Přejít na obsah


Fotka

Checker - klikatko na overeni souradnic


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
230 odpovědí na toto téma

#221 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2019 - 18:44

zapomněl, opravil jsem to prakticky okamžitě, dokonce ani nezapomněl zaškrtnout přepsat existující soubor, ale bohužel ten nový nahrál do rootu webu :D

už by to mělo být ok


  • 1

#222 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2019 - 19:11

Jo, už to funguje :-)


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#223 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 570 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2019 - 12:33

Měl bych prosbu, jestli by checker nemohl používat prohlížeč definovaný v GeoGetu, neboť teď používá IE a s jedním ověřovátkem je trochu nekompatibilní - neumí zobrazit ten kontrolní obrázek s číslicemi - jedná se o geotjek.dk, je např u kešky GC7DGC4 a tak u této kešky nejsem schopen úspěšně projít kontrolou.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#224 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 267 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2019 - 15:13

Overovatko pouziva program AutoHotkey a ten pouziva okno Exploreru. AutoHotkey se pouziva proto, ze umi manipulovat se strankou programove pomoci scriptu *.ahk a vyplnuje tak skutecnou webovou stranku. Podobnych aplikaci existuje asi vic, ale Mikrom zvolil tuto a ta pouziva okno Internet Exploreru (vlastne pouziva jadro MSIE, ne ten prohlizec) a nevim o tom, ze by mohla pouzivat nejaky prohlizec.

 

EDIT: Aniz bych to hloubeji zkoumal, tak mi to pripada jako by nekdo parazitoval na Geochecker.org. Nefunguje mi tam (na te uvedene kesi) treba ani prepnuti do jineho jazyka (primo v browseru a vyzkousel jsem 3). Takze to dle meho neni tak uplne chyba pluginu.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 06 září 2019 - 17:54

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#225 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 920 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2019 - 17:49

gord má jako obvykle naprostou pravdu.

 

Pokud to trochu rozvedu tak - kdysi byl checker postavený na AutoIt, otevíral můj Chrome a po stránce se "pohyboval" mačkáním tabulátoru. Fungovalo to naprosto skvěle do té doby než jsem to pustil mezi lidi. Já jsem totiž s adblockem musel "zmáčknout" 37x tabulátor abych došel do prvního okénka pro zadání souřadnic, jenže někdo adblock neměl, takže jsem musel proklikat i nějaký iframy s reklamou - řekl jsem si ok, volitelně adblock ano/ne - jenže někdy v tom iframu bylo 5 odkazů někam a někdy 6. A hlavně pokud se na webu změnila i nejmenší věc, tak se to celý roze*ralo a naklikalo to tam úplný blbosti.

 

Tak jsem hledal řešení a kromě nějakého licenčního rozhodnutí pro AutoHotkey jsem se rozhodl jít cestou toho jádra IE.

IE nesnášim od tý doby co se objevil FireFox 1.0, jenže to IE je prostě všude, kde je GeoGet, i na Wine. A hlavně AutoHotkey umí nativně pracovat s formulářem na webu. Takže takhle se to otevře bokem, nezasírá to pracovní prohlížeč a já mu jen řeknu něco ve stylu wb.Document.All.latdeg.Value=50 a je to tam. A bude to fungovat do té doby, než přejmenují ten input, a to se neděje většinou ani při redesignu webu.

Funguje to prostě celkem spolehlivě a všude.

U některých webů se mi nejak nedaří zjistit, zda se už stránka načetla, nebo ne, asi je to jejich blbou konfigurací, ale to je asi jeinej zádrhel o kterém vím.

 

Našel jsem někde nějakou brutální knihovnu co by to měla zvládnout v Chromu. A jinou pro FireFox. Ale to by obnášelo naprosto neúměrné překopání celého skriptu. A pak někdo bude mít Operu, nebo ještě větší exotiku a zase to nebude fungovat a já to budu muset řešit kvůli pár lidem.

 

Taky jsem koketoval s myšlenkou, že by součástí Checkeru byl nějaký portable browser, ale přibalte si k GG doplňku dalších 200+MB a starejte se o aktualizování toho prohlížeče.. pff

 

Takže proto je to tak jak to je a dokud jádro IE nezmizí z Windows, což se asi jen tak nestane, tak to neplánuji měnit.


  • 2

#226 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 913 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 20:56

je nějaká šance, že by do checkeru šlo dodat ověřování i přes vstupní pole, které GC přidává (pokud to dovolí owner) nově do listingů - to implicitní groundspeakové ověřovátko, které po ověření rovnou přesune souřadnice v GC mapě na finálku? V ownerovském listinu asi nebude, lze se na něj nějak dotázat na API? 


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#227 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 998 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2020 - 21:35

je nějaká šance, že by do checkeru šlo dodat ověřování i přes vstupní pole, které GC přidává (pokud to dovolí owner) nově do listingů - to implicitní groundspeakové ověřovátko, které po ověření rovnou přesune souřadnice v GC mapě na finálku? V ownerovském listinu asi nebude, lze se na něj nějak dotázat na API? 

 

Něco se řeší hned vedle v tématu Geoget 2.10.8


  • 1

#228 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 267 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 6:27

Mam pripravenou funkci, ktera uz to umi. Poskytnul jsem ji mikromovi, aby ji mohl zabudovat do sveho pluginu. Predpokladam, ze driv nebo pozdeji to pujde :-)


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#229 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 438 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:06

Dala by se udělat funkce, která by zjistila finální souřadnice pomocí checkeru?  :)

Zjistila ? A to by sis představoval jak ? Jako že by ti vyluštila zadání ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#230 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 267 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:18

Overovace obsahuji kontrolni mechanismy pro omezeny pocet pokusu a casovou prodlevu mezi nimi. Takze nejake masivni zkouseni vsech moznych souradnic z nejakeho rozsahu je asi dost nerealne. A jiny zpusob si predstavit neumim (krome nabourani se do databaze GS a zjisteni souradnic primo u zdroje).


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#231 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 857 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 18:45

 

Zjistila ? A to by sis představoval jak ? Jako že by ti vyluštila zadání ?

 

Dala by se udělat funkce, která by zjistila finální souřadnice pomocí checkeru?  :)

Ignorujte ho!!!

:P

 


  • 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka