Přejít na obsah


Fotka

Monterra


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
214 odpovědí na toto téma

#201 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 380 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2014 - 17:13

Prodám Garmin Monterra za 13.000,-, koupený 25.2.2014 v plné záruce, používaný cca třikrát, pořídil jsem MOTOROLA TC55 ;)

 

Ta MOTOROLA vypada nadherne, ale ta cena! Muzu se zeptat, za kolik jsi ji poridil? Protoze zase mi neprijde o tolik lepsi nez Monterra!


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#202 Bobr_

Bobr_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2014 - 16:07

Tak jsem si včera zakoupil Monterru, teda spíš začenžoval za montanu. mohl by mi v začátku někdo pomoci s orientací v systému monterry?

čekal jsem, že se v tom lépe vyznám.

Ozve se mi někdo ochotný?

 

dík


  • 0

Bobr_.png


#203 Bobr_

Bobr_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2014 - 19:05

Dnešní akce byla zajímavá: doma jsem vytvořil PQ a nahrál gpx soubor tak jako do Montany

po kontrole, keše byly v navigaci. Ráno ovšem ne. Vypnutí, zapnutí nepomohlo. Doma jsem soubor přesunul z karty do paměti navigace a zase byly keše vidět. Vrátil jsem to na kartu a keše vidět jsou dále. Neměl někdo podobné potíže?

 

systém mám aktuální.


  • 0

Bobr_.png


#204 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2014 - 21:33

Jj, obcas sa mi to stalo a preto gpx nedavam na kartu. Dalsia vec ktora ma prekvapila je, ze ked je gpx velke (viac ako 10tis. kesi) a mam ich viac tak sa pri nacitani poskodi. Monterra ho sice nacita, kese tam su ale bez popisu a hintu. Odvtedy pouzivam ggz a mam na karte pre istotu zalohu.
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#205 Bobr_

Bobr_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 22:13

tak jsem dnes chtěl provést aktualizaci a hlásí mi to "Aktualizační soubor je poškozen." Nevíte někdo co s tím je?


  • 0

Bobr_.png


#206 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2014 - 22:06

Aktualizaci přímo skrz menu v Monteře? Nastavení->O zařízení ->Aktualizace firmware? Pokud to stáhneš do PC tak to neotevřeš protože je to .update soubor pro Android.


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#207 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 23:48

Pokusil som sa vytvorit video pre moj program MoZiLive a jeho vyuzitie na export dat do Garmin Monterry - bol pouzity format ggz s tym, ze su tam vsetky waypointy patriace ku keskam a vsetky fotospoilery pre cele slovensko a vzdy 5 logov ku kazdej keske.
Pre zaujimavost ide o cca 70M gpx + 3.7MB indexovy subor xml, ktory ked su zbalene do GGZ maju cca 19 MB .
Obrazky fotospoilerov zaberaju najvia...c miesta ...to ani neviem teraz povedat kolko.
Priopojenie ku PC je cez rozhranie MTP - program si sam vsetko obsluzi, zatial funguje iba nahravanie do Internal Storage.
Start takehoto garmina je celkom svizny, funguje hladanie pokladov s tym ze je mozne na mieste zapisat log do garmina podobne ako v oregonoch...
Vyhodne je aj to, ze sa da v PC pozriet kolko je vlastne v tom androide nahratych kesiek a akeho su typu.
Pripadne otazky rad zodpoviem.
Len pripominam ze program je free a mozete si ho stiahnut na tomto odkaze
http://mozilive.zubor.net/downloads/MoZiLive_install_1.2.6.0.exe

  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#208 Pneu.Beda

Pneu.Beda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2014 - 12:22

To Bobr_ - mne to dnes udělalo aktualizaci na 3.50 skrz Garmin Express. Při pokusech přes aktualizaci pomocí syst. menu - hlásilo, že není žádná aktualizace a najednou ejhle skrz GE to aktualizuje. Možná jsem se pokoušel o aktualizaci dřív než vyšla ???

Dávám však do pléna jiných problém s Monterrou. Používám ji v autě jako autonavigaci v orig. držáku od Garmina. Po ukončení jízdy a vyjmutí Monterry z držáku se většinou ukončí služby Garmin a už nejdou znovu spustit - Monterra pořád hlásí chybu služby Garmin a chce počkat nebo ukončit. Ani jedna z voleb nevede k tomu, aby služby Garmin fungovaly. Ovšem po nějaké chvíli se vše nastartuje a Monterra normálně funguje. Další občasná perlička je, že někdy po vyjmutí z držáku Monterra ohlásí poškození SD Card a přestane ji načítat - standardně na ní mám mapové soubory. Přes PC jsem ji jednou načetl a měla souborový formát označený jako RAW, normálně používám buď NTFS nebo FAT32, pokud nemám větší mapové soubory jak 2GB. Jedna karta má 16GB, druhá pak 8GB. Dík za jakýkoliv názor nebo radu jak dál.


  • 0

#209 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 6:58

Donedavna sme na navigaciu pouzivali PDA alebo MIO - pokusy o navigáciu s garminom O550T v porovnani s iGO nedopadli pre garmin dobre. Od kupy montery sa snazim vyuzivat na navigaciu iba garmin a ako program pouzivam Sygic pre android..Domaca priprava dat je jednoduchsia a nezaberie tolko casu.

Ako SD kartu mam 32G kartu ale po problemoch s nou som skusal aj mensie ale vzdy sa vyskytol problem. Podla mna to teda nezalezi od kapacity resp. jej rychlosti ale je to nejaky bug alebo co. U mna sa prejavovala chyba tak, ze cez pripojenie cez MTP s PC som videl v PC dvojite subory a adresare. Skusal som vselico, samozrejme som hladal info aj na nete /bezuspesne/ ale obycajne pomohlo len vybratie karty a skontrolovanie v citacke kariet v PC cez menu tools. Takto som sa naucil opravovat fantomove adresare az dovtedy kym oprava cez tools v PC nepomohla a pocet fantómových adresarov stupal s poctom vybrati a zasunuti karty do garmina. Nakoniec mi PC vsetko zobrazoval tak ze vsetko tam bolo 5x. Pritom zobrazovanie v monterre bolo vzdy spravne aj programy fungovali spravne. Len ten prenos do PC cez MTP blbol. Este doplnim, ze pri pokuse o precitanie suboru sa to nepodarilo a tak som do PC nevedel nic z monterry nacitat.

Riesenim nakoniec bolo ze v menu nastaveni pri SD karte stacilo pouzit odmontovanie a namontovanie SD karty. Ak sa mi to teraz stane tak odmontovanie/primontovanie karty vzdy pomohlo...

Skus teda odmontovat/primontovat SD kartu, mozno to pomoze aj tebe...


  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#210 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 12:42

Tipujem na virus. Podobne sa mi stalo pri O550
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#211 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2015 - 12:36

ovlada Monterra 3D-Buildigs?

na jednom fore je všeobecny popis

na skusku som nahral na SD podla popisu

v BA nic a ani vo viedni. Ktore mesta tam su ?

 

New Device with hidden .System Folder
Device:\.System\gmap3d.img file
SD:\Map\gmap3d.img file

Other Devices
Device:\Garmin\gmap3d.img file
SD:\Garmin\gmap3d.img file

 

 


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#212 slza14

slza14

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2015 - 21:25

Několik měsíců využívám Monterru a i přes některé drobné chyby jsem si na ni docela zvyknul. No včera jsem si ale pořídil na kolo snímač rychlosti a šlapání Garmin GSC10 a jsem totálně nasr..nej. Ze začátku při pokusu o zapnutí ANT+ ihned chybová hláška a vypnutí ANT. Dal jsem tedy do továrního nastavení a čidlo se chytlo. OK říkám si. Připojil jsem k netu, stáhli se aktualizace všeho možného a ANT zase padá. Odinstaloval jsem tedy aktualizace ANT service a ANT plugins a senzor se chytnul. Vypnul jsem tedy Monterru a těšil se jak ráno vyzkouším - no ani prd - ráno po zapnutí se senzor už nechytnul. Dneska po práci teda znova factory reset, žádné updaty ani připojení na net a senzor se chytnul. Testuju -  vypnu a zapnu ANT a už se zase nechytne. Tak nevím co si o tom mám myslet. Moc vychytaný mi to teda nepřijde, chytá se to víceméně občas náhodně. Mám ještě Oregon 300 a tam se čidlo chytne vždy hned - takže problém vidím v Monteře. Nemáte někdo zkušenosti?


  • 0

#213 Olii05

Olii05

    Olii05

  • Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 6:16

uz dlouho (dobry pulrok) nevysla aktualizace firmware, coz je divny.
taky jste to zaregistrovali?
  • 0

#214 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 12:02

uz dlouho (dobry pulrok) nevysla aktualizace firmware, coz je divny.
taky jste to zaregistrovali?

To neni divny, Garmin takhle dava najevo ze je ten fw bud odladeny, nebo brzo vyjdou novy modely. Ted budou reseny jen problemy, featury v novych fw uz moc necekejte. Osobne mam montanu a zatim me zadne nove rady nepresvedcili o prechodu :)


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#215 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2015 - 14:04

náhodou vyškĺa

Monterra software version 4.10

as of August 6, 2015

Use this support page to install this file.

(223.05 MB)

Notes:
  • Version 4.10_1.28
  • - Added a notification sound when approaching route vias in direct nav mode
  • - Added access to Android recovery menu by holding volume down during startup
  • - Improved map rendering speed when terrain layer is disabled
  • - Improved raster map rendering
  • - Improved stability when rapidly using pinch-to-zoom
  • - Improved POIs to show up to 1.2mi zoom level instead of 300ft
  • - Fixed issue with map layers sometimes panning at different rates
  • - Fixed issue with map zoom level not persisting across opening/closing the app
  • - Fixed grayscale Birdseye imagery drawing incorrectly
  • - Fixed issue with not being able to toggle off some non-basemap images
  • - Fixed issue with not showing icons for GPI points
  • - Fixed issue with not being able to tap custom POIs on map
  • - Fixed issue with direct routes limiting to only 50 points
  • - Fixed issue with compass always pointing north when navigating a track
  • - Fixed possible issue saving points in wrong hemisphere in certain languages
  • - Fixed issue with elevation dashboard and widget not centering on new data
  • - Fixed Mark Waypoint app not using adjusted elevation
  • - Fixed issue with map datum and spheroid not saving with profiles
  • - Fixed issue with routes not recalculating on profile change
  • - Fixed issue with speed alert POIs displaying incorrect speed
  • - Fixed issue with custom POI comments not linking URLs correctly

http://www8.garmin.c...ils.jsp?id=6107


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama