Přejít na obsah


Fotka

Geodepresivní koutek III


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#5341 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:01

Pro Romana, Kub4 apod.: Razíte zde názor, že když nemám DŮKAZ, nemůžu si o nikom MYSLET, že je podvodník. To je omyl. MYSLET si MŮŽU COKOLIV o KOMKOLIV a žádný důkaz k tomu NEPOTŘEBUJU. Důkaz je potřeba pouze u soudu k odsouzení obviněného (a v podobných případech). Důvody, jaké mě vedou k nějakému názoru na někoho, mohou být ryze soukromého, dokonce iracionálního rázu na základě pocitu. Anebo zkušenosti. Přesně jak píše Modrák. Někdo jiný může mít na dotyčného jiný názor. Může se mýlit on, můžu se mýlit já. Záleží taky na tom, jak moc velký blbec jsem já sám. Ale nikdo mi nemůže nařizovat, za jakých okolností si něco nemůžu myslet a za jakých už jo.

Ano, myslet si můžeš co chceš. A já si zase můžu myslet, že je to nesmysl. Že někdo finálkaří ví každý. Ale myslet si, že to dělá každý, kromě pár výjimek, to je paranoia.


  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#5342 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:01

No, a nebo taky člověk ty důkazy mít může, ale nemusí je chtít ventilovat, že?


  • 0

#5343 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:21

Takové důkazy může mít každý a k čemukoliv.


  • -1

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#5344 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:23

Me verit nemusis. Ono je mi to uplne jedno, jestli mi veris. To je tvoje vec. Neni duvod verit komukoliv, ver sam sobe. Ale zase na druhou stranu clovek kterej chce vedet jak neco funguje by si o tom mel neco zjistit a pak si udelat vlastni nazor. Sbirej fakta, pak si to preber. Ale clovek ktery nema jasno ani v tom jestli Hansmatt lusti mysterky nebo ne fakt nezna ani zakladni objektivni fakta ktery jsou naprosto nezpochybnitelny, uz treba jen proto, ze to dotycny sam verejne prizna. A nejde jen o ajtacky mysterky, zaznam prubehu odlovu maji i Mloci, 13 mesicku nebo Zahady a myty, coz rozhodne zadny ajtacky mysterky nejsou. Jsou i kese co maj dva logbooky. Jeden na finalce a druhej nekde cestou na stagi. jasne, u tech zas muzes rikat ze neexistuje povinnost se podepsat i do logbooku v prostredku kese. Jenze kdo ho najde, tak se tam proste podepise. Nevim co jsi vylustil ale tohle ani nejsou kese o lusteni, to jsou mnohem slozitejsi veci. Ale pochybuju ze bys cokoliv z toho mel odlovene. Vis o tom stejny kulovy, jako jsem vedel ja po pul roce kesovani. Uz jen letmym pohledem do profilu vidim ze jsi prakticky zadny z tech tezsich kesi o kterejch je rec nevidel. Nevim cemu rikas ze jsi mysterek vylustil hodne. Ja za mysterky kde se lame chleba povazuju veci D4 a vic, takovy odloveny nemas prakticky zadny a i kdybys mel nejaky v supliku, neni to totez co odlov. Hodne neni ani kdyz jich vylustis stovku, to je furt naprosto povrchni pohled na vec a z toho co se kolem deje furt nevidis temer nic. Az za par let budes mit odloveno poctive polovinu tezkejch kesi v sirokym okoli a i od vsech co odloveny nemas budes znat listing a castecne i logy, protoze ses o lusteni pokousel, pak muzes mluvit o tom ze aspon trochu tusis co se deje.


  • 0

#5345 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:29

Hele, zrovna tomu, co píše Modrák, bych dost věřil. Ačkoliv vody finálkařů nemám zdaleka tak zmáknutý (ač bych je měl zmáknutý rád, fakt bych o tomhle chtěl mít přehled, ale tohle vybudovat třeba na takovou úroveň jako Modrak...), tak ví, že to, co tu píše, je veskrze pravda. Víš, on když to někdo sleduje x let, tak si ten přehled vybuduje. Je hezký bejt oprtimista, ale je taky třeba bejt realista. Že ti v Praze měsíc po publikaci přijde u těžkých mysterek víc finálkařů, než lidí, kteří to luštili, tomu se dá dost dobře věřit. Hele já si schválně prošel tu keš Co to zas ten owner 2... kdybych to měl zanalyzovat já, tak to podle mého názoru (který nikomu nevnucuji a může být zcela zcestný), vyluštilo 9 lidí. Krásně teď bude finálkaře analyzovat mysterka, která má úvodky jen kousek od zmiňované, to mi velmi v orientai pomůže a třeba potvrdí (a třeba i výjimečně vyvrátí) mé domněnky. 

Na druhou stranu, taxoft tu píše, že si s mírnou nadsázkou lze pamatovat těch 20 poctivých. S tím nesouhlasím. To je podle mě nadsázka jako prase. jen ti poctiví nejsou zdaleka tolik vidět. Uvedu příklad. Mám dvě keše, které jsou relativně blízko u sebe. Ikonkami asi 400 metrů od sebe, krabičkami zhruba taky tak. Jedna je tradička, jedna je mysterka. Tradička má 1600 nálezů, mysterka 500 (zaokrouhleno). Kdyby všichni ti, kteří odlovili tu tradičku finálkařili, tak je počet odlovů na obou keších zhruba srovnatelný. To už máš cca tisíc pctivých kačetů. možná píšu blbosti, ale podle mě to tak je.

Když člověk udělá zásahy proti finálkařům, tak tak to ti poctiví bohužel odnesou skoro vždy. To tak bohužel je... Archivovat však kvůli tomu keš mi přijde zkrátka škoda. Kdybych to udělal já, tak to beru tak, že jdu sám proti sobě. Jak psal lubez, mám k nim taky nějakej vztah. Pokud jde o přesun, může se tím leccos vyřešit. Míra naštvanosti poctivých kačerů se pak odvíjí od ochoty ownera spolupracovat. Je rozdíl, když ownerovi fakt vysvětlíš, žes to luštil (ať už třeba ve skupině, nebo s mnoha nakopávánimi, ale prostě jsi pro to něco dělal a strávil nad tím nemálo času) a on je ochotnej třeba ti ty souřadnice vyměnit, a je rozdíl, když owner udělá to, že se s tebou o tom nehodlá bavit a ještě ti pobaveně oznámí, že z poloviny totálně překopal luštění a ať si to dáš znovu. A pokud sel uštění nezměnilo, tak většinou člověk, kterej to luštil, ví jak na to a neni pro něj zas tak velkej problém to přeluštit. Já jsem minimálně přestal do listingů svých přesunutých keší dávat návod na přepočet. Jistě se to dotkne i poctivých, ale dotkne se to dost i finálkařů a myslím a doufám, že těch mnohem víc.

Kde se dají finálkaři buzerovat, to jsou earthky, navíc jsem dnes zjistil, že geoaware boj proti finálkařům EC dost solidně podporuje. To je fajn. A tam to funguje, když bude owner neoblomnej, tak se finálkař může jít vycpat.

To ptakopysk: že přivedeš finálkaře do rozpaků? To je snad skoro dobře, ne? Jejich problém, oni se ztrapňují

K tomu jak mi vadí, nevadí. Upřímně, u většiny mých keší je mi to celkem šumák. Když mám jednostageové jednoduché multinky věnující se kostelu/křížku/pomníku/[dosaďte si co chcete], tak je to problém těch finálkařů, že neuvidí ten kostel/křížek/pomník/[dosaďte si co chcete]. Když je to nějaká googlovačka, nebo luštění z lisitngu, tak mě to taky celkem nerozhází. Předně se to u těhle lehkých keší identifikuje dost blbě, kdo luštil a kdo ne. Ale když dělám keš, která prostě o tom luštění je, je to to, co ta keš má ukázat (v zásadě v mém případě keše serie Rock&Metal a Prdla prdla prdlačkaaaaaaaa), tal mě tam ty finálaři prstě mrzí, vadí, rozčilujou. Jak napsal teď Modrak, láme se to cca u těch D4... Už když kouknu na tu Prdlačku - je tam ověřovátko, jen se k němu dostaneš až v průběh luštění. Logicky, kdo neluští, neověří. Odloveno to má 80 lidí. Správně ověřeno 25. Není divný, že těch 55 by si to neověřilo, když už se s tím x hodin luštili? A to asi zrovna ne všichni, kdo to vyluštili, to už taky odlovili... 


Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 22 prosinec 2016 - 1:31

  • 1

#5346 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:31

Sbírám fakta a dospěl jsem k jinému názoru než ty. Takže je docela možné, že jich máš málo ty, ne? Co jsi věděl po půl roce kešování netuším a ani mě to nezajímá. Já kešuju osm let :) Což ty při všech těch svých informacích a znalostech zjevně ani netušíš... :) Takže asi tak.

 

 

@MiroslavRouta-pokud je výsledek jasný, tak kolikrát také neověřuju... dokonce jsem se už párkrát spálil, když blbec owner dal do ověřovátka korekci.... to je pak na zabití :D


Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 22 prosinec 2016 - 1:36

  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#5347 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:37

A další věc - většina ownerů je ráda, když za kvalitní odvedenou práci dostane jeho keška nějaký ten FP. Obtížná keš s větším počtem skvělých stagí, v krásné přírodě, ale s relativně obyčejnou finálkou dostane vždy menší procento FP, než by normálně dostala, protože finálkáře (kterých bývá na takových keší často většina) taková keš moc nezaujme, nemá jak. Takže na tom tratí jak owner, tak třeba kačeři, kteří při plánování výletů filtrují kešky s vyšším procentem FP.

Ano, to pak člověk tak rozčiluje a mrzí, tohle je velká pravda. Já zakládám klasické krabičky, s provedením si tak v 97% případů nehraju. A to hezké, za co by někdo třeba i ten FP dal mi finálkař na 100% nedá. Protože on vidí jen tu díkzabodovku v pařezu. Ale ten hezký kostel, tu hezkou procházku přírodou apod. už ne.


  • 1

#5348 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 1:59

Takové důkazy může mít každý a k čemukoliv.

Jo, muze. ja treba naprosto bezpecne vim o pomerne rozsahlym podvodu velky skupiny elitnich kaceru. Vim to proto, ze jsem brzo po nich byl na vetsim poctu ne zrovna lehkejch kesi. Behem pripravy jsem si vsiml co vsechno odlovili a  trochu mi to smrdelo. Tak jsem nebyl linej a na kesich kde jsem byl po nich a kde byl zachovalej logbook do ty miry ze byl naprosto prukaznej, prehlednej, neslo v nem nic prehlidnout protoze tam bylo malo zaznamu, nechybely v nem stranky a pokryval bezpecne dobu jejich udajnyho odlovu jsem si to prolistoval cely, vcetne volnejch stranek. A to bys cumel co se delo. Ve znacnym poctu kesi nebyli. Coz bylo jasny predem, protoze to co zalogovali neslo za dany cas odlovit. A neslo o skarpovy powertrail, slo o stovky mysterek rozesetych po obrovske plose, tezkych terenech atd. Vysledek byl ze prokazatelne se rozdelili na dve party, kazda objela kus a nektery kese dokonce nenavstivil nikdo (nenasli, nestihli, spatne si to rozdelili, to nevim), presto je maj zalogovanyy vsichni vsechny. Ja to videl na vlastni oci, je to naprosto prukazny, presto to tu nemuzu zverejnit. Ono totiz jaksi jde vyfotit ze v logbooku log je, ale nejde neprustrelne prukazne vyfotit ze v logbooku log neni. Natroz ze je to ve spouste logbooku. To vidim jen ja na miste. Takze ja pro sebe mam naprosto bezpecne identifikovanou skupinu podvodniku (mimochodem nemaji na triku zdaleka jen tohle), ale pro tebe jsem kecal co si vymejsli, protoze tohle je vec ktera proste dokazat nejde. To by sis tam musel sam zajet a videt to na vlastni oci. Pak bys nepochyboval, jenze to se nestane.

 

Cili je to jak pise Jacka. Ne vsechno co bezpecne vim muzu nebo chci verejne prezentovat. Vetsina z toho nejde dokazat, to ale neznamena ze to neni pravda.


  • 5

#5349 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 2:07

Buď to můžeš prezentovat a pak to prezentuj, nebo nemůžeš a mlč. Tvrdit, že máš důkaz, který nelze zveřejnit je prostě blábolení.

 

Nicméně nikdo ti nevyvrací, že takoví kačeři existují. Nesmysl je tvé tvrzení, že je jich většina.


Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 22 prosinec 2016 - 2:13

  • 1

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#5350 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 6:50

Buď to můžeš prezentovat a pak to prezentuj, nebo nemůžeš a mlč. Tvrdit, že máš důkaz, který nelze zveřejnit je prostě blábolení.

 

Nicméně nikdo ti nevyvrací, že takoví kačeři existují. Nesmysl je tvé tvrzení, že je jich většina.

 

My samozřejmě všichni víme, že kešuješ už mnoho let, jsi spoluautorem mnoha úžasných keší a máš tu z terénu zkušenosti jako nikdo jiný, takže už nás o tom prosím nepřesvědčuj. My prostě víme, že jsi dokonalý kačer a Mirek Dušín zároveň. Pouze to z tvého prolinkovaného profilu není vidět. Chápeme to, už o sobě nemluv. Jen škoda, že tvoje vyjádření v diskuzi tomuto profilu zkušeného kačera/ownera vesměš neodpovídá.

 

Můžeš si být zcela jistý, že to, co píše Modrák, má reálný základ. Protože není zdaleka sám, kdo si jistou skupinu lidí sleduje. Jako owner náročnějších keší nebo jako někdo, kdo skutečně všechno luští, získáš velmi dobrý a velmi spolehlivý přehled o tom, kdo jak loví. Log na náročnější keši od někoho, kdo byl jenom na finálce a kdo to opravdu prošel/luštil, poznáš. Ano, jsou kačeři, co všude píšou TFTC nebo díky. Tam holt musíš znát konkrétního kačera.


  • 4

#5351 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 7:12

Buď to můžeš prezentovat a pak to prezentuj, nebo nemůžeš a mlč. Tvrdit, že máš důkaz, který nelze zveřejnit je prostě blábolení.

 

Nicméně nikdo ti nevyvrací, že takoví kačeři existují. Nesmysl je tvé tvrzení, že je jich většina.

A ty jsi kdo, že budeš určovat, kdo a jak tu smí nebo nesmí svůj názor prezentovat?

 

Za tvým tvrzením, že máš spoustu let zkušeností a vyluštil jsi spoustu těžkejch mysterek, taky nestojí nic než pár siláckejchch řečí a naivních názorů tady na fóru. Na rozdíl od Modráka, o kterým dobře ví každej, kdo si aspoň občas nějakou tu těžší mysterku střihne, a to v značně rozsáhlým okruhu působnosti včetně okolních států. Protože kromě založenejch a odlovenejch keší má na kontě taky třeba řadu betatestů na těžkejch keších všeho druhu, FTF odlovů, na který ta keš čekala týdny i měsíce atd. Často právě Modrák je posldní šance, když revírník nechce keš pustit bez betatestu, a nikdo z ownerovejch známejch neni schopnej ten betatest udělat. Prostě, kdo k týhle sortě keší (D+T>6) byť i jen vzdáleně přičuchne, musí na něj narazit, ať chce nebo nechce. (Kdo finálkaří, narazí zpravidla tvrdě, proto mu mnozí nemůžou přijít na jméno :D) A všichni víme, že když už něco řekne, tak nemluví do větru, ale ví, co říká.

 

Ostatně už to, že ty sám ses s ním už dávno někde nepotkal, svědčí o faktu, že s těma tvejma hromadama vyluštěnejch těžkejch mysterek to asi nebude tak horký :D.


  • 0

#5352 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 774 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 7:28

Vyluštěno už dávno a Nechal jsem si poradit. Takovou jednu mám rozdělanou už několik let. Vyluštil jsem, dostal se tam po roce a zjistil, že souřadnice nemám. A v terénu se to luštit opravdu nedá. Vyluštil jsem znovu, za rok jsem tam byl, našel stage a špatně opsal. Nenašel. Za další rok našel místo, na úkryt jsem sahal, ale nepoznal jsem, že je to ono. Pak jsem si nechal poradit, že jsem byl správně. Tak teď snad už půjdu najisto. Je to v místě, kde bývám tak jednou dvakrát za rok. Jenomže když už to dopadne takto, vypíšu to do logu celé, ať se někdo pobaví.


  • 1

#5353 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 7:56

Vyluštěno už dávno a Nechal jsem si poradit. Takovou jednu mám rozdělanou už několik let. Vyluštil jsem, dostal se tam po roce a zjistil, že souřadnice nemám. A v terénu se to luštit opravdu nedá. Vyluštil jsem znovu, za rok jsem tam byl, našel stage a špatně opsal. Nenašel. Za další rok našel místo, na úkryt jsem sahal, ale nepoznal jsem, že je to ono. Pak jsem si nechal poradit, že jsem byl správně. Tak teď snad už půjdu najisto. Je to v místě, kde bývám tak jednou dvakrát za rok. Jenomže když už to dopadne takto, vypíšu to do logu celé, ať se někdo pobaví.

Az tam ted prijdes najisto a sahnes pro ni, nic nenajdes. Nebudes chapat co se deje, prohledas vsechno kolem, a nic. Pak zjistis ze kes mezitim vymudlili, owner ji presunul a nevis kam. V terenu to nezrekonstruujes a pojedes zas domu bez foundu. I to se muze stat.


  • 0

#5354 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 631 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:12

...a owner tím naštve pár finálkařů (kteří si to asi brzy opraví) a taky naštve všechny poctivé luštitele do šuplíku. Napadá vne analogie u ochrany software, kde zloději překonají rychle ochranu a naopak legální uživatel ma s ochranou jen neuvěřitelné... opruz se to řekne slušně. Kvůli preregistracím při změně hardware apod.
  • 4

#5355 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:14

Dotaz asi na Modráka

 

Takže mysterku teda nemůžeme luštit kolektivně. Dotazy musím směřovat jen na ownera?

Já jen abych v tom měl jasno. Protože (na příklad) až na jaře pojedeme na pokračováni LS série u Prahy, tak to musíme nějakým čestným prohlášením pořešit. Že opravdu každý sám vyluštil 90 mysterek a kde nevěděl, tak se zeptal ownera. Prostě bez toho glejtu nenastoupí do auta. A že máme vyluštěno dopředu si piš, je to přes půl republiky, tak se přes zimu (nebo na odpolední) dělá příprava.

A ano, nejsem Mirek Dušín, takže když jedeme takhle daleko a někdo cestou řekne, že tady je xy, tak mu zastavím a taky se zaloguju. Nebo mám opravdu sedět v autě a čekat, až se ten jeden vrátí?

Myslím, že to až moc hrotíte a ste opačný extrém, než je Pepa. Prostě geofundamentalisti ;)

 

BTW, když víš, že všichni jsou podvodníci, tak proč ty D5ky zakládáš? Chceš si honit ego, ale finálkáři ti na to dlabou :(


  • 0

#5356 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 774 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:16

Az tam ted prijdes najisto a sahnes pro ni, nic nenajdes. Nebudes chapat co se deje, prohledas vsechno kolem, a nic. Pak zjistis ze kes mezitim vymudlili, owner ji presunul a nevis kam. V terenu to nezrekonstruujes a pojedes zas domu bez foundu. I to se muze stat.

To mě nepřekvapí, zažívám to často. I když před plánovanou cestou někam se snažím aktualizovat. Jednou jsem třeba přehrabával hromadu hnoje, tj. shnilé trávy vyvezené zahrádkáři a až doma jsem zjstil, že právě kvůli tomu ji owner dal jinam.


  • 0

#5357 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:29

.... Napadá vne analogie u ochrany software, kde zloději překonají rychle ochranu a naopak legální uživatel ma s ochranou jen neuvěřitelné... opruz se to řekne slušně. Kvůli preregistracím při změně hardware apod.

U některých SW je to ještě horší. Kupujeme licence abychom to papírově měli v pořádku, ale instalujeme cracklou verzi, nebot ta je během chvilky funkční na rozdíl od oficiálně zaregistrované.


  • 4

#5358 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:32

Ze jsme kesku vylustili davno, to se nam stava casto. Kupodivu to fakt znamena, ze jsme ji vylustili davno. Pravda je, ze se to posledni dobou bojim napsat, aby si nekdo neco nemyslel... :-( A pak moc nepotesi, ze se finalka mezitim trikrat presunula kvuli finalkarum.

 

Me prijde, ze neni zbytecne o tech finalkarich mluvit. Ono jim to kupodivu docela vadi, kdyz se ty jejich podvody nekde propiraji. Jen si schvalne vsimnete, kdo vsechno se najednou ozve s tim, ze si mate hledet sveho, ze nemate nic lepsiho na praci.


  • 8

#5359 Samaell

Samaell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:32

Buď to můžeš prezentovat a pak to prezentuj, nebo nemůžeš a mlč. Tvrdit, že máš důkaz, který nelze zveřejnit je prostě blábolení.

 

Nicméně nikdo ti nevyvrací, že takoví kačeři existují. Nesmysl je tvé tvrzení, že je jich většina.

 

modrakem byla zminena moje krabicka: https://coord.info/GC3T7BC

Situace na ni je docela jednoducha. zhruba 3 roky nesla projit bez toho aby mi lovec napsal SMS. A zajimave bylo, ze jsem za tu dobu byl v kontaktu asi s 4 skupinkami lovcu, ale nalezu tam bylo podstatne vice. Odhad na teto kesi je cca 60-70% finalkaru (nemam Modrakovu vytrvalost, abych delal analyzu logu do detailu). Vrcholem bylo, kdyz to zfinalkaril klub geocachingu pod DDM Prosek pod vedenim jednoho z povestnych finalkaru ze zlute nalepky. Takze uz dokonce ucime finalkarit i deti. :-/

Pro me jako ownera je tato situace neprijemna ne proto, ze nekdo chodi na finale, ale proto ze nemam kontrolu v terenu. Takze kdyz tam jednou rocne prijde nekdo poctivy, tak pravdepodobne narazi, protoze nevim o tom ze je problem.

 

A nebudu napovidat, ale v Praze je jedna keska, ktera ma postup lusteni (kdo je kde) cely online. A kazdy si muze zkontrolovat jak na tom kolegove jsou. A i na tehle, kde to nevidi pouze owner, ale vsichni se najde docela dost lidi, kteri to zprasi. Takze si obrazek udelej sam.


  • 1

#5360 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2016 - 8:43

U některých SW je to ještě horší. Kupujeme licence abychom to papírově měli v pořádku, ale instalujeme cracklou verzi, nebot ta je během chvilky funkční na rozdíl od oficiálně zaregistrované.

 

Ano, tak to někdy je a některé ochrany jsou přehnané. Ale proč se firmy vyrábějící software snaží něco takového dělat? Protože spousta ostatních, na rozdíl od vás, používá tu cracklou verzi, ale za ty licence neplatí. Co má ten výrobce software dělat? 


Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 22 prosinec 2016 - 9:08

  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama