Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
299 odpovědí na toto téma

#61 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 21:15

K tomu jazyku - neprovadej porovnavani jazyka jako: GetCurrentLanguage() = 'cs_CZ' ale udelej to jako: copy(GetCurrentLanguage, 1, 2) = 'cs' Na nekterych systemech je totiz ten jazyk jako 'cs_CZ, nekde je zase jen jako 'cs'. proto to nekterym pise tu neceskou variantu.
  • 0

#62 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 22:45

Díky za podněty. Vydána nová verze a v ní opraveny výše zmíněné nedostatky. Kdo si stáhl tu starší verzi (2.31), asi mu nebude fungovat update přímo ze Správce pluginů v GeoGetu, tak bude třeba to updatovat přímo z webu.
  • 0

#63 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 7:48

Norbert_G napsal/a:
Díky za podněty. Vydána nová verze a v ní opraveny výše zmíněné nedostatky. Kdo si stáhl tu starší verzi (2.31), asi mu nebude fungovat update přímo ze Správce pluginů v GeoGetu, tak bude třeba to updatovat přímo z webu.


Díky...

Jen doplním, že vzhledem ke změně adresáře je vhodné starou verzi (ve Správci pluginů nebo ručně v adresáři) odinstalovat.



  • 0

#64 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 14:05

--------------------------------------
2.40 (21.01.2013):
+ Přidána katastrální mapa (jako zapínatelná vrstva pro mapy s vyšším maximálním rozlišením).

Pro získání podrobných informací o budově či parcele, viz příslušné tlačítko v kontext menu (které je tam teda už delší dobu). ;)

Vložený obrázek

http://ulozto.cz/xGp...mapycz-2-40-zip
  • 0

#65 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 14:50

Chtel jsem to v Geogetu konecne zkusit, a hned jsem narazil na problem... u kesky GC3VAFJ mi prohlizec hlasi ve vars.js chybu syntaxe "unterminated string literal" a ukazuje na zacatek LondDescription. Zkusil jsem kesku zaktualizovat z gc.live, abych vyloucil nejaky zblbly obsah databaze, ale dela mi to porad.
  • 0

#66 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 15:02

Máš pravdu, je tam nějaký defekt. Problém bude někde v exportním skriptu, protože v GSAKu to funguje korektně. Než jsem to pustil, tak jsem to přitom zkousel na několika tisíci keškách. Opravím. ;)
  • 0

#67 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 15:55

Opraveno. Problém způsoboval následující znak, o kterém jsem do dnešního dne neměl tušení:
http://www.fileforma.../2028/index.htm

Je možné, že se objeví další problémové znaky, tak kdyžtak stačí dát vědět.
  • 0

#68 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 21:55

Docela bych uvital moznost nastavit si, jaka bude pouita mapa pri spusteni a jake vrstvy na mepe budou pouzity (turisticke trasy, ...). Nebo to nejak jde a ja to jen prehlizim?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#69 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 2:31

Výchozí stav nastavit nejde, nicméně by si to mělo pamatovat poslední (tedy na konci předchozí session) typ mapy, nastavení vrstev a další věci. Nastavení vrstev se provádí dole v Menu. Pro každou mapu se vrstvy nastavují individuálně a toto nastavení se ukládá. Ne všechny vrstvy tedy fungují pro všechny mapy, ale to je dáno různou projekcí. České mapy běží na UTM33, ty zahraniční na WGS84 - a tyhle projekce se vzájemně nesnesou. Nastavení se vždy zresetuje s vydáním nové verze (z toho důvodu, že občas dojde ke změnám v tom, co se má ukládat, tak aby v tom pak nebyl bordel).
  • 0

#70 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 8:38

Tak u me (Opera) si to tedy posledni stav nepamatuje. Vzdy se spousti s orto a bez dasich vrstev.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#71 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 8:53

Tak to jsem rád, že se ti to vůbec spustí, protože Operu nemám a netestoval jsem to v ní. Pak si ji stáhnu a zkusím vychytat hlavní problémy. Až dodělám teda to na čem zrovna dělám. Některé browsery totiž mají problémy s ukládáním cookies z místních souborů, proto tam mám v kódu hned dvě metody - v IE funguje jedna, v Chrome druhá, ve Firefoxu obě... a dle tvého příspěvku se zdá, že v Opeře ani jedna. Tak uvidíme.
  • 0

#72 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 9:02

Krome toho ukladani stavu mam jen trochu problem s pravym mysitkem - obcas dela to, co chce opera a ne podle mapy ;) Neumim vyvolat napovedu (tedy pokud tou napovedou v dokumentaci na araratu je myslena jina napoveda nez je dostupna na tlacitku Napoveda v Tracku. Opera mozna obcas obsluhuje kombinace klaves podle sebe, takze i v tom muze byt rozdil. Ale v zasade to chodi.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#73 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 9:25

Tak zatím posílám nápovědu tady - jsou to vesměs klávesové zkratky:

tažení pravým tlačítkem: jednodušší možnost zoomování
CTRL + Z (CTRL + ALT + Z v módu Track): pozice, zoom a typ mapy se ukládájí, toto vás vrátí o krok zpět
Y: zobrazí popisky u všech kešek
SHIFT: to samé, ale jen po dobu stisku klávesy
X: skryje všechny body (pokud je na nějakém ale myš, tak tento bod a jeho rodina zůstanou zobrazeni)
C: skryje všechny děti
P: skryje všechny rodiče
L: zobrazí čáry od rodiče k dětem po najetí na libovolný bod rodiny
R: zobrazí kolizní radius 161 m u fyzických keší (Traditional, Final Location, Stages of a Multicache)
A: vypne animace bodů
W: otevře okno, kde se zobrazují aktuální souřadnice
Q: funguje jen pokud je funkce výše (W) aktivována - otevře kopírovací okénko
ALT + tažení bodu: posun bodu na nové místo (+ se, pokud mapu spouštíte z GSAKu, objeví na pravém tlačítku možnost nové souřadnice uložit do databáze)
tažení bodu: dočasný posun bodu (do puštění myši)
pravý klik na waypoint: další menu...
... mnoho, mnoho, mnoho dalších kombinací kláves v menu Track, které má vlastní nápovědu


  • 0

#74 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 10:35

Jo, jo, tyhle jsem si nasel ve zdrojaku :) Jsou zobrazene i v napovede pres tlacitko v tracku. Me slo o to, ze na araratu je napsano: Klávesové zkratky pro práci s programem naleznete po kliknutím pravým tlačítkem na mapu v sekci „Nápověda“. Zadnou takovou sekci tam nevidim, jen to tlacitko u Tracku. Je to Operou nebo neco chapu jinak? V dokumentaci jsou ukazkove obrazky a treba ten s moznosti vyhledani mi vubec neni jasne, jak se k nemu dostat a co je to vlastne zac. Bylo by rozumne ty obrazky pojmenovat tak, aby jmeno davalo smysl (Keskomapa_1.jpg moc vystizne neni) nebo k nim napsat nejaky komentar.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#75 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 11:26

V nápovědě pro track by jsi tyto zkratky nalézt neměl, tam je něco úplně jiného. ;) Ten asi sedmý obrázek s tím menu (kde je položka Nápověda a taky vyhledáváni, odkaz na katastr atd.í) by se ti právě měl zobrazit po kliku pravým tlačítkem na mapu. Zkus si html soubor z Keskomapa/Geoget otevřít v nějakém jiném prohlížeči a pochopíš. ;)
  • 0

#76 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 13:14

Jo, v Chromu to funguje. Ona Opera to prave mysitko asi obsluhuje tvrdosijne sama. S tim uz se smirim, s MSIE bych se nesmiril ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#77 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 15:38

Muzete mi nekdo polopaticky vysvetli, jak se to puzije v GSAKU? Makro jsem nainstaloval, spustil, ale SplitView se mi dal ukazuje stejne jako predtim. Restart GSAKu nic nevyresil. Potreboval b ych asi step-by-step for dummies :)
  • 0

#78 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 16:15

Nejsi první, kdo má s tímto problém. Ještě přijít na to, kde je kámen úrazu. :| Co bych doporučil je prostě to rozbalit do složky Macros v datovém adresáři GSAKu, restartovat GSAK a pak když si klikneš na rozbalovací menu "Format Split Screen", tak ti tam přibude nová položka. Instalace není potřeba a ničemu nepomůže. Také je potřeba zmínit, že instalace ti pravděpodobně do adresáře Macros překopíruje jen skript, ale ne už ten adresář se všemi dalšími soubory.
  • 0

#79 Bohmovi

Bohmovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 18:31

Jo jo nejsi první - co já se s tim Norberta naotravoval. Nakonec jsem jsem ještě zjistil že jsou dva adresáře Macros - jeden jsem našel přímo pod Program files (ten to nakonec nebyl) a jeden jsem našel pod users...atd - záleží asi jak je nastavena cesta cesta k databázím gsaku. Jo jo teď jsem chytrej, ale ještě včera ... hanba mluvit.
  • 0

#80 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 23:43

Správný adresář kde hledat složku s makry je vidět v nastavení GSAKu (viz obrázek). Většina lidí to bude mít někde v c:\users\jméno-profilu\... Je to kvůli tomu, že systém od dob Win Vista nerad povoluje zápis do Program Files, takže je teď instalace většiny programů rozházená na dvě místa. Já to vyřešil tak, že instaluju do složky c:\programy kde mám vše pohromadě a jsem spokojený ;) A ohledně instalace v GSAKu - v menu Makro / Vytvořit instalační soubor makra by měla jít vytvořit instalace včetně dodatečných souborů (v podstatě se to zazipuje s příponou gskz)

Přiložené miniatury

  • gsak_nastaveni.gif

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama