Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#81 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2012 - 23:08

Díky za nápady, v PC mám OS win 7, což je peklo samo o sobě. Ovladače jsem neměnil, ani se v nich nehrabal... Češtinu jsem nenahrával, Garmin spanner mám nastavený :-) prostě se to nějak ***** Zkusím ty ovladače a pak naformátuju disk :-) to pomáhá vždycky :-)
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#82 Hanysek & Hanika

Hanysek & Hanika

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2012 - 16:20

Také mám win7 a problém byl jen v nich. Ale po smazání češtiny bylo vše o.k. Jinak zkus smazat v GPS složku GPX a FOTO. Nahraj si tyhle složky na pam. kartu. Když bude problém tak ji prostě jen vyndáš.
  • 0

#83 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2012 - 13:05

No tak jsem smazal soubor s jazykem. Naformátoval PC, a steně nekomunikuje... :-/ takže asi bude chyba v něčem jiném...
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#84 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2012 - 19:07

Hanysek & Hanika napsal/a:
Nenahrával si do GPS upravenou češtinu? Smaž ji a nahraj pak webupdaterem oficiální z garmina.


To si teda opravdu pomůžeš, origo čeština stojí totálně za prd. Originální češtinu jsem měl naposledy někdy na začátku v Oregonu 400 a ten už minimálně 3 roky nemám... S češtinou nikdy problém při propojení nebyl.

Co to dělá / nedělá - pozná Oregon, že je připojenej a dá ti na výběr jak jej chceš připojit? Co jiný USB zařízení - třeba externí HDD, nebo tiskárna nebo Flash disk - ty fungujou? Zkus odebrat ve správci řadiče USB a restartovat - najdou se znovu? Máš možnost připojit GPS jiným kabelem?
  • 0

#85 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2012 - 19:12

Quox: A nemáš volný (kývající se) konektor? To mě potkalo u O550. Nešel připojit k PC. Tvářil se jako na nabíječce... Měl jsem ho na reklamaci, opravili mi ho. Ale po "opravě" mi nejde foťák...:-( Takže zase asi budu muset reklamovat:-(((
  • 0

#86 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2012 - 19:33

QuoX napsal/a:
No tak jsem smazal soubor s jazykem. Naformátoval PC, a steně nekomunikuje... :-/ takže asi bude chyba v něčem jiném...


1. Zkus tu navigaci i na jiném počítači.
2. Zkus v nastavení BIOSu vypnout pokročilé funkce USB portů.

Obojí stačí bez formátování disku :-)

Mimochodem, v systémech je, už od verze XP, obnova systému. Takže pokud máš podezření na SW problém, tak stačí obnovit k datu, kdy to určitě chodilo a zkusit to znovu.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#87 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2012 - 20:39

Blbý dotaz. Neměnil jsi kabel? Byli tací, co jim to chodilo jen s některým, ale to byli asi Linuxáři.
  • 0

#88 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 8:38

Nooo. V neděli jsem formátoval a krásně to fungovalo. Včera zase ne. Dneska na stejné verzi GSAKU(mám ho na dropboxu) ale na jiném PC funguje perfektně... Včera mi ale udělal to, že jsem zapl makro a odjel pryč... když jsem se po dvou hodinách vrátil našel jí. Tzn že jí asi vidí, ale trvá mu to rok... Mám obavy že chyba bude někde v USB portech. Bohužel jsem již vyzkoušel všechny USB panely co mám v PC ale ani to nepomohlo ;-) vito: kde se to v tom BIOSu dělá?
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#89 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 9:40

QuoX napsal/a:
vito: kde se to v tom BIOSu dělá?


Základ je zkusit tu navigaci na jiném počítači !!!

A v BIOSu se to dělá pokaždé jinde, nevíme, co máš za desku.

Asi nastavení zařízení, pro USB je tam někdy volba vypnout USB.2 a další možnosti.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#90 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 9:55

kolombo: jak jsem již psal. V práci na NTB to funguje úplně normálně :-)
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#91 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 10:02

QuoX napsal/a:
kolombo: jak jsem již psal. V práci na NTB to funguje úplně normálně :-)


Prima, tak zkus v BIOSu najít nastavení USB a přepni to na úplně základní funkce. Pokud to zabere, tak sice budeš komunikovat s GPS, ale asi Ti odchází základní deska :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#92 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 11:25

to je v řiti... ta mi odešla i na minulém PC a než se tak stalo stihla sesmažit grafickou kartu :-D byl bych rád kdyby se jí tentokrát nepovedlo :-D
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#93 devon rex

devon rex

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 11:27

Ono by možná stačilo použít program "usbdeview" - dají se tím odmazat natvrdo ovladače připojených zařízení a zkusit nechat nainstalovat ovladač znova "do čistého". Pokud ne, chyba bude v HW.
  • 0

#94 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 11:49

devon rex napsal/a:
Ono by možná stačilo použít program "usbdeview" - dají se tím odmazat natvrdo ovladače připojených zařízení a zkusit nechat nainstalovat ovladač znova "do čistého". Pokud ne, chyba bude v HW.


Přepnutí volby v BIOS je nedestruktivní akce.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#95 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 12:52

Takže to shrnu jestli to chápu celý dobře???
1) Oregon se normálně připojoval a teď ho vidíš jen jako mass storage.
2) V nastavení Oregonu máš v připojení k PC Garmin Spanner.
3) Kabel je určitě v pořádku.¨
4) Naformátoval jsi HDD, takže jsi musel znovu nainstalovat widle, instalace proběhla celá korektně.
5) Driver k chipsetu jsi použil poslední stažený z netu od výrobce MB, určený pro daný OS.
6) Driver k Oregonu je ze stránek Garminu a je to ten poslední.
7) Všechna ostatní USB zařízení pracují normálně.
  • 0

#96 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 14:06

Tak jsem zjistil, že mi teď taky nejde ze stránek stahovat do GPS. Důvod je jediný - nikdy jsem neměl potřebu to dělat. Vygenerovné GPX vždy kopíruju ručně (nebo automaticky dávkou v Combine) přímo v režimu USB mass storage. Problém by nastal, kdybych přinesl Legenda nebo Vistu, tam to přímo kopírovat nelze.
  • 0

#97 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 14:11

REVIZ napsal/a:
Takže to shrnu jestli to chápu celý dobře???
1) Oregon se normálně připojoval a teď ho vidíš jen jako mass storage.
2) V nastavení Oregonu máš v připojení k PC Garmin Spanner.
3) Kabel je určitě v pořádku.¨
4) Naformátoval jsi HDD, takže jsi musel znovu nainstalovat widle, instalace proběhla celá korektně.
5) Driver k chipsetu jsi použil poslední stažený z netu od výrobce MB, určený pro daný OS.
6) Driver k Oregonu je ze stránek Garminu a je to ten poslední.
7) Všechna ostatní USB zařízení pracují normálně.


1 -Ano, pri zapnutí se nainstalují ovladače, napíš se že jsou správně nainstalovány a objeví se jako mass storage
2 - ano
3 - Ano
4 - Naformátoval jsme hdd, nainstalovatl widle, vše OK, žádný problém to nehlásilo, první den po formátu to s garminem normálně komunikovalo...
5 - Drivery si nainstalovaly sedmičky samy(snad) :-) nikdy jsem nic neinstaloval :-D
6 - Driver k oregonu si instaluje oregon při každém připojení... jiné drivery neznám... :-(
7- Jiné UBS zařízení nepoužívám, jen myš, klávesnici a telefon jako mass storage
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#98 lacop

lacop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 14:43

Takéto drivery tam máš nainštalované?
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#99 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 302 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 14:58

Zrovna ten "garminí" driver bych na automatice Windowsů rozhodně nenechával :)
Takže tam radši nahraj tohle, to, co tam má správně být ;)

No, a ten Tvůj 5. bod si také koleduje o nápravu...
  • 0

#100 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 15:02

quox : jestli ti odchází deska (y) ve stejném stroji, možná je problém se zdrojem. A kbodu 6 - driver, tady čuju problém. Měl bys mít originál driver od Garmina a ne automaticky nainstalovaný ve W7. mpik : nechybí ti jen plugin od garmina pro příslušný prohlížeč? v případě nouze pošli SZ, zkusili bychom to nějak překontrolovat třeba přes Skype (pokud používáš)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama