Přejít na obsah


Fotka

Aktuální funkčnost serveru geocaching.com


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2070 odpovědí na toto téma

#2001 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 738 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 7:00

Zajímavé. Na PC bez GPS mám polohu hned a správně. Na mobilu v jednom prohlížeči nakonec správnou polohu dostanu, při zapnuté GPS (Firefox). Na druhém (Seznam) ani náhodou, jsem furt v Praze. Pokud nezapnu GPS, jsem v Praze pořád, na všem. Předpokládal jsem, že určení polohy bude na prohlížeči i na platformě nezávislé, vidím, že není. Přitom jiné aplikace (Mapy.cz, Katastr,...) pracují s polohou správně.


  • 0

#2002 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 551 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 7:20

Aha to jsem si nevsiml, nejak by mne nenapadlo pouzit v terenu mapu z webove stranky, coz mozna bude ten problem. Ja normalne pouzivam tu oficialni aplikaci jen v mistech kde nemam offline data, nebo kdyz se chci podivat, zda v okoli nahodou neni nejaka novika. Na mem minulem mobilu byla ta aplikace nepouzitelna z duvodu male pameti a pomaleho mobilu, ted na novem mobilu s dostakem pameti je uz pouzitelna, jen tam kde je EDGE, tam se nedockam.

 

Zkusil jsem to ted na mobilu a mapa z www.geocaching.com/map se otevrela na mych domacich souradnicich. V adresnim radku mam ale zapsane me domaci souradnice stejne tak v nastaveni map je odkaz se souradnicemi domova. Zkusil jsem prstem posoupnout mapu a to jde, zkusil jsem to az do Italie a vpohode, pak jsem tuknul na ikonku aktualni souradnice a zas se mapa presoupla na misto kde se vyskytuji, to jest domaci souradnice , kdy prejdu po domu a tuknu znovu na aktualni souradnice, tak se mapa nepatrne pohne. Takze u mne to bere souradnice z GPS modulu. Zel vic nevyzkousim, neb jsem ted po havarii na D1 na nemocenske a nikam nemuzu a i kdybych chtel tak nemuzu.

 

P.S. pouzivam prohlizec Chrome.

Edit: tad jsem zkusil Firefox a tam aktualni souradnice nefunguji (zajimave)


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 26 srpen 2019 - 7:29

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#2003 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 738 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 8:21

Chrome teď na mobilu nemám, asi ho znovu vyzkouším. Odinstaloval jsem co nepoužívám, moc se mi do mobilu nevejde, připadalo mi zbytečné mít tam 4 webové prohlížeče.

Tyto chyby bývají způsobeny chybou při programování, kdy nějaký prohlížeč si to domyslí, jiný nedomyslí, nebo jinak. Správně napsané věci by měly fungovat na všem.

A proč používat webovou stránku? Třeba proto, že ta funguje standardně, i BM ukáže všechny keše mimo PMO, nejen tradičky a eventy. Mnohokrát jsem třeba přes webovou stránku z mobilu logoval, když jsem našel něco, co jsem neměl staženo a chtěl jsem logovat hned. Nebo jsem si ze stejných důvodů četl listing. Prostě - je to standardní cesta ke keším. Navíc vím o jedné multině, kde je nutno po projití a spočítání použít ověřovátko, takže jinak než z mobilu na stránkách GC.com to nejde, jedině doma a jít tam znovu.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 26 srpen 2019 - 8:27

  • 0

#2004 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 738 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 13:18

Ještě něco - ta mapa na rozdíl od celého zbytku webu je na mobilu jiná než na PC. Takže že se na PC chová jinak než na mobilu, není překvapující.

Je ovšem otázkou, zda je to chyba Groundspeaku (tj. nesprávně použitá syntaxe), nebo prohlížečů (nesprávné vyhodnocení některých méně používaných tagů).

Ovšem že to na prohlížeči od Seznamu napíše rovnou souřadnice Prahy a následně je to vyhledá, to asi náhoda nebude. Zkusím jiné weby, co pracují s mapami a aktuální polohou.

Po chvíli... se mi zdá, že prohlížeč od Seznamu pro Android neumí vůbec pracovat s polohou, čili jsem se snažil o něco, co asi nejde. Ani na Mapy.cz mi to nešlo, psalo to že nemám zapnuté polohové služby a jak je zapnout jsem nenašel. Nevadí. Bral jsem to jako jednoduchý prohlížeč vhodný pro můj mobil, použiju jiný.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 26 srpen 2019 - 13:42

  • 0

#2005 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 440 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 15:50

Webový prohlížeč by se asi měl zeptat, když nějaká stránka požaduje přístup k poloze. Nezakázal jsi to kdysi?
  • 0

#2006 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 738 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2019 - 6:56

To jsem hledal, ale nenašel. Našel jsem návod, jak kliknout na ikonu zámečku, mělo by se to zeptat na oprávnění, jenomže jen na PC, ne v prohlížeči na mobilu. Už vím, že budu na podobné věci používat Firefox, nebo Chrome, tam to jde. FF je na můj mobil dost pomalý, ale umí jisté věci, třeba vytáhnout si jistou stránku na ikonu na ploše (pak to vlastně nahrazuje jednoúčelovou aplikaci). Používal jsem ho na Poznejmisto, uměl pohybovat mapou a ne celou stránkou, už to ale taky neumí.


  • 0

#2007 evidlo

evidlo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2019 - 11:33

Od včerejška mi nejde na mapě rozkliknout většina keší. Můj problém, nebo obecný?


  • 1

#2008 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2019 - 11:50

Od včerejška mi nejde na mapě rozkliknout většina keší. Můj problém, nebo obecný?

 

Rekl bych obecny...Take mam s tim nyni problem.


  • 0

#2009 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2019 - 14:47

Momentálně mi vše funguje, tak jak má.


  • 0

#2010 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2019 - 19:37

Od včerejška mi nejde na mapě rozkliknout většina keší. Můj problém, nebo obecný?

Také mi to nejde


  • 0

#2011 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2019 - 20:07

Nejelo to, pak chvilku jo, a teď už zase nic.
  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#2012 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 163 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2019 - 9:52

Pořád to blbne, některé rozkliknout jdou, jiné ne. Nebýt mapy na project-gc, asi bych včerejšek nezalogoval.


  • 0

#2013 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 738 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2019 - 5:46

Na staré mapě toho tak půlka nešla rozkliknout. Tak jsem přepnul na novou a tam to šlo.


  • 0

#2014 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 268 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2019 - 5:49

Taky jsem na to narazil vcera. Musel se menit pohled. Oddalovat a priblizovat mapu.
  • 1

#2015 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 630 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2019 - 14:15

Taky jsem na to narazil vcera. Musel se menit pohled. Oddalovat a priblizovat mapu.

 

A pokud nezafungoval žádný ze zůmů ;), šlo udělat refresh stránky a hledat vhodný zoom znovu. Nejpozději po druhém refreshi jsem se ke každé kešce dostal.

Ale přepnout na novou mapu bude příště jednodušší. :lol:


  • 1

#2016 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 268 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2019 - 15:01

A pokud nezafungoval žádný ze zůmů ;), šlo udělat refresh stránky a hledat vhodný zoom znovu. Nejpozději po druhém refreshi jsem se ke každé kešce dostal.

Ale přepnout na novou mapu bude příště jednodušší. :lol:

 

oddaleni pomahalo, vzdyt jsem to psal. Na nove mape (pokud je to to nove zobrazeni, ktere vyhledava jen v nejakem okruhu) nejak neumim nastavit, aby se mi zobrazily jen Mega eventy po cele Evrope. Obcas se koukam  kde se co po Evrope porada a co by stalo za navstevu. A na te nove mape se nedaji vyfiltrovat jen Mega a Giga. Nebo to jde??


  • 0

#2017 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 365 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2019 - 6:21

A pokud nezafungoval žádný ze zůmů ;), šlo udělat refresh stránky a hledat vhodný zoom znovu. Nejpozději po druhém refreshi jsem se ke každé kešce dostal.

Ale přepnout na novou mapu bude příště jednodušší. :lol:

Ach tak, vy používáte starou mapu a divíte se, že se po kliknutí na cache nic neděje? Vy se tomu divíte? Vážně se tomu divíte, po těch letech, co to nikdy pořádně nefungovalo? :P

(Tedy přesněji, daly se zobrazit všechny cache, kromě té, která vás právě zajímala.)


  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#2018 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 738 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2019 - 6:33

Pokud bude stará mapa blbnout a nová ne, je čas přejít na novou. Starou už neopraví. Starou používám jednak kvůli GME, ale není to nutné, stačí mi nakonec ta, co tam je. Vyhovuje mi i automatické načítání při posunu, na nové vždycky koukám, proč mi tam něco chybí. Ale to je na zvyku. Navíc na nové pokud kliknu na Moje poloha a ono to zafunguje, vidím ikonku kde jsem, stará se jen posune. Nová by taky v tom levém sloupci nemusela ukazovat všechno, co už jsem našel, ale předpokládám, že to je BM omezení. Takže za mě - nová mapa je dobrá a bude třeba si na ni jen zvyknout. Jako kdysi, když se změnila prastará na starou.


  • 0

#2019 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 863 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2019 - 7:38

Jenže mapové vrstvy v nové mapě - buď výchozí "Geocaching", což je skoro slepá mapa :) nebo od Googlu, což je příšernost už roky.

 

Nejhorší je, že v Groundspeaku se měsíce nic neděje v oblasti vylepšení, třeba že by do nové mapy přidali OSM vrstvu. Místo toho je jejich vývojář nucen investovat energii do akcí typu Mystery At The Museum nebo Teenage Mutant Ninja Turtles...


  • 4

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2020 milan.k

milan.k

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2019 - 8:27

Pokud bude stará mapa blbnout a nová ne, je čas přejít na novou. Starou už neopraví. Starou používám jednak kvůli GME, ale není to nutné, stačí mi nakonec ta, co tam je. Vyhovuje mi i automatické načítání při posunu, na nové vždycky koukám, proč mi tam něco chybí. Ale to je na zvyku. Navíc na nové pokud kliknu na Moje poloha a ono to zafunguje, vidím ikonku kde jsem, stará se jen posune. Nová by taky v tom levém sloupci nemusela ukazovat všechno, co už jsem našel, ale předpokládám, že to je BM omezení. Takže za mě - nová mapa je dobrá a bude třeba si na ni jen zvyknout. Jako kdysi, když se změnila prastará na starou.

Osobně používám obě mapy. Na nové se mi líbí možnosti filtrování zobrazených keší, to mají o hodně lepší.

Na druhou stranu mi na ní vadí, že když na ni kouknu, tak se mi z počítači roztočí naplno všechny větráky.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama