Přejít na obsah


Fotka

Checker - klikatko na overeni souradnic


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
224 odpovědí na toto téma

#181 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 835 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2017 - 7:01

Trochu mne desite. Geoget .NET opravdu nepouziva. Takze jakakoliv jeho aktualizace by nemela mit na Geoget vliv.

 

Mě Arne taky vyděsil. Pracoval jsem ve firmě, kde probíhal vývoj aplikací v .Net frameworku. Když vzpomenu na těžkopádnost aplikací a jejich náročnost na systémové prostředky, záhadné chyby... na to Geoget opravdu nevypadá. :) (a doufám, že to tak zůstane)


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 19 říjen 2017 - 7:01

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#182 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 490 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2017 - 7:09

sleduju to jen tak v rychlosti z povzdálí.. else jsem dopsal, to se neztratí.. každopádně teda jestli to dobře chápu, tak při nainstalovaným .NETU 4.7 blbne exitcode z AHK skriptu?

nemyslím si, že by AHK jel na .NETu, ale pokud to takto lze reprodukovat, můžu to zkusit nadhodit někde na fóru..

 

Pokud ten vraceny kod neni opravdu jen pomrsena -1 (coz je to $ffffffff), pak by mohlo jit o chybu spusteni. Vola se to pres standardni CreateProcess Win32 API.

 

Da se ta vec s tim poslednim .NETem vubec pustit samostatne? (Jestli to nahodou taky nechcipne, pri trose stesti i s nejakou chybovou hlaskou)


  • 0

#183 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2017 - 21:12

no asi takhle, jelikož mi to funguje bezchybně, tak jsem chtěl nainstalovat .NET 4.7 aby se to podělalo, ale ouha, já ho už nainstalovaný mám :P

dotNET4.7.png


  • 0

#184 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2017 - 21:47

no asi takhle, jelikož mi to funguje bezchybně, tak jsem chtěl nainstalovat .NET 4.7 aby se to podělalo, ale ouha, já ho už nainstalovaný mám :P
attachicon.gifdotNET4.7.png

A máš tu poslední aktualizaci KB4043766 ?

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 19 říjen 2017 - 21:48

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#185 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2017 - 22:10

to je asi jen pro sedmičky, ne?

https://www.catalog.....aspx?q=4043766


  • 0

#186 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2017 - 10:37

a co 4.7.1? https://blogs.msdn.m...ramework-4-7-1/


  • 0

#187 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 894 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2017 - 19:48

Přestalo mi fungovat zapisování výsledku do poznámky, přitom ještě 10.10. to fungovalo. Pro přesnost - tak asi jednou z deseti to projde.
Nejsem si vědom žádné změny v počítači - leda že by přišla nějaká záplata od Microsoftu.
Nemá náhodou někdo podobný stav ?

 

Dnes jsem zjistil, že to mám stejně. Výsledek checkeru se mi taky nezapisuje.

GG i Checker aktuální, všechny důležité Win7x64 záplaty instalovány ale KB4043766 mezi nimi není.

 

Mezi volitelnými je jen čekající

2017-10 verze Preview kumulativní aktualizace pro zvýšení kvality pro .NET Framework 3.5.1, 4.5.2, 4.6, 4.6.1, 4.6.2 a 4.7 v systémech Windows 7 a Server 2008 R2 pro x64 (KB4042076)

Typ aktualizace: Volitelné
 
Takže o musí být ještě n+čím jiným.

  • 0

#188 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2017 - 20:24

problém je, že mi to funguje, no.. 

AHK skript se ukončuje přes https://autohotkey.c...nds/ExitApp.htm, kde je exitcode standardně 0, pro správné ověření je 1 a pro špatné 2

 

když byste to pustili v debug módu, tak se něco zajímavýho neukáže? Na konci by to mělo zahlásit hlášku "Správné řešení :)", nebo "Špatné řešení :(" pokud to ukáže v debugu tohle, tak to znamená, že výsledek ověření úspěšně propadnul z ukončenýho AHK zpátky do PAS skriptu Checker.lib.pas - pokud se to pak i přes to nezapíše, tak nebude chyba v AHK části, ale v GG, nebo ve funkci UpdateWaypointComment();


  • 0

#189 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2017 - 22:19

Já to teď používám tak, že jsem si tam doplnil tu chybovou hlášku o špatném návratovém kodu. Když k ní dojde, tak vím, že mám výsledek doplnit ručně. A nějak se mi nedaří aby se chyba projevila u jiného ověřovače než Geocheck - samozřejmě i ta samá keš někdy projde a někdy ne.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 24 říjen 2017 - 22:20

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#190 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 894 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2017 - 15:00

když byste to pustili v debug módu, tak se něco zajímavýho neukáže? Na konci by to mělo zahlásit hlášku "Správné řešení :)", nebo "Špatné řešení :(" pokud to ukáže v debugu tohle, tak to znamená, že výsledek ověření úspěšně propadnul z ukončenýho AHK zpátky do PAS skriptu Checker.lib.pas - pokud se to pak i přes to nezapíše, tak nebude chyba v AHK části, ale v GG, nebo ve funkci UpdateWaypointComment();

 

Co mám pustiti v debug módu? GG , AHK nebo něco jiného?

Promiň, netuším, kterou část máš na mysli.

 

Napiš co a jak to v debug módu spustit a milerád to udělám jak budu doma.

 

Chtěl jsem chování porovnat s Win7 x64 v práci, ale bohužel, tam to dopadlo žalostně:

 

 ahk.png


  • 0

#191 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2017 - 21:25

v Checker.ini doplnit debug=1 viz https://www.geoget.c...i_a_konfigurace

 

upozorňuji, že je to pak HODNĚ ukecané :)


  • 0

#192 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2017 - 21:36

Mikrome, myslím že je opravdu užitečnější doplnit chybovou zprávu pro situaci když je špatný návratový kod. Pak to buď projde a je to zapsáno, nebo to zařve a je jasné že to zapsané není. Podle chování u mne to nezáleží na tom, zda je ověření správné nebo ne, prostě někdy je to správné a někdy ne.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#193 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2017 - 21:43

ale jo, to už tam mám doplněný a bude v další verzi.. ale tak snažím se přijít na to proč to nejde.. zda je problém už v AHK, nebo až v gg


  • 0

#194 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2017 - 6:08

Mikrome, myslím že je opravdu užitečnější doplnit chybovou zprávu pro situaci když je špatný návratový kod. Pak to buď projde a je to zapsáno, nebo to zařve a je jasné že to zapsané není. Podle chování u mne to nezáleží na tom, zda je ověření správné nebo ne, prostě někdy je to správné a někdy ne.

 

Ja bych rekl, ze pokud to vraci kod, ktery "neexistuje", je dulezite prijit na to proc se to tak divne chova a pricinu odstranit. Obslouzenim toho chyboveho stavu se spatna funkce pluginu nezmeni, jen o ni bude uzivatel informovan. To urcite neni zadouci stav - i kdyz je to lepsi nez o tom ani nevedet.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#195 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 894 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2017 - 22:07

problém je, že mi to funguje, no.. 

AHK skript se ukončuje přes https://autohotkey.c...nds/ExitApp.htm, kde je exitcode standardně 0, pro správné ověření je 1 a pro špatné 2

 

když byste to pustili v debug módu, tak se něco zajímavýho neukáže? Na konci by to mělo zahlásit hlášku "Správné řešení :)", nebo "Špatné řešení :(" pokud to ukáže v debugu tohle, tak to znamená, že výsledek ověření úspěšně propadnul z ukončenýho AHK zpátky do PAS skriptu Checker.lib.pas - pokud se to pak i přes to nezapíše, tak nebude chyba v AHK části, ale v GG, nebo ve funkci UpdateWaypointComment();

 

V debug módu mi to na konci vypíše "Correct :)" , ale do GG se nepřenese nic.

 

 

V debug módu (v normálním nikoliv) taky browser píše toto (ale to asi nesouvisí)

script.png


  • 0

#196 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2017 - 22:21

chyba javascriptu nesouvisí, na každém druhém webu jseou skripty co tu chybu vahazují, proto je v klasickým režimu ignoruji :)

 

no a k Correct..

 

to co píšeš, je hláška z Checker.ahk: MsgBox, % "Correct :)"

Checker.lib.pas by měl vyhodit: if debug then ShowMessage(_('Correct solution! :)'));, resp. msgstr "Správné řešení! :)"

 

takže bude asi opravdu chyba v ExitApp přímo v AutoHotkey..


Tento příspěvek byl upraven od mikrom: 28 říjen 2017 - 10:15

  • 0

#197 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 894 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2017 - 20:00

Ahoj, mám ještě něco vyzkoušet?
  • 0

#198 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2017 - 18:56


  • 1

#199 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2017 - 19:17

Geocaching.com spustil vlastní ověřovač! Bude to konec GeoChecku?

Zabít autora. Místo toho aby před tím varoval, tak to v podstatě doporučil.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#200 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2017 - 22:35

jakýho autora? mě?

nebyl by odkaz na keš co to má? ať se podívám. beru to tak, zda to nemám zakomponovat do pluginu


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama