Přejít na obsah


Fotka
* * - - - 1 Hlasů

a:DrakeSync


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
420 odpovědí na toto téma

#41 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 21:21

No právě ty cesty jsou nějaký zakletý, nejsem schopnej je nastavit tak aby se nastavení uložilo.

Laboroval jsem s tou funkcí ToCardPath a vypadalo to že se do ní nedostanou ty proměnné z nastavení (což asi souvisí s tím že se furt samy od sebe přepisujou). Když jsem v té funkci zkusmo nastavil obě proměnné natvrdo tak to fungovalo.

Samotné MTP spojení zřejmě funguje, když pustím (win7):

mtp --get "GT-S7710:\Card\adrake\geoget.db3" "D:\Dropbox\GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\geoget.db3"

tak to soubor stahuje, i když zoufale pomalu.

Problém je tedy někde v nastavení a zpracování cest v pluginu, to je bohužel pro mě dost nepřehledné a zamotané :(

 

EDIT:zapomněl jsem napsat že ve verzi 1.1.2 už se nastavení uloží, ale cesty se stejně nenahrazují, udělám ještě nějaké screenshoty


Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 28 říjen 2013 - 21:24

  • 0

#42 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 21:24

aha, takze ty pouzivas jeste verzi s mtp.exe tj pres prikazovy radek. Tak ta verze automaticky ty promenne nenastavovala. A pro ulozeni bud natvrdo, nebo jak jsem zjistit, dialog Nastaveni se uklada po stisknuti tlacitka OK. Tlacitko Cancel nic do Ini souboru neulozi.Co se tyce rychlosti, tak to netusim Moje db ma cca 121MB a trva to tak 1-3 min (nikdy jsem to nemeril). Podobne pomalu to mam i do PocketDrake.


  • 0

#43 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 21:33

Sorry, trochy jsem motal dohromady verze jak jsem to různě testoval

 

Takže od začátku:

- nainstaluju plugin verze 1.1.2

- v settings je nastaveno SD MTP Card Path na Card

- přepnu na MTP a mačknu čudlík se šipečkou. Evidentně se stáhne adrake.ini, protože se odkudsi objeví cesta /storage/extSdCard která v něm je (a pokud vím tak nikde jinde se vzít nedá)

async1.png

a pak už můžu nastavovat co chci kde chci a nijak nedocílím toho aby se nahradilo \storage\extSdCard za Card.

co dělám špatně?


Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 28 říjen 2013 - 21:37

  • 0

#44 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 21:48

Mno;) je toho docela dost a uznavam, ze zatim nevim jak to idealne popsat:(

 

1. cesta Card a AD_CardPath si nacte z aDrakeSync.ini, kde je ulozily predchozi verze. a dale ze souboru MakroPath + \data\adrake.ini (makropath by melo ukazovat s nejvetsi pravdepodobnosti na %APPDATA%\geoget\script\aDrakeSync), kde se predchozimi verzemi ten soubor stahnul.

2. od verze 1.0.11, kde se pouziva mtp.dll je nutne obsah adresare mtp z %APPDATA%\geoget\script\aDrakeSync nakopirovat do %PROGRAMFILES%\geoget a spustit z prikazove radky z vyse uvedene cesty regasm.exe mtp.dll.

3. jestli se stahne aDrake.ini overis tak, ze jej smazes/prejmenujes v tom adresari data a overis zda se tam znovu objevi. rovnez v prohlizeci udalosti jsou pouze v application logu information hlasky. Na obrazku je posloupnost search, get adrake.ini a mapconfig.xml, verify db. pokud tak je mezi tim warning nebo GetFile: Result 1, tak se nic nestahlo. Pokud tam neni nic, tak to ani nevolalo mtp.dll

Přiložený soubor (y)


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 28 říjen 2013 - 21:51

  • 0

#45 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 22:02

já celej plugin odinstaloval a instaloval nanovo, takže z předchozích verzí tam nic nezůstalo (odinstalace smázla celej adresář script/adrakesync). adrake.ini a map-config.xml se tam při výše popsaném postupu stáhne správně, problém nastane až když jde o databázi.

Přikládám log vzniklý při výše popsaném postupu, jestli to pomůže:

28.10.2013 21:51:54 START
28.10.2013 21:51:54 - GeoGet 2.7.9.717
28.10.2013 21:51:54 - Plugin directory: D:\Dropbox\GeoGet\data\script\aDrakeSync\
28.10.2013 21:51:54 * Plugin dialogue window is preparing...
28.10.2013 21:51:54 - profile loaded: DEFAULT
28.10.2013 21:51:54 * Settings is loading...
28.10.2013 21:51:54 - reading of AD settings from aDrake.ini
28.10.2013 21:51:54 # Error: File not found:, D:\Dropbox\GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\aDrake.ini, , If you use Off Line mode,you have to connect device at least once by CardReader mode before., , If you use ADS for the first time, click on YES button.
28.10.2013 21:51:58 = Settings loading done.
28.10.2013 21:51:58 - aDrake 
28.10.2013 21:51:58 - aDrakeSync 1.1.2 (available version: ?.?.?)
28.10.2013 21:51:58 * DIALOG showed
28.10.2013 21:52:04 - aDrakeSync 1.1.2 (available version: ?.?.?)
28.10.2013 21:52:13 form_CardPath : Card\adrake\aDrake.ini
28.10.2013 21:52:13 form_CardPath : Card
28.10.2013 21:52:13 - aDrake external disc selected: GT-S7710:\
28.10.2013 21:52:13 * Settings is loading...
28.10.2013 21:52:13 CopyPDAtoPC:/adrake/aDrake.ini
28.10.2013 21:52:13 /adrake/aDrake.ini::Card
28.10.2013 21:52:13 ToCardPath:GT-S7710:\Card\adrake\aDrake.ini
28.10.2013 21:52:13 - copying: GT-S7710:\Card\adrake\aDrake.ini -->> D:\Dropbox\GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\aDrake.ini
28.10.2013 21:52:13 - fille from PDA to PC transfered
28.10.2013 21:52:13 CopyPDAtoPC:/adrake/map-config.xml
28.10.2013 21:52:13 /adrake/map-config.xml::Card
28.10.2013 21:52:13 ToCardPath:GT-S7710:\Card\adrake\map-config.xml
28.10.2013 21:52:13 - copying: GT-S7710:\Card\adrake\map-config.xml -->> D:\Dropbox\GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\map-config.xml
28.10.2013 21:52:14 - fille from PDA to PC transfered
28.10.2013 21:52:14 - reading of AD settings from aDrake.ini
28.10.2013 21:52:14 = Settings loading done.
28.10.2013 21:52:14 IsAdOnCard: /storage/extsdcard/adrake/geoget.db3
28.10.2013 21:52:14 /storage/extsdcard/adrake/geoget.db3:/storage/sdcard0:Card
28.10.2013 21:52:14 ToCardPath:GT-S7710:\\storage\extsdcard\adrake\geoget.db3
28.10.2013 21:52:14 /storage/extsdcard/adrake/geoget.db3:/storage/sdcard0:Card
28.10.2013 21:52:14 ToCardPath:GT-S7710:\\storage\extsdcard\adrake\geoget.db3
28.10.2013 21:52:14 # Selected aDrake external disc not contains database: GT-S7710:\\storage\extsdcard\adrake\geoget.db3
28.10.2013 21:52:14 /storage/extsdcard/adrake/geoget.db3:/storage/sdcard0:Card
28.10.2013 21:52:14 ToCardPath:GT-S7710:\\storage\extsdcard\adrake\geoget.db3

podivné tam je to /storage/sdcard0, ono totiž v adrake ini je tohle:

CardFolder=/storage/sdcard0
DataFolder=/storage/extSdCard/adrake

databáze je v té druhé cestě, ale nahrazování se zřejmě provádí podle té první, nebude to ono? a:drake je v mobilu nainstalovaný v interní paměti ale datovou složku mám přenastavenu na SD kartu


  • 0

#46 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2013 - 22:10

jj, to bude ono. Ja to mam totiz vse na interni, takze jsem si toho nevsiml, ze tam mam card path a ne data path a ze je jina:(

aDrakeSync.lib.pas

radek 262

Result := CardPath + ReplaceString(FileName,AD_CardPath,SetForm_ed_MTP_RootPath.Text);

 

misto AD_CardPath musi byt AD_DataPath, jenze tam je nakonci /adrake navic. Takze si s tim budu muset pohrat a odrezat to nejak:( Divam se, ze to jeste bude horsi, protoze jednou to musi brat z AD_CardPath (pro config veci) a po druhe z te AD_DataPath - pro DB. Ach jo:(

 

Dneska uz se k tomu nedostanu, Chci dologovat zbytek dnesniho keskovani a jit spat. (Rano brzo vstavam do prace).

-----------

Jeste jak u tebe vypada cesta ve Windows Exploreru k te db. mapuje /storage/extsdcard taky na Card nebo na neco jineho? Jestli budu muset mit 2 MTP rooty nebo jen jeden?


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 28 říjen 2013 - 22:15

  • 0

#47 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 8:50

Teď na to tak koukám že vše (adrake.ini, map-config.xml i databáze) je na té SD kartě v /storage/extSdCard/adrake, takže vpodstatě to bude pořád jeden případ. Ve win je to namapováno do GT-S7710:\Card\adrake\

Až přijdu z práce, zkusím to tam nějak poštelovat.
  • 0

#48 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 9:01

To je divne, protoze v tom logu co pises, to je i v tom puvodnim miste. A nebo CopyPDAtoPC lze o stavu kopirovani:)

Ze bys tim padem aDrake.ini a map-config.xml mel na obou mistech? Pokud je to tak, pak opravdu staci zamenit AD_CardPath za AD_DataPath.

 

@LudekV: jak je to mysleno spravne?

a) aDrake.ini, map-config a database ma byt v DataFolder

B) aDrake.ini, map-config v CardFolder a db v DataFolder?


  • 0

#49 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 9:09

To je divne, protoze v tom logu co pises, to je i v tom puvodnim miste.

To tam vidíš kde?
adrake.ini se kopíruje z GT-S7710:\Card\adrake\aDrake.ini, což je v mobilu /storage/extSdCard/adrake/aDrake.ini

V /storage/sdcard0 vůbec není adresář adrake
  • 0

#50 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 122 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 21:37

@LudekV: jak je to mysleno spravne?

a) aDrake.ini, map-config a database ma byt v DataFolder

B) aDrake.ini, map-config v CardFolder a db v DataFolder?

 

Všechna data jsou v DataFolder, jen databáze keší je uložená extra s celou cestou a tedy může být i jinde.

CardFolder chtěl Šubi pro potřebu ADS, co s ním dělá nevím. Je to cesta na SD kartu tak, jak ji vrací Android.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#51 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 23:21

Zdravím, mohu se zeptat, zda již funguje u a:drakesync komunikace s mobilem s adresou obsahující české znaky?

V ini souboru mámnastaveno:

CardPath=HTC One S:\
IniFile=adrake\aDrake.ini
SD_MTP_RootPath=Interní úložiště
SD_RootPath=/storage/sdcard0/

A když vyberu mtp a dám ikonku se šipkou, tak mi vyhodí následující hlášku:
OLE chyba 80131534, ProgID: "mtp.MTPClient".

Knihovny jsem do rootu programu zkopíroval a provedl i registraci souborem reg.

Nevíte, co může ta chyba znamenat?


  • 0

#52 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 5:10

Zdravím, mohu se zeptat, zda již funguje u a:drakesync komunikace s mobilem s adresou obsahující české znaky?

V ini souboru mámnastaveno:

CardPath=HTC One S:\
IniFile=adrake\aDrake.ini
SD_MTP_RootPath=Interní úložiště
SD_RootPath=/storage/sdcard0/

A když vyberu mtp a dám ikonku se šipkou, tak mi vyhodí následující hlášku:
OLE chyba 80131534, ProgID: "mtp.MTPClient".

Knihovny jsem do rootu programu zkopíroval a provedl i registraci souborem reg.

Nevíte, co může ta chyba znamenat?

Ahoj,

 

vypada to, ze moje podezreni na to, ze reg soubor nestaci je spravne:(. zkus jeste z prikazove radky spustit regasm.exe mtp.dll.

regasm.dll najdes v c:\windows\microsoft.net\framework\v4.0.XXX\regasm

za XXX dosad konkretni cisla co mas u sebe. Pripadne muzes zkusit misto framework dat framewor64.


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 30 říjen 2013 - 5:18

  • 0

#53 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 5:15

Všechna data jsou v DataFolder, jen databáze keší je uložená extra s celou cestou a tedy může být i jinde.

CardFolder chtěl Šubi pro potřebu ADS, co s ním dělá nevím. Je to cesta na SD kartu tak, jak ji vrací Android.

Diky,

delame s ni to, ze nahrazujeme z android na windows cestu.


  • 0

#54 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 760 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 8:37

Pripojeni k telefonu zjevne dela spouste lidi problemy. Jsem jeden z tech, co to ted nedokazal zprovoznit. Mohu poprosit o doplneni dokumentace krok po kroku? (Nebo to klidne napiste sem, ja to na ararat treba prepisu.) Napoveda v pluginu obsahuje odkaz na Ararat, kde se vsak o konfiguraci dozvim jen to, ze je vse v pluginu a neni dalsi nastavenii potreba.

 

Usoudil jsem, ze musim nejdrive nacist soubor adrake.ini z telefonu. Telefon mam "stary", tedy pripojeny jako externi disk. Kdyz nastavim disk spravne a vyberu spravny soubor, pri pokusu o jeho nacteni se mi hlasi chyba, ze nejde nacist a pak druha chyba, ze nejde nacist xml soubor. Ovsem vypsane chyby obsahuji zjevne spatnou cestu - obracena lomitka oddelujici adresare v te ceste chybi. Zda se, jako by plugin znak '\' ignoroval. Je tedy pochopitelne, ze soubor nacist nedokaze. Ovsem ja zase nemam moznost upravit tu cestu a napsat tam treba normalni lomitka (obvykla na Unixu), abych zjistil, zda se to nepovede pak.

 

A jak je to u ostatnich typu pripojeni? Myslim, ze tato klicova cast by si zaslouzila podrobny navod.

 

Dalsi vec je ta rozpolcenost verzi. Bylo by zahodno budto kazdou verzi jinak pojmenovat a dat je na ararat obe, at je mozne pouzivat v obou pripadech spravne aktualizace (za jistych podminek mohou byt obe verze i ve stejnem adresari a jmennem prostoru!) nebo, a to bych silne preferoval, verze sjednotit a vydat to jako jedinou verzi.

 

EDIT: Abych demonstroval, prikladam obrazek. Na nem jsou prilozeny 2 ruzne chyby. Ackoli se zda, ze nastaveni je shodne, chovani pri Download je jine nez pri vyberu INI souboru. Zatimco v prvnim pripade je cesta ignorovana, v druhem pripade ignorovana neni, ale je "deformovana" vynechanim lomitek. (Pominu to, ze lomitko u oznaceni externiho disku je ponekud netradicni. :))


Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 říjen 2013 - 9:01

  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#55 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 9:25

Ad rozpolcenost verzi:

S tim souhlasim, o vikendu jsem psal subimu pres Geocaching profile a prosil jsme ho o slouceni. Me ted taky nebavilo to mergovani. Nicmene zatim se mi neozval.:(

Ja to zatim beru tak, ze moje verze je Beta a pokud se to ustali a vycisti, tak bych byl pro to dat na ararat. Cislovani uznavam, delam to spis proto aby to nervalo porad ze je novejsi verze. Tak nejak jsem si myslel ze po 0.9 nasleduje 0.10 a ne 1.0:)

 

Ad postup pripojeni.

Mas pravdu, chce to podrobneji popsat. Pro ty co pouzivaji externi SD kartu a ne MTP to je jednoduche. A nevim co tam je spatne s tim /. Do Subiho uprav jsem tam nezasahoval (nebo si nejsem vedom co bych mu tam mohl zmenit).

Ti co potrebuji MTP, tak to je z rozjetim tezsi. Vse komlikuje to, ze

a) Widows XP a podpora MTP je bidna (jak jsem zjistil v pondeli u znameho).

B) kvuli vyrobcum jako HTC, Sony nemuzu pouzit volani pres exe jako je napr. ggstat apod. Protoze pak bych musel valcit s kodovanim cestiny mezi win a cmd. => verze dll zase nemuze byt primo v adresari s pluginem. Navic je potreba dll zaregistrovat v systemu (mel to delat ten reg soubor, ale evidentne tam MS neco zapomnel oproti tomu co dela regasm.exe.

Kdyz bych pouzil ten PostInstall hook v pluginu, tak zase dojedu na tom, ze pro zapis pro ProgramFiles potrebuji prava administratora na systemech s UAC (W vista a vyssi).

 

=> davam si zavazek na vikend (driv se k tomu asi nedostanu ) otestovat i tu subiho cast s SD kartou. (asi na svem WM HTC2 to zkusim nasimulovat jako by to byl FS externi karty.


  • 0

#56 Mudlodcera

Mudlodcera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 390 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 10:03

Dobre a kdyz mam w7 a telefon SE Xperia active, ktery tedy podporuje to MTP a android 4+ tak to mam jako nastavit jak?

 

Popravde mi tu proste chybi postup pro nas "blbe" tedy non IT. Protoze mam to tu proctene, ale nerozumim vam ani slovo jak to nastavit aby mi to nevyhazovalo porad jakoukoli chybu (aktualne mi to vyhazuje tu samou chybu, co Gordovi uz pri zadavani cesty k ini souboru


  • 0

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 760 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 10:17


Mas pravdu, chce to podrobneji popsat. Pro ty co pouzivaji externi SD kartu a ne MTP to je jednoduche.

 

No, jednoduche mozna. Ale rekni mi tedy, co mam nastavit a jak? Zjevne mi to nedela to, co by melo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 Subi

Subi

    Šubi

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2013 - 18:20

A nestálo by za to se se Šubim domluvit a ty dvě verze spojit do jedné?

 

Tak jsem na web narychlo hodil Inavratovu spojenou verzi, tedy poslední aktualizaci + MTP. 

Omlouvám se, ale v poslední době jsem tu moc nebyl a o této větvi ADS jsem nevěděl.

 

Do budoucna se můžeme domluvit kdo to bude udržovat, pokud by byl zájem není problém to někomu přenechat. Já jsem v poslední době trochu víc nespolehlivej.

Pokud by měl někdo problém s poslední verzí po odstranění ručního nastavení cesty k datové složce, pošlete mi oba ini soubory (adrake.ini, adrakesync.ini) a zkusím na to mrknout.

 

Často by mohlo pomoci napoprvé ručně překopírovat adrake.ini do složky Data adrakesync pluginu, případně zkontrolovat a ručně zeditovat klíče "CardPath, IniFile" v adrakesync.ini.

Já je mám pro porovnání takto:

CardPath=D:\
IniFile=adrake\data\adrake.ini

  • 0

LG G3 + a:Drake


#59 L@Troj

L@Troj

    L@Troj

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2013 - 20:33

GeoGet mi nabídnul aktualizaci pluginu aDrakeSync na verzi 1.1.2. Po aktualizaci GeoGet hnet nahlásil chybu skriptu:

~~~ 31.10.2013 20:28:38 C:\GeoGet\data\script\aDrakeSync\aDrakeSync.ggi.pas ~~~
[Chyba] C:\GeoGet\data\script\aDrakeSync\aDrakeSync.lib.pas(464:43): Unknown identifier 'MtpGetFile'

???


  • 0

GeoVysočina ...geocaching nejen na Vysočině
Copy - nový klon Dropboxu


#60 Subi

Subi

    Šubi

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2013 - 21:10

Je tam malá chybka v instalačním skriptu, při dalším spuštění to už psát nebude. Ale opravím to. Díky.


  • 0

LG G3 + a:Drake





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama