Přejít na obsah


Fotka

Teplotní senzor - Tempe


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
48 odpovědí na toto téma

#1 valpek

valpek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2012 - 16:02

Někde se o tom již psalo ale nemohu to najít. U O 450 je od verze 6.0 možnost zapínat ANT teplotní senzor případně sledovat max a min 24 hod. teploty. Ten se prodává za nějakých 800 Kč a je samozřejmě bezdrátový. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Blíží se Vánoce a bylo by dobré nasměrovat blízké ke koupi vhodného dárku.
  • 0

#2 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2012 - 22:29

Mám ho tu vedľa seba v škatuľke, ale Ježiškovi som sľúbil, že počkám až do štedrého večera, takže to skúsim dodržať ;)
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#3 3am

3am

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2012 - 13:48

valpek napsal/a:
Někde se o tom již psalo ale nemohu to najít. U O 450 je od verze 6.0 možnost zapínat ANT teplotní senzor případně sledovat max a min 24 hod. teploty. Ten se prodává za nějakých 800 Kč a je samozřejmě bezdrátový. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Blíží se Vánoce a bylo by dobré nasměrovat blízké ke koupi vhodného dárku.


teplotni cidlo garmin umoznil pripojit uz od verze fmw 5.90 ;) a nedavno jsem si senzor poridil a zatim funguje dobre ;) nejdriv jsem si myslel, ze kdyz jej pripojim, nebudu mit moznost honit chirpy, ale technologie ANT a chirp mohou bezet klidne vedle sebe, takze funguje oboji soucasne ;)

obcas se stane, ze se ztrati spojeni s cidlem, ale je to jen chvilkove, automaticky zase naskoci, co me ale prekvapilo, je vzdalenost, mam vyzkousene ze to zvlada az 8m, to jsem docela koukal, zkousel jsme to i z mistnosti do mistnosti, sice jen pres drevenou zastenu, ale maka to ;) takze u me celkem spokojenost

jen jedna vec me zarazi, v menu garmina (mam oregona 5.50t) se po update fmw objevily nove polozky na mereni teploty a mimo klasicke aktualni mereni je zde i 24hr Min Temp a 24hr Max Temp, coz chapu jako min a max namerene teploty za jeden den, ale tak to nefunguje, proste to meri nejnizsi a nejvyssi namerenou teplotu od prvniho spusteni cidla, a take jsem nenasel moznost smazani techto hodnot, klasicke vymazani dat cesty atd. tyto dve hodnoty nesmaze a kdyby to melo opravdu fungovat jako mereni max a min teplot za 24hodin, tak az by bylo dovrseno dvacatectvrte hodiny, musely by se tyto dve hodnoty nejak automaticky smazat a zacit merit nanovo, coz samozrejme takhle nefunguje, cidlo pracuje jako klasicka meteostanice s touto funkci, tedy jak uz jsem psal, min a max teplota od prvniho spusteni, potom je ale oznaceni min/max za 24hr trochu mylne ;) mozna by pomohl master reset, ale to zkouset nebudu :D
  • 0

Garmin Oregon 550t + GSAK V8 + Locus PRO


#4 valpek

valpek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2012 - 17:38

Díky za zkušenosti. S těmi 24 h teplotami je to škoda. Tento údaj vlastně nic neříká. Ale i tak si myslím, že ta teplota je dobrá věc a asi ho koupím. Je otázka za jak dlouho ho ztratím. Je to přece jen malá věcička. Doufal jsem, že se teplota bude taky zaznamenávat do trasy a v BCampu bude možné zobrazit mimo výšky příp. rychlosti i tu teplotu. To už by bylo zajímavé. BC zatím nic takového neumí i když se zdá jako by tam něco bylo na to připraveno do budoucna. Možná, že v případě většího rozšíření senzorů to dodělají. Daleko více ba se asi prodávaly. ;)
  • 0

#5 3am

3am

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2012 - 18:21

valpek napsal/a:
Doufal jsem, že se teplota bude taky zaznamenávat do trasy a v BCampu bude možné zobrazit mimo výšky příp. rychlosti i tu teplotu. To už by bylo zajímavé.


to jsem si myslel take, pouzivam GARMIN connect a tam je primo na teplotu kolonka, takze jsem si rikal, ze az nahraju trasu, kde uz byl senzor, ze se vyplni, ale nic :( coz je skoda, ale je fakt, ze nejake plany by s nim garmin mit mohl ;) kdyz uz ted muze merit teplotu, mohl by jako meteostanice predpovidat pocasi podle tlaku vzduchu :D a nebo alespon tedy pridavat teplotu jako dalsi informaci o trase :)
  • 0

Garmin Oregon 550t + GSAK V8 + Locus PRO


#6 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 10:54

Takže sa to nezaznamenáva do trasy? Garmin asi zase niečo nedomyslel... škoda. Takto to funguje napríklad na cyklistickom Edge 800, ktorý má teplotný senzor vstavaný - teplota sa ukladá s trasou a na Garmin Connect je potom vidieť pekný graf.
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#7 3am

3am

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 11:42

osnica napsal/a:
Takže sa to nezaznamenáva do trasy? Garmin asi zase niečo nedomyslel... škoda. Takto to funguje napríklad na cyklistickom Edge 800, ktorý má teplotný senzor vstavaný - teplota sa ukladá s trasou a na Garmin Connect je potom vidieť pekný graf.


tohle uz tedy vubec nechapu, jedno zarizeni to umi a druhe ne :( skoda, pro jistotu jsem jeste prohledal aktualni trasu v connectu, ale teplotu jsem nikde nenasel :(
  • 0

Garmin Oregon 550t + GSAK V8 + Locus PRO


#8 elmarees

elmarees

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 17:29

to je nejake divne, ze se to nenahrava do trasy...koupim si teplotni cidlo za 800 a nebudu to videt v grafu? To si rovnou koupim teplomer za 20,- :)
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC


#9 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 18:14

elmarees napsal/a:
to je nejake divne, ze se to nenahrava do trasy...koupim si teplotni cidlo za 800 a nebudu to videt v grafu? To si rovnou koupim teplomer za 20,- :)

nebo se muzes rovnou podivat do servisniho menu Oregonu, akorat ho pak musis znova zapnout ;)
  • 0

#10 valpek

valpek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 18:29

:(Jak se do toho servisního menu dívá u O450? Uměl jsem to u 60tky ale u O nevím. Nejsem si jist zda je to venkovní teplota. Myslím, že to menu ukazuje teplotu čipu.
  • 0

#11 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 18:43

co jsem to zkousel doma, tak to meri dobre, na kole jsem to porovnaval s cyklopocitacem Sigma MHR 2209 - tam se to lisilo +- 2°C. Jinak u Oregona 300 je to menu se stavem satelitu - pridrzet prst v levem hornim rohu
  • 0

#12 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 302 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2012 - 14:21

Poslední firmware Oregonů řady x50, 6.10, by to už měl umět zaznamenat i do trasy, viz changelog "Fixed issue with recording temperature data in the current track log."
  • 0

#13 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 710 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2012 - 14:56

Na jake baterky to chodi? A jak dlouho to vydrzi na jednu baterku?
  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#14 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2012 - 8:34

Jarous1 napsal/a:
Poslední firmware Oregonů řady x50, 6.10, by to už měl umět zaznamenat i do trasy, viz changelog "Fixed issue with recording temperature data in the current track log."

Som zvedavý ako to teda bude fungovať na eTrex 30, tam je zatiaľ k dispozícii len beta firmware 2.87... ešte 3 týždne musím vydržať :)


Solim napsal/a:
Na jake baterky to chodi?
A jak dlouho to vydrzi na jednu baterku?

Baterka je CR2032 a Garmin uvádza výdrž 12 mesiacov podobne ako pre Chirp.
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#15 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2012 - 10:52

wabicek napsal/a:
nevite jestli je mozne zaroven provozovat senzor tempe a snimac tepove frekvence?

urcite ;)
  • 0

#16 valpek

valpek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2012 - 18:40

Jarous1 napsal/a:
Poslední firmware Oregonů řady x50, 6.10, by to už měl umět zaznamenat i do trasy, viz changelog "Fixed issue with recording temperature data in the current track log."

Tak jsem otestoval teplotní senzor. Měří vcelku správně i když s trochu delší odezvou. To je asi dáno frekvencí vysílání signálu. Teplota se zaznamenává do trasy a lze ji v BC zobrazit v grafu společně i s nadmořskou výškou nebo rychlostí. Zdá se, že je to docela dobrá investice. Ta teplota je zajímavý údaj. :)
  • 0

#17 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2012 - 14:28

Spravil som teda prvý test na eTrex 30 s beta firmware 2.87. Funguje to zatiaľ spoľahlivo. Teplota je zaznamenaná aj v GPX tracklogu s presnosťou na jedno desatinné miesto. Trochu sklamaním je, že v trip computer sa zobrazuje len s presnosťou na celé stupne. Ale ako orientačný údaj OK. Už len aby vyšiel nový firmware, pretože táto beta je trochu odveci.
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#18 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 710 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 22:29

Kde nosite ten senzor? Ja ho mam na batohu, kdyz se otocim a mam slunicko v zadech tak mam hned teplotu o 2°C vyssi.
  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#19 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2013 - 0:15

Mám ho tiež na batohu ale slnko som ešte nemal šťastie otestovať :) Ale keďže je čierny, tak asi jedine umiestniť nejako šikovne, na spodok batoha do tieňa? Neviem... osobne to beriem len ako orientačné meranie pre zaujímavosť, takže to asi nebudem riešiť.
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#20 DreamR

DreamR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 19:22

osnica: takže teplotní senzor zatím funguje jen s eTrex 30 a beta FW? přemýšlím o koupi a zajímá mě jak dobře funguje, používám poslední ofiko FW tak asi budu muset počkat, předpokládám že zobrazuje teplotu na displeji a stejně tak ji ukládá i do gpx?
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama