Přejít na obsah


Fotka

Teplotní senzor - Tempe


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
48 odpovědí na toto téma

#21 Ostrovaci

Ostrovaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 20 leden 2013 - 19:58

Koukám, že to jde i k mé Gpsmap 62stPro - asi o tom začnu uvažovat. Umí to zobrazovat tu teplotu i někde na displeji za provozu, nebo jen do souboru?
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#22 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 710 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:02

DreamR napsal/a:
... předpokládám že zobrazuje teplotu na displeji a stejně tak ji ukládá i do gpx?

Ano. V BaseCampu si to pak muzes prohlidnout graficky. Jen musis na GPS aktivovat ANT prijem z teplotniho senzoru.
  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#23 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 710 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:06

Ostrovaci napsal/a:
... Umí to zobrazovat tu teplotu i někde na displeji za provozu...

Ano umi, jen si musim aktivovat policko kde to chci zobrazovat, standatne na mape v horni casti je moznost 2 nebo 4 policek a jedno z nich muze byt teplota. Ja tam ted mam vzdalenost od cile, hodiny, rychlost a teplotu.
  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#24 DreamR

DreamR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:08

Solim: a co přesnost???
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe


#25 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 710 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:25

DreamR napsal/a:
Solim: a co přesnost???

Na displeji ma rozliseni na cely stupen, ale v GPX souboru je zaznamenana desetina setupne.

Prikladam graf ze zaznamu v baseCampu.

Ty dvoustupnove rozdily jsou zpusobeny tim, ze jsem se otocil smerem na sever a cidlo na batohu dostalo plnou davku ze slunicka. Takze asi bude dost dulezite kam dat cidlo, aby se neohrivalo od tela, ani od slunicka a pritom bylo pekne volne na vzduchu. Zatim mne nic nenapada, kam to cidlo dat.
  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#26 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:35

DreamR napsal/a:
osnica: takže teplotní senzor zatím funguje jen s eTrex 30 a beta FW? přemýšlím o koupi a zajímá mě jak dobře funguje, používám poslední ofiko FW tak asi budu muset počkat, předpokládám že zobrazuje teplotu na displeji a stejně tak ji ukládá i do gpx?

Áno, v prípade eTrex 30 zatiaľ iba s beta FW 2.87, každých pár dní kontrolujem či nie je nový FW, posledný oficiálny je z júna (červen) a beta z októbra (říjen) t.j. už 3 mesiace. Asi sa im to nedarí doladiť...

Samotný tempe senzor ale funguje s beta FW spoľahlivo. Do trip computra sa dajú priradiť nové políčka - aktuálna teplota, maximálna teplota za 24h, a minimálna teplota za 24h. Na displeji zobrazuje teplotu na celé stupne, ale do GPX ukladá s presnosťou na jedno desatinné miesto. MapSource s tým nedokáže pracovať, BaseCamp áno, ale ten nepoužívam. Na Garmin Connect to vyzerá takto: http://connect.garmi...ivity/261614518
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#27 DreamR

DreamR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 21:15

Solim, osnica: děkuji moc, plánuju ho koupit ale asi počkám až na finální FW, četl jsem že tahle beta má jiné mouchy tak se mi nechce ji použít, každopádně díky za vysvětlení
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe


#28 DreamR

DreamR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2013 - 18:41

Jeste dotaz: neporovnal jste nekdo presnost mereni? Ve srovnani treba s teplomerem? Cekam na novejsi FW a jdu si ho koupit
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe


#29 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 710 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2013 - 14:27

DreamR napsal/a:
Jeste dotaz: neporovnal jste nekdo presnost mereni? Ve srovnani treba s teplomerem? Cekam na novejsi FW a jdu si ho koupit


Tak jsem zkusil udelat mereni presnosti TEMP cidla. Pro porovnani jsem pouzil rtutovy teplomer s presnosti odectu 0,1°C. Meril jsem v mistnosti a na balkone venku, po cca 1h ustaleni.

Telomer .... TEMP cidlo
21,4°C ....... 21,5°C
8,0°C ......... 8,2°C


Pricemž se musi vzit v uvahu presnost odectu teplomeru +-0,1°C, a to ze udalj z TEMP cidla ma sum 0,1°C (tu uskoci o +0,1°C, tu o -0,1°C).

Zatim to vypada, ze udaj s presnosti 0,5°C by se mohl brat jako presny.

Dalsi mereni provedu, az se ochladi. Termostat nemam a v lednici nejsem schopen dostatecne rychle precist udaj z rtutoveho teplomeru.
  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#30 DreamR

DreamR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 22:37

Diky moc. Myslim si, ze presnost cidla je subjektivne velmi slusna. Me osobne jako dalsi udaj pri srovnavani ruznych vyletu bohate staci.
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe


#31 Fugas66

Fugas66

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 7:33

ahoj Všem. Mám teplotní čidlo cca měsíc, v Oregonu 550T nahraný poslední FW. Oregon zobrazuje vše ohledně teploty OK, ale v garmin connectu ohledně teploty je vše prázdné?? ..příklad: http://connect.garmi...ivity/282809337
Už nevím kde co nastavit abych viděl průměr.teplotu, graf atd.v connectu??
Děkuji moc za případnou radu::P
  • 0

#32 DreamR

DreamR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 21:38

Osobne pouzivam Tempe par dni spolu s eTrex 30 taky s poslednim fw. Ten je sice priserne pomalej ale teplota se mi zobrazuje v poradku a je i soucasti .gpx ktere potom nahraju na Connect. Tusim, ze se teplota zobrazuje ve sloupci pod Vyskou. Netusim v cem je problem u tveho Oregonu.
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe


#33 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 22:02

Fugas66 napsal/a:
ahoj Všem. Mám teplotní čidlo cca měsíc, v Oregonu 550T nahraný poslední FW. Oregon zobrazuje vše ohledně teploty OK, ale v garmin connectu ohledně teploty je vše prázdné?? ..příklad: http://connect.garmi...ivity/282809337
Už nevím kde co nastavit abych viděl průměr.teplotu, graf atd.v connectu??
Děkuji moc za případnou radu::P

A nestahujes gpxko z gpsky pres MapSource? Ten totiz data z externich cidel neumi a uklada gpxko bez nich.
  • 0

#34 Fugas66

Fugas66

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 22:08

Stahuji na PC pres plugin přímo do connectu, "vyhledání novych aktivit". Zkusil jsem tovární nastaveni na Oregonu a o víkendu to vyzkousim.
  • 0

#35 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 22:28

tak zkus jeste rucni odeslani
  • 0

#36 Fugas66

Fugas66

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 22:33

Tak jsem zkusil reset Oregonu do tv.nastaveni a teplota v connectu stále neni! Ale zkusil jsem odeslání souboru GPX do connectu ručně a teplota tam je! Nechápu!! --diky za pomoc--
  • 0

#37 Fugas66

Fugas66

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 22:08

Tak jsem psal do garminu ohledně mého problému a přišla mi tato odpověd: "Z Garmin USA mi bylo řečeno že aplikace Garmin Connect, nebude dále rozšiřována z hlediska podpory outdoorových přístrojů, pokud tedy chcete vidět kompletní záznam včetně teploty, je zapotřebí jej buď přenést ručně nebo zobrazit v aplikaci BaseCamp, kterou je možné stáhnout na www.garmin.com/basecamp "
  • 0

#38 DaFy

DaFy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2013 - 11:52

Zdravím, pokouším se rozchodit Tempe s eTrexem 30. Po několika pokusech jsem zjistil, že se k záznamu teploty nedostanu. Dalším průzkumem eTrexe a Internetu jsem našel pár indicií. Chápu-li to správně, tak se teplota do standartního tracklogu neukládá, ale ukládá se do toho "druhého (tréningového)", což je podmíněno spuštěním stopek. Z čehož mi vyplývá nepříjemná vlastnost, že se sice čidlo s eTrexem spojí automaticky, ale pokud si zapomenu pustit stopky, mám se záznamem teploty smůlu. Nebo se pletu? Díky.
  • 0

#39 cz7pka

cz7pka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2013 - 20:38

Chtěl bych si koupit teplotní senzor Tempe. Rád  bych se zeptal někoho  kdo tento senzor vlastní, jestli se teplota v navigaci zaznamenává a v jakém intervalu, a jestli při vygenerování trasy třeba v Mapsource jsou záznamy vidět. Prosím aby odepisovali jen lidé kteří s tímto čidlem mají opravdu zkušenosti.


  • 0

#40 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2013 - 21:11

Ahoj,

teplota se zaznamenává do tracklogu a záleží tedy na tom, jak časté máš nastavení ukládání bodů prošlé trasy. Tady máš link na obrázek co z toho leze například na Connect. 

http://tinypic.com/r/qpij9f/5


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama