Přejít na obsah


Fotka

Geodepresivní koutek III


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#5661 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 0:59

Takže raději anglicky:
No comment.
I přesto bych měl být rád, že jste pochopili o co šlo a patřičně, jak se zde sluší a patří, mně to vysvětlili..
Nic jiného jsem ani nečekal, jen jsem ztratil čas.

Salut.

Počkej, ale vážně, jak bys to formuloval ty, když se ti Ricova forma nelíbí? Odpověď Salut, já to balím uprostřed diskuze mi přijde poněkud zvláštní. BTW na mě má angličtina stejný vliv jako čeština, tím si moc nepomůžeš. V některých případech dokonce naopak ;)

 

MiroslavRouta: Mirku, nevím, proč píšeš, že to vidíš jinak, když píšeš prakticky to samé, co si myslím. Pokud mám nějaká pravidla, nemůžu se zlobit na někoho, kdo se jich drží, a vinit ho, že není benevolentnější. A to, že někdo je benevolentní více a jiný méně, je normální a přirozené. Konkrétní míra benevolence je však nevymahatelná.

OK, dobře, tak jsem ti asi neporozumněl uplně dobře

 

A tomu příkladu s eventem pořád nerozumím. Možná by mi to někdo (ideálně KRON family) mohl pořádně vysvětlit a nepředpokládat přitom, že vím, co je Vesmírná keš atd. Pořád totiž nechápu, jak může publikování nějaké keše zhatit pořádání rok připravovaného eventu.

Vesmírná keš je megáč. A podle nějakých novách pravidel se uplatňuje jakási pofiderní kolize na eventy. Takže (snad to chápu dobře) KRONfamily si udělal přípravy na podle všeho bezvadný event, věnoval tomu hromadu času, pak to poslal k publikaci a narazil na to, že kdesi se koná nějakej megáč a ten jeho event právě podle těch nových pravidel nemůže být puštěn, kvůli jakési kolizi nebo řetězení, nebo něčeho na ten způsob. Snad jsem to nijak nepřekroutil.


  • 0

#5662 pansy1

pansy1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 2:57

Milý Routo & spol.
Odpovím Vám pár citáty českého velikána:

"My nemůžem ani naznačovat."

"Vaši Naši furianti mi můžou být ukradení."

"Včera odpoledne jsem nabyl jistoty, že si přestávám rozumět. To přesně odpovídá mým výpočtům, podle nichž jsem se předběhl o takových 17 až 18 let. Nezbývá, než abych si zachoval chladnou hlavu a počkal, až mne doba zase dožene."

"Tak pozor, neříkat mi nic, co do tý hry nepatří. Já mám děsnýho pamatováka, já už to pak z tý hlavy nedostanu."

"Jsem ti chtěl říct, bratře otče... ty nejsi briefingový typ..."

"Já ho vemu naplocho mečem, ne?"

Salut.
  • -7

#5663 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 7:14

Vesmírná keš je megáč. A podle nějakých novách pravidel se uplatňuje jakási pofiderní kolize na eventy. Takže (snad to chápu dobře) KRONfamily si udělal přípravy na podle všeho bezvadný event, ... a narazil na to, že kdesi se koná nějakej megáč a ten jeho event právě podle těch nových pravidel nemůže být puštěn, ... Snad jsem to nijak nepřekroutil.


No že "Vesmírná KEŠ" je název EVENTU, mě nenapadlo, díky za osvětlení. O kolizi při mega-/giga-eventech vím a vůbec se mi to nelíbí (já osobně na to reaguji tak, že všechny větší eventy než "kilo-" a aspiranty na ně ignoruji, neúčastním se jich a nedávám jim WA, i kdyby mě jejich náplň zajímala, i když jejich owneři za tohle blbé nařízení GS nemůžou). Ovšem KRON family nepsal, že mu to RW zatrhnul kvůli kolizi, ale že mu napsal, že event nejde poslat do schvalování dřív než 3 měsíce před termínem. Takže jedině on by tady asi mohl vysvětlit, co přesně mu na tomto rozhodnutí vadí a jak přispělo k nemožnosti uspořádat "nevšední" event, ale jenom tuctový. Pokud jsem správně pochopil, tak event "Vesmírná keš" byl tou dobou už publikován, takže o kolizi nejspíš jít nemohlo a v tom případě opravdu nerozumím, jak to mohl zhatit a co bránilo poslat KRON family ten jeho skvělý event ke schválení později, až by to vyhovovalo pravidlům. Pokud by se jednalo o výběrové řízení na veřejnou zakázku, pak chápu, že transparentnost a stejné podmínky pro všechny jsou důležité (ačkoliv ani tam nejsou dodržovány, ale to patří jinam), ale v geocachingu?

V geocachingu byly různé módní vlny, např. tvorba PWT, tvorba challengí apod. Některé ještě ani neskončily a mám pocit, že se nám tu rozmáhá nová - pořádání megaeventů. Každému, co jeho jest, o tom není sporu. Jen to naříkání je trochu úsměvné.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5664 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 7:50

No že "Vesmírná KEŠ" je název EVENTU, mě nenapadlo, díky za osvětlení. O kolizi při mega-/giga-eventech vím a vůbec se mi to nelíbí (já osobně na to reaguji tak, že všechny větší eventy než "kilo-" a aspiranty na ně ignoruji, neúčastním se jich a nedávám jim WA, i kdyby mě jejich náplň zajímala, i když jejich owneři za tohle blbé nařízení GS nemůžou). Ovšem KRON family nepsal, že mu to RW zatrhnul kvůli kolizi, ale že mu napsal, že event nejde poslat do schvalování dřív než 3 měsíce před termínem. Takže jedině on by tady asi mohl vysvětlit, co přesně mu na tomto rozhodnutí vadí a jak přispělo k nemožnosti uspořádat "nevšední" event, ale jenom tuctový. Pokud jsem správně pochopil, tak event "Vesmírná keš" byl tou dobou už publikován, takže o kolizi nejspíš jít nemohlo a v tom případě opravdu nerozumím, jak to mohl zhatit a co bránilo poslat KRON family ten jeho skvělý event ke schválení později, až by to vyhovovalo pravidlům.

 

No já jsem z toho pochopil, že u publikace té Vesmírné keše nebylo dodrženo pravidlo o schvalování ne dříve než 3 měsíce před termínem, kdežto u báječného Kronova eventu na něm bylo trváno. Tím byla Vesmírná keš publikována dříve a báječný event nemohl být konán. Chápu správně?


  • 4

#5665 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 7:59

Pansy: ja tam ale vidim u tech Tebou zminenych kesi jeden hlavni rozdil a to ten, ze ta druha je mimo kvuli jednani s ochranari a taky to, ze Vas nikdo "nez..bal" jak pisete v logu u sve kese.

Ono to chce mozna trochu odstup. Mou prvni kes napadl jeden kacer jen proto, ze mel osobni spor s RW. Takze jsem to mel odnest ja se svou praci. Jo napsal mi zen kacer "neni to tvoje vina ale...." v tu chvili jsem chtel kesku poslat rovnou do archivu a dotycneho do mist kam slunce nesviti. Nakonec jsem to nechal v hlave vystydnout a keska byla venku dva roky nez ji nekdo zacal nicit
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#5666 Guest_Chasseur.cz_*

Guest_Chasseur.cz_*
  • Guests

Publikováno 21 únor 2017 - 8:07

No já jsem z toho pochopil, že u publikace té Vesmírné keše nebylo dodrženo pravidlo o schvalování ne dříve než 3 měsíce před termínem, kdežto u báječného Kronova eventu na něm bylo trváno. Tím byla Vesmírná keš publikována dříve a báječný event nemohl být konán. Chápu správně?

 

Owneři eventu Vesmírná keš si dřívější publikaci vyjednali přímo s Geocaching HQ. Od začátku z něj totiž chtěli udělat mega event. A event aspirující na mega může být publikován až 1 rok před konáním, pokud to Geocaching HQ schválí. Rozhodně to není tak, že by si reviewer jen tak podle nálady publikoval nějaký event s tak velkým předstihem  ;)


  • 9

#5667 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 8:32

Owneři eventu Vesmírná keš si dřívější publikaci vyjednali přímo s Geocaching HQ....

 

Tak vida, „záhada“ dřívější publikace vyřešena. Jenom stále nechápu, jak to mohlo Tiskařovi zničit jeho event. Obávám se ale, že tahle záhada zůstane nerozřešena.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5668 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 215 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 15:42

Shrnutí:

Tady ty diskuse jsou občas těžké - buď se to zatočí ve smyčce a nikdo nechce přestat mít posl. slovo i když už nic navíc ani jedna strana neříká:
A: je to modré
B: jen zelená je správně
A: jedině modrá, protože je nejlepší
B: jen zelená, ta je nejlepší
...

nebo to nějak ani není diskuse neb jedna strana neprozradí důvod a směje se, že z náznaků ostatní nechápou:
A: revírník je moc aktivní, vavroš to neustál
B: my málem taky ne, revírník má výhružný text - to se nám nelíbí
C: nezdá se mi ten text výhružný, je to informace, nepitvejte každé slovo, je to upozornění
D: vavroš ani B na revírníkovu zprávu nereagoval, to je pak těžké. reakce je třeba.
D,E.. : text se nezdá se přímo výhružný, co tam vadí?
B: nejde o sdělení ale o formu, nechápete to tu jako obvykle.
D, E: forma je ok, co je tam špatně?
B: no comment

Osobně taky netuším co je na formě (málo barevné? neměl by prozradit, co se bude dít dál, když owner neodpoví, nechápu) špatně.
Dostal jsem upozornění, tak napíšu - nestíhám, počkej mi x dnů/týdnů, díky...
Nechápu v čem je problém, nejsem básnicky založen abych pitval to poslední sdělení.

Jinak kešky od pansy1 uznávám, všichni si je chválí, takže propracované i s fajn příběhem a umístěním. Sám se na křivoklátsko chystám už dlouho, ale.. GC je ve volnu až na posl. místě.
V každém případě není mi jasné, co přesně pansy1 vadí na formě (když obsah je ok neb obsahuje důvod upozornění, co má dotyčný udělat i co se stane pokud to neudělá).
Nevím, zda si s RW psali osobně, ale v logu keše po upozorňujícím logu RW není žádná reakce (a to ale ani u vavroše).
Osobní spory nesleduji, tak nevím, zda tam něco historického je či není.
A dál už není co bych dodal, ať to není zase diskusní smyčka

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 21 únor 2017 - 17:25

  • 2

#5669 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 16:11

Podle mého názoru občas některému ownerovi obecně kladně hodnocených keší narostou ramena tak, až začne mít pocit, že je něco víc. "Já dělám výborné keše, tak vyžaduji speciální přístup." A pak těžce nese, když se k němu někdo jiný, včetně RW, chová jako k ostatním. Co tak pozoruju, pár ownerům už se to přihodilo. Jestli jsou pansy1 nebo Vavros tento případ, si netroufám posuzovat, ale některé vnější znaky jejich reakcí se tomu velmi podobají.

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 21 únor 2017 - 16:39

  • 7
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5670 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 17:02

Ja mam od pansyho tusim jen jednu kes, bylo to wigo a bylo skvely. Ale jestli to nejak souvisi s jeho nazory? To si nemyslim.
  • 0

#5671 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 286 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 19:02

Před pár měsíci, když jsem si stěžoval, že mám z geodepresivního koutku depku, tak mi Miloš vysvětlil terapeutickou výhodu tohoto vlákna a od té doby jsem happy. Je keš blbá?- JE. Je keš pěkná?- JE. Je ovner blbej?- JE. Je mu ubližováno?- URČITĚ ANO. Hlavní je, že každý si k tématu řekl své, všichni jsou spokojení a můžou v klidu hledat další krabičky. Miloši , ještě jednou díky.


  • 5

#5672 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 20:22

mh.mail: V příspěvku na který jsem reagoval jsi psal, že nechápeš proč nám vadí, že není všude stejný metr. Tak jsem ti uvedl příklad s odůvodněním, proč mi to vadí. Ono to už bylo celkem vysvětleno a vlastně i z tvého příspěvku si myslím, že jsi to už pochopil: "...ale že mu napsal, že event nejde poslat do schvalování dřív než 3 měsíce před termínem. Takže jedině on by tady asi mohl vysvětlit, co přesně mu na tomto rozhodnutí vadí..." Sem by to asi stačilo jako ten příklad - dva měsíce disable × tři měsíce od publikace do konání a jeden event jo zatímco druhý ne.

Když už se to tu rozmotává dál (což je ale jedno jelikož se jedná o situaci z minulého roku), tak já s GS publikaci nedomlouval, stejně jako našim plánem nebyl mega ale prostě jen X× vyšší návštěvnost než na předchozích ročnících. Spolehál jsem na "Events may be published up to six months prior ... if the event is designed to attract geocachers from beyond the local area". Event to nezničilo, publikován dnes již je, jen nám to vzalo chuť. A to je asi stejný výsledek, jakým to skončilo u Vavrose.


  • 0

#5673 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2017 - 20:51

Tak díky za upřesnění. Asi zůstaneme při tom, „že jsem to už pochopil.“


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5674 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 9:19

Když to tady tak čtu, tak si říkám, že NĚKDO by si stěžoval na přístup RW stále...

 

Je RW aktivní moc? (rozuměj, disable je na 4 týdny, RW po 2 měsících žádá opravu keše - je přehnaně aktivní) - je to špatně pro jednu skupinu.

Je RW aktivní málo? (rozuměj, pokud je keš disable a nikomu to nevadí (tj. nepošle NA log, tak to neřeší) - je to špatně pro druhou skupinu, která si stěžuje, buď, že je aktivní málo, nebo že ona má toho moc aktivního RW.

 

Udělá RW něco nestandardně? (vyletí mu nervy, má jiný názor, udělá chybu) - hned je oheň na střeše.

 

Ale proboha, všichni jsme jen lidé (i RW). Každý z nás je jiný, mějte trochu úctu k názorům ostatním...

U aktivního přístupu RW - stačí to, aby autor vysvětlil, předpokládám, že dotyčný RW bude soudný. Samozřejmě se to nedá dělat donekonečna, ale na druhou stranu se tím eliminují keše, které jsou rok disable a nic se s nimi neděje. U málo aktivního RW - pokud vám ta disablovaná keš vadí, existuje mail pro kontakt s autorem, logy NM a pak NA.

 

Osobně si myslím, že fajn postup by byl, kdyby kačeři nedávali rovnou NA, ale buď nejdříve dali NM nebo napsali vlastníkovi kešky, kde by slušně poprosili o obnovení, než začnou posílat NA logy reviewerům a nějaké automatické archivování po 2 měsících mi přijde taky hodně rychlé... Vidím to u sebe, když mi někdo zničí kešku, tak nesedám hned do auta a nejedu tam okamžitě. Čekám, až budu mít kolem cestu. A třeba teď v zimě to nemusí být tak brzy... Geokešing je koníček, nikdo nám za výrobu kešek pro ostatní neplatí, proto tohle honění termínů je docela blbé. Hlavně u pěkných schránek. Na druhou stranu bych chápal třeba půlroční termín na opravu.


  • 8

#5675 Sven Gumby

Sven Gumby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 323 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 9:46

Buďme rádi, že revieweři jsou lidé a že každý je trochu jiný. Třeba ta archivace, co vyvolala diskusi.
1. Dělal by to robot, vždycky všem stejně.
Zanedbám údržbu, on pošle upozornění a když neudržím, zaarchivuje. Sice můžu vřískat, že zrovna tato keška protože je zrovna moje by si zasloužila lidský přístup a že s robotem se nedomluvím, ale asi bych se moc podpory nedočkal, kdekdo by to zhodnotil jako moji chybu.
2. Lidští reviewři měřící všichni všem stejně.
Ještě horší situace. S člověkem jsem se mohl domluvit, neudělal jsem to. Když budu následně vyskakovat, budu už úplně za vola.
3. Dnešní situace.
Ideální stav. Sice jo, byla tam i moje chyba, zanedbal jsem, ALE JAK TO, ŽE U NĚKOHO TO NEVADÍ???? Dá se krásně přenést váha, nejsem lempl, JSEM OBĚŤ!
To je v životě nesmírně důležité, být vždycky schopen najít objektivní důvody, že já za to nemůžu a že jiní dělají mnohem horší věci než já.
  • 7

#5676 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 10:43

...nejsem lempl, JSEM OBĚŤ!
 

 

Do kamene tesat...!


  • 1

#5677 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 14:49

Na robotu by se ale naopak daly zkoušet různé skopičiny, které sice vyhovují pravidlům, ale lidský RW element by je utnul hned v zárodku. Příklad: disabluji keš, s blížícím se koncem druhého měsíce enabluji na jeden den, pak opět disabluji na dva měsíce (no co, někdo ji zase ukradl :-) ). A točím dokola, dokud mně to nepřestane bavit.


  • 0

#5678 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 16:14

Věř, že jde udělat robota, který by tohle dokázal rozpoznat a nějak se zachovat. Toho bych se nebál. Bál bych se absence empatie.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5679 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 215 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 23:00

Koukám, že na těch dvou vavrošových původně archivovaných keších udělal seedcorp trochu zvláštní obnovu. To je solidní cesta k brzkému zamčení logování.

Když si najdu nějakou archivovanou a nezamčenou keš která 100% neexistuje, tak tam vrazím igelitový pytlík s logbookem a mám bodík - keš obnovena. To někde zkusím. :-)

<už se těším na flame :-) >


  • 3

#5680 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2017 - 23:08

Myslete si kdo chcete, co chcete, ale tohle je prasárna. A jak píše Dejwy, tohle je nejrychlejší cesta k zamčení logování. Pokud se budou dělat takovýhle zvěrstva, pak se nebude moct nikdo divit, až po nějaké době bude s archivací automaticky proveden zámek.
  • 7
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama