Přejít na obsah


Fotka

GgStat poradna - kdyz statistiky zlobi


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#1 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 15:02

Zdravíčko, rád bych se zeptal, co dělám špatně při generování statistiky přes GgStat. Umístil bych dotaz jinam, ale vhodné témata jsou bohužel zamčena :(

Konkrétně jde o nálezy podle kraje na mém profilu/záložka Mapy. Mapka se zobrazuje v pořádku, ale pod ní je tabelární přehled pro okresy a ne pro kraje. Kód v template je jako:

Header Nálezy podle kraje
FindsByKrajCZMap Flags:N none
SPLIT 2
WIDTHNEXT 370
RANGETABLELINESNEXT 1 10
FindsByCantonTable none
WIDTHNEXT 370
RANGETABLELINESNEXT 11 20
FindsByCantonTable none


Header Nálezy podle okresu
FindsByOkresCZMap Flags:N none
SPLIT 2
WIDTHNEXT 370
RANGETABLELINESNEXT 1 10
FindsByCantonTable none
WIDTHNEXT 370
RANGETABLELINESNEXT 11 20
FindsByCantonTable none

Nepomohl by někdo co dělám špatně?

Díky za případné info.


Tento příspěvek byl upraven od Firestone-: 18 říjen 2013 - 15:06

  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 296 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 15:14

Pro kraje je treba FindsByCountyTable, ty tam mas FindsByCantonTable.


  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 000 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 15:39

Temata nejsou zamcena bezduvodne. Ale nikdo ti nebrani ti vyrobit si nove tema!


  • 0

#4 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 9:11

Díky moc zdravotní sestřičce za radu! :) Sice mně nejde do hlavy, kde se to tam vzalo, protože ten template mám už celkem dlouhou dobu. Anebo jsem si toho všiml až teď :)

to HaLuMa: Nechtěl jsem právě zakládat nové téma a zbytečně fórum plnit novým tématem.


  • 1
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 296 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 9:47

Ono to tema stejne bude potreba. Minimalne do doby, nez se vyladi nove vznikajici udelatko na statistiky.


  • 0

#6 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 10:33

A jinak předpokládám, že správná funkčnost diakritiky ve statistikách, pokud jsou umístěny na profilu GC, docílit nelze? Nebo se situace nějak změnila?


  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 459 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 10:41

Samozrejme ze lze a slo to vzdycky. Jde o spravnou volbu OUTCODING. Pro ulozeni vysledku na gc.com by to melo byt UTF-8.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 10:55

No já s tím bojuji už celkem dlouhou dobu. V používaném template to mám na začátku template jako:

# Template.cz - konfigurační soubor pro GgStat


# Vstupní kódování (iso-8859-2,iso-8859-1,utf-8)
INCODING cp1250
# Výstupní kódování (iso-8859-2,iso-8859-1,utf-8)
OUTCODING utf-8

  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 459 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 11:02

Fakt se mi nechce hledat tvuj profil, abych zjistil, co mas spatne zobrazeno a co ne. Ale uz z toho kratkeho useku template souboru je videt, ze kodovani v nem asi nebude uplne spravne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 296 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 11:03

Usekla jsem to na novy tema, plevelit vlakno GG nebudeme. (pro ty, co tomu maj problem rozumet: vzala jsem souvisejici prispevky a supla do novhyo vlakna)

 

Firestone: ono tak ymuzes mit spatne kodovani primo v tom souboru sablony. Proto ti to nefunguje.


  • 0

#11 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 11:25

Ano, to jsem zkoušel zástupné znaky v době, kdy jsem nebyl schopný správně diakritiku rozchodit. Pomocí pspad editoru mám nastavené v template i v odkazujících html souborech kódování jako CP1250, ale i když mám někde diakritiku bez zástupných znaků, tak se mně nezobrazí. Např. e-s-háčkem mám jako obyč e bez háčku. Ale z-s-háčkem se zobrazuje dobře.


Tento příspěvek byl upraven od Firestone-: 19 říjen 2013 - 11:29

  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#12 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 296 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 11:29

A ted s ebavime o tvym profilu nebo souboru se sablonou?

 

Btw. moje zkusenost je ta, ze i kdyz pspad tvrdi nejaky kodovani, nemusi to v nem ulozit. Napr. jakmile jsem nainstalovala klienta pro box.com, tak se mi rozhazely nabodenicka v celym systemu a pspad mel velkej problem.


  • 0

#13 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 11:45

No v mém template mám například e-s-háčkem, pspad tvrdí, že je template jako CP1250, ale když si zobrazím vytvořený profil na webu, tak tam mám jen e.

EDITED: A není v případě gord-a řešením to, že má statistiky externě na svých stránkách a nemá celý kód statistiky/profilu přímo na GC, jako to mám já?


Tento příspěvek byl upraven od Firestone-: 19 říjen 2013 - 12:09

  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 459 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 12:09

Aha. Kdybys rovnou napsal, co myslis tim fungovanim cestiny v profilu, mohli jsme si usetrit opakovani jiz nekolikrat napsaneho. To je vlastnost Groundspeaku. To neni chyba GgStatu. Gc.com proste nekde nektere znaky zobrazuje bez diakriitiky (alespon ze jsou i nadale citelne). Je to tak jiz nekolik let. Letos pry presel na Unicode, ale zjevne ne vsude a uplne - jak tam byva zvykem, zase je to polotovar.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 12:21

Vida, tak jsme se dobrali dohody :) OK, takže vše při starém. No škoda, třeba časem.


  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#16 L@Troj

L@Troj

    L@Troj

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2013 - 15:37

Já mám statistiky přímo na stránkách geocaching.com. Když se podíváš na napsané texty diakritika tam je všude.
Jak toho dosáhnout?

Úpravou template:

TRANSLATE š->š
TRANSLATE ň->ň
TRANSLATE ř->ř
TRANSLATE č->č
TRANSLATE ě->ě
TRANSLATE ů->ů
TRANSLATE Č->Č

Předchozí podobné zakomentuj # nebo smaž. ;)


  • 0

GeoVysočina ...geocaching nejen na Vysočině
Copy - nový klon Dropboxu


#17 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2013 - 11:35

Áá vida ho! Zdá se, že to funguje!

Měl jsem v template

TRANSLATE š->š
TRANSLATE ň->ň
TRANSLATE ř->ř
TRANSLATE č->č
TRANSLATE ě->ě
TRANSLATE ů->ů
TRANSLATE ú->ú
TRANSLATE Č->Č

a to bylo zjevně špatně. Přidáním amp; se vše, zdá se, vyřešilo! Díky moc za radu :)


  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#18 zdeziz

zdeziz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 13:36

Mě sice statistiky nezlobí, ale dotaz bych měl. Obecně - pokud jsem správně pochopil, byl vývoj GgStatu ukončen. Pravděpodobně už makáte na náhradě, za což Vám budiž čest a sláva vyslovena. A teď skromný dotaz. Nejspíš jste nepřehlédli téma Challenge - 360 degrees of the Czech Republic GC4PCQB. Existuje nějaká možnost, že by se podobná věc, jako je ověřovátko u téhle keše stala součástí geogetích statistik? Něco na způsob Ani Mapa - vygeneruju si obrázek, vložím do statistiky. Samozřejmě myslím podle HC. Ve vlákně je popis SQL od tarmara, ale já umím jen česky, nevím, o čem je řeč. Pokud na to už někdo odpovídal, omlouvám se, možná jsem něco přehlédl. Díky zdeziz

[topic='http://www.geocachin...blic/'][/topic]


  • 0

#19 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 280 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 14:31

Nechci ti brát iluze. Zmíněné ověřovátko Challenge - 360 pro svou plnou funkčnost vyžaduje:

  1. Existenci všech keší ČR v databázi. (jakž takž splnitelné)
  2. Možnost použít skripty v profilu na GC.COM. (nesplnitelné)
  3. Opravdu velkou hromadu práce.

Když to srovnám s alternativním postupem (vložením odkazu na Project-GC), tak se to po všech stránkách nedá srovnat. Proč dublovat funkčnost, kterou někdo dobře udělal a kterou lze snadno použít?

 

Na ukázku, jak to můžeše mít v profilu hned a bez práce:

 

zdeziz-360.jpg


  • 0

#20 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 15:52

...ono ani tak nejde o dublování téhož - tazatel nechce do profilu zobrazení splní úkolu kešky, nýbrž zobrazení se středem na svých HC


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama