Přejít na obsah


Fotka
* * - - - 1 Hlasů

a:DrakeSync


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
420 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2013 - 20:44

To spis zalezui na tom, co je exportovano zknihovny, jake jsou verejne funkce. To neni az tak uplne veci jazyka. Tak mi mailem nebo na sz posli tvuj mail, poslu nejake jednoduche priklady. Ale vzpominam si, ze nejvetsi problem je prave ve spravne volbe typu parametru. No, uvidis.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 19:27

Takze jsem zkousel co a jak pomoci DLL. Mam uspech, ktery by mohl vyresit problem s ceskymi nazvy slozek. Bohuzel nemam jak otestovat. Zkuste to nekdo zkusenejsi, jelikoz instalace je neuzivatelsky privetiva.

Zde je nova verze aDrakeSync, Instalace je ale nyni slozitejsi:( A chtelo by to doladit. Jak prosim o radu.

Ke stazeni zde: http://download.navr...sync-1.0.12.gip

Po nainstalovani:

1. zkopirovat veskera DLL z adresare mtp, ktery je v adresari kde je nainstalovany adrakesync do adresare s geogetem.

napr.
C:\users\lumi\AppData\geoget\script\adrakesync\mtp\*.dll do
C:\Program files (x86)\Geoget\

2. Prejit do adresare kam se soubory zkopirovaly

3. Spustit v prikazove radce:
c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe mtp.dll
------------
@Gorde: Jde neco podobneho provest instalacnim skriptem, pripadne presvedcit geoget/windows at to dll nacte z aDrakeSync. DLLko neni podepsane, takze jej nemuzu dat do GAC ani u regasm pouzit codebase.

Proc tak komplikovane a je pro to reseni?

DLL je .NET assembly, ktera je pristupna jako COM objekt. V pluginu ji inicializuji pomoci CreateOleObject('mtp.MTPClient');
Kdyz jsem ji mel primo v adresari s aDrakeSync, tak to geoget nedokazal nacist. (Windowsy to asi nevidely)
--------
P.S. kdyz to tak po sobe ctu, tak to je zmatene. Snad se v tom nekdo vyzna:(
  • 0

#23 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 19:43

To kopirovani se da v instalaci vyresit postinstalacnim scriptem *.gpi. Tam si muzes udelat co te napadne. Pak muzes spustit i to exe. A uzivatel nemusi nic.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 19:45

Jeste k te knihovne: win hledaji knihovny v adresari spustene aplikace a pokud je tam nenajdou, tak v systemovych adresarich. Adresar s pluginem je mimo. Proto ji tam nebylo mozne pouzit. Musel bys ji registrovat se zadanou cestou.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2013 - 20:30

@Gord to jo, ale to bych ji musel pak mit podepsanou. a v tom okamziku i ty dalsi interop knihovny. GGI jsem si vsiml, ale trochu se bojim 2 veci. UAC - pokud nebude uzivatel mit prava admina pak do Program Files nic nezapise. Pridej jeste promennou path a GAC ------ A pak jeste tusim problem s odinstalaci/updatem, kdy knihovna je geogetem nactena a nedovoli mi ji asi smazat/prepsat. ------ jedna varianta me napadla. ty 3 dllka zahrnout jako cast geogetu a instalovat to s nim. vypada to, ze installery umi primo registrovat .net assembly jako com.
  • 0

#26 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 248 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2013 - 20:45

takova nejapna otazka - neslo by to bez toho .NETu jako klasicke DLL?
  • 0

#27 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2013 - 20:56

Slo, ale ne ode me:) Ja a C++ jsme se naposled potkal v roce 2000 a jsem tomu rad:) To trapeni, ktere jsem mel leta s pointry a dalsim pametovym balastem mi nechybu. Primarni jazyk mam JAVu (delam v ni v praci) a c# (ucil jsem ho) a zkousel jsem kdysi koketovat i managed C++, ale to uz je pak jedno zda Managed C++ nebo C# ci VB.NET. Nemam ale problem nekomu poskytnout zdrojaky a muze to do C++ prepsat. A co se tyce Pascalu, tak tam jsem skoncil na BP 7.0 a tezce ted vzpominam co a jak tam bylo:) Jinak kazda .NET assembly je automaticky COM objekt, takze v tom problem neni. stejne jako s podepisovanim atd. akorat by to nemelo duveryhodny podpis. Stejne i kdyby to bylo dll muselo by se dat nekam na PATH aby to winy videly a problem s UAC a dalsimi prekazkami to nevyresi. Navic .NET je automatickou soucasti winu uz veky.
  • 0

#28 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 15:30

Ouvej,to jsem tomu dal.

Nainstaloval jsem nabidnuty update adrakesync,bez toho,aniz bych zjistoval,estli uz opravdu umi MTP.

Uaaaaaa,tak si na to dejte pozor.


  • 0
Medvidek

#29 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 15:41

Ouvej,to jsem tomu dal.
Nainstaloval jsem nabidnuty update adrakesync,bez toho,aniz bych zjistoval,estli uz opravdu umi MTP.
Uaaaaaa,tak si na to dejte pozor.


A co se tedy stalo? Když si mám dát pozor, tak bych rád věděl, na co. Díky.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#30 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 16:15

Sorrac.

GG nabidl update pro plugin adrakesync.

Ja si pomyslel,ze jde dalsi posun upraveneho adrakesync s podporou MTP smerem k automatickemu update.

No a misto abych si to potvrdil,blizsim zkoumanim popsanych uprav,jako tupe tele jsem aktualizaci odklikl.

Takze se mi nainstalovala verze od Subiho s vyssim cislem,lec bohuzel bez podpory MTP.

Pro ty co MTP nepotrebuji,je to v pohode.

Ja jsem jeho podporu velice uvital,takze se musim pokusit o navrat zpet.

 

K.


  • 0
Medvidek

#31 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 18:01

@kulicka: Děkuji, já se tedy nemusím vzrušovat.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#32 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2013 - 16:30

Zalezi na aplikaci jak reprezentuje MTP strukturu. Total commander 8.5 beta: \\GT-N7100\Phone\adrake windows explorer pravdepodobne: GT-N7100\Phone\adrake aDrakeSync/mtp.exe GT-N7100:\Phone\adrake /mnt/sdcard je interni cesta v androidu. Ta pro adrakeSync nema vyznam. aDrakeSync proto ji musi konvertovat. Tj. vezme obsah v adrake.ini a nahradi jej v metode ToCardPath() na neco jineho. ToCardPath pracuje s tim, co ma v dialogu nastaveni adrakeSync. tj. napr. /mnt/sdcard <=> Phone ---------- veskera komunikace adrakesync s telefonem probiha skrz mtp.exe, ktery je pribalen s adrakesync. v Log adrakeSync najdes ted spostu hlasek (zatim jsem je tam nechal). Mezi nimi najdes i kde je nainstalovan adrakeSync. V ramci neho je slozka data a v ni najdes souboru mtp---XXX.bat, ktere si adrakeSync vytvari a komunikuje tak s mtp.exe a telefonem.

Ať dělám co dělám, nemůžu to rozchodit. 

v adrake ini je cesta DataFolder=/storage/extSdCard/adrake

v konfiguraci aDrakeSync nastavím:

SD_RootPath=storage/extSdCard/
SD_MTP_RootPath=Card
ale sync pak databázi stále hledá na nezkonvertované adrese (viz obr)
async.png
 
Navíc když znova vlezu do nastavení tak jsou tam zpět nastaveny defaultní hodnoty (Card a /storage/sdcard0/), nicméně v konfiguráku mnou zadané hodnoty zůstanou.
 
Tuší někdo v čem by mohla být zrada?

Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 24 říjen 2013 - 16:56

  • 0

#33 Mudlodcera

Mudlodcera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 390 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2013 - 21:45

Tak jsem take nainstalovala nove a:Drakesync a tedy nerozchodila ho. V telefonu mam na karte slozku "adrake" a v ni databazi gegoget.db3

 

Kdyz pripojim telefon k pocitaci, tak se mi zobrazi jako dalsi externi disk (nejsem pocitacovy odbornik, ale proste se mi tam zobrazi slozka a ja mohu kopirovat soubory z a na kartu). V Totalcomanderu se mi telefon jako dalsi disk ale neukazuje.

 

Pokud v pluginu aDrakeSync vyhledam cestu k souboru adrake.ini, tak vse vypada nejprve v pohode - soubor mi to dohleda na tom danem miste), ale v momente, kdy danou pozici odsouhlasim, tak my vyskoci chyba s hlaskou "Prenos souboru selhal!" a pak tam je cesta k adrake.ini v pocitaci nikoli ta vybrana v telefonu. Tak kde delam chybu :-(


  • 0

#34 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2013 - 16:14

Sorrac.

GG nabidl update pro plugin adrakesync.

Ja si pomyslel,ze jde dalsi posun upraveneho adrakesync s podporou MTP smerem k automatickemu update.

No a misto abych si to potvrdil,blizsim zkoumanim popsanych uprav,jako tupe tele jsem aktualizaci odklikl.

Takze se mi nainstalovala verze od Subiho s vyssim cislem,lec bohuzel bez podpory MTP.

Pro ty co MTP nepotrebuji,je to v pohode.

Ja jsem jeho podporu velice uvital,takze se musim pokusit o navrat zpet.

 

K.

JJ, taky jsem si toho vsiml:)

Automaticka instalace v nejblizsi dobe opravdu nehrozi. :(

Nicmene neboj, mam v planu projit Subiho zmeny a zakomponovat je do me verze s MTP a zmenit cislo verze. Uvidim jak rychle to pujde.


  • 0

#35 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2013 - 16:53

A nestálo by za to se se Šubim domluvit a ty dvě verze spojit do jedné?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#36 pangogo

pangogo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2013 - 17:38

 

Ať dělám co dělám, nemůžu to rozchodit. 

v adrake ini je cesta DataFolder=/storage/extSdCard/adrake

v konfiguraci aDrakeSync nastavím:

SD_RootPath=storage/extSdCard/
SD_MTP_RootPath=Card
ale sync pak databázi stále hledá na nezkonvertované adrese (viz obr)
async.png
 
Navíc když znova vlezu do nastavení tak jsou tam zpět nastaveny defaultní hodnoty (Card a /storage/sdcard0/), nicméně v konfiguráku mnou zadané hodnoty zůstanou.
 
Tuší někdo v čem by mohla být zrada?

 

Jo ja taky udelal tu chybu...a po hodine marnych pokusu se vratil k predchozi verzi. Hlavne zmizel textbox pro nastaveni cesty v nastavenich aDrake sync.(coz je asi muj problem, predchozi verze ho mela a ta mi chodila).


  • 0

#37 borda

borda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2013 - 10:15

Taky se mi to nepovedlo rozchodit, ani s verzi 1.0.9, ani 1.1.0. Nenahraje to soubor ini z karty (ani z telefonu pripojeneho v mass storage, ani ze ctecky). Skoda, no. S WM to funguje hezky


  • 0

#38 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 11:33

Hojte,

takze merge Subiho zmen a MTP podpory proveden:

 

http://download.navr...esync-1.1.2.gip


  • 0

#39 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 19:51

Tak zase nic, nefunguje mi ani MTP verze (problém stejný jako popsáno výše), a ani šubiho verze přes čtečku karet, tam je pro změnu asi nějakej problém s lomítkama v cestě.

async-external.png


  • 0

#40 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 21:05

@Parkis:

ta prvni fotka ma za GT-s7700:  2 lomitka. coz je spatne. podle me by jsi mel mit SD_RootPath ve formatu /storage/extSdCard. Nicmene tato promenna ve verzi 1.1.2 i v Subiho 1.1.1 byla zrusena.

Ja potrebuji jen SD_MTP_RootPath.

Pri prvnim spusteni to proskenuje cely telefon pres MTP a nastavi si z aDrake.ini promenne, ktere potrebuje i subiho verze pres ctecku karet. Navic si nastavi i SD_MTP_RootPath a ulozi si ji (zmeni Phone v dialogu nastaveni).

 

Ad ctecka karet netusim, Nicmene do Subiho uprav jsem se nesnazil zasaovat. Pred chvili jsem to zkousel u znameho simulaci pres adresar a vse fungovalo *).

---------

*) resp. otestoval jsem to na Windows XP  s Samsung S3. Vysledek me nepotesil. Podpora na jeho WXP pro MTP je zalostna a chova se to divne jak v rezimu MTP tak i PTP. Oproti Windows 7 to je hrozne. Neni videt polovina souboru a slozek. Rovnez nevim proc ale nepodarilo se mi zaregistrovat u nej mtp.dll. ani reg souborem ani pomoci c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe mtp.dll.

=> nerucim ze na WXP to pobezi :(

Fungoval mi u nej nasledujici workaround. Na disku si vytvoril v rootu slozku adrake a do ni nakopiroval pres Kies Air soubory z telefonu. pak to pres Subiho verzi zkusil jako externi disk a vse probehlo OK (min. ve smeru na telefon).

-------

Pokud neco pada az v mtp.dll, tak v Prohlizeci udalosti jsou logy. Zdroj udalosti je MTP Client.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama