Přejít na obsah


Fotka

Brdy Challenge


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
84 odpovědí na toto téma

#81 see.bee

see.bee

    XXX

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2021 - 19:34

Už několik let je toto téma u ledu a tak si dovoluji pár informací o současných Brdech. Moje zkušenost s CHKO je taková, že nás keškaře moc nemusí, ale když je nějaké brdské CITO, tak jsou rádi za odvedenou práci a dalšímu rozšiřování keší v regionu zásadně nebrání. Challenge Brdy od romantic29 se znovu rozeběhla a dnes čítá už 527keší, díky, z toho bylo založeno v roce 2019-6ks, 2020-24 a 2021 už 60ks, takže solidní nárůst. Nejvyšší stupeň challenge (z roku 2011) je diamond a v současnosti to splňuje 313 keškařů, takže se také připojuji za novou úroveň. Přidávám pár aktuálních odkazů:

seznam keší Challenge Brdy - http://www.romantic2...nge/seznam.html

bookmark - http://www.geocachin...2c-45a1a67fb050

ranking kešerů - http://www.romantic2...nge/keseri.html
ověřovač na Brdy-Diamond - https://project-gc.com/Challenges//128

Tyto výzvy jsou snad jedny z nejrozumnějších, které jsem potkal a rád splnil. V současné době to je degradace


  • 1

#82 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2021 - 21:55

Jsem rád, že byl bookmark aktualizován a děkuji za to.

 

Přidávám seznam keší, o kterých si myslím, že by podmínky pro Brdy Challenge svojí polohou mohly splňovat a v přitom bookmarku chybí.

 

 

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  BrdyCh.ggt   108bytů   94 Počet stažení

  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#83 Toniczech

Toniczech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2021 - 17:01

 

Jsem rád, že byl bookmark aktualizován a děkuji za to.

 

Přidávám seznam keší, o kterých si myslím, že by podmínky pro Brdy Challenge svojí polohou mohly splňovat a v přitom bookmarku chybí.

 

Jo, nemáš zač - mne to stálo hodně výpravné mailové slohové cvičení, abych k tomu romantic190 konečně pohnul a jeho pak, jak se mi následně svěřil, celé dva víkendové dny perného přebírání stovek keší. Z toho všeho, co mi ohledně té záležitosti pak napsal, bych si dovolil částečně tlumočit asi tolik, že je pro něj ta aktualizace bookmarku dost pracná a časově náročná operace, takže prosím zainteresované geokolegy, aby nepředpokládali, že k aktualizacím bude docházet na nějaké měsíční či kvartální bázi; spíše budeme rádi, pokud na nějakou další dojde cca za rok. Dále tlumočím, že se vyjádřil ve smyslu, že fyzickou údržbu stávajících challengových levelů nechystá dříve jak na jaro (s odůvodněním, že "v změ by mu kačeři stejně čerstvé krabičky hned polámali, jab by je dolovali z ledu atp.". Což z mého pohledu poněkud alibistické zdůvodnění (aneb, kdo chce hledá způsoby a kdo nechce hledá důvody), ale budiž, nadějme se a těšme se, dokud se případně neukáže opak, že s jarem ty krabičky opravdu projdou autorskou vizitací a údržbou. Jako že by už u většiny z nich od Gold výš opravdu asi čerstvé krabičky a tak vůbec bylo zapotřebí. Já osobně fyzicky letos viděl jen Bronze a ten byl ještě v pořádku, avšak logy u těch vyšších jsou stran jejich podudržovanosti dost výmluvné. To - ta fyzická údržba těch stávajících - je asi něco, co by dle mého mínění zasluhovalo být provedeno ještě před jakýmkoli přidáváním extra levelu navíc. Ostatně mám dojem, že ten extra level by už podle nyní platných regulí pro challenge nebyl schvalitelný, takže spíš bych jakékoli jeho proponování pokládal za otázku spíše hypotetickou, než reálně proveditelnou. Za sebe mohu říci asi tolik, že jsem v září měl to štěstí obejít si cestou ze Zaječova na Tok hezkou hrst nedávno zřízených "studánkových" tradiček a že na mne tyhle přírůstky učinily veskrze příznivý dojem (a tedy pochopitelně i já jsem autorovi challenge tuze povděčen, že už i tyhle jsou v bookmarku zohledněny). Ale veškeré mé chození a kešování po Brdech závisí na tom, kdo z ostatních geokolegů se ke mně k tomu přidá (takže, až slezou zimní sněhy, neváhejte se ke mně s návrhy výprav hlásit :-)). V té souvislosti bych asi zmínil několik položek, u nichž pravděpodobně původní autor už nezasáhne a bylo by záhodno, abychom se o ně na potkání postarali my ostatní - v první řadě Skalka (nad Mníškem p. B.), pak třeba Bielda Diablo či Fabianův poklad od Grouly (ten Fabianův poklad, jelikož se řeší z palírové knihy ani nemohu mít vzhledem ke své zrakové nedostatečnosti luštěn, takže k jeho údržbové záchraně tímto explicitně kolegy vyzývám), rovněž tak asi podporu na potkání budou vyžadovat keše od kockopes (např. Na Skalách /tam vedle těch fyzických challengí/, Písek aj. /celkem asi tucet živých/. Takže, jak říkám, buď je zaopatřete, kdo se namanete, sami, nebo mne na ně výhledově doprovoďte, ať to fyzicky provedu já - rozhodně nemíním nečinně a mlčky přihlížet tomu jak 12 či 17 let osvědčené keše vyhnívají osiřele do archivu.


  • 3

#84 standarevnice

standarevnice

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2021 - 19:58

Je to již 14 dní co jsem poslal mail i zprávu kačerům Groula, Avercz a Kočkopes s nabídkou adopce jejich keší. Dosud bez odezvy. Protože na GC jsou již delší dobu bez činnosti, obávám se, že reakce se nedočkám.

Má někdo na ně kontakt ?


  • 1

#85 hkstaripraha

hkstaripraha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2022 - 19:12

 Po roce otvírám novou diskuzi k Challenge Brdy a přidávám pár nových statistických informací. Keší v databázi challenge je v současnosti 552 keší a od loňska do ní bylo přidáno ownerem jen 25ks. Splněnou výzvu podle Projekt-GC na úroveň Diamond (podmínka 120ks) má 388 keškařů, ale v samotné keši je jen 215 Found it logů. Nastala doba požádat ownera k založení nové úrovně, nebo k vytvoření navazující nové challenge? Před pár lety owner poukazoval na roční moratorium ze strany GC, změnilo se něco, jaká je realita? Změnila se situace s adopcemi keší od pasivních kačerů Groula, Avercz, Kočkopes...?

 

 


  • 0

....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.12.0.829 + VasaM,Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2011 Pro)





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama