Přejít na obsah


Fotka

Offline (turistická) mapa pro Android


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1118 odpovědí na toto téma

#601 kem

kem

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 10:53

Ahoj, mám prosbičku / problémek, stáhl jsem si poslední verzi mapy czech_republic_ee.map ( i gccz), které strašně rád a dlouhodobě používám a najednou se mi tam přestalo vykraslovet hned několik lomů a jejich názvů....

Mapu spouštím v Locusu s turistickým tématem (ale stejně se to chová i s osmanderem).

Najednou ty lomy nejsou ani v jedné mapě, ale nechybí všechny. Netuším, kde by mohl být zakopaný pes, jestli mou starší verzí Locusu (novější mi neběhají) nebo nějakou zcela vyjímečnou chybkou při smontovávání map....

 

lomy, které mi chybí v mapě (byť na osm.org jsou) jsou:

Holý vrch N 49° 37.380 E 015° 23.900 

U Vilimovce II N 49° 37.410 E 015° 25.304 

U Vilimovce III N 49° 37.389 E 015° 25.339

Michalíčkův lom N 49° 37.832 E 015° 24.860

 

A když už tu píšu, před cca rokem jsem si všiml, že tam není napřídklad turistická modrá z Leštinky (nad Sázavou) do Číhoště atd....

Kdby to v další verzi šlo nějak vykoumat, aby to tam bylo, bylo by to super.

 

A díky moc za všechnu práci, kterou tomu věnujete, je to vážně luxusní záležitost :-)

 

Chyba muze byt v podkladovych mapach, v mape z paws nebo v zobrazovacim tema.

 

Kontrola podkladovych map je jednoducha:

1) otevri osm.org zkontroluj si, jestli jsou spravne tyto lomy zadane v podkladove mape

2) zjisti, jaky je rozdil mezi spravne zobrazovanymi lomy a temi, co se nezobrazuji

3) popripade to oprav to v OSM zdojich


  • 2

#602 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 12:05

Díky ale to jsem udělal už před tím, paws mapy jsou aktualizovane docela casto a vsechny zmeny byly v predposledni verzi ok a ted, kdyz je stav na osm.org nezmenen, tamk mi nektere lomy zmizeli. jedine, co bylo u nekolika ze zmizelych lomu navic oproti ostatnim byl "zdroj" ale nebyl u vsech, takze to by nemelo mit vliv... 


  • 0

#603 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 13:59

Mohlo se pokazit neco pri generovani ;) 


  • 0

#604 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 19:37

Michalíčkův lom  a Holý vrch mi připadají dobře, možná to mezitím někdo opravil.

Vilémovec - tam je to jasné: lom (jezero) je vyjmuto z jiného multipolygonu, než ve kterém leží. Resp. překrývá je les bez Multipolygonu.

 

Čili chyba je přímo ve zrojových datech.

 

Opraveno.


Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 23 červenec 2015 - 19:50

  • 0

#605 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 20:01

... tam není napřídklad turistická modrá z Leštinky (nad Sázavou) do Číhoště atd....

 

Mohl bys upřesnit kudy vede? Není ani v původních datech na OSM a protože opisovat z jiných map se nesmí, je nutné aby to někdo prošel a sdělil, kudy opravdu vede.

A protože v mapách bývají záměrné chyby, tak opisování majitelé poznají. Dokonce už jsem viděl i na fotomapě dům v místech, kde nikdy žádný nebyl. Prostě pastička.


  • 0

#606 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 13:43

Díky moc za opravu i info, toho polygonu jsem si nevšiml :-)

 

Tu trasu mám prošlou tudy a skutečně tudy modrá vede

http://www.mapy.cz/s/k3CG


  • 0

#607 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 20:22

Tak to po mně zkontroluj.


  • 0

#608 Barney.m

Barney.m

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2015 - 11:27

Tak mě napadlo, jě nějaká mapa, kde by byly zakresleny ohniště v lesích a tak? Případně, má na to OSM nějaký kód a šlo by to přidat?  :)


  • 0

#609 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2015 - 20:25

http://wiki.openstre...leisure=firepit

 

BTW:

http://www.zakonypro....cz/cs/1995-289 § 20


Tento příspěvek byl upraven od Lukas&Verca: 30 srpen 2015 - 10:20

  • 0

#610 hamaci2

hamaci2

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2015 - 15:40

¨Zdravím. Prosím o radu. Nahrál jsem novou verzi map do locusu a při přiblížení mapy až na názvy ulic, se mi nezobrazují háčky čárky. Při oddálení mapy na názvy měst je vše v pořádku. Když mapu otevřu v c:geo tak je vše v pořádku. Nevíte v čem by mohla bych chyba??Co mám špatně nastaveno? Děkuji


  • 0

#611 gpony2

gpony2

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2015 - 20:29

Rozluští někdo prosím tuhle "záhadu"?

Používám v Locusu stažené vektorové mapy a při nedávném výletě jsem narazil na zvláštní věc. Třebaže měla vést trasa převážně lesem, ve skutečnosti tam byly pole a louky. Tak jsem se chystal to opravit v OSM, ale jaké bylo mé překvapení, když na OSM to bylo správně, stejně jako v Locusu po přepnutí na online mapy OSM. Tak jsem si myslel, že jde nejspíše o chybu při generování mapy, ale včera vydal Speirs novou verzi, a ta chyba je tam pořád. Koukal jsem, jestli na mapách nejsou nějaká data, která by to mohla způsobovat, ale prostě nic. Přikládám pro ilustraci screenshot - to s tím lesem v přímce je chybná vektorová verze...

Jedná se o tuto oblast: http://www.openstree...49.7319/14.9397

 

https://drive.google...dm5KeUtPd1FUOUk


  • 0

#612 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2015 - 7:08

Ahoj,

GDAK mi to zobrazuje stejně blbě. Jediné co jsem našel bylo, že vnější hranice multipolygonu se skládá ze dvou cest a obě měly tag landuse=forest stejně jako multipolygon. Takže jsem ten tag z vnější hranice smazal, Snad to pomůže.

 

http://www.openstree...ngeset/35799403

 

A pokud ne, tak to bude ještě nějaký jiný (větší) multipolygon.

 

EDIT: asi tam toho bude více. Tenhle se taky zobrazoval špatně - měl staré tagování - landuse=forest jen na vnějších cestách, na polygonu nic.Opravil jsem.


Tento příspěvek byl upraven od mkyral: 07 prosinec 2015 - 7:30

  • 0

#613 gpony2

gpony2

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2015 - 12:21

Díky moc že jsi na to mrknul. Je super, že existují lidi, co jsou ochotní pomoct! Schválně až Speirs vydá novou verzi tak se mrknu, jestli to zabralo ;-)


  • 0

#614 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2015 - 12:33

Není zač. Na Talk-cz je nás víc ;-)

 

https://lists.openst...istinfo/talk-cz


  • 0

#615 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2015 - 23:08

Jak tak na to koukám, tak už je to v pořádku.


  • 0

#616 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2015 - 12:09

Ahoj. Měl jsem problémy s nahravanim mapy Polska, proto jsem ji ručně nahrál v zipu. Omluvte prosím tyto problémy, nemám čas hledat kde je problém, proto jsem zastavil vydávání nové mapy Polska a budu to zatím řešit manuálně.
  • 1

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.


#617 mat81

mat81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 19:19

Tak jsem asi narazil na nějaký problém s generováním mapy v jedné konkrétní oblasti - a všiml jsem si toho už i dřív. Mezi Petrovicemi a Křeslicemi protéká Botič a Pitkovický potok. Kusy z obou potoků úplně chybí - a při tom když se dívám na OSM, tak tam vše vypadá, jak má...


  • 0

#618 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 19:42

Botič tam má nastaveno, že teče v podzemí: Layer = -1. Proto ho překryje cokoli je tam definováno a je vidět jen na místech, která jiná data nepokrývají. To by musel opravit někdo, kdo přesně ví, kde opravdu teče v podzemí a kde na povrchu. Předpokládám, že to podzemí někdo kvůli nějakému úseku definoval.


  • 0

#619 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 379 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 20:16

Botič tam má nastaveno, že teče v podzemí: Layer = -1. Proto ho překryje cokoli je tam definováno a je vidět jen na místech, která jiná data nepokrývají. To by musel opravit někdo, kdo přesně ví, kde opravdu teče v podzemí a kde na povrchu. Předpokládám, že to podzemí někdo kvůli nějakému úseku definoval.

V podzemí teče jen pod náspem Novopetrovické ulice. Jinak teče furt na povrchu z Křeslic do Petrovic
  • 0

#620 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 334 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 23:07

Nicmene tam je nad nim kresleny most. To podzemi tam bylo nastaveno na celem useku uz od Ujezda. Evidentne hloupost. Protoze to tam taky trochu znam, opravil jsem to.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama