Přejít na obsah


Fotka

Offline (turistická) mapa pro Android


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
956 odpovědí na toto téma

#941 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 20:19

Ahoj, části mohou chybět. Měl jsem v programu chybu, kterou jsem již považoval za opravenou. Prohlédnu to hrdinně. Děkuju za připomínku i s obrázkem.

Ty ulice ještě prověřím, ale nemyslím si, že to nějak opravím, z výše zmíněných důvodů.
  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#942 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2017 - 10:39

Jako testovací veverka hlásím, že ta malá závada se v poslední mapě (28.4.) ukazuje jako mnohem větší. Přikládám obrázek původního rozsahu mapy. A kousek dál za Hřenskem u Schmilky dokonce na pár stovek metrů mizí i Labe a silnice do Němec.


  • 0

#943 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2017 - 18:53

Ano, koukal jsem se na to přes víkend. Krom toho, že tam chybí ty turistické značky, tam chybí i lesy podél celé hranice a spousta dalších cest. Dělal jsem spoustu pokusů, jak data slepit do jednoho souboru bez ztráty těchto geometrií. Bohužel bez výsledku.

 

Data stahuju z geofabrik, kde nedávno změnili nástroje viz Improving Geofabrik OSM Extracts a myslím si, že regiony už pak nelze slepit, alespoň né způsobem, který používám, nebo jsem zkoušel.


Tento příspěvek byl upraven od Speirs: 03 květen 2017 - 19:05

  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#944 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2017 - 20:48

Jasný, někdy už prostě rovnák na vohejbák použít nejde...v tom případě se přimlouvám za návrat do stavu z mého prvního příspěvku.... a velké díky za to co děláš


  • 0

#945 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 9:48

Narazil jsem na špatně vykreslenou plochu u koupaliště Na Petynce. Locus téma ho vykreslí správně, paws_L/paws_tourust_L/paws_mix špatně. Jedná se o tuto lokaci.https://openstreetma...8129&layers=dKZ

http://imgur.com/a/L5D3G


  • 0

#946 Milancer

Milancer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 12:55

Chyba byla částečně v OSM, multipolygon bez tagu. Opraveno.

Další věc je zobrazení modré barvy k tagu sport=swimming. To už je věc úpravy renderu. 


  • 0

#947 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 12:59

Ad pohraničí: v prvním příspěvku jsem žádný stav nenašel a nic vrátit nejde. Jak jsem psal, je netriviální ty soubory slepit dohromady. Momentálně stahuju celou Evropu (19 GB), extrakt z toho, by měl být OK, ale vůbec nevím, jak to všechno dám dohromady. Pokud to nepůjde, bude EE mapa dost ee ( = naprd). Uvidíme.

 

Koupaliště opraveno, mockrát děkuju za nahlášení!

 

Je ke stažení vzhled ve verzi 4 (paws_4), kde je možno nastavit TZT stranou od cesty (zatím jen u polních cest). Chci zjistit, jestli tam jde nastavit i škálování veškeré grafiky a podporu v aplikacích.


  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#948 Milancer

Milancer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 13:49

Zkusil jsem vzhled paws_4 ale Locus ho, nevím proč, vůbec nevidí. V Cruiseru to vypadá moc pěkně. Doufám že se to povede doladit.

 

Moc díky za rychlé opravy a další vylepšení map.


  • 1

#949 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 13:53

Nevidí ho, protože je v hlavičce verze 4, když tam nechám jedničku, tak jde i v Locusu i v ostatních. Bohužel nemám čas s tím laborovat, takže nemám rozmyšleno, co a proč tam upravit.


  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#950 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 13:56

Nedávno jsem si všiml, že PAWS téma vykresluje i železnici s vlastností railway - abandoned (odlišně od funkční železnice).

Nejprve mi to přišlo matoucí, neboť na místě, kde jsem si toho všiml je nyní místo koleje nové nástupiště a tudíž žádné stopy po zrušené trati. Ale jinde bývají zbytky po zrušené trati patrné po mnoho desítek let a tudíž je to vykreslování užitečné a děkuji za něj.

Dnes jsem si ale, na základě příspěvku v jiném vlákně, všiml, že se vůbec nevykresluje železnice s vlastností railway - disused.

To by asi bylo dobré doplnit.


Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 05 květen 2017 - 13:57

  • 0

Etrex 30 + GPI generator + Geoget + a:Drake Plus nebo Locus Pro na CAT S50, Wine, Debian testing


#951 Vacerman

Vacerman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 17:36

Ahoj, chtěl bych se zeptat - už několik měsíců sleduju, že v mapě czech_republic_gccz.map se v Locusu v několika úrovních přiblížení (12, 13, 14) nevykresluje/chybí jedna kachle u obce Březina (na okraji Českého ráje, viz obrázek). Je to problém už zdrojových dat pro mapu, anebo je závada někde jinde?

 Screenshot_20170503-235142.png


Tento příspěvek byl upraven od Vacerman: 05 květen 2017 - 18:28

  • 0

#952 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 17:51

Koukal jsem v GDAKu a ten s tím problém nemá, takže v datech by problém být neměl. Nemá Locus něco jako smazání cache?


Tento příspěvek byl upraven od mkyral: 05 květen 2017 - 17:51

  • 0

#953 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 800 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 18:47

No mě v Locusu ta dlaždice taky chybí a to jsem si tohle místo v něm určitě ještě nikdy neprohlížel, takže problém s keší by to být neměl. V a:Drake ale to místo vidím dobře a to používají stejný soubor s mapou.
  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#954 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2017 - 12:20

Ahoj, chtěl bych se zeptat - už několik měsíců sleduju, že v mapě czech_republic_gccz.map se v Locusu v několika úrovních přiblížení (12, 13, 14) nevykresluje/chybí jedna kachle u obce Březina (na okraji Českého ráje, viz obrázek). Je to problém už zdrojových dat pro mapu, anebo je závada někde jinde?

 attachicon.gifScreenshot_20170503-235142.png

 

Otestoval jsem to a Locus mi tu dlaždici taky nevykreslí. Ani s paws tématem, ani s interním Locus tématem.


  • 0

#955 Milancer

Milancer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2017 - 12:35

Ani mě ji Locus nezobrazuje. V Cruiseru stejná mapa, stejné téma, dlaždice tam je.

Totéž se tu řešilo zhruba před rokem v oblasti kolem Pardubic.


  • 0

#956 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2017 - 9:25

Potvrzuju, ze problemy v pohranici v oblasti Ceskeho Svycarska ve verzi z 7.5. uz nejsou a turisticke stezky uz jsou znacene spravne a bez vypadku. Díky moc


  • 0

#957 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2017 - 14:45

Stáhnul jsem celou Evropu a udělal jsem výřez. Na hranicích tak nevznikají konflikty při slepování.


  • 2
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama