Přejít na obsah


Fotka

Offline (turistická) mapa pro Android


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
992 odpovědí na toto téma

#21 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2013 - 12:16

shaman3 napsal/a:
Offline mapy lze získat i zde:
http://www.openandro...ownloads/europe
A řekl bych, že tam jsou aktualizované tak jednou měsíčně. V Locusu fungují OK.


taky diky za odkaz
  • 0

#22 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2013 - 22:00

Hezký večer, s potěšením přináším zprávu, že se mi na internetu podařilo sehnat informace, jak se vytvoří mapy s vrstevnicemi, a jednu se mi právě podařilo sestavit. Mám ji v telefonu a vrstevnice tam jsou. Byl jsem vzhůru až do 4 hodin ráno, abych zjistil co a jak a podle dostupných informací nelze jednoduše vykreslit turistické trasy, protože informace jsou v relacích, ne přímo u cest a mapsforge plugin pro osmosis zatím s relacemi nepracuje. Zato vrstevnice mám, jak jsem psal, Turistický a cyklo vzhled v Locus je vykreslí. Na stránce uvedu reference a mapa už je ke stažení. Je samozřejmě větší než ta bez vrstevnic. Pozn.: obyčejná mapa se tváří jako nově nahraná, ale je to stále ta původní, je to způsobené zkoušením různých věcí a pak se mi obě mapy nahrály na server, není třeba ji znovu stahovat.
  • 1

#23 Kamenitxan

Kamenitxan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 10:11

Je to opravdu super :) Bude to taky aktualizované obden? Přikládám ilustrační screenshot :)

Vložený obrázek
  • 0
Dříve znám jako Kanabis

#24 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 11:06

Myslím, že by to mohlo být stále obden, i když už notebook dostává pěkně do těla, 4 hodiny jede na plno a protože mám jenom 4 GB paměti, hodně se zapisuje na pomalý disk.
  • 1

#25 Kamenitxan

Kamenitxan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 11:18

Pokud se potřebný soft dostupný pro unix, tak bych to nejspíš moh dát k sobě na server.
  • 0
Dříve znám jako Kanabis

#26 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 11:50

Stav pro Unix mi není znám, já to provozuji na Linuxu, ale protože jsou příbuzné mohlo by to fungovat.
  • 1

#27 Kamenitxan

Kamenitxan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 12:12

Jaké aplikace na to používáš a je to možné plně automatizovat? Na serveru mám BSD
  • 0
Dříve znám jako Kanabis

#28 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 12:59

Předesílám, že poskytování map rozhodně nebudu rušit, nedávno jsem si kvůli tomu pořizoval doménu. Používám osmosis, to běží v Javě a na výškovou mapu je prográmek v pythonu. Na automatizaci samozřejmě cron a skriptík v BASH, který obstará kontrolu dostupných souborů s mapovými daty, stažení, sestavení a upload na hosting. Tyhle kravinky mě na Linuxu baví a projekt poběží dál. napadlo mě, že bych nesestavoval tak často, ale teď jsem si uvědomil, že obden si mapu sestavuji, protože v létě jsem vyrážel mapovat okolí a takhle jsem měl stále docela aktuální data. V zimě tak často ven nevyrážím, ale není důvod měnit dvoudenní periodu.
  • 1

#29 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 325 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 13:05

Neni moznost mit ty vrstevnice husteji?
  • 0

#30 Kamenitxan

Kamenitxan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 13:06

Tak jsem zjistil, že tam stejně nemám dost volné ramky. Osmoisis ale port má, takže si s tím možná někdy pohraju :)
  • 0
Dříve znám jako Kanabis

#31 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 13:45

HaLuMa napsal/a:
Neni moznost mit ty vrstevnice husteji?


Možné to je, teď je krok 20 výškových metrů, to se mi zdá rozumné, už tak je mapa s vrstevnicemi dost nepřehledná. Zmenšením kroku by se zvedl objem zpracovávaných dat a velikost výsledného souboru.
  • 1

#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 325 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 13:50

neprehledne mi to vubec neprijde (mozna jde pak taky o zpusob, jakym se ty vrtstevnice v apliakci vykresluji...) krom 20m je hodne hruby, urcite bych rad zkusil 10m, ostatne z garmina sjem zvykly i na 5m. Velikost vysledneho souboru neni zajimava (ta je ted smesne nizka), spise jde o to, co jsi schopen technicky zpracovat.
  • 0

#33 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 14:32

Technicky to není problém, "krok" je parametrem programu zpracovávajícího data z NASA, takže ten znovu spustím a pak se to jednoduše přilepí k mapovým datům jako doposud. Víc výškových dat prodlouží výpočet, ale protože v noci spím tak je mi to jedno. Když se na tom shodne víc lidí, klidně to pro příště změním.
  • 1

#34 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 14:34

Alespoň na zkoušku by to bylo dobré.
  • 1

#35 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 325 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 14:36

Ani nepotrebuji, abys to generoval obden. Ani nepotrebuju, abys to generoval kazdy mesic. Ale cas od casu, jako jednorazovka, by se to sneslo, ne?
  • 0

#36 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 14:43

To je rozumné, dám vědět.
  • 1

#37 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 18:12

Já se budu snažit docpat tam turistické a cyklo trasy, můžete diskutovat, co by bylo pro kačery zajímavé na mapě vykreslit a třeba udělat vlastní xml pro zobrazování, ať má projekt nějaké cíle. Abych objasnil jak to celé funguje:
V PC: 
soubor .osm/.pbf > 
filtrování mapových dat dle předem zvolených tagů >
 soubor vektorové mapy .map
V mobilu: 
soubor vektorové mapy .map > 
zobrazovací pravidla, který tag se jak zobrazí > 
mapa na displayi
No moc mi to nejde, snažil jsem se říct, že co nemá vybraný tag se z .osm/.pbf nepřenese do .map, a dále prvky které nemají pravidlo pro vykreslení v mobilu, se nezobrazí v mapě, i když v souboru .map jsou. Z toho první pravidla mám v PC a druhá pravidla jsou u každého v mobilu. Takhle nad tím přemýšlejte.
  • 1

#38 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 18:32

Což takhle, aby to v mobilu zobrazovalo turistické trasy Klubu Český turistů? Půjde to?

http://wiki.openstre.../wiki/Trasy_KČT
  • 1

#39 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 893 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 19:08

VasaM napsal/a:
Hmm, takže podpora pro A:Drake asi nenení...


Ale jo, už si s tím hraju, mapa je v pohodě, ale musím se zorientovat ve verzích mapsforge a renderovacích témat, nějak v tom mám guláš. Druhý problém je málo času.

EDIT: tak už se v tom snad vyznám, vrstevnice budou
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace


#40 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 19:19

shaman3 napsal/a:
Což takhle, aby to v mobilu zobrazovalo turistické trasy Klubu Český turistů? Půjde to?

http://wiki.openstre.../wiki/Trasy_KČT


Neví jestli víte jak se tvoří OSM, ale jednotlivé "cesty" se vkládají do "relací", které aplikují vlastnosti přiřazené té "relaci" na všechny "cesty" v ní obsažené. Když se dělá turistická trasa, tak dáte třeba pět "cest" do "relace" a řeknete, že to je červená. Jenže já teď musím najít relace s červenou trasou, podívat se, které cesty v ní jsou, najít ty cesty a k nim přiřadit, že jsou červené. S tím už se zapisovač mapy dokáže poprat. On totiž ignoruje "relace" a ty vlastnosti "cest" se tam musí přisypat jinudy.
No a když nemůžu na internetu nic najít, nezbývá mi, než sepsat nějaký program co to udělá, jenže se mi to zdá tak náročné, že se mi do toho ani nechce. Tenhle plán mě napadl, ale možná není jediný, uvítám další.
  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama