Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#301 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2016 - 13:30

Kompasem to určitě nebude. Nezkalibrovaný kompas ti udělá jen to, že ti šipka při stání ukazuje blbě. Při chůzi se to srovná, směr se bere ze satelitů. Pokud tedy držíš navigaci jako obvykle. Pokud ji držíš obráceně (např. ve vlaku zády ke směru), ukazuje naopak a kompas s tím nemá nic společného.

 

Na nějaké infoobrazovce na navigaci si najdi jakou máš verzi firmwaru. Poslední jak vidím byla v.6.6 z roku 2014, já mám nějakou pětkovou. Tam byl důležitý krok, když odstranili limit na délku listingu a přidali Show photos.

 

Ale pokud je to hardwarová závada, asi to nepomůže. Možná šroubovák a pájka (jak tu někdo psal o utržené anténě), nebo nic.

Podle popisu na začátku vlákna to ale vypadá, že jde opravdu o HW závadu. Tj. že by na nulové souřadnice skočila i bez jakéhokoli GPX.


  • 0

#302 ewwwe

ewwwe

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2016 - 21:45

Tak jsem s navigací prováděla psí kusy, smazala jsem GPX, udelala reset, nastavila hodnoty znovu, stahla nove GPXko, zkalibrovala kompas, vyměnila baterky za více nabité a lepší značku, vyndla paměťovku a znovu jsem si ji tam strčila, pak jsem zapla a vypla chirp a navigace zacala fungovat...

Satelity normálně chytne a souřadnice místa, kde právě jsem ukazuje smysluplně...

No - ale neradovala jsem se dlouho, asi deset minut, pak opet byla v mori. To same na eventu, chtela jsem to ukázat ostatním, co mi provádí a šla normálně, pak se opět zbláznila, ale nikdo nevěděl...

 

Zítra navigaci odnesu kolegovi do práce, on mi tam nahrává vždy mapové podklady, tak snad dostane nějaký nápad. Jinak si budu muset pořídit novou. protože bez navigace být dlouhodobě nemůžu.

 

Kdyby byl problém v anténě nebo v tom čipu, kolik může stát tak cca oprava?


  • 0

#303 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2016 - 21:51

Neviem či to pomôže, ale skús Oregona zapnúť a jednoducho vystrčiť von, aby v kľude mohol načítať dáta zo satelitov. Môže to pár minút trvať, no Oregon by mal nabehnúť ak si tie dáta stiahne.


Tento příspěvek byl upraven od VladoTA3: 29 únor 2016 - 21:52

  • 0

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#304 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 7:05

Oprava v servisu by stála asi víc, než nová navigace a pochybuju, že to vůbec opravují. Takovéto věci se při uznané reklamaci vyměňují za nový kus. Učitě to někdo umí rozdělat, ale pokud nebude chyba typu utržený drát, rozpadlé pájení, tak s tím asi nic neudělá. Ty dnešní čipy jsou dost často skoro nevyměnitelné, zkus letovat něco, co má nožičky půl milimetru od sebe a má jich to kolem dokola několik desítek. A zkus najít, co je vadné a pak to sehnat. Nevím, jestli to je zrovna tento případ. Spíš by se někomu mohlo podařit zkombinovat z několika vadných jednu fungující, např. desku vzít z nějaké, co má rozbitý displej. Ale i tak je výsledek nejistý.


  • 0

#305 ewwwe

ewwwe

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 8:06

Ta moje navigace se pravidelne sekala, nekdy kdyz jsem klikla na mape na kesku a dala JET jakoby to zamrzlo a musely se vyndat baterky a pak fungovala dal, jen si nepamatovala treba posledni odlovenou kes.

Muze toto nejak spolu souviset?

Ja jsem to sekani neresila, myslela jsem si, ze to Oregony obcas delaji...

 

Budu se tedy muset poohlidnout po nejake nove, mozna by mi stacila i Dakota 20, wherigo stejne nehraju. S mobilem se mi lovit nechce, sice jsem PM a mam nainstalovano c:geo - ale poradne s tim neumim, kdyz vezmu taky v uvahu vydrz baterie u meho telefonu, tak bych moc kesek neulovila.

Kazdopadne jsem strasne smutna, kdyby mi odesel mobil, tak me to tolik nestve.


  • 0

#306 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 8:58

To zamrznutí se mi občas stalo, ale opravdu jen občas. Kritické to zatím není.

Spíš se bojím, že se uviklá konektor, s určitým kabelem se mi Oregon snaží přejít do napájení a až na poněkolikáté se chytne do datového režimu. Ale zatím to funguje. Jen se začíná odírat a odlepovat ta guma kolem, ale ta nenaviguje.


  • 0

#307 ewwwe

ewwwe

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 10:07

Vypada to na zmrtvychvstani... Kolega z prace mudla zkusil hard reset, podrzel tlacitko na vypinani a drzel navigaci za levy horni roh a vypada to - ze je vse v nejlepsim poradku...

 

Dekuji vsem za rady a za vas cas. Snad ted bude vse ok a najdu jeste spoustu kesek.


  • 0

#308 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 10:13

Zamrzání byla pravděpodobně softwarová záležitost, tam může reset pomoci. A mimochodem, co tam máš za FW?  Našel jsem, že O450 má poslední verzi 6.6, 2 roky starou a novější už nebude. U jiných Oregonů to bude podobné. Já tam mám nějakou pětkovou. Některé verze nemusely být stabilní. Možná zkusit upgrade.


  • 0

#309 ewwwe

ewwwe

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 10:20

Co mam za FW je tezka otazka - protoze nevim - jak to zjistim. Kupovala jsem ji na podzim 2012, takze bych to videla asi na petkovou verzi.

 

Dam se modleni - aby mi to uz vickrat neudelala.


  • 0

#310 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 10:28

Co máš za verzi zjistíš přímo na navigaci, když si najdeš příslušné tlačítko, myslím, že se to jmenuje Info, nebo tak nějak a nevím, pod kterou volbou je. Je tam celá obrazovka technických informací a jedna z nich je verze FW. A jinak - pokud je to O450: umí dlouhé listingy (přes 8000 znaků)? Umí Show Photos, tj. spoilerové fotky u listingů, když si je tam postaháš (asi realizovatelné jen geogetem, nebo pracně ručně). Pokud ano, je to verze 5.4 nebo vyšší. Pokud ukusuje konce dlouhých listingů (takže vzoreček na konci už nevidíš), je to verze nižší.


  • 0

#311 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 981 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 10:39

K firmware - neres, nezjistuj. Stahni a nainstaluj si do pocitace tohle:

http://www8.garmin.c...ct=999-99999-27

 

Pak pripoj GPSku kablikem a spust to. Ono si to GPSku najde, samo si to zjisti, co mas za firmware. A pokud existuje novejsi, spusti pruvodce, kterym si ho stahne a nainstaluje. Navic to to v GPSce dokaze aktualizovat i dalsi veci mimo firmware, jako treba aktualizace casovych pasem, nebo aktualizace jazykovych mutaci.


  • 0

#312 ewwwe

ewwwe

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 10:44

Nastaveni - O programu:

 

Software Version 5.80

Verze softwaru GPS: 6.00

 

Dlouhe listingy zobrazovat umi i konecnym vzoreckem, fotky jsem tam nikdy nevkladala, protoze me to nenapadlo, pripadny fotohint jsem si nafotila mobilem.


K firmware - neres, nezjistuj. Stahni a nainstaluj si do pocitace tohle:

http://www8.garmin.c...ct=999-99999-27

 

Pak pripoj GPSku kablikem a spust to. Ono si to GPSku najde, samo si to zjisti, co mas za firmware. A pokud existuje novejsi, spusti pruvodce, kterym si ho stahne a nainstaluje. Navic to to v GPSce dokaze aktualizovat i dalsi veci mimo firmware, jako treba aktualizace casovych pasem, nebo aktualizace jazykovych mutaci.

 

Dekuju, vyzkousim to doma vecer.


  • 0

#313 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2016 - 11:22

Pozor, pokud chceš používat JNX (Birds eye) mapy třeba z MOBACu. Na to se ten FW musí trochu upravit.

A pak je tam upozornění, že se mají všechny body nahrát do Basecampu a po aktualizaci je nahrát zpět. Udělal jsem to a z mých pečlivě tříděných bodů (věděl jsem, který den jsem kudy šel) byla jedna hromada. Tak jsem to ze zálohy nahrál znovu zpátky a na doporučenou metodu se vykašlal a vše mi funguje. Pokud ale nemáš jako já několik stovek bodů a potřebu rozlišit je po trasách (něco jsme šli i několikrát a chtěl jsem třeba porovnat polohu zaměřenou o půl roku později), tak to ničemu nevadí.


  • 0

#314 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 11:48

O450 mám dlouhé roky a začínám mít problém s orientací mapy dle směru pohybu. Čas od času se stane, že začne ukazovat místo: PRAVDA na: SEVER. Problém vyřeší až smazání profilu a vytvoření nového. Změna v nastavení nedělá nic.

 

Nesetkal se s tím někdo? Upozorňuji, že mám navigaci aktualizovanou.

 

Ještě nikdy jsem mu nedal factory reset, ale nebyl důvod.


  • 0

#315 Eva1215

Eva1215

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 20:56

Ahoj všichni,

k Vánocům jsem dostala vytouženou navigaci Garmin Oregon 450 . Samozřejmě jsem ji byla hned otestovat, ale nainstalované mapy mi moc nevyhovují. Můžete mi, prosím, poradit, kde stáhnout nějaké dobré mapy pro geocaching? Dříve jsem používala mobilní aplikaci C:geo a sháním nějaké podobné mapy, jako jsou tady, tj. kde je napsáno, jak je daleko cíl, kolik metrů mi k němu zbývá, přibližný čas apod. Poradíte, prosím? Díky. Eva.


  • 0

#316 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 244 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 21:07

http://wiki.geocachi...e_mapy_(garmin)

doporučuji http://garmin.openstreetmap.nl/

 

P.S.

 

 

tj. kde je napsáno, jak je daleko cíl, kolik metrů mi k němu zbývá, přibližný čas apod.

To není napsáno v žádné mapě. To je vlastnost programu navigace, a nastavení.


  • 0

#317 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 311 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 21:12

Nepises, jaka mapa je v pristroji, takze co se ti na mape nelibi. Malo podrobna? Jine (pro tebe nezvykle) barvy, znacky, ...?

 

Informace o tom, jak je daleko cil (vzdalenosti nebo casem) a pripadne dalsi informace zobrazovane nad mapou je mozne prepinat v nastaveni, to neni otazka mapy.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#318 Eva1215

Eva1215

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 21:29

V navigaci mám jen silniční mapy, ty pro geocaching nejsou ideální, tak sháním nějaké turistické. Stáhla jsem si mapy z přiloženého CD TOPO Czech PRO 2011, ale úplně ideální mi nepřišly. Je fakt, že jsem je zkoušela jen dvakrát, třeba bych si na ně zvykla. Ale kdyby existovaly nějaké přehlednější, byla bych ráda.


  • 0

#319 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 244 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 21:41

... TOPO Czech PRO ...

lepší turistické budeš shánět dost těžko


  • 3

#320 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 22:11

U téhle mapy hodně pomůže změna TYP souboru, pomocí něj pak můžou vypadat úplně jinak (ten oficiální vzhled vyhovuje jen málokomu).

 

Pokud jde o zobrazení vzdálenosti a podobně, tak někde v nastavení si můžeš zapnout zobrazení datových polí (nebo jak se to v oficiální češtině jmenuje (tu také moc lidí rádo nemá)) a tam si navolit co chceš zobrazovat (vzdálenost, směr, čas,... možností je mnoho).

 

Chce si to s tím chvíli hrát a hledat na internetu, možností nastavení a různých úprav je víc. Nebo si o tom popovídat s někým kdo takovou navigaci má - třeba na Eventu


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama