Přejít na obsah


Fotka

Přechod Alp Mnichov Benátky 2014


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 Čtyřhranka

Čtyřhranka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2014 - 16:42

Zdravím všechny,

hledám společnost na turistický přechod Alp z Mnichova do Benátek -

GC1FPN1, termín zhruba červenec - srpen 2014.

 

Mapa trasy

 

560 km cesty je rozděleno na 28 denních etap, vždy od chaty k chatě, ale plánuji hlavně spát venku. Rozpočet těžko odhadnout, ale podle lidí, kteří to už šli, je nutné mít s sebou alespoň 1000 Euro. Jedná se o turistický, nikoli horolezecký přechod, ale je nutné mít ferrata set. Průvodce a mapy seženu. Životní zážitek zaručen :-).

 

Zdraví Čtyřhranka

 


  • 2

#2 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2014 - 17:32

1000 Euro je hodně. To se rozšoupneš. Záleží na tom, jak pojedeš zpátky...

 

Potřebuješ průkazku AlpenVerainu, jednak je to pojištění pro zranění v horách, dvadnak poloviční sleva na chatách klubu na spaní (po cestě některé myslím klubu nejsou, ale je to minimum). Dost záleží na počasí, kdybys spala venku pořád (chce to žďárák, už kvůli větru, doporučuju americkej vojenskej, dá se koupit dneska za 1000 a váží chlup přes kilo), ušetříš na chatách hodně peněz - nejde o nocleh, to je kolem 9 E za noc (s průkazkou a v lageru), ale o to, že si dáš pivo a něco k jídlu, a TO je drahý (jídlo kolem 10, pivo kolem 4, polívka 5, snídaně 5-6). Tomu je dobrý se vyhnout. Každej zhruba 3-4 den procházíš nějakým městečkem, dokoupíš zásoby za ceny prakticky naše. Dál musíš mít vařič, v horách oheň nerozděláš. Já měl na pevnej líh (nejlehčí). Vody je všude dost, snad s vyjímkou začátku dolomit, ale i tam jsou nádrže, stačí vydržet (a ne jako já, kterej si hrabal studánku kilometr před nádrží). Asi 3-5krát potkáš jezero, kde se dá vykoupat anebo umejt, na to jsou i asi 3 potoky v nižších polohách anebo pak zaťatý zuby. Bivaky lze potkat asi 3krát, tahle trasa není moc technicky náročná a tak tam bivaky nejsou. S trochou štěstí na počasí (ale to v červenci stojí obvykle za pytel) nemusíš spát na chatě ani jednou. Lepší počasí bývá začátkem srpna.

K tomu ferraťáku: jde o ferratu Sciara na konci Alp, nad Bellunem. Je psaná C, ale je spíš B-C. Dneska (už jsem na ní byl 2x) bych ji klidně prošel bez jištění. BTW, právě na ní jsou hned dva skvělé bivaky, nemá cenu slézat na noc dolů - ona se jde odzhora dolů- Bivak přímo na ní byl vloni v přestavbě, druhej byl doprava pod vrcholem na vedlejší větvi - vůbec doporučuju to jít spíš přes vrchol, ta na trase vrchol míjí. Ferratovej set, to jsou další dvě kila. No a taky lze tu ferratu obejít anebo objet autobusem, indicie na ní nejsou. Prostě táhneš cajk jen a jen kvůli jedný lehký ferratě.

 

Na konci u Punte Sabione hledej kemp Sonya, dvě noci za nejlevnější peníz a mají tam i pračku. Ovšem i když je to zakázáno, vloni jsem přespal na pláži a dobrý.

 

Kdybys chtěla další rady do pranice, ozvi se, můžem zajít někam na pivo. Bacha, je tam jedna - dlastně dvě - velice podstatný zrady.

 

Malinko - asi tak na 20% - uvažuju, že tu horskou část si letos přejdu znova s Čitou, aby to taky viděla - ale ty 3 dny z Mnichova a 5 do Benátek, na ty kašlu. A dneska už tu horskou část troufám projít o třetinu rychleji, než tam píšou.


  • 2

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#3 Čtyřhranka

Čtyřhranka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2014 - 18:01

Díky za všechny cenné rady! O AlpenVerainu vím, počítám s ním, ale vždy je lepší počítat s více penězi, tak si rezervuji 1000 E. Určitě by se mi někdy hodilo zajít na pivo a poslechnout si další podrobnosti. Teď to celé ovšem stojí a padá na tom, že zatím nemám žádnou společnost, což je podmínka všeho. Takže až na to někoho seženu, tak se velmi ráda ozvu ;-).


  • 1




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama