Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
299 odpovědí na toto téma

#81 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 8:11

Tak už to funguje, nakopiroval jsem to do toho spravneho adresare a pak se mi v rozbalovacim menu, ktere se jmenuje 'Split screen format' objevila polozka 'Mapy.cz Custom'. Mozna by to chtelo v tom popisu na zacatku opravit nazev toho menu, me chvilku trvalo, nez jsem to nasel (menu 'Format' v GSAku neni). Diky vsem za pomoc a cenne rady :)
  • 0

#82 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 8:56

Tak po chvili laborovani a zkouseni musim uznat, ze to je proste PARADA :D:D:D
  • 0

#83 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 14:44

jarlok napsal/a:
Tak po chvili laborovani a zkouseni musim uznat, ze to je proste PARADA :D:D:D


Díky ;)

rsc_cz napsal/a:


Díky za tu radu s gskz, další verzi tak připravím a odpadnou problémy s hledáním adresáře ;)

gord napsal/a:
Jo, v Chromu to funguje. Ona Opera to prave mysitko asi obsluhuje tvrdosijne sama. S tim uz se smirim, s MSIE bych se nesmiril ;)


Tak jsem si stáhl Operu (verze 12.12) a provedl testy. Co mě VELMI překvapilo je, že tam nejsou žádné CSS neduhy - tedy že by nepasovaly elementy nebo to obecně vypadalo jinak než má. Ani jeden.

Jinak další poznatky:
- menu na pravém tlačítku mi funguje (ve výchozím nastavení) (edit: klik pravým tlačítkem, "edit page preferences" -> Scripting -> Allow scripts to detect context menu events musí být zapnuté)
- ukládání cookies nefunguje (edit: opraveno)
- otevírání souborů nefunguje (to už jsem opravil)
- zoomování pravým tlačítkem nefunguje jak má (ale jiné kombinace, jako třeba tažení pravým tlačítkem + SHIFT fungují korektně) (edit: přidal jsem kombinaci, kde je třeba držet CTRL, ta funguje korektně; alternativně je možno vypnout gesta myši)
- kreslení bodů středním tlačítkem nefunguje, a to ani v jedné variantě (edit: neopravitelné, vypnu) (edit2: jednu metodu jsem nechal, ale je třeba držet CTRL, ta druhá funguje i přes "T")
- CTRL + klik na track (a všechny jiné kombinace s CTRL a levým tlačítkem) má tendenci otevírat save dialog, pokud se člověk netrefí kam má (a také bez výjimky rozhodí grafiku u tracku a je nutno mapu reloadnoat) (edit: tento problém mají i na mapy.cz) (edit2: neopravitelné, přidány alternativní klávesové zkratky) (edit3: přeci jen opraveno)
- detekce skrolování v jedné nové featuře nefunguje jak má (edit: opraveno)
- při kreslení tracku nefunguje CTRL+Z (v mapě přitom ano) (edit: opraveno)
  • 0

#84 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 16:40

Ahoj pánové, tak když už je otestováno všechno, čekal jsem, jestli se někdo vyjádří... Mně to na Firefoxu nejede (v GSAKu). Verze 2.32 v pohodě, verze 2.40 zahlásí chybu scriptu a žadný menu se na mapce nezobrazí. Mapou nelze hýbat, nic, stane se z ní obrázek. Když se vrátím zpátky ke 2.32, jede vš OK. A teď babo raď ;)
  • 0

#85 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 16:55

V GSAKu ti to jede vždy na enginu IE, bez ohledu na defaultní prohlížeč. Jinak verze 2.4 má rozbitou podporu pro IE8, což už bylo interně opraveno, brzy vydám novou verzi. Za problémy se omlouvám.
  • 0

#86 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 17:12

Whow, děkuju za bleskovou odpověď. Myslel jsem, že se GSAK řídí výchozím prohlížečem ;) Děkuju za osvětu i bezva vylepšení a není se za co omlouvat. Holt stane se, no :)
  • 0

#87 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 19:05

solsais napsal/a:
Whow, děkuju za bleskovou odpověď. Myslel jsem, že se GSAK řídí výchozím prohlížečem ;)


Jádro MSIE je něco jako systémová komponenta a pro vykreslování HTML ho používá spousta programů (tuším že to je standardní komponenta snad všech programovacích jazyků pro Windows kde se něco takového využívá)
  • 0

#88 poohDA

poohDA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 21:15

Úžasný kus software. Díky. Mám otázku, dá se přesvědčit geoget, aby to otevíral jinde než ve výchozím prohlížeči? Výchozí prohlížeč na počítači je FF, ale já to chci otevírat v Chrome. A ne, výchozí prohlížeč měnit nechci. ďíky.
  • 0
.

#89 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 490 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 21:22

Tak se nekdy taky podivej do nastaveni Geogetu - tam si muzes nastavit prohlizec jaky chces!
  • 0

#90 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2013 - 22:31

Ze zvědavosti jsem se podíval na tento program, protože jinak používám GeoKuk, který mi svým ovládáním i grafikou vyhovuje daleko více. Tento program má pár vychytávek, které se mi líbí - zobrazení více map či ukázka části listingu, ale zatím dokud bude fungovat GeoKuk, zůstanu pro ČR věrný tomu... I kvůli možnosti stažení map do off-line módu a kvůli tomu, že se nemusí spouštět spolu s prohlížečem. Ocenil bych spíše implementaci podobných prvků do GeoKuku... Ale musím uznat, taky moc pěkný program... Pokud někdy nepůjde GK používat, nebo se trochu ještě vyvine, možná k němu i přejdu... Díky za snahu.
  • 0

#91 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2013 - 8:50

GSAK (mozna vic dotaz na odborniky pres GSAK nez autora): Neslo by to nejak zaridit, aby se zobrazeni cele mapy v prohlizeci spustilo nejakym prikazem (namapoval bych si na to tlacitko)? Pres ten trojhmat s klikanim mi to proste nesedi. :)
  • 0

#92 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2013 - 9:24

F5 edit: beru zpět, tahle funkce prostě jen vygeneruje listing dle standardního způsobu a otevře ho v prohlížeči edit2: koukám, že v poslední verzi GSAKu nejde listing nastartovat s CTRL+SHIFT+ALT a ani jinou kombinací obsahující CTRL, asi bude nutno to přehodit na jinou kombinaci (pokud to neopraví)
  • 0

#93 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2013 - 10:04

Norbert_G napsal/a:


edit2: koukám, že v poslední verzi GSAKu nejde listing nastartovat s CTRL+SHIFT+ALT a ani jinou kombinací obsahující CTRL, asi bude nutno to přehodit na jinou kombinaci (pokud to neopraví)



Mam GSAK 8.2.1.65 a funguje to. Delam to tak, ze zmacku F2 (zobrazeni split screenu) a hned po te prislusnou kombinaci Shit-Ctrl-Alt. Funguje to bez problemu
  • 0

#94 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2013 - 10:06

8.2.1.65 je verze před velkými změnami gridu. V 8.2.1.95 to nefunguje.
  • 0

#95 jarlok

jarlok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2013 - 10:25

Norbert_G napsal/a:
8.2.1.65 je verze před velkými změnami gridu. V 8.2.1.95 to nefunguje.


8.2.1.65 je oficialni posledni verze

..95 je beta verze stazena z GSAK fora, kde se rika toto

Warning - Following on from build 76, this patch should also be considered Beta. If you are not familiar with the Beta concept, then I would stick with build 65 for the moment.

Takze bacha ;)
  • 0

#96 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2013 - 0:30

2.50 (21.01.2013):
+ přidána minimapa s nastavitelným typem mapy, nastavitelným relativním/absolutním zoomem, možností libovolného nastavení velikosti a dalšími drobnostmi - viz menu na pravém tlačítku
% opravena podpora pro IE7/8 (rozbitá od poslední verze)
+ přidána podpora pro Operu (opraveno několik bugů, z toho jeden dost problematický)
+ opravena podpora pro Maxthon 3 (a prohlížeče založené na Safari) - nefungovalo otevírání souborů a kreslení tracků
% v GSAKu od verze 8.2.1.76 nefungují některé klávesové zkratky (ty co je potřeba držet při startu) jak mají; otevírání v browseru nefunguje vůbec, proto přidána klávesová zkratka ";" (nad TABem), která otevře aktuální stránku v prohlížeči - více viz nápověda na pravém tlačítku
% v GeoGetu se nyní při startu nastaví zoom a poloha tak, aby byly vidět všechny body ve filtru

http://ulozto.cz/xGx...mapycz-2-50-zip

Vložený obrázek
  • 0

#97 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 13:10

Norbert_G napsal/a:
% v GSAKu od verze 8.2.1.76 nefungují některé klávesové zkratky (ty co je potřeba držet při startu) jak mají; otevírání v browseru nefunguje vůbec, proto přidána klávesová zkratka ";" (nad TABem), která otevře aktuální stránku v prohlížeči - více viz nápověda na pravém tlačítku


Mam GSAK 8.2.1.99 a ani s ";" se mi to nedari. :(
  • 0

#98 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 13:29

Zkus nejdříve kliknout na listing, aby jsi ho měl ve "focusu". Pak by to snad mělo jít.
  • 0

#99 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2013 - 19:52

2.60 (06.02.2013):
+ Pro GSAK přidáno extra makro, kterým lze spouštět do prohlížeče mapa se všemi keškami ve filtru. Toto makro se nachází v souboru "HTM_Custom_MapyCZ_AllToBrowser.gsk". Tento můžete nainstalovat, přiřadit mu tlačítko či klávesovou zkratku - podle libosti ;).

+ Pro GSAK přidána možnost zvětšit si malou mapu (tedy tu co má vedle sebe listing) v celém okně pomocí tlačítka v pravém horním rohu mapy nebo pomocí ENTER. Stejným způsobem se lze i vrátit zpět

% při zobrazení všech kešek ve filtru se zoom a poloha automaticky nastavít tak, aby byly vidět všechny kešky (dříve tohle chování bylo nastaveno jen pro GeoGet)
% u katastrální mapy se č.p. zobrazuje až do nejnižšího levelu

% oprava celá řada bugů, hlavně:
- v IE7/8 nefungovalo StreetView
- kontextové menu odečítalo špatně polohu
- ...a řada dalších drobností

- zdá se, že pokud se načítají dílky mapy, tak v IE nefungují klávesové zkratky; část jsem jich zprovoznil, ale opravit to celkově asi nejde; tenhle bug je problémem jen pro mapy, co se pomalu načítají - tedy ZM10 a Freemap.sk

http://ulozto.cz/xe5...mapycz-2-60-zip
  • 0

#100 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2013 - 15:29

V GeoGetu byva zvykem, ze se exportuje jen to, co je v zobrazenem seznamu. Zde jsou exportovany vsechny WP, ktere ke kesi patri bez ohledu na to, zda jsou v seznamu zobrazeny. Bylo by tuto drobnost mozne v nektere z dalsich verzi zmenit?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama