Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#21 kostalovic

kostalovic

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 12:23

ahoj, mám oregona 450 (chvilku - doslova) a jediný, co jsem nenašel, co se souborem GPX z geogetu, aby se mi keše v oregonu ukázaly jako keše. Nahrál jsem do garmina keše jako body přes MapSource - jak varianta přímo z PQ (mám PM), tak z vyexportovaného souboru z GeoGetu a když kliknu na ikonu geocaching, tak mi napíše, že tam žádné keše nejsou a že mám navštívit gc.com. Nicméně jako waypointy je vidím v obou případech. Díky moc za radu, případně link :)
  • 0

#22 kostalovic

kostalovic

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 12:38

tak jsem si myslel, že tohle je úplná kravina, ale zkusil jsem to a hele... Nahrán soubor z PQ přímo na kartu garmina do složky GPX a hele, je to tam tak, jak má být. No to čumim
  • 0

#23 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 12:48

Ano, i tak ti to bude fungovat. Geoget upravuje moznosti exportu k dokonalosti. Muzes si exportovat co chces a jak to chces.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#24 kostalovic

kostalovic

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 13:12

Ta jednoduchost mi úplně vyrazila dech. PQ si nechám poslat jednou týdně a je to pohoda nejvyššího kalibru :):)

A ještě jednu citaci, abychom to měli všechno pěkně na hromadě:

ALTEMOJA Team napsal/a:
na hint se podíváš až když se naviguješ ke konkrétní kesi.Vlezeš spátky do záložky k výběru keše a tam se podíváš.


  • 0

#25 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 20:25

a kdyz nejsi pm? Jak rozbrazím ikony keší a ne praporky:(
  • 0

#26 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 346 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 20:39

Zkus to z geogetu, jak bylo řešeno výše. Nebo z Cachelistu, to je greasemonkey skript pro GoogleChrome (i pro Mozillu???). Listingy tam dostaneš. Parsuje je to tam z listingu, který vidíš na obrazovce. A je to i lepší, protože geoget vyhází (pro navigaci) zbytečné HTML tagy, takže se ti ukáže i zprasený listing, který stažený přímo z GS v navigaci nejde (vyzkoušeno).
  • 0

#27 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 21:30

terzdek: tak znovu: vykasli se na ladovani pres mapsource a to gpx, co ti vyplivne geoget davej ROVNOU DO GPS, uz jsem ti to psala ve druhym tematu kde resis nämlich to samy... proste to dej do slozky garmin/gpx a nebudes mit vlajecky ale ikonky kesi
  • 0

#28 motty.rt

motty.rt

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 21:44

Jen technická - jednak má Chrome tampermonkey (tedy analogii greasemonkey u FF) a druhak CacheList nefrčí přes něj, ale je to samostatnej skript. A hodně zdařilej.
  • 0

#29 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 21:52

díky moc nevšiml jsem si. :)
  • 0

#30 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 346 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 21:53

Do FF se Greasemonkey instaluje jako plugin, v Chromu už je nativně. Jak se to jmenuje, jsem neřešil. Je fakt, že cachelist funguje. Fungovalo tam i filtrování, dokud GS nezměnil mapu. Je tam možno si to i upravit, třeba vyhodit anglickou část, nebo dlouhý listing se vzorečkem na konci zkrátit. Ale je to na několik keší (já jich tam dával max. 70 najednou). Ovšem musí se jednotlivě naklikat. A to je problém. Udělám to podruhý, potřetí, a určitě dám některou několikrát. Ale Oregon ukáže tu první! Pořád, dokud to příslušné GPX nesmažu. A navíc při naklikávání oblasti kam jsem jel na dovolenou jsem na několik zajímavých zapoměl. Geoget jsem už používal na statistiky, takže jsem ho začal používat i na exporty, udělám vždy všechny znova, staré GPX smažu a je to v pohodě. Cachelist ale pořád mám a občas si v něm naklikám, když jedu třeba někam na služebku.
  • 0

#31 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 22:27

OMG OMG OMG :(:(:( Vše je tady asi 1000x popsáno. Kdy už se naučí lamičky hledat a číst..
  • 0

#32 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2011 - 5:53

:) asi nikdy, ne dělám si srandu dneska jsem listoval a listoval a zjistil jsem, že je tu téma přímo garmin. Více měně tak opravdu vše je. No to víš... všichni nemohou být nejlepšíí:))) .))) :)))) :)))) :P:p
  • 0

#33 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2011 - 19:13

Ahoj chlapy, tak garmina mám doma. Zkoušel jsem vložit gpxko z geogetu. Vše je OK našel jsem je pak v ikonce schránky z poklady. Nějak ještě nedokážu tam dostat i weipointy.. ale to snad poradíte přesně jakým makrem to tam vložit. Pak mám poi, v geogetu jsem nastavil okruh 2000 keši spolu s 70 km okruhem. Pak jsem to hodil do složky a poiloaderem dal do garmina. Ale bohužel dám kam vést/ doplňky a tam je to hezky rozdělené, ale není jich tak tolik kolik jsem chtěl, přijde mi že jak koukám do každé složky je tam kolem 20 keší. A to geoget tvrdil jak tam hazí 2000. Pak mám dotaz. Které body jsou zobrazeny na mapě poi nebo gpxka? Myslím když dám nabídku mapa. Tak tam jsou ikonky keší. Díky
  • 0

#34 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 346 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2011 - 19:53

Wayypointy bys tam měl mít (na mapě), tedy pokud jsi je měl zobrazené v geogetu. Ale v seznamu "Pokladů" je mít nebudeš. Já už jsem je zrušil a dávám je jako POI. Waypointy se počítají do trasových bodů a těch se tam vejde jen 2000. A já už tam mám 600 vlastních. Jako POI se na ně naviguje stejně blbě, ale nežerou ten limit. Poi funguje, máš něco špatně. A které budou vidět? Asi obě, GPX navrch. Ale POI se zobrazují jen od určitého měřítka, lze v navigaci nastavit, od jakého. Myslím. Když nahraju nové GPX bez těch, co jsem nalezl, mám nalezené vidět jako POI. Ale pokud se mýlím, budu rád, když mě někdo opraví. Tohle všechno vím jen z fóra a metodou pokus-omyl.
  • 0

#35 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2011 - 20:08

tak dobře. Jaký export použít abych waipy dostal do navigace. Jaký export na spoilery a kde se zobrazí? Mám trochu problém v orientaci.
  • 0

#36 elmarees

elmarees

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2012 - 19:58

Chodí někdo s GPS na běžky? Tak různě koukám a jediné co jsem našel je program "běžecké trasy 2.26". Jinak jsem našel nějaké mapy v PDF a ty jsou super. Chtěl bych ale něco pro Jesenicko (Bruntál, Krnov, Rýmařov)...
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC


#37 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2012 - 22:44

Ty mapy v PDF je potřeba nejdříve převést na obrázek, zkalibrovat (např. Oziexplorer) a poté převést na JNX(vlákno je zde na fóru). Já si takhle převádím plánky měst se zastávkami a trasami MHD. Pokud to mají dobře zpracované, je to přesné a rychlé...
  • 0

#38 PraetorianCZ

PraetorianCZ

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2012 - 18:13

Taky vyrážím s GPS na běžky. Teď jsem našel super mapu běžkařských tratí v jedné lokalitě, ale je ve formátu PDF. Jak mám ten formát převést na obrázek abych ho následně mohl dát do Ozi? Díky :-)
  • 0

#39 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2012 - 20:21

Ahoj Všem,


chtěl bych se zeptat na napájení oregona v autě. Koukal jsem na standardní příslušenství a to stojí kolem 1200Kč.

Potřebuji ale jen opravdu něco levnějšího, ale bojím se, aby se s navigací nic nestalo.

Byl by problém s těmito věci?

http://www.dealextre...output-2a-55968

http://www.dealextre...dc-12-24v-57256

http://www.dealextre...der-black-81053

http://www.dealextre...ll-phones-48596

Díky moc, je to pro mne moc důležité.
  • 0

#40 malaveverka

malaveverka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2012 - 20:26

Ten druhej mám už skoro rok, v autě do toho připojuju mobil, zatím všechno v pořádku. ;)
  • 0

Oregon 450
Alligator S4700 Duo + c:geo

bílé geovozidlo Hyundai i20 s modrou ještěrkou





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama