Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 2 Hlasů

Mapa nálezů


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
93 odpovědí na toto téma

#1 stenli007

stenli007

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 18:01

Ahoj, když kliknu na mapičky v sekci geocaching, tak tam mám jen několik nálezů. Owner id jsem nastavoval, zkusil jsem nahrát nový soubor přímo vygenerovaný od gc.com a stejně to nepomohlo. A při nahrávání mi to sice napíše počet nálezů, ale v seznamu už ty poslední nejsou. Co dělám blbě prosím poraďte. Díky moc


Tento příspěvek byl upraven od stenli007: 16 říjen 2013 - 18:10

  • 0
Nedělám to pro body, ale pro zábavu.

#2 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 18:34

Nemám jak otestovat, ale u mě je divné, že mám polovinu keší v seznamu bez názvu....


  • 1

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#3 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 725 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 18:57

Nemám jak otestovat, ale u mě je divné, že mám polovinu keší v seznamu bez názvu....

 

Neber to nijak zle, ale lidi, vy fakt nečtete? Nahoře v záhlaví toho sloupce s názvem je napsáno:

„Název (pouze dohledatelné v lokální databázi)“

 

To znamená, že název se zobrazuje pouze u keší, které jsou tady na gc.cz nahrané v databázi. A to nejsou zdaleka všechny. Proto ty keše bez názvu. Stejné to bylo u původního webu, kde se to projevovalo mj. i tím, že po najetí myší nad odkaz na konkrétní keš se u některých objevil v bublině jejich název (u těch, co byly v lokální databázi) a u ostatních se neobjevilo nic.


  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4 pankulici

pankulici

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2013 - 11:13

Zdářec,
mát takovej problémeček s červenejma tečkama. V seznamu nálezů je všechno jak má být (kromě času nálezu), ale v mapě jich cca 20% chybí. Např. pražská GC3HP8H, nebo nalezené kešky okolo Blaníka např. 
GC14356, GC1K5AE, atd.

Ve staré verzi geocaching.cz to zobrazovalo správně.


  • 1

#5 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 938 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 7:28

Neber to nijak zle, ale lidi, vy fakt nečtete? Nahoře v záhlaví toho sloupce s názvem je napsáno:

„Název (pouze dohledatelné v lokální databázi)“

 

To znamená, že název se zobrazuje pouze u keší, které jsou tady na gc.cz nahrané v databázi. A to nejsou zdaleka všechny. Proto ty keše bez názvu. Stejné to bylo u původního webu, kde se to projevovalo mj. i tím, že po najetí myší nad odkaz na konkrétní keš se u některých objevil v bublině jejich název (u těch, co byly v lokální databázi) a u ostatních se neobjevilo nic.

Senam keší, vygenerovaný z gc.com do textového souboru a pak nahraný sem, jsem si odsud pak kopíroval do excelu. Poslední uložený mám ze září 2012 a mám v něm názvy u všech českých keší. Teď je to opravdu děravé...

 

Velmi by mě zajímalo, jestli se časem doladí možnost nahrávání txt souboru sem, funkčnost místní databáze a generování map nálezů, nebo jestli se to zavrhlo a mám si shánět nějakou jinou možnost (mám mapu v profilu na gc.com a jiné statistiky tam nechci).


  • 0

#6 Viburnus

Viburnus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 9:12

Mně se v mapách nezobrazuje lautr nic. Jestli jsem tedy správně pochopil, že se mapky generují samy od sebe podle seznamu keší (nebo jsem slep a nikde jsem si nevšiml jak co kam nebo kde to zapnout), Seznam zůstal stejný jako byl před změnou serveru (tj. chybí názvy prémiových a některých archivovaných keší) a bez možnosti editace tady na stránkách teď nemám jak ho aktualizovat, na nahrání gpx z MyFound to tu nereaguje :(
Zdejší tečkovaný mapky se mi líbí, rád bych si v jejich vytváření pokračoval...


Tento příspěvek byl upraven od Viburnus: 21 říjen 2013 - 9:13

  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 940 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 9:29

Myslim, ze Pepa uz vysvetloval, proc TXT neni nadale podporovano. Je to i proto, ze ten TXT soubor neobsahuje vsechny informace potrebne k zobrazeni kese na mapce. (Takze se ta data musela doplnovat odjinud, a to je problematicke.)

 

A jak je napsano ve FAQ, data lze nahrat importem PQ GPX, nebo pomoci API. API urcite pouziva Geoget a GSAK, u ostatnich aplikaci netusim. Cesta pres API je nejpohodlnejsi a nejrychlejsi.

 

Duvod pro TXT opravdu neni, protoze i kdyz aplikace neumi API, export do standardniho PQ GPX by rozhodne mela zvladat! Kdyz ne, tlac na autory, aby tu apliakci vylepsili.


  • 0

#8 Viburnus

Viburnus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 12:33

Nikdy jsem s žádnými txt soubory nepracoval, jen s tím byvším editorem. O tom, že se změnou formy došlo i k omezení obsahu (že se přestaly stahovat souřadnice pro potřeby mapek), se mezi řádky dozvídám až teď od tebe. Takže zdejší mapky nálezů teď nebudou fungovat bez instalace, pochopení a nakrmení nějaké vnější aplikace? :huh:

MyFound soubor PQ GPX vytvořil, ale po jeho nahrání sem se v mých zdejších statistikách nic nezměnilo: pořád tam mám ten neaktuální seznam odlovených.


  • 0

#9 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 12:38

Nikdy jsem s žádnými txt soubory nepracoval, jen s tím byvším editorem. O tom, že se změnou formy došlo i k omezení obsahu (že se přestaly stahovat souřadnice pro potřeby mapek), se mezi řádky dozvídám až teď od tebe. Takže zdejší mapky nálezů teď nebudou fungovat bez instalace, pochopení a nakrmení nějaké vnější aplikace? :huh:

MyFound soubor PQ GPX vytvořil, ale po jeho nahrání sem se v mých zdejších statistikách nic nezměnilo: pořád tam mám ten neaktuální seznam odlovených.

Ten soubor si vytvářel jak, když si basic member? Nahraj ho sem do kategorie "Soubory pro admina"


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#10 Novom

Novom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 12:55

Ten neaktuální seznam odlovených mám také a to jsem PM a nahrával jsem normální GPX My finds. Kdyby se změny projevily, tak to vidím na první pohled, mám odlovený jeden obrazec, který se na mapě nezobrazil. Zřejmě porucha při přesunu.


  • 0

#11 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 12:56

Ten neaktuální seznam odlovených mám také a to jsem PM a nahrával jsem normální GPX My finds. Kdyby se změny projevily, tak to vidím na první pohled, mám odlovený jeden obrazec, který se na mapě nezobrazil. Zřejmě porucha při přesunu.

A nahrál si to podle správného postupu co jsem uvedl?


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#12 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 13:10

Já mám taky s nahráním nálezů problém. Nahrávám nálezy z geogetu pomocí toho skriptu či čehosi. Ale když dám nahrát, tak to proběhne, vypíše hlášku, že hotovo, ale tady koukám a naposledy nahrané keše mám ješt ěpřed změnou webu.

Nejsem si jistý, jestli to hlásí chybu nebo je to normální hláška, geoget mi po proběhnutí toho skriptu napíše:

 

Výsledek nahrání:

akce:nalezyiu

info:chyba:prilaseni

data:

 

Nevím jestli je to chyba přihlášení nebo to nic neznamená, ale nastavení username a hesla v konfiguraci pluginu mám dobře. ostatně jsem nic neměnil. Leda že by byl problém u mě v té přehlásce nad "e", ale s tím geoget nikdy problém neměl a tenhle web aspon předtím taky ne, ted mi tu taky funguje, normálně se tím přihlašuju.


  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 940 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 13:23

To info:chyba:prilaseni znamena urcite chybu prihlaseni.


  • 0

#14 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 13:28

Ještě popátrám, on se ten web měnil z win-1250 na utf-8 a to by mohlo problémy s diakritikou způsobit


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#15 Novom

Novom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 13:32

Nahrál jsem to tak, jak to bude nahrávat každý, kdo sem přijde. Vezmu zazipovaný GPX soubor a nahraju ho na stránky. Přesně tak, jak jsem to dělal posledních X let a jak by to mělo fungovat. Navíc to je i na té stránce takto popsáno. Pokud je třeba jiný postup, problém bude mít každý.


  • 0

#16 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 17:43

Pokud je to chyba přihlášení, tak nevidím ale nikd eproblém. Jak jsem psal, mám v geogetu vše nastaveno správně, rozhodně tak, jak jsem to měl před změnou webu a to plně fungovalo. Na nový gc.cz se přihlašuju stále pod stejným nickem s "ë" a bere mi to. Stejně tak to mám nastaveno v geogetu.

Pokud to nebude v tom co píše pepa, tak pak nevím, kde může být chyba a jak to řešit.


  • 0

#17 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 17:47

Můžeš to zkusit teď?


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#18 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 709 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 18:22

Nahrál jsem to tak, jak to bude nahrávat každý, kdo sem přijde. Vezmu zazipovaný GPX soubor a nahraju ho na stránky. Přesně tak, jak jsem to dělal posledních X let a jak by to mělo fungovat. Navíc to je i na té stránce takto popsáno. Pokud je třeba jiný postup, problém bude mít každý.

No taky se pridam. Znovu jsem zkusil nahrat zazipovane GPX jak jsem ho stahl od groundspeaku (v mem pripade cca 20MB) a po cca 1 minute dostanu hlasku :

Spojeni preruseno

Spojeni se serverem bylo v prubehu nacitani stranky ukonceno.

.....

Nejak se mi nezda, ze bych neco delal spatne.

 

Tak jsem ten soubor nahral do GeoGetu a pomoci pluginu "Geocaching.cz nálezy" nahral a bylo to vse nahrano behem okamziku.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#19 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 18:31

Můžeš to zkusit teď?

Ha, už to napsalo

Info:ok

 

a kešky jsou už nahrané na webu.Takže vyřešeno. Díky!


  • 0

#20 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 18:37

No taky se pridam. Znovu jsem zkusil nahrat zazipovane GPX jak jsem ho stahl od groundspeaku (v mem pripade cca 20MB) a po cca 1 minute dostanu hlasku :

Spojeni preruseno

Spojeni se serverem bylo v prubehu nacitani stranky ukonceno.

.....

Nejak se mi nezda, ze bych neco delal spatne.

 

Tak jsem ten soubor nahral do GeoGetu a pomoci pluginu "Geocaching.cz nálezy" nahral a bylo to vse nahrano behem okamziku.

Jednak to mohl být nějaký chvilkový výpadek a potom 20MB zip který se musí rozbalit a vyparsovat už dá serveru poněkud zabrat. Proto je prefererované přímé nahrávání pomocí api.


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama