Přejít na obsah


Fotka

Outdoor hra na špiony


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#61 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 12:37

Stav

Celkem:
30 betatesterů

z toho:
2 špionky
28 špionů


Děkujeme velmi za váš zájem :). Z vašeho zájmu máme obrovskou radost :-)

Jsme rádi, že můžeme získat názory od vás všech.
Budeme mít možnost hru zpracovat co nejzajímavěji. :-)

Pokud přibudou další zájemci na betatestování, budeme jen rádi :-)

Dan
HQ GeoSpy
  • 0

#62 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 864 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 13:06

Ahoj, sleduji diskuzi, stále váhám, ale láká mě to. :D Už jsem propadla "Poznej místo", na Waymarkingu mi vadí angličtina a to, že se tam stále nějak nemůžu zorientovat... Tak že bych zkusila ještě tohle?;) Jestli se vám hodí Příbramsko...;)
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#63 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 13:39

Alf Gang napsal/a:
Ahoj, sleduji diskuzi, stále váhám, ale láká mě to. :D Už jsem propadla "Poznej místo", na Waymarkingu mi vadí angličtina a to, že se tam stále nějak nemůžu zorientovat... Tak že bych zkusila ještě tohle?;)
Jestli se vám hodí Příbramsko...;)



Ahoj Alf :)

Po betatestingu uvidíš a můžeš se rozhodnout, zda se staneš geošpionkou :)
Samozřejmě Tě velmi rádi přivítáme ve speciální jednotce GeoSpy :)

Děkujeme mockrát za kontakt :)
Oslovíme Tě potom přes profil na Geocaching.com.

S pozdravem
Daniel a Jana
HQ GeoSpy
  • 0

#64 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 17:04

No, poznej místo je zajímavé, jen na to nemám čas... Spíše mě láká zakládání a navštěvování, než jen pusté "poznávání"... Doufám proto, že tahle hra bude spíše o návštěvě, ne o tom jenom dané místo poznat... PS.: Zatím tu jsou jen sliby, kdypak to vypadá na spuštění nějaké opravdové ukázky? Druhá polovina dubna to je opravdu neurčitý pojem. Může to taky znamenat 30.4. :-)
  • 0

#65 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 18:07

Roman_Jaromer napsal/a:
No, poznej místo je zajímavé, jen na to nemám čas... Spíše mě láká zakládání a navštěvování, než jen pusté "poznávání"... Doufám proto, že tahle hra bude spíše o návštěvě, ne o tom jenom dané místo poznat...

PS.: Zatím tu jsou jen sliby, kdypak to vypadá na spuštění nějaké opravdové ukázky? Druhá polovina dubna to je opravdu neurčitý pojem. Může to taky znamenat 30.4. :-)



Začnu trochu zaširoka :)

1) Ukázka bude k dispozici pouze betatesterům (stále probíhá optimalizace pro prohlížeče, opravy chyb, vylepšení používání aplikace...).

2) Na stávající verzi jsme pracovali skoro rok a půl (1. etapa). Nechceme vypustit špatně fungující aplikaci, která se bude špatně ovládat. Razíme styl "raději déle, ale kvalitně". Nebo "dvakrát měř a jednou řež" :) Nebo také "Méně je někdy více".

3) Kupříkladu dnes máme s programátorem resumé aktuálního stavu. O průběhu vás budeme informovat :) Průběžně zapisujeme informace i na Twitter (https://twitter.com/GeoSpyorg). Případně FaceBook (http://www.facebook....388525467838382). Takto jsou geošpioni v dění okolo projektu ihned informováni. Snažíme se podávat informace poměrně často :-)

4) Zapracování funkčností by mělo být hotové přibližně 15. 4. Pak musí minimálně proběhnout základní testy (cca + 7 dnů). Opravdu nechceme slibovat přesné dny. Náročnost oprav se nedá přesně odhadnout. A opravdu bychom Vás nechtěli zklamat tím, že bude něco "padat". Určitě se budeme snažit vystavit verzi pro betatestery dříve než 30. 4.

5) Připomínek a návrhů očekáváme od třicítky betatesterů hodně. Každou větu budeme procházet a konzultovat. Všechny vaše názory jsou pro nás důležité. Na jejich základě budeme pak moci hru dále směřovat směrem, který se líbí vám, špionům :) Chceme, aby vás hra bavila a byla v rámci možností podle vašeho mínění a představ.

6) Po betatestingu nás čekají ještě úpravy, které zaberou méně času. Ty náročnější budeme zapracovávat také. Nějakou dobu to však ještě zabere. Budou zapracovány v další etapě (2. etapě).


Shrnutí

a: Termín 30. 4. bychom také nechtěli. Je to dost pozdě. Budeme dělat, co se dá.
b: Po betatestingu si chceme nechat cca 2 měsíce pro další dodělávky a drobnosti. Korektury textů. Překlad do angličtiny. Další testování aplikace, atd.
c: Doufáme, že nás za to nebudete kamenovat. Opravdu chceme, aby práce s aplikací byla zábava a nikoliv boj :)

Daniel a Jana
HQ GeoSpy
  • 0

#66 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 21:06

mel bych prvni pripominku ;) na uvodni strance se muze vypustit to prvni ctvrtleti, to uz se asi nestihne :)
  • 0

#67 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 21:30

Ahoj :)

Přemýšlíme také kupříkladu nad zapracováním FTF, STF, TTF do 2. etapy. Měli byste o toto zájem?

Všimli jsme si, že u Waymarkingu tohle chybí. Jde o podmínky kariérního postupu špionů.
Velmi by se to hodilo pro získávání různých vyznamenání, získávání vyšších vojenských hodností, atp.

Úvaha:
Podle FTF, STF, TTF lze v pozdějších etapách vývoje (v 3. etapě plánujeme přidat vojenské hodnosti, vyznamenání,...) udělovat různá vyznamenání.

Jedna z mnoha možností zapracování - příklad (berte s rezervou):
- Za 5 FTF může systém automaticky přidělit speciální vyznamenání 1. stupně (i se speciální ikonkou).
- Za 15 FTF by bylo vyznamenání 2. stupně. Atd.

- Za 5 STF může systém automaticky přidělit speciální vyznamenání 1. stupně (i s ikonkou - ikonka by byla trochu jiná, než u FTF).

- Pro dosažení různých vojenských hodností by bylo podmíněno získání určitého počtu vyznanenání na různých úrovních. A sem by se to také hodilo. Kapitán by měl samozřejmě krapítek náročnější požadavky, než desátník :)
Atd., atd.

Prosíme o reakce, zda by se Vám možnost získávání FTF, STF a TTF líbila :-).
Opět upozorňujeme, že by se jednalo o zapracování do 2. etapy a na tom, zda bude o projekt zájem.

Publikováno na Facebooku: http://www.facebook....388525467838382
  • 0

#68 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 21:33

Dain & Olik napsal/a:
mel bych prvni pripominku ;)
na uvodni strance se muze vypustit to prvni ctvrtleti, to uz se asi nestihne :)



Ahoj Daine a Oliku :)

Děkujeme za upozornění :)

Opraveno :)

Dan
HQ GeoSpy
  • 0

#69 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 21:49

Mně osobně se jedná spíše o navštívená místa a nechce se mi moc chodit na už navštívená místa, z kterých mám fotky... Proto mi vyhovuje i WM, kde se většinou "dá logovat" i když jsem tam někdy byl a dotyčný je předpokládám rád i za historické fotografie. Samozřejmě FTF - první návštěva po publikování by mohla (STF, TTF) by klidně být mohla hodnocená, ale já osobně bych ocenil možnost navštívit tyto body i zpětně z dob, kdy je mám zaměřené a nafocené :-) I když připouštím, s tímhle bych měl díky mé "úchylce" ve focení křížků, pomníčků, zajímavostí atp. docela velkou výhodu... Tedy, jestli není potřeba podmínka vyfotit sám sebe, což se mi moc nelíbí... Raději fotím ty objekty, než abych fotil sebe... Nějak jsem zatím nenašel přesný popis, jak bude probíhat nějaké to založení či "zajištění" pokladu. Jinak to, proč jsem se ptal na zveřejnění bylo spíše ze zvědavosti, protože těch informací je na můj vkus celkem málo :-). Ještě jsem si teď všiml, že tu je napsáno, že všechny data z betatestů budou potom smazány. Není to škoda? :-) Hlavně pokud se bude jednat o nějaké záznamy o objektech... PS.: Doufám, že komunikační kanály budou i jiné než facebook a twitter. Tyhle nepoužívám...
  • 0

#70 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 8:57

Ahoj Romane :)
Děkujeme za dotazy :)



Roman_Jaromer napsal/a:
Mně osobně se jedná spíše o navštívená místa a nechce se mi moc chodit na už navštívená místa, z kterých mám fotky... Proto mi vyhovuje i WM, kde se většinou "dá logovat" i když jsem tam někdy byl a dotyčný je předpokládám rád i za historické fotografie.
Samozřejmě FTF - první návštěva po publikování by mohla (STF, TTF) by klidně být mohla hodnocená, ale já osobně bych ocenil možnost navštívit tyto body i zpětně z dob, kdy je mám zaměřené a nafocené :-)


My to máme také tak. Máte-li třeba 100 let starou fotografii nějakého objektu, je možné ji použít. Máte tak zajištěn / založen objekt. Mělo by se samozřejmě jednat o fotografii, kterou jsi pořídil Ty :) :)
Vznikne tak při hraní také unikátní fotogalerie v průběhu věků :)



Logika získávání "FTF" (v GeoSpy FTR = First To Report):
Zkrátka půjde o to, že ten, kdo dříve logouje (v GeoSpy zapíše zprávu/report o zajištění), ten má FTR. Staré fotografie bude možno použít, i pokud vyreportuješ, že jsi navštívil objekt před několika lety. Systém bude porovnávat datum, kdy jsi zprávu o zajištění (log) vložil. A vypovídá to o kvalitách špiona, že již místo v minulosti zajistil a kontroluje ho. Je to jen dobře.
Vážíme si práce a úsilí špionů. Proto bude možno nahrát i vlastní starší fotografie.



Tedy, jestli není potřeba podmínka vyfotit sám sebe, což se mi moc nelíbí... Raději fotím ty objekty, než abych fotil sebe...


Nikdo Tě nesmí nutit, abys fotil sám sebe. My to také nebudeme vyžadovat. Jestli tam vyfotíš u objektu sebe, nebo objekt samotný, je pouze na Tobě :)
Pamatuj, že fotografie budou ostatními špiony hodnoceny (like - srdíčko). Takže čím hezčí a kvalitnější fotografie bude, tím lépe.
V geospy bude dostupný žebříček fotografií i objektů dle hodnocení. V další etapě pak chceme zapracovat i vyhodnocování soutěže o nejlépe hodnocené fotografie, objekty, atp.



Nějak jsem zatím nenašel přesný popis, jak bude probíhat nějaké to založení či "zajištění" pokladu.

Součástí betaverze budou i pravidla hry. Snažíme se však vyjít vstříc tím, že nejsou komplikovaná.



Jinak to, proč jsem se ptal na zveřejnění bylo spíše ze zvědavosti, protože těch informací je na můj vkus celkem málo :-).


Jasně :) Nás to hrozně potěšilo, že Tě to zajímá :) Děkujeme :)



Ještě jsem si teď všiml, že tu je napsáno, že všechny data z betatestů budou potom smazány. Není to škoda? :-) Hlavně pokud se bude jednat o nějaké záznamy o objektech...


Bohužel, takto to musí být, ... Jsou k tomu jak technické důvody, tak také chceme, aby hra byla spravedlivá.
Konkrétně:
a: Betatesteři by byli zvýhodněni vůči ostatním hráčům tím, že by mohli zajišťovat a zakládat objekty dříve a získali náskok v různých statisikách.
b: budou se přidávat ještě další funcionality (obvykle se stejně musí kvůli nim databáze pročistit a znovu vše otestovat).
c: Pro to, abychom dříve spustili hru a nezdržovali je pro nás výhodnější data odstranit. Protože jejich přenos do další verze nese určitou časovou nákladnost a možnost zanesení chyb. Prodlužovat termín nechceme. Nás by velmi mrzelo, kdybyste přišel o data. Také raději toto opatření děláme a upozorňujeme, že o data se přijde, protože byste byli pak velmi ,velmi rozladění, kdyby se nám něco nepodařilo. Až bude ostrý provoz a budeme updatovat verze na novější, tak je to pak jiná.
I my máme dost objektů a určitě bychom je tam už chtěli publikovat :) Jenže z těchto důvodů, že je systém stále ve vývoji se prozatím nevyplatí dávat do tohoto energii. Zatím si alespoň připravujeme popisy objektů, atd. :)
Opravdu ale, jak se říká "Spěchej pomalu", tak chceme mít GeoSpy opravdu kvalitní.

PS.: Doufám, že komunikační kanály budou i jiné než facebook a twitter. Tyhle nepoužívám...


Na portálu bude kontaktní formulář. Pro řešení čehokoliv stačí napsat... :)
Přemýšleli jsme i nad nějakým fórem. Podobným, jako je toto. Prozatím budeme muset vystačit bez fóra. Chceme především již hru vydat :) Fórum by zabralo další čas. Budeme ho tendy řešit dle zájmu a financí. Doufáme, že zanedlouho bude fórum také aktuální :)


Děkujeme za dotazy Romane :) :)
Daniel a Jana
HQ
GeoSpy
  • 0

#71 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 9:20

Zajímavost ze včerejška.

Lokátory jsme již zmiňovali a mohli jste je vidět na obrázku na Twitteru, Facebooku a zde na začátku vlákna.

Zasíláme další obrázek.
http://www.image-upl...pa-lokatory.png

Řešíme problém s pomalejším vykreslováním lokátorů. Podařilo se nám vykreslování zrychlit o 50 %.
Nicméně podle našeho názoru je to stále pomalé. Na optimalizaci ještě pracujeme. Půjdeme na to z jiné strany. Výsledek bude vypadat naprosto identicky.

Avšak logika, programový kód a systém vykreslování bude jiný. Místo výpočtu každého zobrazeného lokátoru pomocí JavaScriptu budeme do mapy kreslit pouze čáry. Obsazené lokátory se poté vykreslí. Výsledek bude opticky naprosto stejný. Ale místo vykreslování polygonů budeme kreslit jednodušší prvky.

Tím se práce s lokátory při přibližování a oddalování mapy zrychlí. Pevně v to doufáme :)

Publikováno na FaceBooku: http://www.facebook....388525467838382

Daniel
HQ GepSpy
  • 0

#72 Nekra

Nekra

    Nekra

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 10:28

Nezobrazují se mi obrázky z odkazů končících na ".f.png". Je tu někdo další, kdo má stejný problém?
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#73 bartusko

bartusko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)
  • LocationKvilda

Publikováno 09 duben 2013 - 11:08

Nejsi sám, obrázky s touhle koncovkou se mi taky nezobrazují. :(
  • 0

#74 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 11:33

Ahoj :)

1) Nezobrazuje se to jen díky příponě .PNG?
2) nebo je to opravdu ".f.png"?
3) Na obrázek lze kouknout i zde:
http://www.facebook....388525467838382


Pokusím se nahrát s jinou adresou, vydržte :)

Děkuji za upozornění :)

Dan
HQ GeoSpy
  • 0

#75 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 11:38

Odkaz na obrázek v předchozím příspěvku aktualizován ... Vyzkoušejte :)
  • 0

#76 krky

krky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 12:01

Předtím se mi náhled taky neotevřel, teď už je to v pohodě. A ještě mám jednu poznámku (když už jsem teda betatester, tak do toho začnu mluvit ;) ). V popisu objektu (první obrázek tady) máte kategorii "Civilní" a podkategorii "Architektonicky zajímavá budova". Z mého pohledu to není šťastné zařazení (pojmenování) neboť architektonicky zajímavý objekt nevypovídá nic o jeho náplni, ale kvalitě stavby (umělecky, architektonicky...), je to označení napříč kategoriemi, architektonicky zajímavý může být kostel, továrna, rodinný dům i lavička v parku. Podle vyjmenovaných objektů se spíše jedná o "Občanskou vybavenost", i když do této kategorie spadají i sportovní a zdravotnické objekty, nebo "Veřejné objekty"... Záleží teda na vás, jestli upřednostňujete přesné označení kategorie a nebo obecnější "přiléhavé" pojmenování. Každopádně "Architektonicky zajímavá budova" není ani jedno a alespoň pro mě je to velmi zavádějící pojem. :) Možná je to prkotina, ale jsem na "Architektonicky zajímavé stavby" vysazený.
  • 0

Čím víc hvězdiček, tím víc geocaching! * Kdo nebyl na Brázdě, kešuje zbytečně.


#77 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 12:17

krky napsal/a:
A ještě mám jednu poznámku (když už jsem teda betatester, tak do toho začnu mluvit ;) ). V popisu objektu (první obrázek tady) máte kategorii "Civilní" a podkategorii "Architektonicky zajímavá budova".
Z mého pohledu to není šťastné zařazení (pojmenování) neboť architektonicky zajímavý objekt nevypovídá nic o jeho náplni, ale kvalitě stavby (umělecky, architektonicky...), je to označení napříč kategoriemi, architektonicky zajímavý může být kostel, továrna, rodinný dům i lavička v parku.
Podle vyjmenovaných objektů se spíše jedná o "Občanskou vybavenost", i když do této kategorie spadají i sportovní a zdravotnické objekty, nebo "Veřejné objekty"... Záleží teda na vás, jestli upřednostňujete přesné označení kategorie a nebo obecnější "přiléhavé" pojmenování. Každopádně "Architektonicky zajímavá budova" není ani jedno a alespoň pro mě je to velmi zavádějící pojem. :)
Možná je to prkotina, ale jsem na "Architektonicky zajímavé stavby" vysazený.



Ahoj Krky :)

Správná poznámka. Kategorie objektů jsme řešili strašně dlouho. Aby jich nebylo moc, nebo zase málo. Ale aby jich bylo tak akorát a byly to "špionské cíle".

Mnohokrát jsme to obraceli horem spodem. Několikrát to i v aplikaci předělávali,... byl to rachot :D:D

Tvou poznámku jsme si zapsali a budeme ji pak ještě konzultovat s copywriterem.

Děkujeme za popis, pomůže nám to v přemýšlení "jak na to". Nějak to vyřešit musíme a tak jsme rádi, že jsi se ozval :)

S pozdravem
Dan
HQ GeoSpy
  • 0

#78 bartusko

bartusko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)
  • LocationKvilda

Publikováno 09 duben 2013 - 12:47

Obrázky s touto koncovkou už chodí, díky :)
  • 0

#79 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 783 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 14:56

Podíval jsem se na obrázky na facebooku, ale sám na atlasu hub nejsem, tak doufám, že to nebude podmínkou pro logování a prohlížení. Prozatím se tam registrovat nechci.
  • 0

#80 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 15:47

mpik napsal/a:
Podíval jsem se na obrázky na facebooku, ale sám na atlasu hub nejsem, tak doufám, že to nebude podmínkou pro logování a prohlížení. Prozatím se tam registrovat nechci.


Ahoj Mpiku :)

Děkujeme za dotaz. :)

Kniha tváří (FaceBook), nebo Twitter jsou jen informační kanály. Pokud je špion číst nebude, neměl by o nic zásadního přijít.

Logování a prohlížení bude probíhat přímo na portálu GeoSpy :)

Vše důležité mu přijde do e-mailu (stejně jako u Geocachingu).
A to jak registrace, tak plánované výhry, atd.

Dan
HQ GeoSpy
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama