Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 2 Hlasů

Mapa nálezů


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
93 odpovědí na toto téma

#81 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 438 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2015 - 22:42

Zdravím,
nechci zakládat nové vlákno, tak s dovolením využiju tohle.
Cca 2 roky zpět jsem byl zvyklý si generovat mapičky nálezů (zdejší slepé mapy s červenými tečkami) pomocí skriptu, který ale potom přestal fungovat. Teď jsem se po vyzkoušení několika možností ke kýženému výsledku nedobral. Chci se proto zeptat, jak lze dnes vygenerovat mapu nálezů v případě, že mám jen basic účet?
Předem díky za radu ;)

Nejjednodušeji jedním z pluginů pro statistiky v GeoGetu. GeoGet ti taky umožní legálně stáhnout tvé nálezy.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#82 brtnicek

brtnicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2015 - 6:34

V tom pripade si musis nekde "stranou" vytvorit odkaz, ktery ti zobrazi tvoji mapku okresu, a ten odkaz tam rucne vlozit podobne jako ted vkladas ostatni.

 

Ja ti navrhoval v prvnim prispevku moznost "naklikat" si ve Statoru to, co chces ve statistikach mit. Pak uz bys jen jednim kliknutim aktualizovala vzdy vsechno najednou a rucne nebo automaticky to zkopirovala cele do tveho profilu. Je to pro tebe dost ve srozumitelstine? ;)

Děkuji, :) :) :) 
Měla jsem ted trochu jiné starosti, než nějaké mapy, tak jsem tady dlouho nebyla..... 
Ale asi jo, asi je to srozumitelné. Prostě musím vydlabat statistiku tak, aby se mi automaticky nenačetla do profilu a z toho si vycucnu jen to, co chci. OK, "DrakMrak" už ze mě dlouho nebyl na nervy, tak se na něj případně naživo obrátím :) 
Díky


  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....


#83 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2015 - 8:34

V Geogetu pomoci Statoru muzes udelat v podstate presne to, co mas v profilu ted. A pak si to klidne dat na profil :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#84 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2017 - 21:44

zdravím, nemá mapa nějaký limit? poslední dobou se mě nedaří nic přidat .. vždycky to řekne že to načetlo tak 1 až 4 body a hotovo .. děkuji za pomoc


  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#85 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2017 - 21:56

zdravím, nemá mapa nějaký limit? poslední dobou se mě nedaří nic přidat .. vždycky to řekne že to načetlo tak 1 až 4 body a hotovo .. děkuji za pomoc

 

Je tu nekde nejaky vseved, ktery by vysvetli tu otazku? Ktera mapa, ktere body, kdy, co vlastne delas?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#86 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2017 - 22:06

téma se týká mapiček (nepředpokládal jsem, že to musím vysvětlovat) - takže se ptám jestli mapičky mají nějaký limit .. používám je už pár let, doposud vše fungovalo, používám stále stejný postup, ale z ničeho nic se mě do bodů načte obvykle 1, 2 nebo 3 body bez ohledu na to kolik bodů GPX obsahuje

 

bavím se o tomhle 

http://www.geocachin...emesta&uid=7703


  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#87 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 11:15

Stator ma mapicek nekolik, takze pokud neuvedes, ze se jedna o puntikatou mapu CR, muzu pouze vestit z kristalove koule.

 

Napred si tedy vysvetlime, jak tato mapa funguje: Puntiky jsou generovany serverovou aplikaci mapgen a k tomu je treba:

 

  • seznam nalezu ulozeny na serveru gc.cz
  • zadat (mimo jine) spravne ID uzivatele na tomto serveru pri volani mapgenu pro vygenerovani mapy

O zadnem limitu pro pocet nalezu na gc.cz nevim. Sam mam nalezu o neco vice nez ty, a problem jsem nepozoroval. Ale vzhledem k tomu, ze nepouzivas Stator, tak je dost mozne, ze nektery z vyse uvedenych bodu pro vygenerovani spravne mapky neni splnen.

 

EDIT: on je trochu problem i ve mne, ze jsem nerozeznal, k cemu se vztahuje to 2 roky stare vlakno, ktere jsi vytahl na svetlo sveta. Ale i tak plati - cim presneji popisete problem a pouzivany postup, tim lepsi odpoved dostanete.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 29 leden 2017 - 19:40

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#88 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 18:35

díky GORDe, používám to průběžně už pár let, naposledy jsem aktualizoval někdy v listopadu .. zkoušel jsem to v rámci nového roku, ale bez úspěchu, jelikož vše v minulosti fungovalo bez problémů a nic jsem neměnil, tak nevidím důvod hledat problém ve špatném ID .. z minulosti vím, že nemá cenu načítat celý foundit soubor, pač je tam toho příliš moc a systém si s tím neporadí, proto používám exporty z GSAKu

 

a teď je otázka, proč z ničeho nic to přestalo fungovat .. jediné co mě napadlo byl právě ten limit .. jinak používám stejné postupy jako loni (kdy jsem neměl žádný problém) proto je pro mě záhadou, že to najednou nejde .. nevím jak lépe to popsat :)


  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#89 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 19:06

Tezko radit, kdyz opet nepises nic, z ceho bych mohl soudut co vlastne delas. Treba

 

  • netusim, co myslis tim "nacitat foundit soubor"?
  • s cim si system neporadi a jaky system si s tim neporadi?
  • jak ukladas nalezy na server gc.cz?

Pro me porad mluvis v hadankach a nejasnosti, misto abys je odpovedi vysvetlil, naopak pribyva. Fakt ti nevidim na klavesnici a nemam nejmensi tuseni jake jsou prave ty tvoje osvedcene a drive fungujici postupy.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 29 leden 2017 - 19:39

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#90 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 19:38

Gorde, píšeš omylem gc.com místo gc.cz...
  • 0

#91 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 19:39

jeee, sorry, opravuji. diky za upozorneni


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#92 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 116 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 20:23

A není náhodou problém v nahrávání nálezů právě na gc.cz? Autostat to tam nějak nahrával sám, netuším, jestli to ještě jde. Při používání Statoru jsem to tam musel nějak nahrávat (asi příkazem v Kombajnu, už nevím), poslední verze Statoru už to umí (umí zavolat plugin). Pozná se to snadno, vyskakuje taková ta hláška, co se musí odkliknout. Vím že i to odkliknutí se dá automatizovat, zatím mi to nestálo za to se tím zabývat.


  • 0

#93 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 20:31

Vzhledem k tomu, že puntíkovaná mapa se vlastně vytváří nahráním keší na gc.cz (zbytek z pohledu uživatele je jen neměnný odkaz na mapgen), skoro bych řekl, že problém musí být v nahrávání nálezů na gc.cz... ;)
  • 0

#94 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 116 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2017 - 6:56

Ono se nakonec stačí podívat tady do fóra na geocaching.cz do sekce Geocaching v horním řádku, tam jsou nahrané nálezy vidět. Nálezy toho, kdo je na fórum přihlášen, proto si to musí zkontrolovat ten, koho se to týká.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama