Přejít na obsah


Fotka

Offline (turistická) mapa pro Android


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1176 odpovědí na toto téma

#61 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 17:15

Jo a diky za ty vrstevnice po 10m. Prijde mi to fakt mnohem lepsi! Vrstevnice po 5m by byly nadherne, ale uz by to bylo pri vetsim odzoomovani asi neprehledne. Tak mne napada, ze nejlepsi reseni by bylo, aby se hustsi vrstevnice ukazaly az pri blizsim prizoomovani. Jinak se bojim, ze vrstevnice po 5m nemaji smysl. Jeste jednou diky!
  • 0

#62 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 17:19

... i kdyz, jak se na to koukam znovu, mozna by se tech 5m sneslo. Minimalne to stoji za pokus. ;)
  • 0

#63 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 17:20

XiXi_team napsal/a:
A že jsou tajnůstkáři?:D Tak to asi ne, když jsem si udělal téma ala mapy.cz. Viz příloha.


No, pekne! Je to tema nekde k dispozici?
  • 0

#64 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 352 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 17:30

HaLuMa napsal/a:
Jo a diky za ty vrstevnice po 10m. Prijde mi to fakt mnohem lepsi!

Vrstevnice po 5m by byly nadherne, ale uz by to bylo pri vetsim odzoomovani asi neprehledne. Tak mne napada, ze nejlepsi reseni by bylo, aby se hustsi vrstevnice ukazaly az pri blizsim prizoomovani. Jinak se bojim, ze vrstevnice po 5m nemaji smysl.

Jeste jednou diky!


Obecně je tam taková možnost, záleží na tom, jak jsou ty vrstevnice rozlišené, aby se daly od sebe oddělit a to teď z hlavy nevím, někdy se to podívám.
  • 0

#65 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 18:51

HaLuMa napsal/a:
Ja myslim, ze plati to, co u tech vrstevnic. Staci to cas od casu vygenerovat, spouste lidem vubec nebude vadit, ze to bude treba mesic stare. Ostatne, z GPSek jsme zvykli na to, ze mame mapu aktualizovanou jednou do roka, a staci to.

Jo aktualizace mapy jednou za měsíc bohatě stačí.
  • 0

#66 Kamenitxan

Kamenitxan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 19:16

Jednou za mesic je málo. Kdyz udělám nejake úpravy, tak se mi nechce čekat mesic. Navíc jednou za mesic to dělají i jinde.
  • 0
Dříve znám jako Kanabis

#67 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 352 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2013 - 13:45

Tak jsem to nakonec přepsal ve Qt, zpracování celé republiky zabere hodinu a půl, což je skvělé, moje předchozí pokusy v Pythonu neskončily ani po třech hodinách. Ještě budu optimalizovat. Zkoušel jsem malý výřez mapy v Locusu a zobrazují se tam cyklotrasy v jejich cyklo vzhledu, takže aspoň takhle. EDIT: Drobnou úpravou kódu jsem dosáhl úspory, takže zpracování republiky zabere necelých 20 minut a vůbec žádnou paměť. Takže až vymyslím jak co efektivně stahovat, rozbalovat, přepisovat a mazat, objeví se místo countour mapy mapa gccz nebo tak nějak, budou v ní vrstevnice (které umíme zobrazit i v Locus vzhledech), cyklotrasy (taktéž), a turistické trasy (ty ještě nebudeme umět). Soubor nebude o moc větší, než je ten s vrstevnicemi, jedná se zatím jen o necelých 300 tisíc řádek navíc oproti originálu.
  • 0

#68 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 352 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 10:15

Mapa s přídomkem gccz je ke stažení. Obsahuje vše o čem se tady mluvilo: vrstevnice po deseti metrech, všechny tagy s klíčem "kct_*", takže nejen ty čtyři barvy, ale i naučné stezky, cesty k vrcholům a zříceninám atd. detaily v dokumentaci osm.org. U každé turistické trasy je dostupné i její číslo, ale to je jen vedlejší produkt, někdo do refu ukládá slovní název stezky, ale nevšiml jsem si, že by se na mapě toto vykreslilo. Dále jsou tam cyklotrasy, které jsou označeny tagem s klíčem route a hodnotou bicycle, mají také tag s klíčem ref, který nese číslo, které se běžně nachází na značkách u silnic a dále tag s klíčem network a hodnotami ncn, rcn, a lcn (národní, regionální, lokální) to kvůli obarvení na mapě. všechno sepíšu na stránky.
  • 0

#69 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 214 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 10:56

Pekne. Nicmene oproti Locusi mape tam nejsou TZ treba v okoli Ritky a Cernolic.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#70 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 11:03

Jak jsem psal uz drive, v OSM jsou turisticke znacky hodne derave. Pokud v Lopcusu jsou ty znacku vsude (ja tu mapu nemam...), tak je klidne mozne, ze v OSM ta data vubec nejsou, a ta mapa v Locusu pouziva na znacky uplne jiny zdroj dat.
  • 0

#71 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 11:18

i kdyz je fakt, ze ja ted nenasel zadnou znacku (jak v locusu, tak v adrake) ani tam, kde treba na MTB mape je. :o
  • 0

#72 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 11:43

HaLuMa napsal/a:
Jak jsem psal uz drive, v OSM jsou turisticke znacky hodne derave.

Je to tak, bohuzel.


Zrovna todle je vec, co se neda mapovat od PC a je potreba to projit... a to je narocne na cas a lidi. :/
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body.

 

#73 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 11:49

On treba takovej Garmin neprodava o nic lepsi mapy. TZ tam sice jsou, ale kolikrat vedou uplne jinudy :D(osobne jsem se o tom presvedcila, kdyz jsem si z T2,5 udelala 4,5 a zbytek familie me proklinal :D)
  • 0

#74 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 352 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 11:54

gord napsal/a:
Pekne. Nicmene oproti Locusi mape tam nejsou TZ treba v okoli Ritky a Cernolic.


Nechybí, jen je asi nevidíte, na stránky napíšu co si umístit do svého oblíbeného vzhledu aby byly značky vidět, ale to bude ještě nějakou dobu trvat, aby to bylo uhlazené, funkční a hezké. Nicméně koukám na mtbmap.cz a zrovna v té oblasti oproti mapy.cz moc nechybí. I když zrovna mapy.cz nejsou správný etalon, mají tam spoustu chyb.

EDIT: Pro nedočkavce dávám renderovací pravidla, která teď používám, mohou se časem měnit a budou se rozšiřovat, jsou skutečně jen na ověření funkčnosti pro mojí potřebu, není tam vše a zdálky vypadají divně Celé to strčte někam nakonec svého ".xml" nejlépe hned za běžné cesty (highway primary atd.), tak aby je značky překrývaly.
<!--KCT-->
		<rule e="way" k="kct_red" v="major">
			<line stroke="#FF0000" stroke-width="1.2" stroke-linecap="butt" />
		</rule>
		<rule e="way" k="kct_red" v="peak|learning">
			<line stroke="#FF0000" stroke-width="1.2" stroke-linecap="butt" stroke-dasharray="20,20" />
		</rule>
		<rule e="way" k="kct_blue" v="*">
			<line stroke="#0000FF" stroke-width="1" stroke-linecap="butt" />
		</rule>
		<rule e="way" k="kct_green" v="major">
			<line stroke="#00FF00" stroke-width="0.8" stroke-linecap="butt" />
		</rule>
		<rule e="way" k="kct_green" v="peak|learning">
			<line stroke="#00FF00" stroke-width="0.8" stroke-linecap="butt" stroke-dasharray="20,20" />
		</rule>
		<rule e="way" k="kct_yellow" v="*">
			<line stroke="#FFFF00" stroke-width="0.6" stroke-linecap="butt" />
		</rule>
		<rule e="way" k="route" v="bicycle">
			<rule e="way" k="network" v="ncn">
				<line stroke="#00FFFF" stroke-width="1.8" stroke-linecap="butt" stroke-dasharray="5,20" />
			</rule>
			<rule e="way" k="network" v="rcn|lcn">
				<line stroke="#FF00FF" stroke-width="2" stroke-linecap="butt" stroke-dasharray="5,20" />
			</rule>
			<pathText k="ref" font-style="bold" font-size="12" stroke="#ffffff" fill="#606060" stroke-width="2.0" />
		</rule>

  • 0

#75 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 16:28

Super, díky. Můžu se zeptat, kde a jak se aplikuje to téma? Případně kde ho upravit? Zatim jsem vektorové mapy používal bez jakýchkoliv dalších nastavení. Díky
  • 0

#76 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 16:41

Tema je XML soubor s definici, jak a kdy se ma ten ci onen mapovy prvek vykreslit. Ta MapsForge knihovna, pres kterou se ty vektorove mapy zobrazuji, ma jedno toto zobrazovaci tema zabudovane v sobe. Nicmene aplikace, ktere tuto knihovnu pouzivaji, mohou misto toho zabudovaneho tematu pouzit svoje vlastni tema v tom externim XML souboru. Takze pokud autor apliakce chce, muze ti nabidnout nastaveni toho externiho schematu, kde si muzes i ty rucnim zasahem ovlivnit, co a jak se ti zobrazi. Jasne?
  • 0

#77 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 16:51

Díky to chápu. Chtěl jsem se zeptat, kde konkrétně si to můžu v locusu změnit.
  • 0

#78 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 16:58

V Locusu jsem nasel jen preddefinovane styly. Jejich nastaveni sjem nasel jen desne zakopane... kdyz se dostanes na obrazovku, kde si vybiras jaka vektorova mapa ma byt zobrazena, tak tam dej Menu, a v nem nastaveni. Tam najdes sekci vektorove mapy, a v ni je polozka Vzhled mapy.

Proc to nejde stejne jednoduse, jako kdyz si prepinam zobrazovane mapy, to fakt netusim!
  • 0

#79 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 leden 2013 - 18:01

@HaLuMa Téma není zatím publikované. Zatím jej ladím na základě TAGů a čekám na doplnění chybějících TAGů.

Jinak témata pro vektorové mapy najdete na foru Locusu.

Co se týče rychlosti přepínání témat, tak přes pravý panel a rychlý přepínač je to na 3 ťapnutí. Viz screenshot.

Přiložené miniatury

  • 04_2.jpg

  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#80 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 18:23

No to je hezke, jenze pouzivas tam ikony a volby, ktere v mem free Locusu vubec nejsou.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama