Přejít na obsah


Fotka

Problém s chirpem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
15 odpovědí na toto téma

#1 R 206

R 206

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 268 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2012 - 16:25

Mám na svém oregonu 450ce problém chytit chirp. Zkoušel jsem už 2 vysílače, ani jeden to nechytlo. Píše to jen "vyhledávám zařízení chirp". Nevíte někdo, co s tím?
  • 0

#2 Michalowic

Michalowic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2012 - 17:24

Jak daleko jsi od toho Chirpu byl?
  • 0
:: Garmin Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO + Atlas Czech 2013 NT ::

Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)

#3 R 206

R 206

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 268 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2012 - 18:35

Jak daleko? 5 metrů - každopádně jiný oregon to chytil bez průblému, můj ne Mám verzi 6.00, před tím jsem měl (tuším) 4.50 a taky to nešlo.
  • 0

#4 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2012 - 20:31

A bezdratovy prenos (waypointy, trasy, stopy, kese) mezi Oregony jsi zkousel?
  • 0

#5 Michalowic

Michalowic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2012 - 21:17

V tom případě zkus jak píše Sovic13 - posílání dat mezi Oregony. Pokud nepůjde ani to, tak bych to viděl na reklamaci.. :(
  • 0
:: Garmin Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO + Atlas Czech 2013 NT ::

Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)

#6 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2012 - 21:28

funguje to samozrejme i s nekterymi dalsimi pristroji od Garminu napr. Colorado, Dakota 20a30, Etrex20a30, 62ka, Montana...(turisticke s ANT+)
  • 0

#7 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 06 únor 2020 - 14:31

Je nějaká možnost, jak resetovat chirp? Oregon, kterým jsem ho programoval umřel a potřebuju změnit souřadnice. U Garmína je samozřejmě nic neví, že je to příliž stará technologie. Díky za info.


  • 0

#8 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 910 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 15:25

Zkus přes profil napsat Mr3ska, mohl by vědět.
  • 0

#9 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 818 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 17:47

Já jsem chirpy lovil telefonem s Locusem. Ale ten tel. to samozřejmě musí umět. A myslím, že byla i možnost nějaké editace.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 06 únor 2020 - 17:48

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#10 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 18:26

Zvláštní, že tato "příliš stará technologie" je v nabídce eshopu garmin:  https://buy.garmin.c...n-GB/GB/p/74811

 

A je tam i odkaz na návod. Jestli neví české zastoupení, zkus ameriku - pokud návod nepomůže.


  • 0

#11 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 18:27

Já jsem chirpy lovil telefonem s Locusem. Ale ten tel. to samozřejmě musí umět. A myslím, že byla i možnost nějaké editace.

 

Jojo. Taky jsem pouzival v Locusu. Myslim, ze Samsungy (minimalne S-kova rada) to taky umely! 


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#12 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 910 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 19:14

Nebyla by nejrychlejší možnost půjčit si od někoho z okolí starého Garmina?
Co tak slyším, tak si je dost lidí nostalgicky schovává. Přes jaký typ jsi chirp nastavoval? Třeba se ti někdo ozve, když napíšeš typ, který bys potřeboval. ;-)
  • 0

#13 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 06 únor 2020 - 20:02

Tam je jiný problém, při programování to chce bezpečnostní pin, který je posledních 5 číslic sériového čísla navigace, kterou byl Chirp naprogramován. Oregony mám tři, ale ten, kterým jsem programoval Chirpa mi spadnul z motorky na dálnici. :-(


  • 0

#14 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 20:07

A nešlo by použít telefon s ANT+?, řada Samsungů to umí


  • 0

#15 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 818 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 20:16

Jj ANT+, lze to i dokoupit do USB k mobilu.
Za litr od Garmina, nebo za kilo z ebaye. Otázka jak ta čína funguje.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 06 únor 2020 - 20:18

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#16 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 170 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2020 - 8:56

Podle jednoho mého kolegy čínský telefon s ANT+ byl schopen přeprogramovat i cizí chirp, ke kterému neměl pin (zkoušel to jen na svém bez zadání PINu). Takže evidentně ta ochrana bude jen na straně Garminu. Ale zase, u nás šla do archivu chirpovka, adoptovaná, kde si po skácení stromu s finálkou nový ani starý owner nevzpoměli na pin, aby chirp přeprogramovali.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama