Přejít na obsah


Fotka

Zobrazení Keší na mapách na portálu mapy.cz


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
67 odpovědí na toto téma

Anketa: Zobrazení Keší na mapách na portálu mapy.cz (122 uživatel(ů) vložilo hlas)

Zobrazení keší na mapy.cz

  1. by se mi líbilo (56 hlasy [45.90%])

    Procento hlasů: 45.90%

  2. Již jste hlasovali by se mi nelíbilo (58 hlasy [47.54%])

    Procento hlasů: 47.54%

  3. je mi to jedno (8 hlasy [6.56%])

    Procento hlasů: 6.56%

Hlasovat Návštěvníci nemohou hlasovat

#41 LudaL

LudaL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2013 - 19:19

Těch amap je škoda, občas tam měli trasování turistických značených cest přesněji než na mapy.cz.


  • 1

#42 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2013 - 20:52

Dost možná úmyslně nebo neúmyslně mateš.

Pakliže by byla uvolněnšjí politika API groundspeaku a geokeší, tak by se krásně a poměrně jednoduše dala propojit API mapy.cz (nebo jiných map) a API groundspeaku a byla by to krásná a snadná a rychle udělaná aplikace. Jen bohužel to API GS není jednoduše dostupné, protože GC.

 

Vyjednávej s GS, ne se mnou :-)

 

Sám píšeš, že to je neřešitelný problém, ale stejně zdůrazňuješ, že problém jsou Ti, co nad tím nápadem nejásají.


  • 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#43 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 688 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2013 - 21:19

Řešení, které mi pomohlo je  tady

Juchůůů

 

Už jsem se těšil, že se podařilo nainstalovat mapy z mapy.cz, ale bohužel jsou tam jenom mapy od Shocartu. Sám je používám, na plánování výletů jako celku stačí, ale detailní přiblížení k některým keškám holt musím dohledat na mapy.cz, které jsou prostě o třídu lepší. Vzhledem k nestandardnímu dlaždičkování na mapy.cz to ale nikdy jednoduchá opička nevyřeší.


  • 0

#44 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2013 - 22:12

Možná jsem trochu mimo mísu, ale přijde mi, že někteří lidé stále zaměňují mapy.cz, amapy a shocart.

Ve skutečnosti se jedná o tři odlišné mapové zdroje. Mapy.cz sic dříve využívaly právě turistické mapy od shocart, to ale již neplatí.

 

Díky skriptům lze využít zdroje amapy a shocart (použité např. na cykloserveru), mapy.cz nevím.

 

Amapy mi ještě dnes dopoledne běžely, teď již ale nefungují.


  • 3
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#45 cz7pka

cz7pka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2013 - 10:33

Možná jsem trochu mimo mísu, ale přijde mi, že někteří lidé stále zaměňují mapy.cz, amapy a shocart.

Ve skutečnosti se jedná o tři odlišné mapové zdroje. Mapy.cz sic dříve využívaly právě turistické mapy od shocart, to ale již neplatí.

 

Díky skriptům lze využít zdroje amapy a shocart (použité např. na cykloserveru), mapy.cz nevím.

 

Amapy mi ještě dnes dopoledne běžely, teď již ale nefungují.

 Máš pravdu. Pro nevěřící, Koukněte  kudy tě vede žlutá značka na chatu ostrý na prvním obrázku. Je to mapa nastavena dle návodu výše. Na druhém obrázku je trasa podle map.cz

.tyra-ostry-k.JPG ostry.mapy.cz.JPG


  • 1

#46 femar22

femar22

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 08 prosinec 2013 - 10:42

Už jsem se těšil, že se podařilo nainstalovat mapy z mapy.cz, ale bohužel jsou tam jenom mapy od Shocartu. Sám je používám, na plánování výletů jako celku stačí, ale detailní přiblížení k některým keškám holt musím dohledat na mapy.cz, které jsou prostě o třídu lepší. Vzhledem k nestandardnímu dlaždičkování na mapy.cz to ale nikdy jednoduchá opička nevyřeší.

Já jsem ráda, že mám aspoň nějaké turistické mapy s keškama. Naštěstí se dá mei mapami přepínat.

V první řadě si naplánuji trasu na turistických a když chci něco vidět z blízka, tak si to přepnu na satelit.

 

Určitě to ještě půjde nějak vychytat.

Bohužel i mě Amapy nejedou. Taký mám šedý podklad.

 

mapy.jpg?ver=0


  • 0

#47 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2013 - 10:57

Jen bych upřesnil tvrzení skukakaie: ta opička je dělána ještě před novou verzí mapy.cz, takže ve skutečnosti je to opička pracující s turistickou mapou na mapy.cz, jen jejich předchozí verzí, takže už tam nejsou nové změny značených tras, které proběhly po přechodu mapy.cz na novou verzi (v Beskydech ta značka přes Ostrý - ta se za posledních několik let mění opakovaně..., totéž platí pro červenou značku v úseku Muřinkový vrch - rozc. pod Velkým Polomem).


  • 3

#48 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 211 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2013 - 11:54

Jen bych upřesnil tvrzení skukakaie: ta opička je dělána ještě před novou verzí mapy.cz, takže ve skutečnosti je to opička pracující s turistickou mapou na mapy.cz, jen jejich předchozí verzí, takže už tam nejsou nové změny značených tras, které proběhly po přechodu mapy.cz na novou verzi (v Beskydech ta značka přes Ostrý - ta se za posledních několik let mění opakovaně..., totéž platí pro červenou značku v úseku Muřinkový vrch - rozc. pod Velkým Polomem).

Ha! A nenašel by se v tom případě schopný krotitel, který by dokázal toho lidoopa vycvičit i na nejnovější verzi? Mým speciálním zájmem je nejnovější verze cyklostezek, protože ty taky co chvíli přibejvají.


  • 3

#49 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 025 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2013 - 22:27

Romane, to jsi trochu z laciného kraje, když si myslíš, že někdo pro někoho něco udělal, když někam napíše, aby něco udělali jiní. A ještě samozřejmě nejlépe zadarmo.

Co se týká tvé poslední věty - zkoušel jsi portable FF?

A co je špatného na Geokuku?

Vycházím z toho, že je lepší škrtnout sirkou, než nadávat na tmu. A v tomhle případě napsat nějaký návrh na vylepšení někomu, kdo je schopný ho posoudit, když já osobně to nejsem schopný udělat, protože dělám zase něco jiného pro ostatní.

 

GeoKuk je právě výborný, jen bohužel už se dlouho nevyvíjel a měl své nevýhody (pouze mapy z mapy.cz (ne zahraničí) a také to, že ho musíš mít nainstalovaný a potřebuješ ho nějak nakrmit daty).  Pro většinu BM je toto trochu nepoužitelné... Pro většinu lidí by byla prostě nejpoužitelnější cesta, kdyby se kešky zobrazovali na mapách mapy.cz nebo mapy ze serveru mapy.cz se zobrazovali na geocachingu.com těm, co jsou přihlášení. To, že se to dá pro znalé částečně obejít je už jiná věc...

Nač dělat věci jednoduše, když to jde složitě... (ovšem tohle jsem napsal z pohledu nás uživatelů, z pohledu dvou komerčních subjektů GS x seznam.cz je to samozřejmě naopak - nač se domlouvat, když z toho nic moc mít nebudou...)

 

Na druhou stranu jsem o víkendu zaznamenal ohledně aktualizace GeoKuku jisté blýskání na lepší časy - vydání nové verze! Pro mě moc dobrá zpráva, že autor po více jak roce zapracoval i podrobnější zoom turistických map na mapy.cz :-). Moc mu tímto děkují!


  • 0

#50 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2013 - 23:09

S mapy.cz bude trochu problém nejen proto, že nejsou zrovna vstřícní, pokud jde o sdílení mapových podkladů, ale zejména proto, že používají úplně jiné zobrazení než všechny ostatní. Mapy, které jsou k dispozici standardně nebo před opičku jsou všechny ve stejném zobrazení, liší se jen drobnými detaily v tom, jak jsou mapové dlaždice pojmenované.

Naproti tomu mapy.cz používají modifikované UTM (někdy se mu říká UTM33), dlaždice jsou úplně jinak pojmenované a hlavně jsou jinak velké a jinak zkreslené. Nejde to jednoduše převést a proto ani nejde jednoduše mapy.cz použít.

Pokud to někdo umí, rád se poučím.


  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#51 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 211 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 4:35

S mapy.cz bude trochu problém nejen proto, že nejsou zrovna vstřícní, pokud jde o sdílení mapových podkladů, ale zejména proto, že používají úplně jiné zobrazení než všechny ostatní. Mapy, které jsou k dispozici standardně nebo před opičku jsou všechny ve stejném zobrazení, liší se jen drobnými detaily v tom, jak jsou mapové dlaždice pojmenované.

Naproti tomu mapy.cz používají modifikované UTM (někdy se mu říká UTM33), dlaždice jsou úplně jinak pojmenované a hlavně jsou jinak velké a jinak zkreslené. Nejde to jednoduše převést a proto ani nejde jednoduše mapy.cz použít.

Pokud to někdo umí, rád se poučím.

To jsem teda fakt nějak nepoňala. Když tady byla řeč o mapách z mapy.cz do opice jako alternativní podklad pro keše na GC.com, řeklo se, že to nejde kvůli dlaždičkám. V zápětí se tu objevil návod, jak to udělat jde s turistickou mapou z mapy.cz. Vyzkoušela jsem a funguje. Jen ta mapa je starší verze. A teď se zas objevuje to vysvětlení, proč to nejde. Jak to, že když se starší verzí to jde, tak s toutéž, pouze aktualizovanou mapou to nejde? Neříkejte mi, že na mapy.cz ty dlaždičky přeskládali nebo přejmenovali teprve před měsícem!


  • 0

#52 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 7:33

Řešení, které mi pomohlo je  tady

Juchůůů

 

 

To jsem teda fakt nějak nepoňala. Když tady byla řeč o mapách z mapy.cz do opice jako alternativní podklad pro keše na GC.com, řeklo se, že to nejde kvůli dlaždičkám. V zápětí se tu objevil návod, jak to udělat jde s turistickou mapou z mapy.cz. Vyzkoušela jsem a funguje. Jen ta mapa je starší verze. A teď se zas objevuje to vysvětlení, proč to nejde. Jak to, že když se starší verzí to jde, tak s toutéž, pouze aktualizovanou mapou to nejde? Neříkejte mi, že na mapy.cz ty dlaždičky přeskládali nebo přejmenovali teprve před měsícem!

 

Pokud myslíš návod od femar22 citovaný jako první, tak to nejsou mapy.cz, ale shocart z tmapserver.cz. Jsou sice podobné, ale přece jen jiné. Tvoje věta "Jen ta mapa je starší verze" by měla spíš znít, "Jen je to úplně jiná mapa z jiného zdroje" :)

 

Pokud je mi známo, mapy.cz používají UTM33 od začátku a nikdy jinak, takže takovýmto jednoduchým skriptem to opravdu nejde.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 09 prosinec 2013 - 7:33

  • 3

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#53 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 9:04

Dovolil bych si upozornit jeste na jeden drobny problem, kde maji mapy programu jakoe je GG a GeoKuk vyhodu oproti primemu pouziti serveru s mapami jako je mapy.cz. Tezko si tam zobrazite vypoctene finalky a ostatni body (bez ohledu na to, zda budou vuypoctene nebo zadane autorem kese). To je hlavni duvod, proc tyto servery pouzivam jen na velmi hrube planovani. Prichazim o podstanou cast informaci pro volbu trasy (a vlastne i cile).


  • 5

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#54 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 688 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 9:06

Jak to, že když se starší verzí to jde, tak s toutéž, pouze aktualizovanou mapou to nejde? Neříkejte mi, že na mapy.cz ty dlaždičky přeskládali nebo přejmenovali teprve před měsícem!

 

Ta starší verze byla na dvou serverech - na serveru tmapserver.cz ve správném dlaždičkování a na serveru mapy.cz ve špatném. Opička koukala na ten první. Ukazovala stejné mapy, které byly na mapy.cz, ale jenom proto, že je mohla stahovat odjinud. To už dneska nejde, protože si mapy.cz vytvořily vlastní mapy, které nejsou nikde jinde.


  • 0

#55 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 9:13

Dovolil bych si upozornit jeste na jeden drobny problem, kde maji mapy programu jakoe je GG a GeoKuk vyhodu oproti primemu pouziti serveru s mapami jako je mapy.cz. Tezko si tam zobrazite vypoctene finalky a ostatni body (bez ohledu na to, zda budou vuypoctene nebo zadane autorem kese). To je hlavni duvod, proc tyto servery pouzivam jen na velmi hrube planovani. Prichazim o podstanou cast informaci pro volbu trasy (a vlastne i cile).

Nemáš pravdu, neb používám opičku zobrazující shocart turistickou mapu + GC Comment, takže v turistické mapě vidím úvodní souřadnice i ry vypočtené finálky.


  • 0

#56 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 211 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 9:17

Ach jo, nebude zas někdy nějaký školení pro blbce na zde ventilovaná témata? :D


  • 1

#57 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 211 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 11:23

Řešení, které mi pomohlo je  tady

Včera jsem toto řešení použila a normálně mi to fungovalo. Přidala jsem si tu turistickou mapu a uložila nastavení. Ovšem dneska po otevření mapy na GC.com sice byl příslušný skript zapnutý, ale tato přidaná mapa na něm chyběla a jako default byla opět nastavená mapa z mapquest, nikoliv googlovská, jak jsem to měla dosud. Předtím jsem používala jiný skript pro přidání googlemapy a Amapy tur. a nikdy se mi vypnutím prohlížeče nastavení nezměnilo.


  • 0

#58 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 440 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 11:44

Ach jo, nebude zas někdy nějaký školení pro blbce na zde ventilovaná témata? :D

 

Mělo by být :-) Ale až v lednu či únoru...


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#59 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 12:02

Ja neco nevim, taxofte? :D Kdyztak me poinformuj do SZ :)


  • 0

#60 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2013 - 17:28

Včera jsem toto řešení použila a normálně mi to fungovalo. Přidala jsem si tu turistickou mapu a uložila nastavení. Ovšem dneska po otevření mapy na GC.com sice byl příslušný skript zapnutý, ale tato přidaná mapa na něm chyběla a jako default byla opět nastavená mapa z mapquest, nikoliv googlovská, jak jsem to měla dosud. Předtím jsem používala jiný skript pro přidání googlemapy a Amapy tur. a nikdy se mi vypnutím prohlížeče nastavení nezměnilo.

 

Stejný problém. Nastavení GME se mi vždy po nějaké době samo změní na defaultní, aniž bych udělal cokoliv, co by mohlo nastavení skriptu nějak ovlivnit. Má to ještě někdo? Předtím jsem tam měl nějakou starší verzi GME, ve které po aktualizaci gc.com přestala fungovat položka nastavení, ale jinak to běželo v pohodě, nastavovat se to dalo pohrabáním se v textáku. Včera jsem aktualizoval a ono to takhle blbne.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama