Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
294 odpovědí na toto téma

#281 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 676 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2015 - 8:53

Nějak se mi nedaří zobrazit Labky, co může být špatně? Makro mám ve verzi 3.80, GSAK 8.5.1.36.


  • 0

#282 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2015 - 21:45

Ahoj,

u mě to funguje, ale nemám žádnou skutečnou labku k testování, jen jsem pro nějakou existující kešku nastavil v nastavení typ "lab cache".

 

Kdyžtak mi zkus jednu labku vyexportovat do GPX (a pak to třeba vložit do komentáře, přiložit jako přílohu atd.), jestli se něco u mě změní.

Díky.


  • 0

#283 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2015 - 12:37

Vydal jsem novou verzi 3.81 :blink: . Žádná vylepšení tam nejsou :mellow: , ale zato je opravena asi desítka bugů B) . Viz níže.

 

Link:

http://ulozto.cz/x88...komapa-3-81-zip

 

! v GeoGetu se objevovaly v menu položky GSAKu - což neměly, opraveno
! anglická verze mapy (což bylo hlavně v GSAKu) opět nefungovala, tentokrát z jiného důvodu než minule, opraveno
! podpora pro KMZ/ZIP nefungovala v IE8-9, po nějakém tom laborování nalezen způsob a podpora pro tyto prohlížeče přidána
! v GSAKu, pokud jste myší odjeli z aktivního vyhledávacího políčka, tak se toto zavřelo, opraveno
! náhledová mapka ČR nefungovala jak měla, nezobrazoval se puntík; chyba Seznamu, konečně to opravili
! v kontextovém menu u child waypointů nefungovala položka "Otevřít stránku bodu"
! v GSAKu u child waypointů nefungovalo označení resp. odoznačení bodu
! zoomovací obdélník byl zdvojený pokud jste se přepli do Track módu a zas ho pak opustili; pokud jste se takto přepli vícekrát, pak těch obdélníků na sobě bylo i více, při zoomování se pak po nakreslení obdélníku zazoomovalo vícekrát
! při zadávání projekce bodu šlo jako vzdálenost zadat i záporné číslo, pak se to chovalo divně; odstraněno
! při změně délky projekce pomocí kontextového menu se to po zadání záporného čísla chovalo divně; nově to projekci "obrátí" kolem počátku (tedy se změní azimut o 180°) a vzdálenost se bere jako kladná
! při generování listingů v GSAKu se aktuální filtr přilípne k tomu, co jste vygenerovali posledně -- toto od (asi) minulé verze nefungovalo, opraveno
% update verze Google Maps a kategorií Waymarků - jako vždy :-)

 

 


  • 0

#284 carlosz123456

carlosz123456

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 9:04

Ahoj, po instalaci GeoSetter v adresáři nemám soubor info.txt, takže nevím jak mapu přidat do geosetter. Můžete mi někdo pomoct, nebo ten soubor někam upnout? Díky moc.


  • 0

#285 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 259 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 11:23

Do Geosetteru to jde jen do beta verze, ta co je uvolněná na stránkách jako stabilní verze, cizí mapy neumí.

Ta beta verze se dá někde stáhnout, teď nevím kde.

Já ji dostal od autora, jako portable verzi.

Ale od doby, co Keškomapa je, ji používám mnohokrát denně, mimo GG i Geosetter, jako Standalone, tj. přímo spuštěnou v prohlížeči. Myslím, že není jiný mapový produkt, který by takhle integroval všechny veřejně dostupné podklady.


  • 0

#286 carlosz123456

carlosz123456

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 13:05

Tak nevím, ale asi to funguje. Mám verzi 3.4.16(build 2119) a mapa se zobrazuje, vykresluje polohu, lze měnit mezi druhy map. Prostě dobrý.


  • 0

#287 Brunoos

Brunoos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 302 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2016 - 9:12

Ahoj

 

Jak prosím funguje zobrazení v „Mapy cz“ a v jejich „Turistických mapách“?

Turistické mapy od Mapy cz teď mají nově v sobě i turistické trasy po celé Evropě. Při použiti tohoto makra a zapnutí turistické mapy se mi tyto mapy zobrazuji pouze na území ČR a SK.

 

Dalo by se to nějak aktivovat pro celou evropu?

 

díky

 

GSAK 8.6.0.0.


  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."


#288 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 259 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2016 - 12:19

Narazil jsem teď na přesnost Streetview. V jednom případě (Český Krumlov, Plešivecká ulice) je vedle až o dva domy. Na originálních mapách na Googlu se to poznat nedá, tam je jen mrňavá mapička. Ale na keškomapě to vidím. Navíc vidím podle trasy, že jeli přes domy. Pravděpodobně v té úzké a strmé ulici chytali všechno možné, nebo je to prostorovým zkreslením mapy ve strmé ulici. Dosud jsem si ale myslel, že mají souřadnice fotek přesné.


  • 0

#289 Vojtik69

Vojtik69

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2017 - 19:01

Poradí mi někdo funkční kombinaci verzi Cachemapy a Geosetteru? S nejnovějšími verzemi (CM 3.81 a GS 3.4.53) mi to začne házet errory :-(


  • 0

#290 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 22:19

Ahoj,

předem bych chtěl poděkovat za tento skvělý plugin/makro které často používám z GeoGetu. No a teď jsem nainstaloval GeoSetter v poslední dostupné betaverzi. Zprovoznit mapu si mi podařilo, ale při jejím používání mi vyskakuje tato chyba:

20.07.2017 23:16:34 ERROR: Operaci nelze dokončit kvůli chybě 80020101
  setCenter(42.5105810667, 41.8734673500);
20.07.2017 23:16:34 ERROR: Operaci nelze dokončit kvůli chybě 80020101
  showFocusMarker(42.5105810667, 41.8734673500, 43, true, 1000.0000000000, 1000.0000000000, 1000.0000000000, 1000.0000000000, 1000.0000000000, 1000.0000000000, true);

 

Ví někdo co s tím?


  • 0

#291 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 259 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 5:42

Tento plugin používám denně, jako Standalone, není lepší nástroj, který by kombinoval všechny dostupné mapové podklady z tolika různých zdrojů. Jen už delší dobu tam nejde Google satelite. Můžu si tam sám něco opravit? Co a jak? Normálně to nepotřebuju, Seznam má lepší ortofoto, nebo je tam i ČUZK ortofoto, ale v zahraničí pochopitelně nic z toho nefunguje a Google je tam jediný.


  • 0

#292 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 451 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 5:49

Orto seznamu je i v zahraničí. Zkus si to v Geogetu... v geosetteru mají asi nějakou starou, co je jen pro ČR.
Vis o tom, že do Geogetu si muzes dat libovolnou další mapu?
  • 0

#293 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 451 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 6:02

... muzes tam opsat, co si do geosetteru nastavit. ;)
  • 0

#294 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 259 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 6:05

Orto seznamu v zahraničí je někde jen do určitého ne příliš velkého zoomu. Asi používají satelitní mapu jako Google. Slovensko, Rakousko a asi i jinde to mají do podrobností až ulice (tj. jako českou), ale třeba Chorvatsko končí na podrobnosti Ostrova. Google satelite se někdy hodí.


  • 0

#295 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 259 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 6:12

Mě teď nejde o Geosetter. Tam používám Keškomapu a tedy mám mapy jako v ní. Komu by to nešlo, používám betu Geosettru a tuším že jsem ji dostal přímo od Norberta, s tím co se dalo stáhnout mi to nějak nešlo. Jde mi o to, jestli ve zdrojáku Keškomapy se musí změnit nějaká definice Google satelitní mapy, evidentně něco změnili. Ale moc mě to netrápí, nás vidím dobře a na Chorvatsku musím prostě do Googlemap, když tam chci vidět pobřeží. Pokud mi stačí streetview nakliknuté z OSM (nebo české turistické, která v zahraničí je obsahově totožná s OSM), tak to z keškomapy jde.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama