Přejít na obsah


Fotka

TOPO CZECH pro 2013


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
443 odpovědí na toto téma

#141 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 13:27

Ještě jeden poznatek, nevím, zda to dělá i někomu jinému - při ukládání trasy zobrazené přes Mapsource v Topo Czech pro 2013 do formátu gpx se trasa uloží, ovšem mapsource nahlásí chybu a zavře se. U jiných map to nedělá.
  • 0

#142 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 14:37

HaLuMa napsal/a:
Ted jsem sice mimoradne dostal i Atlas2013, ale tezko se mohu spolehat na to, ze jej budu takto dostavat i dalsi leta. Uz chapes?


No dobre ale ty spekulujes o problemu ktery bude v roce 2014. Neni vubec jiste ze ten problem v roce 2014 bude (ja tipuju ze ne). V roce 2013 maji Atlas 2013 vsichni ti kdo maji Topo Pro 2013.

Ja bych ocekaval ze do pristiho roku se bud najde reseni jak autorouting vratit do Topo Pro, nebo dostanes Atlas 2014 znovu.

Pokud k 2011 lifetime licenci dostavas Atlas 2013, proc bys nedostal Atlas 2014, sice Garmin explicitne nerekl ze ho dostanes, ale prijde mi logicke ze ho dostanes, obzvlast kdyz Atlas nema zadna data navic, oproti Pro je to pouze extrakt s autoroutingem.
  • 0

#143 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 841 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 14:42

To jsou ale prachpuste tve subjektivni spekulace, nic vic. Kdyby tva logika platila, dostal bych Altas i v roce 2012.
  • 0

#144 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 14:59

Proc bys ale dostaval Atlas v roce 2012 kdyz v roce 2012 fungovalo routovani v Topo Pro, takze ti nechybelo nic z toho co sis zakoupil. Muj vyrok je ze letos problem neexistuje (mas vse co sis koupil), a extrapolaci historie a pritomna do budoucna odhaduji ze problem nadale existovat nebude. Tvuj vyrok je ze se subjektivne domnivas ze pristi rok vznikne problem...
  • 0

#145 pes13

pes13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:00

petulinka1 napsal/a:

pes13 napsal/a:
Pokud by mi někdo byl schopen říct, jaký typ bodu má v týpku bankomat, byl bych mu vděčen. Nějak jsem z toho vypadnul :-(
Pro ty, co vědí o co jde - třeba ZOO má 0x10d, Subtype 0x07.
Díky.
Tak už jsem se v hlavě dopátral a našel.

Nechces mi prozradit, jak na to? :)

Na téhle stráncehttp://ati.land.cz/g...comp/editor.cgi si klikni na Type identifier for NT maps. Je to tam popsané.
Pro nedočkavce (zazálohujte si původní týpek) příloha.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#146 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:18

michal_a_jana napsal/a:
.... ze pristi rok vznikne problem...


Problém bohužel vznikl letos. Halumovi rozumím, protože jsem na tom stejně. Nestojím o navigaci po pěšinkách a tur. cestách, tam si dokážu vybrat sám a lépe, ale také jsem používal navigování na silnici, kvůli kterému jsem si zaplatil Lifetime, které teď pro mne ztratilo smysl. No nic, alespoň to teď mám ulehčené s novým přístrojem, u kterého vím, že mi stačí přístroj bez mapy.

Zajímal by mne výsledek ankety zakázníků Garminu co by vlastně chtěli, kdyby si mohli vybrat ;).
  • 0

#147 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:21

My se s Halumou bavime o problemu ze zakaznik nema co si koupil, a tento problem letos neni. Letos se pouze zmenila metoda pristupu k auto routingu->musi se prepnout mapa.
  • 0

#148 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 871 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:33

michal_a_jana napsal/a:
My se s Halumou bavime o problemu ze zakaznik nema co si koupil, a tento problem letos neni. Letos se pouze zmenila metoda pristupu k auto routingu->musi se prepnout mapa.

U upgradu člověk obvykle předpokládá, že platí za to, že to bude fungovat lépe a radostněji.
Jenže tady zaplatí, a je tomu naopak: to, co dřív fungovalo jednoduše, teď funguje komplikovaně a s překážkami.
  • 0

#149 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:42

dr.vota napsal/a:
U upgradu člověk obvykle předpokládá, že platí za to, že to bude fungovat lépe a radostněji.
Jenže tady zaplatí, a je tomu naopak: to, co dřív fungovalo jednoduše, teď funguje komplikovaně a s překážkami.


No to uz je otazka subjektivni, pro me osobne vyhody turistickeho routingu velmi zasadne prevysuji nevyhody auto routingu (v Montane jsem tak jako tak prepinal do auta profil).

Mozna by ta anketa stala zato, treba primo tady na gc.cz.
  • 0

#150 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 967 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:42

michal_a_jana napsal/a:
My se s Halumou bavime o problemu ze zakaznik nema co si koupil, a tento problem letos neni. Letos se pouze zmenila metoda pristupu k auto routingu->musi se prepnout mapa.


Jak jsem uz uvedl na prikladu s Photoshopem, ktery jsem uzival v praci. Vysla nova verze kde nektere mnou uzivane funkce proste zmizely a byly nahrazeny jinymi, mnou nevyuzitelnymi. Nikoho to netrapilo, a ze Photoshop byl investice za cca 40000,- Kc. Lide jednoduse berou, ze nova verze musi fungovat stejne plus neco navic, jenze tak to nutne byt nemusi.

Topo je turisticka mapa a v ramci toho se k ni vyrobce podle meho zachoval, nastavil ji tak aby lepe vyhovovala pouziti na turistiku.
  • 0

#151 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:45

michal_a_jana napsal/a:
My se s Halumou bavime o problemu ze zakaznik nema co si koupil, a tento problem letos neni. Letos se pouze zmenila metoda pristupu k auto routingu->musi se prepnout mapa.

Jenže to je metoda na bačkoru. Atlas nemá prakticky žádné podrobnosti mimo silnice a já i v tom autě rád vidím co je kolem turisticky zajímavého (mám čas to zkoumat když řídí někdo jinej :). Tohle s přepínáním mapy nejde.
Takže i když jsem dostal upgrade na 2013 zdarma, zůstanu radši u 2012.
  • 0

#152 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 654 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 15:54

mr3ska napsal/a:
Lide jednoduse berou, ze nova verze musi fungovat stejne plus neco navic...

Je to taková nepsaná dohoda mezi obchodníkem (tvůrcem SW) a zákazníkem.

mr3ska napsal/a:
... jenze tak to nutne byt nemusi.

Jistěže nikoliv, nicméně zákazník se může za takové situace rozhodnout, že to příště už nebude riskovat vůbec, a může třeba přejít ke konkurenci. Proto je takové počínání od tvůrce SW trochu hazardem.
Pokud však má dostatečný monopol, pak se asi moc bát nemusí - viz příklad s Photoshopem. Na druhou stranu se mi nechce věřit, že by to opravdu „nikoho netrápilo“, spíš spousta lidí u vědomí investice 40K se skřípěním zubů začala hledat, jak ty věci udělat i v nové verzi.

mr3ska napsal/a:
Topo je turisticka mapa a v ramci toho se k ni vyrobce podle meho zachoval, nastavil ji tak aby lepe vyhovovala pouziti na turistiku.

Toť otázka, zda to je vůbec pravda - viz příklad s routováním v Krčském lese.
Ano, snaha tam určitě byla, ale výsledek je poměrně tristní a myslím, že si v Garminu pár lidí rve vlasy a přemýšlejí, jak rychle ze šlamastyky ven - viz nabídka automobilové mapy k turistické zdarma.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#153 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 967 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 16:14

mh.mail: do Krče se hnedtak nedostanu abych to zkusil a jen tak tam prostě nepojedu. Mně to na několika trasách, včetně té co jsem v sobotu šel, routovalo naprosto v pohodě. Byl jsem jednoduše zvědavý jak to funguje, tak jsem to zkoušel a fungovalo.

Následně i v "automobil" módu, ale jak jsem psal, nerad jezdím po dálnicích, protože je to pro mně uspávací. Ten rovný jednotvárný pruh přede mnou mně ubíjí. Radši jsem na menší cestě, kde se mění okolí a je na co koukat. Takže po dálnici jsem to netestoval a asi ani nebudu. ;)
  • 0

#154 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 16:32

Já musím říct, že routing po stezkách jsem jednoznačně uvítal - super funkce. A myslím, že mluvím za mlčící většinu, která se téhle diskuse neúčastní, protože jsou spokojení a už běhají s novými mapami někde venku :-)
  • 0

#155 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 841 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 17:06

Mlcici vetsina? To bude asi jina vetsina, nez ta co mlcela, kdyz par lidi volalo po turistickem routingu. B)
  • 0

#156 homole

homole

    Já jsem to říkal.

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 24 červen 2013 - 17:10

Hmmmm...docela se zaujetím čtu tyto řádky a musím říct, že jsem na tyhle mapy byl zvědavý. Hlavně na to routování v modu chodec po lesních cestách. No zatím tedy nevím, kde hledat pravdu. Počkám...:D
  • 0

#157 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 17:32

rumcajs_tr napsal/a:
A myslím, že mluvím za mlčící většinu, která se téhle diskuse neúčastní, protože jsou spokojení


je sranda, jak si vzdycky lidi mysli, ze zrovna jejich nazor je ten vetsinovy ;). ono ale na tom, ze garmin urychlene prispechal s autoatlasem zdarma, je videt, ze tech z druheho tabora neni malo. a jinak - to zeman taky vetsinove vyhral volby a nemyslim si, ze by to bylo kdovijake terno :D.
mne osobne vzdycky prisel routing po tz neco celkem zbytecneho, protoze stejne to musi jeden zkontrolovat, jelikoz chyby v routingu na vlastnich nohach boli vic, nez v aute :). a nahrazeni autoroutingu za tzrouting je u cz topo po tech mnoha letech proste downgrade. idealni by bylo, co uz zaznelo - nechat topo klasicky a k autu a cyklu pridat dalsi specialku slapku ;).
  • 0

#158 AHA & team

AHA & team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 17:33

Pro Garmin: používám autonavigaci v Oregonu 550 pro to, abych se dostal ke keškám. I při jízdě autem potřebuji vidět, kde začíná polní či lesní cesta, protože to bude v mnoha případech můj cíl, nemluvě o tom, že v mnoha případech ze silnice sjíždím na polní cesty. Přepínat v daném okamžiku na jiný mapový podklad je nereálné a nesmyslné, stejně jako je nepříjemné na cestě k jednomu cíli muset použít dvě různé navigace. Pěší routing jen po turistických cestách je mně osobně k ničemu, chodím i po těch neznačených (pokud vůbec po cestách) ale věřím, že někomu udělá radost. Nicméně zaříznout kvůli tomu léta existující a používanou funkci mi přijde poněkud nešťastné.
  • 0

#159 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 871 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 17:37

AHA & team napsal/a:
Pro Garmin: používám autonavigaci v Oregonu 550 pro to, abych se dostal ke keškám. I při jízdě autem potřebuji vidět, kde začíná polní či lesní cesta, protože to bude v mnoha případech můj cíl, nemluvě o tom, že v mnoha případech ze silnice sjíždím na polní cesty. Přepínat v daném okamžiku na jiný mapový podklad je nereálné a nesmyslné, stejně jako je nepříjemné na cestě k jednomu cíli muset použít dvě různé navigace.

Pěší routing jen po turistických cestách je mně osobně k ničemu, chodím i po těch neznačených (pokud vůbec po cestách) ale věřím, že někomu udělá radost. Nicméně zaříznout kvůli tomu léta existující a používanou funkci mi přijde poněkud nešťastné.

k tomu se přidávám, předtím jsem to zapomněl k argumentům připsat - popsal bych užívání stejně, prostě je potřeba vidět terén i za jízdy autem po silnici a přepínání map je za jízdy nebezpečné, nepohodlné (a opruz vůbec)
  • 0

#160 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 17:39

AHA & team napsal/a:
Pro Garmin: používám autonavigaci v Oregonu 550 pro to, abych se dostal ke keškám. I při jízdě autem potřebuji vidět, kde začíná polní či lesní cesta, protože to bude v mnoha případech můj cíl, nemluvě o tom, že v mnoha případech ze silnice sjíždím na polní cesty. Přepínat v daném okamžiku na jiný mapový podklad je nereálné a nesmyslné, stejně jako je nepříjemné na cestě k jednomu cíli muset použít dvě různé navigace.

Pěší routing jen po turistických cestách je mně osobně k ničemu, chodím i po těch neznačených (pokud vůbec po cestách) ale věřím, že někomu udělá radost. Nicméně zaříznout kvůli tomu léta existující a používanou funkci mi přijde poněkud nešťastné.


Přesně tak to vidím i já:-)


Jezdím podle TOPO, i když mám i atlas:-) Cestou sleduji keše v gps a hned vím, zda má cenu zastavit. Podle času, terénu, oblečení, počasí atd. Prostě je důležité vidět, co je kolem za terén...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama