Přejít na obsah


Fotka

DarkLord Reviewer jako referent webu s finálkami


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
140 odpovědí na toto téma

#141 bluetracer

bluetracer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 300 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 22:28

Nerad ruším plodnou záchodovou diskuzi, ale ještě se vrátím k předchozímu tématu (taky s názvem nesouvisejícímu).

hanska napsal/a:
Pokud někdo získá bod za absolvování např. několikadenní multiny tím způsobem, že si dojde jen na finálky či projde jen malou část trasy, tak to fér rozhodně není nejen vůči ownerovi, ale i vůči těm, kdo hrají fair-play!

Když on geocaching není soutěž v dálkových pochodech, je to hra spočívající v hledání krabiček. Jestli chce někdo vytáhnout kačery na delší výšlap, dosáhne toho nejlépe založením pěkné série na místech nedostupných autem. Za to bude každý kačer ownera velebit. Ale sorry - několikadenní túra pro jednu krabičku? To je jistě úctyhodný sportovní výkon v disciplíně dálkových pochodů, ale s geocachingem má jen málo společného.

hanska napsal/a:
Stejně tak není fér, pokud někdo odněkud získá finálku mysterky, kterou by sám ani s nápovědou nebyl schopen vyluštit

Není to fér z hlediska pravidel kryptografické olympiády, ale pravidlům geocachingu to neodporuje. Problém je, že někteří owneři chtějí pod hlavičkou geocachingu pořádat kryptografickou olympiádu, zatímco někteří kačeři to chtějí hrát jako geocaching.

Cituji oficiální zdroj:

Co je Geocaching?
Geocaching je celosvětová hra využívající GPS zařízení pro hledání ukrytých pokladů. Hráči se pomocí souřadnic a GPS přístroje dostanou na určité místo, kde se ukrývá krabička (keš).


Tím definice končí. Myslíš, že desítky hodin luštění u počítače a pak několik minut odlovu finálky je v souladu s principem hry, jak ho definovali její tvůrci?
Je vždycky škoda, když se záměry ownerů a kačerů míjejí. Když z toho někteří owneři chtějí udělat úplně jinou hru a někteří kačeři to pak všelijak ohýbají, aby se to zase trochu podobalo geocachingu. Chtějí trávit většinu hrací doby tím, že vezmou GPS, dojdou na místo podle souřadnic a tam budou hledat více či méně dovedně schovanou krabičku.
  • 0
Vložený obrázek




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama