit VŠECHNY waypointy" za jistých okolností fungovala špatně (zobrazila celý svět), pokud jste byli v ptačím pohledu
! při případném tisku mapy nebyly schovány některé prvky, které jsou při tisku k ničemu

GSAK:
+ Nyní je zde možnost si nahradit defaultní Google mapy Keškomapou (a to ne makrem, ale přímo, aby se všude loadovala Keškomapa místo Google map).
Problém s makrem je ten, že je to pomalejší, protože to makro se prostě musí spustit a to trvá :(.
Bez makra se při přecházení mezi keškama kolečkem myši načítají stránky rychleji.
Návod na tento způsob instalace je v HTML_Keskomapa/GSAK/info.txt.
+ přidána podpora pro nový typ cache: Lab Cache
+ funkce, která malou mapu v listingu přepne na celou stránku (přes tlačítko v pravém horním rohu nebo klávesu enter) si nyní pamatuje stav i po restartu stránky (načtení jiné kešky)
!soubory makra i adresář byly přejmenovány, pokud máte třeba vytvořené tlačítko nebo tak, bude třeba změnit adresu
!pokud nebyl nastaven referenční bod, mapa se nenačetla (tato situaci nastávala typicky po čerstvé instalaci GSAKu)
! nefungoval překlad řetězců, pokud byla nastavena anglická verze
! pokud držíte ALT a změníte kešku, tak se načte celý filtr; pokud je kešek nad 8000, tak se zobrazila možnost zrušení (protože načíst hodně kešek trvá dlouho), která ale zabrala sama hodně času (úměrně počtu kešek ve filtru); nyní se zobrazí hned, také jsou prohozeny odpovědi Ano-Ne a limit změněn na 5000
% pokud je kešek víc jak 5000, tak se negeneruje celý listing (jeho začátek - položka ShortDescription, ale ano), tento limit zatím není v GeoGetu
! nefungoval mezerník jako klávesová zkratka (v GSAKu v módu se dvěma sloupci)

soubor CSS, kam si můžete dát vlastní změny:
- soubor se nyní nachází v hlavním adresáři mapy pod názvem custom.css_
- níže se týká jen pokud si chcete CSS přenastavovat, pokud ne, tak to ignorujte
- v GSAKu je třeba ho zkopírovat o adresář nahoru pod název HTML_Keskomapa.css (stejné místo jako dříve, jen jiný název)
- v GeoGetu je třeba custom.css_ zkopírovat do podadresáře GeoGet pod název custom.css
- pro verze Standalone a GeoSetter tato možnost dříve nebyla, postup je obdobný jako pro GeoGet (jen nekopírujete do adresáře GeoGet, ale Standalone nebo GeoSetter)
- vzorový CSS soubor byl přepracován, dříve bylo možno nastavit jen globálně vlastnosti kružnic, nyní je možno separátně nastavit vlastnosti kruhů kolem kešek, kruhů vytvářených přes pravé tlačítko, projekcí vytvářených přes pravé tlačítko a "pavouka" (který tam byl už dřív, ale přestal fungovat)
- také byla přidána možnost změnit defaultní písmo listingu v GSAKu (hlavně jeho velikost)

GeoSetter:
% byl přejmenován hlavní adresář i samotný html soubor, je tedy třeba v nastavení změnit adresu
! na WinXP: GeoSetter při startu mapy padal, chyba Seznamu, opraveno
! na WinXP: StreetView se nastartovalo až na druhý pokus a vyhazovalo chyby (verze Embed ale stále nefunguje a je asi neopravitelná)
! na WinXP: nezobrazoval se středový kříž
! při spuštění StreetView Embed se změnila poloha na mapě na polohu aktuální fotky, opraveno
- na WinXP GeoSetter při spuštění StreetView Embed hází chybu, neopravitelné :(

vrstvy:
! IE8: vrstvy katastrální mapy, bodová pole, vrstevnice a geomorfologické celky nově fungují ve většině map (dříve byla třeba reprojekce, která v IE8 nefunguje, nyní se v IE8 u těchto vrstev automaticky nastaví taková projekce, aby byly kompatibilní)
! přepínač vrstev nezobrazoval poslední stránku, pokud na ní byl původně plný počet prvků (ve skutečnosti jste se s tímto bugem ale setkat nemohli, protože minule tam bylo map přesně 37, což je prvočíslo, takže poslední stránka nikdy neměla plný počet prvků), opraveno

polygon:
+ nově je možno při kreslení vytvořit nový bod i klikem na existující bod (je třeba držet CTRL, nový bod se pak vytvoří přesně na souřadnicích daného bodu). Je tak možno vytvořit např. uzavřenou čáru, která není polygonem nebo kus cesty vést existujícími body (to bylo možno i dosud, ale komplikovaně). Nutnost držet CTRL je zde kvůli možnému konfliktu s jinými zkratkami. Také byly zrušeny 2 obskurní zkratky, které jsem i sám zapomněl: CTRL+ALT+SHIFT+klik na konec segmentu (spojí všechny segmentu) a CTRL+SHIFT+klik na konec segmentu (spojí všechny označené segmenty). Tyto opera je možno používat přes existující alternativní zkratky (SHIFT + J, resp. SHIFT + CTRL + J)
+ pokud máte track a bodů by bylo příliš nebo jsou moc blízko, tak se automaticky některé nezobrazí; nově toto chování lze vypnout pomocí SHIFT+M (dobré pokud chcete použít featuru výše a navazovat na existující body, při tísících bodů ale může zpomalit prohlížeč)
! při držení SHIFTu se při kreslení neukazuje čára k dalšímu bodu (SHIFT totiž značí začátek nové segmentu)
! při kliku na textovou oblast vpravo přestaly minimálně ve Firefoxu a Chromu fungovat klávesové zkratky
! pokud jste si otevřeli soubor s body (a ne s trackem třeba), tak bublina (která se zobrazuje po najetí na bod) byla překrývána okolními body
! bubliny byly skoro neviditelné během tažení bodu (a bylo to uděláno asi úmyslně, ale už nemám ponětí proč)
! tažení označených bodů myší bylo hodně pomalé, pokud bylo bodů tisíce, provedena jistá optimalizace, která to trošku urychlí
! v nápovědě bylo psáno, že minimapa nefunguje nefunguje korektně během zaplého Tracku; zdá se, že tento problém zmizel při úpravách v minulé verzi

Tento příspěvek byl upraven od Norbert_G: 07 květen 2015 - 16:42

  • 0

#274 MiraH

MiraH

    MiraH

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2015 - 21:18

Dříve jsem nepoužíval, nainstalováno do GG. Jakékoli kontextové menu odkazuje na GSAK. Kde je chyba? v GG mi nejde nic nastavit v konfiguraci pluginu a v mapě samotné jsem také nic neobjevil. Používám Chrome.

Děkuji.


Tento příspěvek byl upraven od MiraH: 06 květen 2015 - 21:19

  • 0

#275 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2015 - 21:26

Díky. Já to věděl, že tam nějaké bugy zas budou. :(  Ty příkazy týkající se GSAKu v GeoGetu nefungují a neměly by se správně zobrazovat. Prosím ignoruj je. Potřebné interface pro komunikaci s GeoGetem zatím není, ale je možné, že se v budoucnu objeví. Více viz poslední příspěvky na straně 11 a pak příspěvky na straně 12.

 

Edit: opraveno, omylem jsem vymazal jedno pravidlo v CSS, takže se to přestalo mimo GSAK skrývat

 

Vydám za pár dnů opravnou verzi. Ještě počkám, jestli se nenahromadí další problémy. Každopádně ještě jednou díky za report.


Tento příspěvek byl upraven od Norbert_G: 06 květen 2015 - 21:33

  • 0

#276 MiraH

MiraH

    MiraH

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2015 - 21:31

OK, nic se neděje, já jen jestli jsem něco nepřehlédnul. Jdu přečíst celé vlákno, abych neplašil s něčím jiným.


  • 0

#277 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 5:55

Na rozhraní pro Geoget se pracuje, do soucasne verze jsem to ale nestihl dodělat.
  • 0

#278 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 7:51

Ahoj,

 

mam 2 problemy

 

1. ve verzi 3.8 mi zmizela moznost volby mapy (vlevo nahore), starsi verze fungujenormalne

2.u nekterych kesi , ktere maji corrected coordinates se puvodni souradnice zobrazuji v mape spatne, corrected jsou snad OK. Tenhle problem ale byl jiz i ve strsich verzich

 

Pouzivam GSAK 8.5.1.32 a FF 34.0.5, IE 11.0.7 a Win 7


Tento příspěvek byl upraven od jarlok: 07 květen 2015 - 7:55

  • 0

#279 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 16:41

Ahoj, díky za nahlášení problémů!

 

ad 1) Nemáš v GSAKu nastavený jako jazyk angličtinu? Právě anglická verze totiž obsahuje chybu, která něco podobné způsobuje (jak jsem se dozvěděl přes PM). Prozatímní řešení je přepnout si jazyk GSAKu na češtinu nebo vyčkat pár dní na opravu.

ad 2) Tady nedokážu reprodukovat. Správně se to má zobrazit tak, že pokud nastavíš třeba u multiny Corrected Coordinates, tak ikonka multiny se pak zobrazí s těmito souřadnicemi a navíc žlutým trojúhelníčkem. Ty původní souřadnice se zobrazít pod ikonkou takového dopravního kužele s bílým pozadím. Zobrazuje se ti to tedy nějak jinak?? Pokud ano a zobrazuje se to jen nahodile, je něco co tyto keše, kde to nefunguje, spojuje? Pokud ne, stálo by za pokus jednu vyexportovat.


Tento příspěvek byl upraven od Norbert_G: 07 květen 2015 - 19:32

  • 0

#280 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2015 - 5:20

ad 1. Je to skutecne tou anglictinou, po prepnuti na cestinu je to OK

ad 2.Tak tady je to zahada, protoze se to deje jen na jednom compu, na jinem to nejsem schopen reprodukovat. Konfigurace i verze sw jsou obdobne . Budu jeste patrat dal

 

Diky za pomoc


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama