Přejít na obsah


Fotka

GgStat poradna - kdyz statistiky zlobi


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#81 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2014 - 18:59

Tak jsem na ararat hodil upravenou verzi 1.1.36c, která řeší problémy se záložkama. Jinak je tam pouze přidáno DEFINEICON

DEFINEICON 1->http://www.geocaching.com/images/stars/stars1.gif
DEFINEICON 1.5->http://www.geocaching.com/images/stars/stars1_5.gif
DEFINEICON Plzeňský->http://rekos.psp.cz/data/images/37512/30x30/554791.gif

umožňuje to definovat/předefinovat ikonky, vždy se zobrazí ikona + text

 

Znovu upozorňuju na zmenšení šířky rámečku, v templatu je třeba změnit na

WIDTH 750

  • 2
MaFa

#82 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 18:15

Ahoj, Avast hlásí: Infekce Win32:Evo-gen [Susp]. Předpokládám správně, že jde o planý poplach?

Díky


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#83 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 19:18

Tak já používám Comodo jako firewall/antivir a to nic podezřelého nehlásilo. Zřejmě to má pro Avast podobnou signaturu, protože podobných hlášek o Win32:Evo-gen [Susp] a Avastu je internet plný.

Tady máš výsledky scanu www.virustotal.com


  • 0
MaFa

#84 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 19:21

Díky, s důvěrou nainstalováno :rolleyes:


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#85 mlade sane

mlade sane

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 16:15

Problém: AutoStat, nadmořská výška

 

Přátelé, nejsem zvyklý otravovat s kdečím, většinu věcí rozchodím samoučně, ale s tímhle už se drbu půl roku, přitom je to taková zdánlivá pitomost (a nikde jsem na podobný problém nenarazil).

 

Ve statistikách v profilu mám seřazení nálezů podle nadmořské výšky.

1. 1107 m .... keš XY

2.   750 m .... keš TY

3.   660 m .... keš RY

to všecho klape

 

Ale běda od nejnižší:

1.    106 m .... keš AB

2.    107 m .... keš CD

3.    110 m .... keš EF

4.  1107 m .... keš XY !!!

5.    114 m .... keš GH

a dál už zas ok.

 

S Templatem jsem dělal psí kusy, momentálně to vypadá takto:

 
RANGETABLELINESNEXT 1 20
TAGTABLE TagElevation Date Icon Code Name
SORTTAGINDEX 1
SORTTAGTABLE -NUM
TagCustomizedList TagFound Několik nejvyšších
 
RANGETABLELINESNEXT 1 20
TAGTABLE TagElevation Date Icon Code Name
SORTTAGINDEX -1
SORTTAGTABLE -NUM
TagCustomizedList TagFound Několik nejnižších
 
Může mi někdo, prosím, poradit, zda se s podobným problémem setkal a co s tím?
 
Díky.
 
Pavel

  • 0

#86 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 16:51

Uz davno si to nepamatuju, ale rekl bych, ze SORTTAGINDEX je poradi sloupce, podle ktereho se ma radit. Urcite je hodnota -1 spravne?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#87 mlade sane

mlade sane

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 17:01

K tomu jsem došel empiricky - jinak to řadí ty nejvyšší, zatímco já potřeboval ten chvost dole. Teoreticky při konstatním počtu nálezů X by stačilo napsat:

 

RANGETABLELINESNEXT X-20 X
 
a pak může být ta hodnota 1. (I když to pořadí bude pak stejně od vyšší k nižší.)
 
Jenže to v praxi nejde, potřebuješ obrátit celé pořadí tak, aby první byla nejnižší. S tou -1 to funguje. Resp. fungovalo to, dokud jsem neodlovil horu přes 1000 m n.m., která s tím zamíchala.

  • 0

#88 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 17:23

No, ja nevim, empirie je dobra vec, ale cetl jsi dokumetnaci? Tam nic o zapornych hodnotach v parametru SORTTAGINDEX neni. Mozna ti to zdanlive funguje jen proto, ze se nekde neco prepisuje, bere nahodou neco jineho nez ma, ... Podle tam psaneho znamena 0, ze budou radky razeny podle hodnoty tagu. A pokud je chces radit numericky, musis pouzit jeste prikaz (v tvem pripade) SORTTAGTABLE +NUM.

 

RANGETABLE s tim nema nic spolecneho. Ten prikaz jen rika, ktere radky do vystupu zaradit. Pokud budes mit razeno rostouci posloupnosti (+NUM), pouzijes prvnich X radku a mas v tabulce nejnize polozene kesky. Pokud budes mit klesajici posloupnost (-NUM), pouzijes X radku a mas  v tabulce nejvyse polozene kesky.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#89 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 17:32

To se divím, že ti to vůbec funguje, správně to je

RANGETABLELINESNEXT 1 20
TAGTABLE TagElevation Date Icon Code Name
SORTTAGINDEX 1
SORTTAGTABLE +NUM
TagCustomizedList TagFound Několik nejnižších

Problém je, že si lidi nečtou návody, který jiný lidi dávali pracně dohromady.

Jinak nejdná se o nejnižší/nejvyšší keše, ale o nejníže/nejvýše položené nad mořem.


  • 1
MaFa

#90 mlade sane

mlade sane

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2014 - 17:34

Až je mi trapně, jak to bylo jednoduché. Jsem rád, že se nemusím dál uchylovat k BF metodám jako je mazání jednoho řádku v html přes úpravy profilu po každém novém vygenerování statistik.

 

Díky moc.


  • 0

#91 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2015 - 14:06

Používám jedno obecné steré vlákno...
 
Objevil jsem chybu ve zpracování mapy Polska - GgStat tvrdě vyžaduje velká / malá podle toho jak to má definováno a u dvouslovných názvů vojvodství se netrefil. Opravit se to dá vložením dvou řádků do úvodní části šablony:
 

# Polsko
DEFINECOUNTY CC Kujawsko-Pomorskie
DEFINECOUNTY NN Warmińsko-Mazurskie


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#92 hudyny

hudyny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 21:35

Sorry, že to dávám sem,ale k autostatu jsem nenašel forum..z araratu je odkaz na neaktuální a je tam odkaz na další, které je taky uzavřeno atd atd..

 

Ale k věci...jde nějak autostat přinutit aby mi při generování statistik nestahoval logy a já u toho nestrávil hodinu, protože po pár zavoláních ho API odřízne? Nálezy si pravidelně aktualizuji sám ručně. Zkoušel jsem dát v autostat.ini hodnotu downloadLogs=0 ,ale stejně po spuštění autostatu vylítne obrazovka získávám vaše nálezy...Díky za radu.


  • 0

#93 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 22:06

1) zablokovat lze všechno - zakomentováním příslušného příkazu v programu Autostatu. Když jsem to tam dodával, tak jsem netušil že se najde někdo, komu by to dělalo problémy. Dosud jsem narazil jenom na jednoho kačera který mý problémy s taháním nových nálezů - a ten má hodně přes 30000 a je podezření že jsme se dotkli nějakého interního limitu Groundspeaku, protože pro takového kačera nejsou schopni ani MyFinds generovat. HaLuMa taky neporadil (uvidíme až odzkoušíme novou verzi).

Pokud jsi skutečně "hudyny" (tady jsi bohužel jako anonym), tak máš 6000 nálezů a to stahování nálezů chodí bez problémů.

Takže je problém někde u tebe. Pokud si nálezy normálně stahuješ - tj používáš doporučenou funkci GeoGetu - tak funkce volaná v Autostatu musí zabrat maximálně dvě sekundy. Autostat volá totiž přesně tu samou funkci jakou používá i GeoGet !! 

 

2) API ho odřízne ? Tak to jsem ještě neviděl. Maximálně může dojít k tomu, že pokud je nových nálezů více jak asi 800, tak je tam minutové čekání na pokračování. Prozradím ti, že minuta je s desetisekundovou rezervou, takže to můžeš o 10 sekund zrychlit (vypozorováno). Kolikrát za život budeš mít naráz více jak 800 nových nálezů ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#94 hudyny

hudyny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 22:41

Tak dělám asi něco špatně..jakmile pustím autostat...tak začne získávat moje nálezy v dávkách po 30 ti keší a po chvíli dostanu hlášku GetUsersGeocacheLogs [140] The number of calls allowed for this Method has been exceeded. 


  • 0

#95 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 22:51

Měl by tahat pouze nové nálezy. Pokud je teď pauza po 30, tak je to nová změna od GC.COM. Pokud budu mít pozítří více jak 30 nálezů, tak uvidíme... Třeba se mezitím ozve někdo další.

 

Ale úplně stejné chování budeš mít když si nové nálezy dotáhneš v GeoGetu ručně. Jak jsem psal, Autostat volá fuknce API GeoGetu které tu činnost provedou. Leda by HaLuMa napsal, že on sám v GeoGetu používá nějakou jinou modifikaci té funkce.

 

V každém případě, vždycky prostě musíš vydržet než se nové nálezy dotáhnou, protože příště by to jelo znovu. Kolik těch nedotažených nálezů vlastně máš že je to takový problém ?


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 02 červenec 2015 - 23:01

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#96 hudyny

hudyny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 23:25

No právě, že když dám aktualizovat nálezy tak je to v pohodě a je to během chvilky..,ale ten autostat jede všechny nálezy od nuly a to je mi právě divné...Ta hláška se neobjeví hned po 30 ti nálezech..Ale skript jede od nuly a dávkuje po 30 ti keších a za nějaký čas hodí výše uvedenou hlášku. Bohužel ani nepomůže když ho nechám dojet do konce(on si za nějaký čas stáhne těch 6k nálezů a statistky vygeneruje),ale příště jede zase od nuly..kdežto aktualizovat nálezy je ok a za pár vteřin je hotovo. 


  • 0

#97 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2015 - 0:04

Používám to úplně stejně. Většinou aktualizaci odklepnu ručně a až pak za nějakou dobu pouštím statistiky a nikdy jsem u sebe nebo u přítelkyně neměl problém. Problém jsem měl pouze u toho kačera s moc nálezy.

V Autostatu se používá stejná sekvence jako v Combine2.
        if debugMode then GeoImportBegin;        
        GCLiveUpdateUserLogs(AnsiToUtf(gsusername));          
        if debugMode then GeoImportEnd;                       
To skoro vypadá, jako kdybys tam měl nějak špatně identifikaci toho, kde se minule skončilo. Bohužel, kde a jak je to poznamenané ví jen HaLuMa. Psal, že pro novou verzi to bude měnit.

Ještě mne napadlo, jestli tvůj problém není spíše tahání logů na tvých vlastních keších ! Osobně tuto funkci nepoužívám, odpovídalo by tomu i to dělení po 30. Tam není žádná možnost jak dotáhnout jen novinky, tahá se vždycky všechno.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 03 červenec 2015 - 0:13

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#98 hudyny

hudyny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2015 - 0:17

Tak počkám co na to Haluma...Vím, že psal, že s novou verzí to  bude poznamenané přímo v DB...,ale novou verzi jsem stáhl a problém přetrvává stále. 

 

Tahání logů na vlasních keších mám taky vypnutý..jak v konfiguraci pluginu při spuštění(odškrnuté nálezy na vlatních keších) tak na tvrdo nulou v INI souboru. 


  • 0

#99 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2015 - 7:42

A kdyz spustis rucne funkci Databaze - Import - Aktualizovat vase nalezy, tak to udela co? Prvni pouziti teto funkce sice stahne vsechny tvoje logy, ale dalsi uz stahuje jen ty nove. Pokud nebude stahovat jen nove, tak je nekde problem. S predchozi verzi GG jsem tento problem uz jednou resil - byl v chybne instalaci jazykoveho balicku do Win 8.1. Ale ten problem by mel byt v novem GG vyresen. Takze spust tu vyse zminovanou funkci, jednou to pretrp (pokud to bude potreba) a pak to spust znovu. Uz by to melo tahat jen nove nalezy.

 

A kontrolni otazky, ktere ovlivnovaly chovani v pripade, ktery jsem resil v predchozi verzi GG:

 

jakou verzi win mas?

mas je ceske? original nebo neco doinstalovavaneho?

jak mas na gc.com nastaveny jazyk?

jaky mas nastaveny format data a casu na gc.com?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#100 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2015 - 7:56

Jen k tomu odrezavani po 30 lozich - to je relativne novy omezeni zememluvu. Staci pockat a bude tahat. A mam pocit, ze to, co taha, nejsou tvoje logy, ale logy na tvejch kesich. Ale ruku do ohne za to nedam, Autostat uz jsem nepouzila asi milion let :D


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama