Přejít na obsah


Fotka

TOPO CZECH pro 2013


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
443 odpovědí na toto téma

#41 Taddeo

Taddeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 8:22

petulinka1 napsal/a:
Warez tu necekej :)


Tak co premává to? :D Já toho nákupu nelituji.
  • 0

#42 pes13

pes13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 15:24

Pokud by mi někdo byl schopen říct, jaký typ bodu má v týpku bankomat, byl bych mu vděčen. Nějak jsem z toho vypadnul :-( Pro ty, co vědí o co jde - třeba ZOO má 0x10d, Subtype 0x07. Díky. Tak už jsem se v hlavě dopátral a našel.
  • 0

#43 bedabeda

bedabeda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 15:48

Líbil se mi TYP Budulínka vypadající jako mapy Shocartu -tak bych se přimlouval, zda by ho mohl udělat i pro verzi 2013 -předem dík.
  • 0

#44 pes13

pes13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 16:13

bedabeda napsal/a:
Líbil se mi TYP Budulínka vypadající jako mapy Shocartu -tak bych se přimlouval, zda by ho mohl udělat i pro verzi 2013 -předem dík.

A nechceš sem dát odkaz? Sice používám své týpky odvozené před 4-mi lety od Dandry, ale "nikdy neříkej nikdy". Díky.
  • 0

#45 bedabeda

bedabeda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 17:14

Bylo na v tématu o typech TopoCZ (Zde v databázi -má hodně stran) http://www.geocachin...t=&rowstart=640
  • 0

#46 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 897 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 21:18

rozcestnik typku: typci.mikrom.cz design je hnusnej, ale prubezne to aktualizuju kdyz nekde na neco narazim
  • 0

#47 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 21:50

pes13 napsal/a:
Pokud by mi někdo byl schopen říct, jaký typ bodu má v týpku bankomat, byl bych mu vděčen. Nějak jsem z toho vypadnul :-(
Pro ty, co vědí o co jde - třeba ZOO má 0x10d, Subtype 0x07.
Díky.
Tak už jsem se v hlavě dopátral a našel.

Nechces mi prozradit, jak na to? :)
  • 0

#48 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 22:16

Ta mapa nějak divně routuje... v MS mi udělá trasu na 8,5 km která dává smysl a v GPS Dakota 20 z toho udělá výlet na 150 km a protáhne mne širokým okolím a jako bonus skončím na onom cílovém místě kam se dá dostat lesní pěšinou. Podotýkám, že v MS to naroutuje korektně tak aby to dávalo smysl.
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#49 zulu23

zulu23

    zulu23

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 22:34

Taky hlásim problém s routováním. Když přepnu z přímé navigace na kolo, pěší, ...zkrátka cokoliv, vždy to něco vypočítá +- s ohledem na požadovanou volbu. Jen s přepnutím na automobil se zaseknu vždy na nějakých 45% a dál už ani ťuk ...pak už jen vyskočí chybová hláška. Ráno jsem to přičítal starému firmwaru, ale po upgradu na 6.30 je to furt to stejný.
  • 0

GeoGet, Oregon 550 + TOPO Czech PRO 2013, HTC + c:geo


#50 Cejda

Cejda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 7:15

Tak to routovani po lesnich cestach vazne funguje, to povazuju za nejvetsi zmenu v mapach za posledni 3 roky, divim se ze to nezapli uz davno. Nevite jestli se da v ramci TYPu nastavit routovaci priority pro jednotlive aktivity?

Souhlasím s tím, že je to největší událost v mapách za poslední roky. Naučit routovat mapy po turistickejch cestách může napadnout jen vo*a. Ten kdo má trochu něco v hlavě a nemá GPSku tejden, tak mu musí být jasný, že to nemůže fungovat. Pamatujete si, kudy po silnicích nás vodily GPSky v roce 2005, 06, .... To byl hokej a to ty silnice ve skutečnosti i existovaly. A přitom cesta z Prahy do Budějek, která má 135 km, tak GPSka napočítala 240 km. To by byl vejlet. No a přece se tu nebudeme bavit o přesnosti zaměření turistických tras, či dokonce o jejich existenci. Takže to je první problém. Druhý? Ty routovatelný data tam prostě zdaleka nejsou a ani nemohou být všechna, takže vás GPSka tahá po všech čertech, jen ne tam, kam chcete. Viz obr. níže. Třetí? I kdyby nakrásně ta turistická cesta tam byla a GPSka po ní chtěla routovat, tak se v tom lese zblázníte. Jeli jste někdy po úseku nové silnice, která ještě nebyla v mapě? Slyšeli a viděli, co ta GPSka při routingu dělá? Jak stále přepočítává a u toho furt řve? Tak to je přesně to, co vás čeká v tom lese! Jelikož zaměření těch tras není zdaleka dokonalé a i vlivem nepřesnosti signálu budete neustále mimo trasu a ta mrcha nebude dělat nic jinýho, než řvát a přepočítávat, coč znamená, že se na místě od ní nic kloudnýcho nedozvíte, ale za chvilku vás připraví o baterky. Pro ty jenž si myslí, že si doma naplánují v klídku u kafíčka trasu po cestičkách, tak jim přeji hodně štěstí. Z vlastní zkušenosti při plánování trasy v krčáku: Jak chcete větší vzdálenost jak 500 metrů, tak jste okamžitě na silnici a hurá klička 8 km. Pak přijdou místa, kde ty routovatelná data chybějí a místa jsou nepřekonatelná takže opět na silnici a klička. viz níže. No a snad nemusím psát, že do GPSky si nepřepošlete tu růžovou trasu, ale pouze body a GPSka si to na místě přepočítá sama a po svým a je to zase o dost jinak. Závěr? !!!!!NEPOUŽITELNÉ!!!!! No a co se týče Týpku? Tak ten od Dandry asi nebude:(. Dan bohužel nemá moc času, ale hlavně ho to už nabaví, takže asi najít něco jiného.

Přiložené miniatury

  • tras.gif

  • 0

#51 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 7:20

CO se tyce typku od Dandry, tak se pokousim ho upravit na funkcnost v novejch mapach :)
  • 0

#52 Blackp

Blackp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 7:49

Cejdo, seš si jistej, že mluvíš o mapě Topo Czech PRO 2013, která je v nadpisu tohoto tématu? Řekl bych, že ne. Mapa Topo Czech PRO nově umožňuje automatický výpočet trasy po turisticky značených trasách, mapa Topo Czech 2013 to neumí.
  • 0

#53 PaBa

PaBa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 7:57

Souhlasím s tím, že je to největší událost v mapách za poslední roky. Naučit routovat mapy po turistickejch cestách může napadnout jen vo*a. Ten kdo má trochu něco v hlavě a nemá GPSku tejden, tak mu musí být jasný, že to nemůže fungovat.

Nejhorší je, že touhle změnou se totálně rozesrala tosud dobře fungující autonavigace. Zřejmě se jim příliš nepovedla změna priorit jednotlivých typů cest, kdy je nejvíc preferovaná polní či naprosto vedlejsí silnice :@.

Příklad?
Autonavigace Říčany u Prahy -> Nusle
Topo Czech Pro 2012: 20,7 km, 18:08 minut (101-> D1, normální cesta)
Topo Czech Pro 2013: 44,6 km, 05:37 HODIN (klikatě do Vraného n.V. pak podle řeky)

Jako námět na turistický pochod je to jistě zajímavé, ale je to naprosto nepoužitelné. Kdyby tam jen přidali něco, co nebudu používat, tak je mi to jedno. Když tím ale zruší užitečnou a fungující vlastnost, tak je to na pováženou!

Přiložené miniatury

  • topo2.jpg

  • 0
PaBa

--
I always use ROT13 twice for extra security

#54 Blackp

Blackp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 8:23

Jako autonavigace se to použít nedá. Dálnic se to štítí při jakémkoliv nastavení a dokonce je to schopno navigovat po dálnici v protisměru, pokud počáteční bod leží na dálnici (v MapSource).
  • 0

#55 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 8:23

No, tak to se soudruhum teda moc nepovedlo...
  • 0

#56 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 317 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 22 červen 2013 - 8:42

Souhlasím. Pro výpočet po silnicích už nepoužitelné. No teda, já mít LIFETIME, tak to snad jdu reklamovat:(
  • 0

#57 Blackp

Blackp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 8:53

Ono v tom popisu od Picodasu je to vlastně zakleté: "mapa je tvořena s ohledem na nastavení výpočtu tras pro chodce a zákaz placených komunikací." Sice tam přímo neříkají, že pro auta to není, ale ono to z toho tak nějak vyplývá.
  • 0

#58 GeoRichard_team

GeoRichard_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 8:53

Nevím jestli nejsem úplně mimo, ale neslouží k automobilové navigaci ATLAS Czech 2013 NT? V autě jsem vždycky raději používal Navigon v telefonu, Garmina jen na turistiku a moře, tak možná nejsem úplně v obraze.
  • 0

Montana 600 + TOPO Czech PRO 2013

iPhone 5 + Geocaching (GS), Geosphere, GCBuddy


#59 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 317 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 22 červen 2013 - 9:00

Nebo chtějí v dnešní době kdy navigace pojmou víc map donutit člověka ke koupi Atlas Czech.
  • 0

#60 PaBa

PaBa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 9:03

GeoRichard_team napsal/a:
Nevím jestli nejsem úplně mimo, ale neslouží k automobilové navigaci ATLAS Czech 2013 NT?

K automobilové navigaci samozřejmě může sloužit spousta různých map a jiných zařízení. Zásadní problém je v tom, že PŘEDCHOZÍ verze to uměla, a podle mého názoru velice dobře. Teď přidáním nějaké pofidérní novinky to ta nová neumí vůbec. A to je ten problém. Když jedu na výlet tak proč bych měl pořád přepínat mapy? A i při autonavigaci mi mapové detaily, které Topo Czech Pro nabízí, vyhovují mnohem víc než ATLAS Czech nebo navigace, kterou mám přímo v autě nebo v telefonu...
  • 0
PaBa

--
I always use ROT13 twice for extra security




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka