Přejít na obsah


Fotka

Offline (turistická) mapa pro Android


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1038 odpovědí na toto téma

#981 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2017 - 8:41

V GDAK a Orux to jde, takže tak.
  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#982 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2017 - 18:31

Jůůů, ono to v GDAKu funguje. To jsem teda nečekal. Dík :-D


  • 0

#983 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 989 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 9:31

Narazil jsem trochu na potiz se zobrazovanim rozcestniku (tema paws4). Asi pujde o prioritu toho, co se kdy zobrazuje. Prikladam ukazky z prirodni pamatky Sance, kousek vychodne od Tocne u Prahy. V meritku 14 jsou rozcestniky zobrazeny a od 15 a vyse uz ani jeden z rozcestniku v teto oblasti na mape neuvidim. Prekryva jej (pravdepodobne) ikona Informaci.

 

Chci-li tedy videt rozcestniky v okoli (pro jejich mapovani a fotografovani do OSM), nemam v terenu zadnou jednoduchou cestu, jak zjistim, zda OSM tento rozcestnik znaji.

 

Je otazka co je pro turisty dulezitejsi - Informacni cedule (tohle jsou cedule naucne stezky) nebo rozcestnik?

Přiložené miniatury

  • Sance14.jpg
  • Sance15.jpg

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#984 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 11:37

Go

 

Chci-li tedy videt rozcestniky v okoli (pro jejich mapovani a fotografovani do OSM), nemam v terenu zadnou jednoduchou cestu, jak zjistim, zda OSM tento rozcestnik znaji.

Problém jsem vyřešila nasypáním chybějících rozcestníků mezi keše do geogetu a lovím je pak naprosto cíleně... Sice není 100% jisté, že máme v chybějících vše, ale lepší než drátem do oka. Jen se mi momentálně pletou mezi skutečné virtuálky.

 

Pokud má někdo zájem, můžu vyexportovat jen tyhle "keše" a někam hodit, případně ještě předtím upravit na nějaký jiný typ keše, pokud by byl zájem.


  • 0

#985 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 989 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 12:00

Ano, mam to taky tak, ale uz mnohokrat se mi stalo, ze jsem prinesl domu fotky, ktere uz byly v OSM zadane. To mi pripada trochu zbytecne. Takze bych rad kontroloval rozcestniky v OSM mape primo v terenu a radeji v offline mapach.

 

Rozcestniky se mi v Garminu nepletou s nicim, protoze je mam s vlastni ikonkou a pri priblizeni k nim na me Garmin pipa. :-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#986 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 674 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 12:10

Pozor, ze to neni databaze "chybejicich rozcestniku", ale "zmapovanych rozcestniku bez fotky". Pokud rozcestnik v OSM opravdu chybi, pak v tomto seznamu neni, protoze o nem nikdo nevi.

 

Proto se hodi, aby ta znacka rozcestniku byla v mape videt.


  • 0

#987 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 12:11

A volba "Download GPX with guideposts without correct photos" na http://osm.fit.vutbr.cz/OsmHiCheck/gp/ by nepomohla?


  • 0

#988 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 12:14

Pozor, ze to neni databaze "chybejicich rozcestniku", ale "zmapovanych rozcestniku bez fotky". Pokud rozcestnik v OSM opravdu chybi, pak v tomto seznamu neni, protoze o nem nikdo nevi.

 

Proto se hodi, aby ta znacka rozcestniku byla v mape videt.

 

Jo ták. No tak v tom případě by neměl být problém vytáhnout si z databáze přes overpass-turbo všechny rozcestníky a nahrát si je jako gpx/cokoli jiného.


  • 0

#989 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 674 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 13:07

A proc, kdyz ty rozcestniky v mape jsou, a staci jen poladit jejich zobrazovani?


  • 0

#990 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 989 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 13:33

Pozor, ze to neni databaze "chybejicich rozcestniku", ale "zmapovanych rozcestniku bez fotky". Pokud rozcestnik v OSM opravdu chybi, pak v tomto seznamu neni, protoze o nem nikdo nevi.

 

Proto se hodi, aby ta znacka rozcestniku byla v mape videt.

 

Presne. Protoze kdyz na mape rozcestnik neni a nemam ho v seznamu, znamena to, ze o nem OSM nevi a hodi se jednak fotka a jednak zavedeni rozcestniku.

 

Pokud rozcestnik na OSM je a v seznamu ho nemma, neni co resit, protoze k nemu existuje i fotka.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#991 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 16:05

Technicky je možné ve verzi 4 stanovit prioritu, jinak je to celkem loterie. Nemám to ale ozkoušené.
  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#992 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2017 - 16:05

Technicky je možné ve verzi 4 stanovit prioritu, jinak je to celkem loterie. Nemám to ale ozkoušené.
  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#993 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2017 - 10:58

Pro Locusáky: ke stažení je vzhled paws_4_LE, který konečně přináší přepínání vrstev. Má to nějaké mouchy, ale myslím, že je to lepší než drátem do oka.
  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#994 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 524 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2018 - 13:34

Řopíky vyznačené pomocí military=bunker se zobrazují velmi nenápadně. Šlo by tu ikonku udělat 2x větší? A co hlavně - nezobrazují se jejich jména ani v největším zoomu. Kdyby se zobrazovala, tak by byly na mapě nepřehlédnutelné.

 

Např. tento řopík u soutoku Kyjovky a Dyje vypadá takto:

 

Screenshot_20180228-132843.png

 

Je to vykreslovací téma paws_turist.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 7), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#995 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2018 - 13:59

Zkus téma paws_tourist_L
  • 0

#996 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 524 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2018 - 20:29

Teď zkouším paws_tourist_L a screenshot z oblasti výše ani nebudu zbytečně přikládat, protože je úplně stejný.

 

To _L se projevuje v nápisech, když se posunu kousek dál, kde nějaké jsou, tak ty jsou o dost větší. Na můj displej jsou ale zbytečně velké, vracím se k paws_tourist.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 7), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#997 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2018 - 23:13

Aha. Tak to zkus pořešit u paws.Cz
Zkusil jsem danou oblast v Locus i to téma a bunkr je tam též titěrný. Když přepnu na interní téma z Locusu, je ten bunkr cca dvakrát širší i vyšší. U obou témat v Locusu se velikost nemění při zoomování.
  • 0

#998 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2018 - 5:59

Ahoj, zvětšení se neprojevuje jen v nápisech, obrázky jsou v L prostě větší. ŘOPíky jsou vidět už od nižšího přiblížení a názvy se zobrazují. Doporučuju poladit si nastavení a:Drake.S80301-055131.jpg S80301-055233.jpg S80301-055311.jpg
  • 0
http://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#999 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 524 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2018 - 7:53

Všiml jsem si podle vzhledu měřítka, že používáš starý způsob vykreslování map, tak jsem si do něj hned přepnul doufaje, že to situaci napraví. Ale to samo o sobě nic nezměnilo. Navíc i přesto, že mám nastavené popisky keší = malé (což je nejmenší možná volba), tak nápis "Smrt na hranici" je větší než u tvého screenshotu.

 

Přikládám má nastavení - jestli je tu někdo zběhlejší v nastavení aDrake, jak docílit větších ikonek? Já to nějak nemůžu najít. :)

 

- aDrake 5.16.2

- czech_republic_ee.map z 21.2.2018

 

Screenshot_20180301-072108.png Screenshot_20180301-072144.png Screenshot_20180301-074012.png


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 7), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#1000 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 674 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2018 - 8:31

Driv byly ikonky v tematu bitmapove, ale pak se prechazelo na vektorove, aby se daly libovoplne zvetsovat. Nebo se mylim?

 

Tedy otazka je, jestli mas opravdu nova schemata?


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama