Přejít na obsah


Fotka

Souřadnice offline do mobilu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 893 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2013 - 19:05

Dá se někde segnat offline gps do mobilu, která svede OFFLINE vyhledávat souřadnice?
  • 0

#2 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 154 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2013 - 19:08

To umi kazdej mobil s GPSkou. Jakakoliv aplikace, která s touto GPSkou pracuje, ji umi použít i bez připojení k netu. Zkus být konkretnější, co ti kde nefunguje.....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#3 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2013 - 19:23

Hlavně asi je potřeba vědět, co máš v tom mobilu za operační systém.
  • 0

#4 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2013 - 19:35

http://wiki.geocachi..._pro_geocaching
  • 0

#5 zalinci

zalinci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 3:50

Moje navigace v telefonu ,když nejsem připojený online,mě nevede jen +- 30 m od keše,nikdy nejsem u ní.Jakmile si ji dám online, přivede mě rovnou k cíli...

Nevíte čím by to mohlo být?


  • 0

#6 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 440 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 8:18

Divné chování.  Používám mobil a někdy i tablet s Androidem a takové chování neznám. Mobilní připojení nemám a WiFi v lese nenajdu. Takže snad kvalita toho zařízení nebo kvalita navigačního programu.

 

EDIT:  A taky, jak se projevuje to že tě navede +-30 metrů ? To jako tě dovede k místu, prohlásí že to je "nula" a skutečnost je pak  30metrů ? Nebo to začne nějak bláznit, točit se, případně šipka začne ukazovat na všechny možné strany ?


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 24 únor 2015 - 9:44

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#7 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 9:33

Co mas za telefon? Co v nem mas za operacni system? A co pouzivas za aplikaci, ktera te takhle naviguje?

jestli je odpoved android a c:geo, tak zkus treba Locus, v nem si rucne vytvorit bod zadanim souradnic a zkus navigovat pomoci Locusu. Pak se uvidi, co se s cim da delat.


  • 1
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#8 zalinci

zalinci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 20:41

arne1- jj, navede mě jakože na 0 m, ale jsem od toho +- 30 m. Pak zapnu net a zjistím,že jsem trochu  bokem.

Niximor- Ano,je to android a c:geo.Kde se dá stáhnout ten Locus?

Díky J.


  • 0

#9 Stranger42

Stranger42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 449 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 22:05

Vypadá to, že keš nemáš kompletně uloženou pro offline použití, takže tě c:geo navede s odchylkou podobně jako neregistrovaného uživatele. Bez připojení k internetu na to upozorňuje na mapě hláškou. Po připojení už stáhne přesnou pozici keše.


  • 2

#10 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 440 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 8:11

Stranger42: Co píšeš to vypadá rozumně. My co si do navigací dáváme GPX nebo DB3 databáze se s tímto jevem asi nepotkáme. Takže asi nějaké nastavení v  c.geo které by říkalo že se keše mají ukládat. Jenom je divné, že normálně se neregistrovaný uživatel dostane pouze k přibližné mapě, ale přibližné souřadnice nevidí - nebo se pletu  a  takové souřadnice někde vidět jsou ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#11 Stranger42

Stranger42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 449 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 9:08

Arne1: Je to stejné jako na mapě na webu. Když nejsi přihlášený, vidíš polohu keší, ale bez přesných souřadnic. C:geo má několik tzv. strategií zobrazení keší a u nejrychlejšího se stáhne jen minimum informací a jen přibližná poloha. Po stažení detailů se upřesní i poloha. A v tom je podle mě ten problém.
Kdysi jsem takhle marně hledal tradičku u hranic bez signálu, protože jsem měl jen přibližnou polohu. Od té doby to vím :-)
  • 0

#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 440 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 10:12

Stranger42: Aha, tak tohle bude asi užitečná odpověď pro nešťastníky kteří sem čas od času napíší že mobil je blbost protože je naviguje desítky metrů od keše.

Prostě nepochopení funkce c.Geo.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 25 únor 2015 - 10:15

  • 2

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 zalinci

zalinci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 12:37

ahojte, tak teď jsem z toho jelen. Co doporučujete....


  • 0

#14 mirecek7

mirecek7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 12:55

c:geo - muj 6 let stary optimus one - pouze gps, trva zamereni dele, ale pouzivam data - signal je hned a zamereni super
georobotci maji nove tld, bez tarifu, gps v kombinaci se c:geo uplne v pohode.
k priprave: stahnu gpx z gg nebo pomoci vyse zminenych skriptu a dam na wifi zaktualizovat vse.
podobne na dovolene: kdyz jsem v hospode na wifi, nebo pres noc, dam aktualizaci na dalsi den, abych nehledal zbytecne
  • 0

#15 Stranger42

Stranger42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 449 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 13:01

ahojte, tak teď jsem z toho jelen. Co doporučujete....

 

Pokud budeš lovit s c:geo, stáhni si nejdřív (a ulož) kompletní informace o keši. Pak ji budeš mít připravenou pro offline hledání i se správnými souřadnicemi.

 

NEBO

 

Z Play si stáhni Locus, k němu addon pro geocaching a používej ho místo c:geo. Jenže Basic members mají omezení a můžou stáhnout jen pár keší denně, přesně to nevím.


  • 0

#16 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 13:11

ahojte, tak teď jsem z toho jelen. Co doporučujete....

Naučit se pořádně používat c:geo nebo přejít na jiný systém.


  • 0

#17 mirecek7

mirecek7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 13:13

taky vhodny postup, ale kombinace pres lokus ma jednu nevyhodu - musis mit nainstalovany lokus, coz je problem v prvnich droidech, kvuli pameti
munzee - musel jsem na vsem tlf prestat hrat, protoze nemam dostatek pameti a nestiha procesor, pritom prvni verze byly v poho ale dnes nejsou dostupne
  • 0

#18 mirecek7

mirecek7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 14:39

tezko radit na foru, ktere mam rad,
kdyz nemam "normalni" navi, ale androida
a navic pouzivam legalne stazenou -
pro neplatici nelegalni c:geo
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama