Přejít na obsah


Fotka

Logovátko Waymarků pro GSAK v8


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2013 - 19:30

Pustil jsem se do zpětného logování waymarků a zjistil jsem, že je to docela opruz. Tak jsem vytvořil makro, které by mělo logování maximálně zjednodušit. Jedná se o makro pro GSAK, pokud GSAK nepoužíváte, k ničemu vám to nebude (dodám, že třeba GeoGet má nějaké vlastní udělátko myslím, ale nezkoušel jsem).

Po zprovoznění makra by to mělo fungovat tak, že pokud chcete zalogovat Waymark, tak si na něj v GSAKu najedete, kliknete nahoře na tlačítko, vyplníte log a adresu obrázku (případně volitelně název obrázku a popis obrázku) ... a makro se postará už o vše ostatní, tedy konkrétně:
- z fotky si to z EXIFu vytáhne datum a čas
- v GSAKu nastaví Waymark na zalogovaný a doplní správné datum
- v GSAKu do políčka Log nastaví vámi zadaný text
- pokud používáte novější GSAK a máte nastavenou vlastní databázovou proměnnou s názvem Time, tak se vám tam uloží čas fotky (pokud nemáte, tak se nic neděje)
- pokud je fotka rotovaná v EXIFu, tak ji to manuálně orotuje programem jpegtran (waymarking.com a geocaching.com si s tím neporadí a na webu by fotka byla natočená blbě)
- na web to nahraje log se správným datem a poté i fotku

Můžete nastavit na odeslání i více fotek. To uděláte tak, že mezi odkazy dáte znak "|", takže například (J:\a.jpg|J:\b.jpg|J:\c.jpg). Pro název a popis obrázku (pokud je chcete zadat) pak uděláte to samé.

----------------------------------------
Nastavení zabere trošku práce:

1) je potřeba makro rozbalit do adresáře Macros v datovém adresáři GSAKu (jeho adresu můžete nalézt v nastavení GSAKu na první stránce, horní odkaz)

2) není třeba makro instalovat a není to ani žádoucí, ale je třeba si vytvořit pro makro tlačítko. To uděláte tak, že na horní řádek s tlačítky kliknete pravým, dáte "Nastavení tlačítek pro spouštění maker", tam nastavíte odkaz na naše makro (kdyžtak klikněte na Help pro bližší informace jak na to). Dále pak ještě na pruhu s tlačítky kliknete pravým na "Upravit tlačítka na panelu nástrojů", vlevo si najedete na položku "Makra" (pozor, nikoli "Makro"), vyberete tam položku, kterou jste přidali v předchozím kroku a přetáhnete na panel s tlačítky. Tím byste měli mít na panelu tlačítko, které vám po kliknutí na waymark spustí moje makro (a tedy vyhodí formulář).

3) je potřeba mít v počítači nainstalován Perl (ideálně Strawberry Perl, ale snad to bude fachat i jinde), pokud nemáte, můžete si ho stáhnout a nainstalovat odsud: http://strawberryperl.com/

4) v souboru "myini_waymarking_log.ini" v adresáři "GeoJarry\data\LogWaymarks\" si vyplňte jméno a heslo

5) datum musíte mít v nastavení (http://www.waymarkin...references.aspx) ve formátu MM/DD/YYYY, což je myslím defaultní

----------------------------------------
odkaz:
http://ulozto.cz/xBu...aymarks-1-0-rar

Upozorňuju, že jsem to právě dotvořil a zalogoval s tím asi 15 waymarků, určitě se tam najdou mouchy nebo možná i naprosto zásadní nedostatky, tak kdyby něco nefungovalo nebo byl návod nedostatečný, tak dejte vědět. Možná to později zprovozním i pro GSAK v7, kdyby to někdo potřeboval.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama