Přejít na obsah


Fotka

Checker - klikatko na overeni souradnic


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
224 odpovědí na toto téma

#81 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2015 - 11:40

Lze nastavit ověřovátko i jako ochranu před finálkáři?

Krabička by se posunula na nové souřadnice, ale ověřovátko by potvrdilo, že platí i ty staré, takže by finálkář nevěděl, že je něco špatně.

A pro ty, co by opravdu vyluštili a zadali nové souřadnice, by ověřovátko potvrdilo jejich skutečnou správnost.

Je to takto možné udělat?


  • 0

#82 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2015 - 11:52

Takze ja, kdyz si sam souradnice vypocital pred zmenou, overovatkem neprijdu na to, ze je mam vlastne spatne a ze si je mam znovu prepocitat? I kdyby to slo, nepovazuju to za dobry napad.

 

Rozumnejsi je do listingu napsat, ze souradnice byly zmeneny a konkretni datum, kdy ke zmene doslo. Zrovna nedavno jsem v listingu objevil "POZOR, v nedavne dobe byla finalka presunuta." Super, ale co to je v nedavne dobe?


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#83 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2015 - 13:58

Lze nastavit ověřovátko i jako ochranu před finálkáři?

 

1. to je ale blbost :-)

2. checker nic neověřuje, jen zavolá to dané ověřovátko, které použil autor listingu a vyplní do něj souřadnice

 

(pokud tedy funguje)


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#84 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2015 - 14:04

1. to je ale blbost :-)

 

 

jen mě to tak napadlo, zda je to technicky možné mít v ověřovátku udané dvoje souřadnice


  • 0

#85 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2015 - 15:01

osobně jsem se setkal s tím, ze jsem pouštěl ověření ze staré verze listingu uložené v geogetu a sice jsem prošel ověřením, ale zároveň jak se v geochecku dá nastavit ještě nějaký vzkas, bylo tam napsané, že se finálka přesunula a že mám zavolat nové/správné ověření co je v aktuálním listingu. to je tak vše


  • 0

#86 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2015 - 15:56

otestujte zkusebni verzi!

- vytuhavani co to delalo nebylo vecne, ale byl tam timeout 5 minut :) nasel jsem upravu knihovny IE.au3 a vypada to, ze to funguje - cela chyba byla nekde mezi embedovanym IE7 a serverem geocheck, kdy IEcku nedorazila zprava, ze se stranka jiz nacetla

- nezapominat, ze ESC zavre okno stejne krasne jako okno listingu geogetu :)

- pridal jsem moznost klavesy F5, ktera refreshne nactenou stranku a opet vyplni - v pripade, ze by se treba neco blbe nacetlo

- vypada to, ze jsem rozfungoval zmenu velikosti okna

- AutoIt je v nejnovejsi verzi

- pokud se spustilo na waypointu s nulovymi souradnicemi, tak to heblo, ted to aspon hodi chybu

- jo a pro pripadny ladeni, by v pripade chyby s IE mela vyskocit hlaska s chybovym kodem

 

https://dl.dropboxus...ker-0.1.3.0.gip


  • 0

#87 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 856 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2015 - 16:12

Diky za upravy. Prvni spusteni bez problemu.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#88 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2015 - 21:36

Jo, funguje :-)

 

Ale našel jsem další chybu:

Pokud mám kontrolora přepnutého na jedno okno, tak se nevyplní souřadnice.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#89 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 9:07

"kontrolora přepnutého na jedno okno" - nechápu


  • 0

#90 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 9:26

"kontrolora přepnutého na jedno okno" - nechápu

 

Takhle:

Přiložené miniatury

  • checker_2015-06-22.png

  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#91 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 856 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 9:31

Sice netusim, jak jsi toho dosahl, ale je docela pochopitelne, ze to negunguje. Pokud si pamatuju, vyber spravneho okna, kam se co zapisuje, se dela naskakanim na nej pomoci TAB. Kdyz z okna vypustis ty prvky, ktere se maji preskakat, je celkem pochopitelne, ze hodnoty nebude kam zapsat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#92 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 9:38

Sice netusim, jak jsi toho dosahl, ale je docela pochopitelne, ze to negunguje.

 

Je tam na to tlačítko :-)

Takhle zase funguje vložení souřadnic kopírováním. Je to normální funkce toho kontrolora.

 

Ale problém je v tom, že se zapamatuje poslední nastavení a Checker si pak neporadí.

 

Pokud půjde Checker, tak to přepínat nemusím, ale vidím problém, tak to hlásím.


  • 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#93 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 856 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 9:47

Zda se, ze i pro mikroma je tato funkce neznama :) takze na to neni "klikaci makro" pripraveno.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#94 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 22:49

1. pořád absolutně nechápu co kolombovi nejde

2. Checker už hodně dlouhou dobu neskáče tabulatorem, ale vyplňuje formulář na základě HTML parametru name u tagu (takže najdu třeba < input name="latitude" /> a do něj vyplním hodnotu. je to vpodstatě 100% spolehlivé narozdíl od tabulátorů, kdy pokaždý naskáčou okolo jiný reklamy)


  • 0

#95 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 748 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2015 - 23:33

Já kolomba chápu, narazil jsem na to už dávno.

Jde o to, že v případě, kdy si souřadnice kontroluji manuálně kopírováním souřadnic, je příjemnější si geocheck.org přepnout na "1 pole" a vložit souřadnice najednou. Problém je v tom, že toto nastavení si web pamatuje, tudíž to checkera rozhodí...


  • 2

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#96 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 6:22

1. pořád absolutně nechápu co kolombovi nejde

 

Jde o to, že když je GeoCheck přepnutý tak, jak jsem poslal, tak se do něj nevyplní souřadnice.

 

Vím čím to je a vím, jak to odstranit, aby se zase vyplňovaly. Prostě to jen reportuji jako problém, na který asi narazí i další uživatelé.


  • 2

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#97 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 10:20

aha? ono se to dá nějak přepnout.. to by se mohlo dát ošetřit.. otázka zní JAK si to pamatuje? cookies? ten AutoIt se otevírá v IE a ten nikdo nepoužívá, takže když si to přepnu v chromu, tak by se to nemělo IE dotknout :D

no každopádně jsem o této featuře neměl tušení a proto vyvíjel tenhle skript - cely souřadnice vím, že jdou vložit jen v evince.

 

jinak gord zasel semínko pochybnosti o přechodu na jiné řešení - přepisuju z uzavřeného AutoIt do opensource AutoHotkey, a krom toho, že je ta syntaxe diametrálně odlišná, a musím se s tím trochu naučit, tak je to VÝRAZNĚ jednodušší a rychlejší kód.

Zde je pro porovnání funkčně naprosto stejný kód! 70 řádků AutoIt vs 24 řádků AutoHotkey https://dl.dropboxus...13/Au3vsAhk.png


  • 0

#98 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 12:32

Nevím jak si to pamatuje, ale je možné, že jsem si to na to jedno okno přepnul ručně já, když jsem se snažil řešit problém s tím, že to stálo a nic se nedělo. Takže tím by se ta změna nastavení dostala i do IE.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#99 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2015 - 16:15

ok, takze

  • Checker kompletne prepsan z AutoIt do AutoHotkey.
    • Zbavili jsme se tak zavislosti na knihovnach AutoItConstants.au3, FileConstants.au3, GUIConstantsEx.au3, IE.au3, WinAPIError.au3 a WindowsConstants.au3
    • Hlavní EXE soubor je o par kB mensi
    • AutoHotkey je OpenSource, s udajne super podporou a komunitou a, zatim jsem na to jeste vubec nekoukal, ale mozna najdu i reseni na captchu
    • AutoHotkey sice nektere veci resi naprosto genialne jednoduse, ale s nekterymi jsem se teda zase pekelne trapil
      • funkce na nacteni stranky skoro neni (teda je, ale neumi poznat zda se stranka uz nacetla), takze jsem si musel vse napsat sam. nevim zda jsem to uz sem psal, nebo ne, ale prohlizec rozlisuje nejaky asi ctyri stavy nacitani stranky - readyState, a cely pudl je v tom, ze na tom geochecku (a par dalsich) se nikdy nedoslo do stavu 4 cili complete. vsude to resi cyklem while, kdy se ceka na stav 4 a nikdy na nej nedojde. ani pridani cekani na stav 3 (stranka nnactena tak ze by se s ni melo dat pracovat) nevedlo ke kloudnym vysledkum. tak jsem se na to vykaslal a proste cekam 5s na stav 4 a kdyz se nedostavi, tak to zkusime vyplnit - proto to na nekterych webech bude treba zbytecne cekat 5s.
      • vcera jsem vse pokladal za hotovy, a ouha, prisel jsem na pekne nechutnou malickost - v prohlizeci nefungoval ENTER (a TABulator.. ), takze neslo captchu potvrdit klavesnici - to se taky muselo dost slozite dodratovat.
      • a hned prvni bylo napr to, ze se rozlisuji dva typy zapisu traditional a expression a podle toho se lisi syntaxe i prace s promennymi a tak i kdyz mam parametry predane pres prikazovy radek v jednotlivych promennych, musim si z nich udelat pole se kterym muzu dal pracovat. a ta syntaxe.. zadny pole[1], pole[2], ale proste pole1, pole2.. 
  • jen pripominam dve dulezite klavesove zkratky: ESC zavre okno (jako u listingu v GeoGetu) a F5 znovu nacte stranku (a vyplni souradnice)
  • s tim 1pole vs 6poli u geocheck.org to bylo malinko slozitejsi, ale uz si s tim umime poradit! jsem presvedcen, ze se to uchovava v cookies od IE
  • pridana lokalizace, kdy se urci dle jazyka OS zda ma byt tech par textu cesky, nebo anglicky

takze prosim dukladne vyzkouset, nez to hodim na ararat :)

https://dl.dropboxus...ker-0.2.0.0.gip


  • 2

#100 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2015 - 21:15

Je nějaký problém s Evince, ale to je mimo Checker :-(

 

Jinak zatím vše funguje.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama