Přejít na obsah


Fotka

Outdoor hra na špiony


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#1681 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 9:26

Tak nevím, co si o tom myslet.

Na odhlašování serveru jsem si stěžoval už na betě, dělá to stále. 

Chtěl jsem napsat do oficiálního fóra report na forum.geospy.org - registroval jsem se, dal jsem odepsat, napsal jsem příspěvek, přiložil fotku - byla větší, zmenšil jsem, přiložil jsem znovu - fórum spadlo! viz.:

 

 

 

Chtěl jsem odepsat na vedlejší téma - Waymarking a GPX PQ - chtěl jsem poslat alespoň pár GPX PQ - zabalil jsem to do ZIP (15 kB) - napsal jsem článek, přiložil soubor - hodilo to stejnou chybu...

 

Předtím jsem 3 hodiny zajišťoval mezi jinou prací 2 objekty, protože mám jen pomalé připojení a neustále mi to padalo (probíhalo nahrávání fotek - buď se nenahrály vůbec, nebo se nahrály jen některé, po "uložení zajištění" se mi pak zobrazila chybová hláška a zajištění nikde!. Přiznám se, že jsem už opravdu hodně naštvaný!!! Pokud takhle půjde server normálně, tak asi moc spokojených uživatelů nebude :-(

 

PS.: Normálně používám Chrome, později jsem zkusil nahrávat zajištění v IE, kde to však dělá také... Nahrávají se prostě fotky, z 5-ti to nahraje třeba 3, hlásí se to jako normálně přihlášené, okno připravené k uložení logu - dám uložit - a vyplivne mi to, že nejsem přihlášený!

 

Už mě to fakt štve! Myslel jsem, že to je prohlížečem, ale NENÍ! Dělá to při pomalém připojení, nemůže to být tím, že se jedná o nějakou aktivitu uživatele, bez které to člověka odhlásí automaticky od serveru, jenže když se nahrávají fotky - počítá se to, jako bych nic nedělal?

 

Ahoj Romane.

 

Pokud Ti něco nefunguje, tak doporučujeme místo hněvání se zkusit problém řešit tím, že nám o něm napíšeš.

Jak se můžeš po rozkliknutí odkazu, který jsi uvedl dočíst, pravděpodobně jsi překročil nějaký limit. Tzn. ve fóru není nastaveno dostatečné omezení.

Co se GPX týká, nebyla tato příloha povolena.

 

Nejjednodušší řešení je poslat přílohu emailem. Příště toho využij, jako to udělal i Haggaeus.

Po emailu jsme spolu komunikovali již několikrát.

 

Dalším řešením by pak bylo Tebou přikládanou přílohu zmenšit a pokusit se ji nahrát s menšími rozměry a velikostí.

Rozměrově je povoleno až 1000 x 1000 px.

 

Co se týká nahrávání fotografií, pravděpodobně se jedná o přetěžování prohlížeče.

Případně to může být, i dlouhou dobou nahrávání, která je serverem omezena.

 

Problém jsme na naší straně doposud nezreprodukovali.

Jedná se tedy o obtížnější řešení (nejde ověřit, že je problém vyřešen).

S DrakemMrakem řešíme stejný problém naprosto v klidu na forum.geospy.org.

 

S přáním pokojných dní

HQ GeoSpy


  • 0

#1682 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 746 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 9:55

Omlouvám se, že už jsem takhle "vyletěl", ale když mi normálně jinde jde nahrávat data i při pomalém připojení (mám doma mobilní připojení, občas přetáhnu FUPku a než si ji obnovím, jedu jen na pomalé), tak předpokládám, že je něco špatného na druhé straně, když ostatní servery mi data natáhnou i po pomalé síti, i když pomaleji bez problémů. Měli byste možná počítat i s tím, že někdo může nahrávat i data s pomalejším připojením. Nahrával jsem obrázky v rozlišení 1280x960 bodů, které měli 200-300 kB, takže nic moc, jeden se nahrával cca 3-4 minuty, některé max. 5-6 což není snad tak dlouho.

Když jsem pak ani na fórum nedostal hlášení chyby, tak už má trpělivost fakt přetekla, protože mě naštvalo, že jsem chtěl ukázat, co mi to dělá, a ani jsem nemohl. Ano, cesta mailem je taky, příště tedy pošlu mailem...

 

 

Na fórum jsem nahrával obrázek 2x - nejdříve mi to obrázek nahrálo - ale zařvalo to, že je moc velký (přes 1000 bodů). Tak jsem ho v PC zmenšil na 1000 bodů - dal znovu nahrát k tomu samému příspěvku přílohu - (nějakých 100 kB, už nevím), a příspěvek se neuložil, hodilo mi to chybu.

Když jsem psal příspěvek k WM, přiložil jsem ty GPX PQ v jednom ZIP souboru (Ne v GPX souboru). Nikde jsem totiž nenašel, že příloha smí být jen obrázkem. Po odeslání se celý příspěvek opět vymazal bez udání důvodu jen s tou chybou serveru a to nezlobte se na mě, není snad moje chyba, že si tohle vyložím jako chybu serveru a ne svoji, když nikde nemáte napsané, co smí být za přílohy přikládané do fóra a že mě to tudíž naštve, protože jsem se snažil jen pomoct...

 

Ano chápu, jsem stěžovatel, ale můžu za to, že mi váš server stále padá? Já fakt nevím, proč jsem včera měl takovou smůlu, předpokládám, že je to v závislosti na pomalém připojení (při rychlém připojení se mi to odpojilo zatím jen 1x a já přišel o rozdlaná data u zakládaného objektu). Ovšem přece jen ani dnes když jsem na cestách tak se občas připojuji z míst, kde je špatné připojení (nejen přes mobilní Edge) ale i různé Wifiny, které mají třeba slabý signál), takže podobné kolísání signálu nemusí být jen můj problém...

To je jen k vysvětlení. 


  • 0

#1683 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 029 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 10:05

Z mých zkušeností souhlasím s Romanem ... při pomalém připojení vznikají chyby (nenahrátí obrázků, sestřelení FF a podobně)...

Zatím to beru jako kolorit ale fakt, je že každej nemá VEN data značka ideál doma jedu na ADSL+ takže ven žádněj velkej luxus a v práci jedem sice rychlou WIFI ale zase je nás na to jako psů ale přeci jen je to stabilnější...

 

Nicméně přetrvávají problémy

- padání FF při rychlé změně zoomu v mapách (asi 50x a více ... vždycky když se zapomenu a to doma i v práci (otestováno i na FF bez pluginů = čistém))

- padání FF při nahrávání obrázků (2x)

 

kuchal sem logy z FF jestli se z toho něco nedovím a logy ve windows a na nic podstatného jsem nepřišel zatím... mezi svátkama bude víc času tak si na to posvítím

 

Nicméně je potřeba to řešit nikolivek se hádat...

Pozn: CHROME nepoužívám neb ho přímo nesnáším (můj boj) a na IE nevím ale zkusím...


  • 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#1684 haggaeus

haggaeus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 752 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 10:12

To vypada na timeouty na strane serveru - holt si budeme muset pockat, az se web presune ze sdileneho hostingu s pornostrankama na ten vykonny HW, co o nem byla rec na blogu :)


  • 1

#1685 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 029 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 10:24

Jedna poznámka a to berte fakt jako dobrou věc: je potřeba mít možnost uložit listing i bez obrázků... chápu Romana, že vysyčel ale i mě se to stalo prostě napsal bych si komenty blabla a uložil si to a pak natahoval obrázky a když to spadne ok pořád mám ten text... (polovina práce)... ale když to slítne teď tak píšu znova a to je fakt opruz :)

 

ano můžu to udělat opačně a nahrávat prvně fotky a psát text až po tom... ok ale když se zapomenu tak to zrovna udělám opačně prostě máte možnost to dělat libovolně tak by bylo dobrý i ukládání libovolné... a kontrolu správnosti dělat až při PUBLIKACI

 

přiznám se, že při BETĚ mi tohle nedoklaplo ale je to celkem velkej problém :) možná proto, že mi to na BETĚ takhle blbě nepadlo...

 

zatím mě to udělalo 2x a vždycky jsem přišel o pěknej kus textu (a byl chvilku naštvanej)....

 

znáte to s tím kovbojem jak jede po poušti ??

jede si takhle kovboj po poušti a v tom kůň klopýtne.... kovboj usrkne "tak to bylo poprvý"....

jede dál přes hory a doly a v tom kůň klopýtne podruhý.... kovboj naštvaně procedí "tak to bylo podruhý"....

jede si dál po prérii když tu kůň klopýtne potřetí... kovboj sleze z koně sundá sedlo a uzdu koukne na něj vytáhne kolťák a koně zastřelí a naštvaně prohlásí "tak to bylo poprvý"....


  • 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#1686 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 10:43

Ahoj Romane.

 

Děkujeme za podrobný popis nasimulování chyby. Souhlasíme, že problém s padáním aplikace při pomalejším připojení je třeba řešit.

Existují programy, pomocí kterých je možno nastavit pomalejší připojení. Navíc evidujeme i nějaké chyby v error logu.

Nyní připravujeme verzi, ve které opravíme chyby s vyšší prioritou. Padání aplikace s pomalejším připojením pravděpodobně nestihneme, pokud nebude příčinou nějaká z chyb v error logu.

 

Tzn. pomalost nahrávání fotografií je nyní pouze o Tvojí trpělivosti nebo o tom, zda si zajistíš připojení rychlejší.

 

U fóra (forum.geospy.org) se jedná o produkt třetí strany (phpBB3).

Samozřejmě se i problémy s fórem snažíme vyladit. Ale opět je to o trpělivosti.

 

Nahrávání některých souborů s různými příponami bylo/je na fóru defaultně zakázáno, takže je postupně povolujeme.

Stačilo opět napsat… .

 

Děkujeme za pochopení

S přáním pěkného dne

HQ GeoSpy


  • 0

#1687 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 10:57

To vypada na timeouty na strane serveru - holt si budeme muset pockat, az se web presune ze sdileneho hostingu s pornostrankama na ten vykonny HW, co o nem byla rec na blogu :)

 

Jasně stručně a výstižně napsáno :) .

 

Přemístění na lepší HW: jak bylo i v článku napsáno "pokud se GeoSpy" bude dařit.... pak nemáme s lepším serverem žádný problém. Zatím jsme GeoSpy spustili a musíme vyčkat, zda bude zájem, či nikoliv.
 

P. S.: Nastavení timeoutu na serveru je nastaveno záměrně (důvodem je výkon a i bezpečnost). Pomalé připojení špionů může zlobit i v tomto ohledu. Ale jak jsme již sdělili, budeme se tím zabývat.

 

Děkujeme za pochopení

HQ GeoSpy


Tento příspěvek byl upraven od danecek: 19 prosinec 2013 - 11:10

  • 0

#1688 blind_clown

blind_clown

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 12:51

Všiml jsem si, že lze nastavit datum zajištění objektu i více let zpět, a proto jsem se chtěl zeptat, zdali by nebylo lepší, aby byla možnost nastavit datum maximálně od data spuštění Geospy?


  • 0

#1689 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 12:56

Ahoj blind_clowne.

 

Zpětné datum zajištění je povoleno záměrně.

 

Jedná se o to, že si špion může zajistit objekt přímo v době, kdy objekt skutečně navštívil.

Tzn. i před 5 lety.  Tuto možnost špioni i standardně využívají.

Generování xTR není na tomto datu závislé.

 

S přáním pěkného dne

HQ GeoSpy


  • 0

#1690 blind_clown

blind_clown

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 12:58

To je vlastně pravda, díky za rychlou odpověď.


  • 0

#1691 blind_clown

blind_clown

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 15:56

Tak ještě jedna věc a omlouvám se, jestli jsem to někde přehlédl, každopádně v Kartotéce - Objekty bych uvítal, kdyby tam bylo u každého objektu vidět, kolikrát je zajištěný nebo kdy naposledy byl zajištěný. Tato informace mi přijde daleko podstatnější,  než je počet zobrazení, který si momentálně může každý "narefreshovat" kolikrát chce.


  • 0

#1692 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2013 - 16:02

Ahoj blind_clowne.

 

Aktuálně je v kartotéce zobrazeno jaké poslední dostupné xTR.

Tzn. pokud je toto pole prázdné, jsou xTR již obsazena. Pokud je tam například FTR znamená to, že objekt ještě nebyl zajištěn.

Domníváme se, že tato informace zajímá špiony nejvíc :).

 

xTR je také možno vyfiltrovat.

Tzn. po jeho zaškrtnutí ve filtru jsou zobrazeny pouze objekty, na kterých je možno ještě nějaké xTR dosáhnout.

 

HQ GeoSpy


  • 0

#1693 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 14:15

Ahoj špioni,

 

jsou zde waymarkisté, kteří by měli zájem o export waymarků do GeoSpy.org?
Více: http://forum.geospy....c.php?f=11&t=32

 

HQ GeoSpy


  • 0

#1694 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 746 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 14:23

Osobně mám na WM založených asi 200 objektů, takže pokud by něco podobného existovalo, budu jen rád.

Ovšem určitě bych sem vše nedával.


  • 0

#1695 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 15:02

Osobně mám na WM založených asi 200 objektů, takže pokud by něco podobného existovalo, budu jen rád.

Ovšem určitě bych sem vše nedával.

Ahoj Romane,

 

děkujeme. Evidujeme Tě. Jsi první ze 100.
http://forum.geospy....t=32&p=167#p167

HQ GeoSpy


  • 0

#1696 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2013 - 10:18

Vážení špioni.

 

Předkládáme k nahlédnutí nejlépe hodnocené fotografie tohoto týdne:

 

000003b / ZÁMEK ZBIROH - Alf Gang

http://www.geospy.or...erType=register

 

000003a / ZÁMEK ZBIROH- Alf Gang

http://www.geospy.or...erType=register

 

DSCN1446 / Vodopád v Terčině údolí - E.lisabeth

http://www.geospy.or...erType=register

 

Lef / ZÁMEK ZBIROHRoKro

http://www.geospy.or...erType=register

 

Zbiroh1060 / ZÁMEK ZBIROH- RoKro

http://www.geospy.or...erType=register

 

 

Kostel sv. Jiljí / Kostel sv. Jiljí - Moravské Budějovice - Lukass2

http://www.geospy.or...erType=register

 

Bišík / Skály (Bischofstein) – Theercak

http://www.geospy.or...erType=register

 

Vírská přehrada / Vírská přehrada - honza.h

http://www.geospy.or...erType=register

 

Brazil Foz do Iguacu / Foz do Iguaçu – waterfalls - vlkoid

http://www.geospy.or...erType=register


  • 0

#1697 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2013 - 9:20

Vážení špioni.

 

Přejeme Vám pokojné prožití vánočních svátků v kruhu lidí, se kterými Vám je dobře :) .

 

HQ GeoSpy


  • 0

#1698 blind_clown

blind_clown

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2013 - 13:53

Zdravím,

rád bych se zeptal - díval jsem se, že by PRO uživatel měl nahrávat fotky v max. rozlišení 1280 x 960 px, ale kdykoliv nahraju fotky, tak je to max. do velikosti 800 x 600 px.

Teď jsem zkušebně nahrával fotku s rozlišením 5184 x 3456 a na Geospy má teď fotka pouhých 800 x 533 (je to poměrem stran nebo něčím jiným?) což je opravdu tragické a kvalita fotek tím opravdu utrpěla. Chápu, že nemáte možnost, aby se na servery ukládaly momentálně větší fotky...

 


  • 0

#1699 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2013 - 14:13

Ahoj blind_clown

 

Odpověď na Tvůj dotaz jsme sepsali na fórum GeoSpy:

http://forum.geospy....c.php?f=11&t=44

 

S přáním pěkného dne

HQ GeoSpy


  • 0

#1700 danecek

danecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2014 - 11:54

Vážení špioni.

Právě probíhá testování verze s opravenými závažnějšími chybami.
Po úspěšném dokončení testů proběhne vystavení.

Za účelem vystavení bude aplikace na několik minut nedostupná. O termínu vystavení vás budeme informovat.

Opravy menších chyb budou zahrnuty až do verze následující.

 

S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama