Přejít na obsah


Fotka
* * * * * 8 Hlasů

FAQ: Návod k používání nového fóra

gc.cz

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
63 odpovědí na toto téma

#1 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 15:06

Vzhledem k tomu, že se tu neustále množí dotazy typu "Proč tohle zmizelo?" nebo "Proč to nefunguje?" zakládám tohle téma, kde se budou postupně objevovat návody, jak změnit věci, které změnit jdou z pohledu uživatele. Máme nový systém, tak je třeba si některé věci ujasnit.
 
Upozorňuju, že se tu všechno bude objevovat postupně - sama ještě spoustu věcí objevuju, pepa je naopak opravuje apod.
 
Zároveň prosím o toleranci nedostatků, stejně tak se tu nebude řešit to, proč je reklama tak velká. S reklamou si buď poraďte sami (heslo: AdBlock) nebo si na ni zvykněte. Platí provoz těchto stránek. 
 
Pokud najdete nějakou chybu, se kterou si nedokážete poradit, pročtěte si nejřív tohle téma. Pokud ani tady řešení nenajdete, nahlašte problém pepovi do odpovídajícího tématu zde

 

Abych nezapomněla: Pokud se tu někdo bude opakovaně ptát na něco, co už je vysvětleno, budeme zlí.

 

  • Co se to tady stalo?
    Už delší dobu se tu objevovaly žádosti o aktualizaci systému, na kterém běží fórum, ruku v ruce s nimi šly i žádosti o nové funkce. Proto došlo k téhle velké změně. Většina dat, jako jsou příspěvky v tématech, soukromé zprávy a uživatelé, zůstala.
     
  • Nemůžu se přihlásit!
    • Pokud máte problém s přihlášením, zkuste jako username použít email účtu. Při převodu musely být odstraněny duplicity vzniklé rozdílnými možnostmi pro uživatelská jména starého a nového systému. Někter uživatelské účty byly také na základě shodného emailu sloučeny.

  • Všechny příspěvky jsou o hodinu mimo!
    Ne, nejsou mimo :) Jen je třeba, abyste si nastavili správnou časovou zónu. Ve výchozím stavu je totiž nastavená na čas na nultém poledníku (GMT+0 pokud chcete).
    Vpravo nahoře klikněte na svůj nick -> Mé nastavení a v první roletce vyberte čas, po kterém toužíte. V drtivé většině případů půjde o GMT+1. A nezapoměňte vše potvrdit tlačítkem v dolní části stránky
     
  • Na starých stránkách jsem byl zvyklý, že hned vidím poslední aktivní témata, jejich umístění ve fóru i autory. Teď to nemůžu najít.
    Možnosti jsou dvě:
    a) Pokud vám stačí seznam posledních deseti aktivních témat, stačí se pořádně podívat na úvodní stránku. V pravém sloupečku je místo i pro Aktivní témata.
    B) Chcete-li víc, klikněte v pravém horním rohu na odkaz Zobrazit nové příspěvky. Když se hned neukážou témata z fóra, tak se neděste. V levé části se vám objeví sloupeček, kde si lze vybrat, o jaký typ příspěvků má jít, stejně tak si můžete vybrat, jestli má jít jen o ty, co přibyly od vaší poslední návatěvy, či nikoliv.
     
  • Měl jsem vyplněný odkaz na profil na gc.com i statusbar, ale teď je to pryč. Jak to vrátím zpátky?
    Vpravo nahoře klikněte na svůj nick -> Mé nastavení a sjeďte do spodní části okna.
    Profil na gc.com: Je třeba zadat CELÝ odkaz. Ten získáte třeba tak, že se přihlásíte na stránky geocaching.com, přejdete na svůj interní profil (nebo prostě kliknete SEM) a následně kliknete např. na svůj statusbar. To vás přesměruje na váš veřejný profil s přímým odkazem, který bude vypadat např. takhle:

    http://www.geocaching.com/profile/?guid=ca4566ca-ad1c-4876-9920-f887b8f2e60c
    Ten zkopírujete a CELÝ vložíte do příslušného políčka zde na profilu.

    Statusbar: Do příslušného políčka je třeba zkopírovat jen ČÁST kódu, který najdete na této stránce v nejspodnějším políčku.

    <a href="htt p://w ww.geocaching.com/profile/?guid=ca4566ca-ad1c-4876-9920-f887b8f2e60c" target="_blank"><img src="h ttp://im g.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Let's+Go+Geocaching!&uid=ca4566ca-ad1c-4876-9920-f887b8f2e60c&bg=1" alt="Profile for petulinka1" /></a>

    Zvýrazněnou část (tedy to, co je mezi src=" a " alt -> dejte si pozor, aby tam NEbyly uvozovky) pak nakopírujte do příslušného políčka a vše uložte.
     
  • Co je owner ID a jak ho zjistím?
    Owner ID se používá k identifikaci vašich a vámi nalezených keší. Je potřeba i ke správnému zobrazení keší v mapě nálezů! Dá se zjistit buďto trochu složitě z GPX, nebo ze stránek gc.com

    A bez GPX (ke kterému se dostanou jen PM) se Owner ID zjistí na začátku stránky http://www.geocachin...nt/default.aspx (je označeno jako Member ID nebo Členské ID)


     
  • Po kliknutí na nějaké z témat mě to vždycky hodí na první příspěvek. Proč ne na ten poslední? 
    Vzhledem k tomu, že starý systém neuměl zpracovat informaci o tom, že už máte téma přečteno (nebo kde jste skončili), jsou všecna tmata brána jako nepřečtená
    Momentálně je možné použít ikonku vlevo od názvu tématu k zobrazení témětu od prvního vámi nepřečteného příspěvku.
     
  • Snad jen doplním, že právě funkce Zobrazit nové příspěvky má naopak oproti dřívějšku dramaticky rozšířenou funkčnost. Také to teprve zkoumám, takže jen dvě poznámky:

    1. Levé menu umožňuje zobrazit vybraného typu a vzniklé ve zvoleném čase. Zdá se mi to býti velmi užitečným.
    2. V seznamu je tajně skryta i ikonka náhledu prvního a posledního příspěvku ve vlákně (viz obrázek níže). Kromě náhledu lze vlákno jedním klikem označit jako přečtené. Zdá se mi ještě více užitečným. Jo a je v tom rozbaleném náhledu i volba k zobrazení posledních příspěvků.

    forum.png

    Ještě poznámka pod čarou. Když jsem chtěl doplnit do postu obrázek s náhledem, trochu jsem marně hledal možnost ho nahrát přímo na fórum. Následně jsem to našel - stačí se přepnout volbou dole na "Plný editor"...

     

    Druhá poznámka pod čarou. Náhled vlákna zobrazuje jeho první příspěvek, první nepřečtený příspěvek a poslední příspěvek. Skvělé...

  • Když se podívám do svého profilu, píše mi to pod nickem, že mám status varování. Za co? Nic jsem neproved!
    Není třeba panikařit. Tohle vidí ve SVÉM profilu každý. Po rozkliknutí zjistíte, že tam žádné varování není. Ten samý případ vzniká i pod vaším nickem u příspěvků. Varování poznáte podle toho, že máte u daného příspěvku červený vykřičník vedle onoho statusu varování.
     
  • Kam zmizela sekce FRC? 
    Celá sekce byla nahrazena Inzercí
     
  • Jak mám jednoduše dát odkaz na keš? Dřív na to byl tag [cache ], ale ten teď nikde nevidím.
    Je jen trochu schovaný - v okně pro psaní příspěvku je to třetí ikona zleva (nahoře) - Speciální BBCode. V roletce pak vyberte "cache" a je to :)
     
  • Přestala mi chodit upozornění na sledovaná témata. Jakto?
    Na "vině" je změna systému. Takže si bohužel musíte všechna témata znovu naklikat.
     
  • Jak vypnu editor pro psaní příspěvků?
    V editoru to je první tlačítko vlevo nahoře :)
     
  • V seznamu nalezených keší nevidím u některých názvy. Proč?
    Názvy se u keší berou z lokální databáze (to znamená z té, která je k dispozici tomuhle serveru) a pokud v databázi keš není, název se nemůže zobrazit (protože ho skript nemá kde vzít). Každopádně se nejedná o něco, co by způsobovalo problémy ve statistikách.
     
  • Kam zmizela mapa keší?
    Momentálně se musíte smířit s její neexistencí. Ale nebyla nějakou dobu ani na staré verzi webu.
     
  • Jak nahraju svoje nálezy pro puntíkatou mapu?
    a) Přes menu Geocaching. V pravé části pak najdete odkaz Načtení, kde můžete nahrát GPX s nálezy. Bohužel, MyFinds PQ z gc.com zatím vzdoruje a po nahrání se nic nestane. Takže můžete zkusit GPX generované např. GeoGetem, možná funguje i na GSAK a Mozigo (zatím nemám zprávy od nikoho kdo, by to zkoušel)
    b ) Pomocí skriptu v GeoGetu (geocaching.cz - nálezy)
    c) Je taky potřeba si nastavit owner ID. Návod jak na to máte o něco výš.
    Další návod můžete najít taky na pepově blogu
     
  • Bude podpora Tapatalk?
    Až se vychytají všechny mouchy, tak se teprve začnou řešit další pluginy a přidávání nových funkcí. Tudíž zatím je to ve hvězdách.

  • 24

#2 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 15:34

Díky.

Při vyplňování mě fakt nenapadlo, že musím vyplnit krom adresy obrázku i odkaz, zdá se mi to trochu na hlavu... Na tohle bych fakt jako uživatel nepřišel, je to hodně komplikované.

Asi by to chtělo napsat rovnou nápovědu u vyplňování profilu a statusbaru, protože já osobně jsem zkopíroval adresu GC profilu z adresového řádku - to nefungovalo - musel jsem odmazat až posledních 5 znaků, vzal jsem jen adresu status baru - to taky nefungovalo... Přiznám se, že to nastavení je dost na palici...


  • 0

#3 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 15:46

Tohle neni misto pro narikani nebo sdelovani nazoru!


  • 1

#4 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 15:46

 

  1. Statusbar: Do příslušného políčka je třeba zkopírovat jen ČÁST kódu, který najdete na této stránce v nejspodnějším políčku.
     

    Citace

     

    <a href="http://www.geocachin...ank"><img src="http://img.geocachin...87b8f2e60c&bg=1" alt="Profile for petulinka1" /></a>

    Zvýrazněnou část (tedy to, co je mezi src=" a " alt -> dejte si pozor, aby tam NEbyly uvozovky) pak nakopírujte do příslušného políčka a vše uložte.
     

 

 

Tak zrovna tohle mi vůbec nefunguje, ať si s tím hraju jakkoliv... Ale alespoň mi to už ukázalo jen symbol obrázku. Předtím mi to ukázalo jen holý text s odkazem na obrázek při zkopírování odkazu na obrázek... Přitom předpokládám, že to vkládám správně: 

http://www.geocaching.com/profile/?guid=54a8124e-920b-4142-b027-53a3da62cefe" target="_blank"><img src="http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Let's+Go+Geocaching!&uid=54a8124e-920b-4142-b027-53a3da62cefe&bg=1

 

Nedávám tam okrajové uvozovky, ty uprostřed tam zůstávají...

 

 

 

PS.: S těmi kešemi ([cache]) - je to jak dělat jednoduché věci (viz. staré fórum) děsně složitě a na 10 kliknutí, když to šlo jedním, protože teď tu musíme mít spoustu blbostí na formátování, které nejsou vůbec potřeba, místo toho, co bylo potřeba a je teď schované :-(((


  • 1

#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 15:50

Praveze to spravne nevkladas. Proc tam davas odkaz na profil? Mas tam nakpirovat to, co je MEZI src a alt. Chtela jsem to udelat lip, ale bohuzel se to v citaci takhle smrskne a v code zase nejde zvyraznovat :D


  • 0

#6 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 15:57

Aha, omlouvám se za mou blbost, viděl jsem odkaz, vzal jsem celý odkaz, protože tohle jsem tam už jednou vkládal a to to ještě asi nefungovalo... (tedy, vkládal jsem tam odkaz, který jsem získal pravým tlačítkem myši jako URL Status baru, což je tohleto...) A potom se mi u fóra nezobrazil obrázek, ale jen adresa toho odkazu... Možná to už Pepa od té doby nějak opravil a já si toho jen nevšiml, tak jsem zkoušel jinou cestu....

 

Možná je jednodušší si kliknout na vlastní statusbar - pravé tlačítko - kopírovat adresu URL obrázku a pak to vložit do adresního řádku... 


  • 0

#7 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 16:08

Pockej, co chces teda vkladat? Nejak to nechapu... Jde o statusbar jako takovej nebo o odkaz na profil gc.com?


  • 0

#8 duchtu

duchtu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 16:37

Zdravím, návod je asi teď ze začátku potřeba a to nejen k fóru. Možná by si zasloužil (třeba jen dočasně...) i odkaz přímo nahoře na liště.

Aby se třeba nestalo, že bez návodu návod nenajdu...  :)


  • 1

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 16:40

Na to jsem bohuzel malej pan :(


  • 0

#10 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:03

Díky za návod, bude potřeba :-)


  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#11 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:04

nikde nevidím, co je to ten ownerid a k čemu slouží


  • 1

#12 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:08

Nebudu si vymejslet pohadky. Pokud to vis, tak mi to sem klidne napis a pridam to tam.


  • 0

#13 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:09

Snad jen doplním, že právě funkce Zobrazit nové příspěvky má naopak oproti dřívějšku dramaticky rozšířenou funkčnost. Také to teprve zkoumám, takže jen dvě poznámky:

  1. Levé menu umožňuje zobrazit vybraného typu a vzniklé ve zvoleném čase. Zdá se mi to býti velmi užitečným.
  2. V seznamu je tajně skryta i ikonka náhledu prvního a posledního příspěvku ve vlákně (viz obrázek níže). Kromě náhledu lze vlákno jedním klikem označit jako přečtené. Zdá se mi ještě více užitečným. Jo a je v tom rozbaleném náhledu i volba k zobrazení posledních příspěvků.

forum.png

Ještě poznámka pod čarou. Když jsem chtěl doplnit do postu obrázek s náhledem, trochu jsem marně hledal možnost ho nahrát přímo na fórum. Následně jsem to našel - stačí se přepnout volbou dole na "Plný editor"...

 

Druhá poznámka pod čarou. Náhled vlákna zobrazuje jeho první příspěvek, první nepřečtený příspěvek a poslední příspěvek. Skvělé...


  • 1

#14 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:44

....a navíc umožňuje přejít rovnou k prvnímu nepřečtenému.


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#15 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:51

nikde nevidím, co je to ten ownerid a k čemu slouží

 

Já to taky nevím, nejsi v tom sám :-)

 

Není to podobné číslo, jako bylo kdysi pro generování mapek atd. ??


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#16 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 17:56

ownerid se používalo k detekci vlastních kešek, když tu byla mapa. Dal jsem to teď spíš ze setrvačnosti a když jsem si myslel, že se to sem převede (proč se to nepřevedlo netušim a teď už je to jedno). Takže teď to potřeba není, v budoucnu kdo ví.


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#17 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 18:02

To bude asi Owner ID.


  • -3

#18 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 19:45

ownerid se používalo k detekci vlastních kešek, když tu byla mapa. Dal jsem to teď spíš ze setrvačnosti a když jsem si myslel, že se to sem převede (proč se to nepřevedlo netušim a teď už je to jedno). Takže teď to potřeba není, v budoucnu kdo ví.

Tak jsem sklerotik, není to jenom ze setrvačnosti, ale detekují se podle toho nálezové logy v načítaných GPX do mapiček nálezů.


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#19 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 20:02

Tak jsem sklerotik, není to jenom ze setrvačnosti, ale detekují se podle toho nálezové logy v načítaných GPX do mapiček nálezů.

a co se tam teda má vyplnit? guid, nick...?


  • 0

#20 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 20:06

Je to takové magické číslo, zjistíš buď z GPX svojí keše, kde najdeš

groundspeak:owner id="číslo"

nebo z GPX s nálezy, kde u svých logů najdeš

groundspeak:finder id="číslo"

  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:gc.cz

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama