Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#341 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2018 - 5:43

Počet kategorií by se v POI asi určitě překročil ve waymarkingu.

Ale myslím, že i to co jsem zjednodušeně napsal já, je nad úrovní uvažování běžného uživatele, zvyklého jen nahrávat přímo ze stránky a netušícího, co je POI a že se dá GPX nahrát taky alternativním způsobem.

A těžko se vysvětluje, že ten podstatně složitější způsob je vlastně výrazně jednodušší.


  • 0

#342 Anajbi

Anajbi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2018 - 6:37

Umim jediny zpusob, nahraji na GPS PQ z programu EasyGPS, zvlast kese a zvlast waypointy, parkoviste mazu- nemam auto :) . A kazdy tyden vse smazu a nahraji nove. Jen jednou se mi objevila hlaska, ze pamet na body (ne na kese) je plna, stacilo pak nekolik WP smazat, abych mohla natukat v terenu, co jsem potrebovala. Ted je pamet na body plna z 31%. Kese jsem vcera nahrala znovu a vidim je. A ty body tam taky nekde jsou, uz se mi to stalo a za nejaky cas se mi zase objevily. No alespon, ze si muzu vylustene finalove souradnice z pocitace opsat. Ze jich ale je...


  • 0

#343 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2018 - 7:33

To je právě ono. Opsat. V Geogetu je vyplníš jednou, jako další ručně přidaný waypoint a už ti tam zůstanou.

Ale pokud nechceš používat další programy (chápu to): Na stránce s keší u souřadnic klikni na tužku a souřadnice si přepiš. Pak by se ti měly natáhnout rovnou ty přepsané a uloženo by to mělo zůstat. Má to nevýhody, hlavně takové, že nepoznáš, které máš přepsané a které ne. Já to nikdy nepoužíval, tak nevím ani, jak si s tím poradí exportní skripty typu EasyGPS. Ale za pokus to stojí a pokud opravdu nechceš používat nějaký databázový systém na svém PC, tak tohle je možnost přímo od Groundspeaku, i když nedotažená.

A to, že občas něco zmizí a po novém nahrátí se to zase objeví, už se mi někdy stalo, tuším že šlo o záznamy tras, kdy jsem je přes PC viděl, ale v navigaci jich bylo jen pár. Stáhnul jsem je do PC a nahrál zpátky a už tam byly.


  • 0

#344 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2018 - 20:06

Prave to ztraceni bodu myslim tenkrat medwyn resil tim smazanim, restartem, nahranim, restartem.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#345 Anajbi

Anajbi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2018 - 21:42

Děkuji za odpovedi.Já ty ručně vkládané body zase většinou mazu, jen to co jsem jeste nenašla tam zůstává, ale mám tam třeba půlku astronomicke série (50 ks). Dneska se mi část bodů v GPS zase objevila. Kdyz jsem to zkoušela naťukat v počítači, tak se mi bod objevil jinde, asi jsem použila jiný souřadnicový systém nebo co. Tak to radsi nedělám. Budu tedy mazat ještě důsledněji.
  • 0

#346 Anajbi

Anajbi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2018 - 21:47

U několika kesi se mi po ověření správné souřadnice objevily na mapě samy na správném místě a měly jinou ikonku, nejdřív jsem nevěděla, co to znamená, když mi to došlo, líbilo se mi to, ale bylo jich snad jen 10 (jedna série u Prahy).
  • 0

#347 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 7:24

To bych asi zdechnul - 50 souradnic zadavat rucne :-) Ale kdyz jsi tak zvykla a vyhovuje ti to, tezko te nutit to delat jinak.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#348 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 8:06

Jak jsem psal. Pokud to ťukáš přímo do navigace a ne na stránkách Geocaching.com (korekce souřadnic), tak po naťukání připoj navigaci k PC, podívej se do složky Garmin/GPX a budeš tam mít soubor nazvaný nějak jako "Trasové body DenMěsícRok.gpx" (podle jazykového nastavení to může být třeba anglicky). Ten soubor si zazálohuj. Po smazání ho můžeš vrátit zpátky. Nebo spusť program MapSource nebo BaseCamp (máš ho určitě, nebo se dal stáhnout od Garminů, je to ten program, přes který se do GPS instalovaly koupené mapy). V tom programu si můžeš body taky naklikat a pak přenést do navigace. Je to totéž, jako je tam klikat přímo.

A to si tam klikáš jen jako trasové body, bez vazby na keš? Tj. ne jako přidaný waypoint? V navigaci se přidaný waypoint udělat dá (Enter stage), ale jen pro jednu momentálně aktivní keš. A jen jeden, ne třeba několik postupných.

A pozor, že ty ručně naklikané se počítají do limitu waypointů. 50 nic neznamená, ale já zaměřoval v terénu a naklikal jsem jich několik (hodně) stovek. To už znát bylo.

 

Ale je to taková práce na nic, když se to dá udělat elegantněji, ale De gustibus non est disputandum.

Ikonky bodů? Tuším, že se dají změnit a že se použije ta, cos použila minule.


  • 0

#349 Anajbi

Anajbi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 10:16

Moc dekuji za reakce. Uz jsem prisla na to, jak body zalohovat, tak jsem je nakonec smazala vsechny a GPS zresetovala, budu to asi muset delat casteji. Zadavat bogy do GPS mi nedela potize, delam to vetsinou cestou ve vlaku. A budu myslet na to, ze moje GPS je stara, hodne pouzivana a premyslet o koupi neceho noveho.


  • 0

#350 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 10:28

Stará nebo nová, to je jedno. Pořád se do ní ládují keše přes GPX, GGZ nebo POI, což předpokládá nějak je zpracovávat. A pořád je to Garmin, takže jeho někdy podivné chování je standardem. Největší nevýhodou O450 je odlupování gumy, bez které se hledat dá a odcházení gumy u zapínacího tlačítka, což se dá v domácích podmínkách opravit.

Telefon se obsluhuje trochu jinak, s tím neporadím, protože používám Geoget a Adrake umí rovnou jeho databázi, tak jsem jiný způsob neřešil.


  • 0

#351 slaughter4u

slaughter4u

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2018 - 11:41

Ahoj, máte někdo zkušenosti s hraním wheriga na Oregon 450? Konkrétně mě zajímá, jestli se dá během přesunu na další stage přepnout mapa na tu, kterou běžně používám. Pokud totiž wherigo nevede zrovna po turistických trasách, mám někdy problém s navigovanim - do další zóny mi navigace ukazuje jen vzdálenost a malou šipku, ale byl bych rád, kdybych mohl přepnout na klasickou mapu a vidět tak, kde další zóna bude. Díky za odpověď
  • 0

#352 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 427 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2018 - 18:58

Na Oregonu nejde mapa ve wherigu použít. Musíš si vystačit jen se šipkou a vzdálenosti.
  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama